Debeo&mrsava/debela&mrsav - moguce ili ne?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
izblajhana

Post by izblajhana »

zmijaIzmaj wrote:
100_KA wrote:kuda bona dlakava kuda :D :D :D
:lol: :lol: ajjjj ne znam zasto, ali ovo mi je presmjesno :lol:
cuj presmjesno...nastavi kuda...dakle, sa da :D :D :D
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

:D :D omiljena mi je danonocno :D ali to je isfurano pa cu reci...hmmmm...darkwood :D :D dakle, sa ud :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

maccarona wrote:i sve se kao i uvijek svodi na hebacinu :? :oops: :D

p.s. ako pocnem sad hebatat sa J hoce li me banovati? :D :D :D
nije vala :D ima nesto i u ljubavi :lol: :D ali neka *ebacine :D sta je bona sta si se uzjogunila, ovo je da im malo razbijemo iluzije da mi samo o romantici sanjamo :lol: :lol: :lol:
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

anais_nin wrote:
maccarona wrote:i sve se kao i uvijek svodi na hebacinu :? :oops: :D

p.s. ako pocnem sad hebatat sa J hoce li me banovati? :D :D :D
nije vala :D ima nesto i u ljubavi :lol: :D ali neka *ebacine :D sta je bona sta si se uzjogunila, ovo je da im malo razbijemo iluzije da mi samo o romantici sanjamo :lol: :lol: :lol:
iluzije??? ko to ima iluzije??? :P :P :P :P :P
trinaesti

Post by trinaesti »

Image
Image
homobalkanikus

Post by homobalkanikus »

njam njam....i sta njoj fali matereti (za vas sto ste probirljivi) birac nikad nece bit je*bach :D:D:D:D
gresnica

Post by gresnica »

nije vazna debljina sve se da srediti ako nije bas previse i ako ima lijepu facu samo ga treba motivirati i za par mjeseci imas super decka 8)
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Drago mi je sto nekima od vas debljina ne igra neku veliku ulogu ako vam se osoba svidja po karakteru i ostalom, ali ja licno koliko god se trudio da to ne bude tako jednostavno sebe nikako ne mogu zamisliti u vezi s nekom debelom curom, salo mi se jednostavno gadi i ubija u meni svaku zelju za fizickim kontaktom s doticnom osobom, volio bi da to nije tako ali je tako i to ne mogu promjeniti.

Debele osobe (ne brojeci hormonalne poremecaje i sl) jednostavno smatram ne odgovornim, zapustenim, lijenim, a to su sve itekako negativne ljudske osobine.

Moja bivsa djevojka je bila visoka nekih 165 i imala 50 kg, sadasnja djevojka je visoka nekih 170-172 i trenutno ima 57-58 kg, to je za mene neka normalna tezina, i do 60 kg bi moglo proci, a kad bi otisla na preko 65 kg ukljucio bi sve alarme u znak da treba na dijetu :)

Znam da se nekima moje misljenje nece svidjeti ali jednostavno kod mene je to tako :)
Majami

Post by Majami »

Upravo tako! Pa da, dobro kazes, tu se radi vrlo cesto o osobinama covjeka, a najmanje o debljini, to sam ja na nekoj prethodnoj stranici napisala... Par kila nije problem, ali zapustenost, atrofiranost... to je kraj svijeta. Mislim, tu ja sebe ne iskljucujem. Ja bih bila jako nesretna kad bih se dovela u takvu situaciju, a kad si nesretan nisi bas privlacan i jedno vuce drugo...
crayzeeee

Post by crayzeeee »

vise volim kad ima par kila viska nego par kila manjka, bez obzira sto ni jedno ni drugo ne igleda lose niti je nezdravo... ne znam zasto :roll:
angel26

Post by angel26 »

Irm@ wrote:znate koliko mi je puta bas bilo muka kad vidim onak super frajera sa nekom elegantno popunjenom... nemam ja nist protiv takvih sebi su se zapustile... ali imam protiv tih momaka koji prvo na sva zvona razglasavaju kako su mrsavice jedino sto svojim ocima gledaju i onda paf...
a sto se tice debelih frajera i mrsavih djevojaka... bas bih zeljela da mi neka objasni kako to sve u krevetu funkcionise...mozda vrijedi parola da je bolje da musko popuni krevet :-D
Il ti je 15 godina pa cu ti oprostiti ovaj komentar il si teska kompleksasica s pilecim mozgom!!!!!!!!!!
Last_one

Post by Last_one »

Meni licno je uvjek ljepse vidjeti momka koji ima mesa na sebi!Mada nema pravila.....u sustini kada upoznam osobu vise te kile,proporcije i ne primjecujem.....
Sasvim nebitno...... :)
belay_djecko

Post by belay_djecko »

Ma vala da je neki kriterij - nije. Ali ne valja ni kad se zapusti... pa ne moze sobom da vlada... :-)
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

E vako...Prvo cu da pozdravim anais_nin jer mi nekako njeni komentari najvise leze (sve sto sam procitala se slaze sa mojom tackom gledista)...Sad o vanjskom izgledu i djelomicno o temi. Ja sam debela,sto implicira da sam uvijek imala mrsavog tipa pored sebe,sto ,iskreno,ni meni samoj nije bilo jasno,ali eto.Ja osobno vise volim punije muskarce,ne volim mrsave,nekako mi nisu lijepi,ne volim cak ni ove nabildane super zgodne( po kriterijima casopisa).
Jednostavno mora imati osobnost,karizmu,i onda sve ostalo "legne".Covjek ili te privlaci ili ne,i to nema nikakve veze sa izgledom...E sad,jos jedna interesantna stvar je ta,da obicno mladje osobe na prvo mjesto stavljaju neciji fizicki izgled,pa tek onda osobnost,eto,ovaj Salko ima 17 godina...STa on zna o zivotu?(bez uvrede) A raduje me da Svemirac voli bucke... :-D Toliko od mene za sad
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

A sto si debela? Smrsaj ba :)
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Eh,vidi operatora...Pa bas sam slatka-ko krofnica! Sto bih mrsala? Ne bih ja znala biti mrsava,nidje mesa... :-D
mawerick

Post by mawerick »

Sogan wrote:Stara narodna mudrost na temu kaze: "Bolje da ljulja neg' da zulja!"
hebes majstora kojem kisne halat! :bih:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

jedno je,imati par kilograma vise,a drugo je biti bas debeo..
ljude koji nemaju hormonalnih poremecaja,i koji su debeli isklljucivo radi jedenja,radi indolentnosti..ne kontam,stvarno
ja mogu shvatiti da neko nabaci par kila vise,i da ima stomacic,ali da ima nekih deset kila vise a nista ne poduzima.. to ne kontam

imam kolegicu koja ima visak kila,i nista ne poduzima..jede u pola noci,ne krece se uopste ..i onda kada krenemo izaci,kuka ,place kako joj nista ne stoji,onda kako je bole ledja,srce,noge.. itd..
a onda nakon toga,ode kuci i pojede hrane ko neko selo u somaliji
e te ljude ne kontam,nikako...

mogu razumjeti neke hormonalne poremecaje(kao sto vec napisah),i mogu razumjeti neke normalne prirodne procese kao kilaza nakon trudnoce,ili kilaza u klimaksu..ali isto tako ne kontam sta misle djevojke koje sa recimo dvadeset godsina imaju deset kila vise,kada dodje trudnoca?

a specificno je kako svako ko ima visak kila obavezno kaze -ne jedem skoro nista,debljam se od vode,zraka..-
mislim ono..nidje veze :D
manje jesti,trenerku,tene i trcat,ha ja :D
rashomon

Post by rashomon »

Znao sam da je ovo bolna tema za mnoge! :D :D :D
migole

Post by migole »

PITARKA_SA izvini ali malo si pretjerala.Ok, pocela dobo ali na kraju sve s.... Slazem se da treba paziti na hranu.Dali ti mislis da ti ljudi jedu sto hoce ili sto moraju.Mislim zakljucak jeste nisu ni oni sretni sa svojim izgledom ali ocito nemogu da uzmu kontrolu.Dragi moji poslje toliko god. rata i straha mi svi imamo posljedice sa jedne ili druge strane.Neko u glavi neko u organizmu.Kod nekih ljudi hrana je bjeg od stvarnosti ,jedu iz depresije.Ljudi prave greske sto takve ljude kritikuju stalno.Znam vise od par cura, koje su nasle momka zaljubile se.Smrsale za veoma kratko vrijeme samo zato sto su imale pravu osobu pored za podrsku u svemu.Neki ljudi imaju bolest Obesiti svjetski poznata ljeci se kod doktora sa tabletama ili zavezu stomak sa gumom pomocu operacije.Dragi moji pustite se te gluposti i uzivaj te zivot kako vi hocete .Niko od nas nije savrsen a pogotovo osobe koje se opterecavaju izgledom i linijom tim nemogu ni naj jaci psihijatri pomoci.Kad vidite takve bjezite nikad neznate koji sec. mogu da dobiju napad sizofrenije - koja nastaje od strahova i patnjom da budu naj naj.-jednostavno receno da ne koristim strucne izraze.
Debljina je u vecini slucajeva nasljedna ,isto.Sto se zdravlja tice ni jedno ni drugo nije zdravo .Vazno je biti aktivan i ako je neko krupan yoga je naj bolji nacin da se aktiviraju misici koji drze tijelo i duh.Osobe koje su mrsave potajno u sebi nose bolest Anereksiju koja mora da se tretira kao i Obesiti.Pa izvolite .KLJUC JE VJEZBATI DA SE DOBIJE ZDRAV DUH A UZ TO DOLAZI SVE OSTALO.5% ljudi u BiH se bavi redovnim aktivnostima ostalo sve bolesno .AKo cemo po vasoj teoriji.[/b]
Malo vise o anerexia ,nedaj boze nikome http://www.mamashealth.com/anorexia.asp
Malo vise o Obesity
http://www.kidshealth.org/teen/food_fit ... esity.html
Vec god. dana mi se borimo da oborimo nezdrave manekenke .Koje daju nezdravu sliku nasoj dijeci i umnobolesnim starijim djevokama.Ispravna tabela za mjerenje tezine poredjenja sa zdravljem je : http://www.nhlbisupport.com/bmi/bmi-m.htm
Zaboravite na onu prijasnju sto su je postavili modni-kreatori Visina pa manje 116.Ja sam Modni kreator i mi smo zabranili nezdravim slabim ili krupnim manekenkama ulaz na vrata.Misici lijepi i zdravi su sad u modi ne slabi ne krupni .Sta da vam kazem nego da imamo problema sa finansiskim poteskocama sada.Matrijali su skupi krojaci skupi.Lako je bilo raditi po jednom stilu anereksicno sve svi isti broj nemoraju dolaziti na probe da ih placamo skuplje ,neko samo pucaj sve po jednom broju kost i koza.
migole

Post by migole »

S toga PITARKA _SA ti da si prava prijateljica nebi tako nesto pricala ili se nasladjivala sa svojom drugaricom i njenim problemima.Nego sjela i sa njom pricala .Njenih 10 kg vise je jos u normali i lako moze da ih skine za manje od god. dana .Da jede 5 puta na dan male porcije sa vocem i povcem i normalno prirodnim masnocama.pola sata brzog hodanja oko bloka je zdravije i duplo bolji rezultat nego sat u teretani.Pa fino patike u ruke i sa drugaricom oko bloka umijesto na kafu negdije.Garantujem da bi i tebi valjalo.Sto se hrane tice obicno sve zdravo je i skupo.Pokusaj da joj pomognes oko izbora hrane a sto jeftinije.Mozda je i to razlog sto je krupna.Mislim neznam je licno niti njenu situaciju.Mozda nemaju para pa mijese hljeb pun ulja ,ustipci ,pite i sta ti ja znam svi ratni kolaci i baklave.
Savjetuj je da nekoristi preradjeno kupovno ulje .Nek kupi maslo domace ili pokupi recepte od nasih pra pra pra ljudi koji su u svijetu najzdravija nacija bili ,bilo ih je i krupnih i slabih a doktora neki nisu godinama vidjali.
STA DA KAZEM NEGO PO OVOME VIDIM KOLIKO JE NASA NACIJA OPTERECENA GLUPOSTIMA CAST IZUZETCIMA.KOLIKO OD VAS NAS DANAS PAZI STA JEDE I STA IMA U FRIZIDERU.NEKI JEDU SR.... A NEKI JEDU JEDAN PUT NA DAN DA BI USTEDILI ZA NOVI TV ,MOBILNI ,PATIKE ILI GARDEROBU.VAZNO JE KOCE BOLJE DA SE OBUCE ILI VISE TIJELA POKAZE ,BOLJEG SPONZORA DA NADJE ILI BOLJE DA SE UDA,KOCE BOLJU RIBU DA POKUPI PA NEMA VEZE STO NEMA TRI U GLAVI.NIJE NI CUDO STO LJUDI KOJI IMAJU SVOJ KONT MIMO SVEGA IDE U NARKOMANE NEMOGU DA GLEDAJU OPTERECEN MATRIJALNI,SABLONSKI SVIJET OKO SEBE.SVE RIBE ISTO OBUCENE SVAKE GOD. ISTE CIZME I CIPELE HODAJU OKOLO,PATIKE ,TRENERKE I STA TI JA ZNAM .SVE JE SABLONSKI.
PROBUDIMO SE I BUDIMO STO JESMO MIMO SVIJU I HOLYWOODA.BUDIMO MI MI I GRADIMO SVOJ KARAKTER I JEDINSTVENOST .
sabanss

Post by sabanss »

migole wrote:pola sata brzog hodanja oko bloka je zdravije i duplo bolji rezultat nego sat u teretani.
Jasta radi... Jos je bolje lezati bar dva sata dnevno poslije obroka svaki dan.
realna do boli

#423 SAMO DA SE ZNA...

Post by realna do boli »

kada kazu ONI kada kazu ONE...pa se mozda skonta ko sta ovdje misli..i ko sta povezuje sa kilogramima...u sustini svede se na isto.....bar kod NJIH :)
Muško-ženski rječnik

Ženski rječnik:

Da = Ne
Ne = Da
Možda = Ne
Treba mi... = Ja hoću...
Žao mi je. = Teško tebi!
Trebamo razgovarati = Hoću kukat'
Naravno, samo naprijed = Nosi se!
Radi šta hoćeš = Platit ćeš mi kasnije
Nisam loše volje = Naravno da sam loše volje, morončino!
Slušaš li me? = Mrtav si!
Trebaš naučit komunicirat = Slušaj što ti govorim
Budi romantičan, ugasi svjetlo = Imam celulit
Tako si muževan = Trebaš se obrijat i okupat
Da li me stvarno voliš? = Sad ću tražit od tebe nešto komplicirano ili skupo
Baš si uzbuđen večeras = Kako ti ne dosadi mislit samo na seks?
Bit ću spremna za pet minuta = Izuj cipele i odgledaj neki film
Koliko me voliš? = Uradila sam danas nešto što ti se nikako neće svidjeti

Muški rječnik:

Da = Da
Ne = Ne
Možda = Boli me kurac!
Gladan sam = Gladan sam
Spava mi se = Spava mi se
Umoran sam = Umoran sam
Lijepa haljina! = Dobre noge!
Volim te = 'Aj'mo u krevet
Dosadno mi je = 'Aj'mo u krevet
Šta ti je? = Znači, ništa od seksa?
Mogu li zamolit za ovaj ples? = 'Aj'mo u krevet.
Mogu li te nazvat sutra? = Jebo bi te.
Hoćemo li sutra u kino? = Jebo bi te.
Mogli bi na večeru. = Mogli bi na večeru, a onda bi te jebo.
Izgledaš umorno, da te izmasiram? = Želim seks za najviše 3 minute.
Da popričamo = Hoću ti pokazat da sam intelektualna osoba, ne bih li te tako smotao u krevet.
Te cipele ne idu baš najbolje sa takvom haljinom = Ja sam peder!
etf_freak

Post by etf_freak »

o ukusima se ne diskutuje, neko voli kad ima velike cice, neko veliko dupe, ja licno volim lijepe ruke :d

covjek se zagleda u curin izgled, kasnije se zaljubi u njenu psihu, prema tome, nije toliko bitno, ali ipak utjece..
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

@migole

ja nemam pojma kako si zakljucio/la da se ja nasladjujes tudjim "problemima"?
jaranica mi je od osnovne skole i odrasle smo skupa bukvalno...
ali vidis u cemu je problem..ja kada je zovnem i kazem eto me do tebe ,pa da trcimo ili setamo(sta god)njoj je MRSKO
zaci,moze,ali izgovor je da joj je MRSKO
kada se jede(a cesto jedemo skupa) iskljucivo uzima masne stvari,cak i po kesicu majoneze za jedan obrok,i ako ima mogucnost izbora..

ja govorim o tom slucaju,a ne o svim ljudima koji imaju visak kila..kao sto sam i rekla,jedno je imati hormonalni poremecaj a drugo je nesto moci poduzeti ali jednostavno na svaku mogucu ideju da skupa to odradimo,reci meni je MRSKO
izvini,ali znam je ciatv zivot,i familiju njenu i materijalne mogucnosti i kazem ti da je njena tezina posljedica ljenosti i nicega drugog.

a sto se tice ratnih sindroma,skrivanja iza tanjira,jedenja od stresa,bjezanja od situacije ovakve ili onakve..to se stoji,ali ja samo kazem da ima i osoba koje mogu ali jednostavno nemaju motivacije ma koliko god ja nju "vukla",zvala,tjerala,molila..nista.

ja ne smatram da serem u svom postu,i apsolutno nisam povrsna osoba kojoj je bitan samo izgled i slicna sranja,ali ako ti kazem da MOZE a MRSKO joj e pa onda,nemoj da se krije iza izmisljenih,imaginarnih razloga.

bitna je razila izmedju ljudi koji imaju poremecaj hormona,nasljednu podloznost debljanju,ljudi koji jedu iz nezadovoljstva ..itd..a druga je stvar biti lijen,ako sam zbog toga povrsna ,onda jesam.
Post Reply