seljak_cojek wrote:Gospon Macola wrote:
Ti ocigledno nisi shvatio intenciju mog posta.
Primjer za lakse shvacanje: ostatak lonca i ostatak piramide nisu iste velicine.
Kakav bolan "ostatak piramide"?
Očigledno nisam shvatio namjeru, ja sam mislio da izbjegavaš potvrditi da je ono kamenje slagano ljudskom rukom. A za "ostatak piramide", sory pogrešan izbor riječi. Preformulisaću pitanje. DakleM,"da li sam dobro razumio da
ti smatraš da je ono otkopano kamenje djelo ljudskih ruku (što se moglo zaključiti iz tvog naprijed citiranog posta). Drugi dio se odnosio na to da
ti smatraš da to nisu dijelovi piramida (iako je iz tvog pisanja jasno da je tako,ali da na jednom mjestu napravimo sažetak tvojih postova)"?
Gospon Macola wrote:Gdje si ti to ucio skole pa da mi mozes objasniti, kako izgleda jedan tipican ostatak piramide?
Trebao si iz mog nicka shvatiti da se kod nas još uvijek ide u školu samo do 8 razreda.
Gospon Macola wrote:
Uostalom: nisi mi odgovorio, sta bi sa onim heravim bridom, sta sa onim manipuliranim crtama u kamenju, sta sa onim bunarom, sta sa onim famoznim galerijama pod zemljom...mogu li i ja dobiti neki odgovor?
"heravi brid"- Kao najistureniji dio objekta ivica-brid je najizloženiji eroziji i vanjskim uticajima, stoga nije ni čudo što je nakon toliko godina "herav". Ili te čudi što se ne piše o njemu svaki dan. Ako se pitanje odnosilo na to zašto se dalje ne kopa, neko je čini mi se već dao link na kom je objašnjeno da se čeka nekakva "federalna" saglasnost. Pa ti reci da se ne poštuje zakon.
"manipulirane crte"- Nije nemoguće da je neko to napravio, ali da je to "friško" čisto sumnjam. Jesi li ikada probao nešto "uštemat" u kamen. Ako jesi onda znaš kako izgleda tek obrađena površina.
"bunar" -Bunar je iskopao vlasnik imanja u potrazi za vodom. Na njemu se vidi slojevitost materijala, poput sendviča, red kamena red zemlje. Ako misliš da je to prirodno kako je moguće da se jedan sloj okameni a drugi ne i tako redom. Kojim geološkim procesom se to dešava?
"galerije"- Ne znam, možda sam nešto propustio. Ako misliš na tunele oni, po meni, nisu prirodni nego su djelo ljudskih ruku. Zašto su iskopani, to će se valjda nekada ustanoviti. Kolike su šanse da se ovo desi prirodno. "Na području Ravni gdje se nalazi tunel koji vodi ka Visočici pronašli smo novi ulaz u tunel koji je oko 350 m udaljen od glavnog ulaza u pravcu Visočice. Pretpostavljamo da tunel nastavlja u kontinuitetu prema Visočici. Dimenzije ulaza u taj tunel, kao i nadmorska visina na kojoj se nalazi su identični kao i na izlazu iz tunela Ravne."
Mogu li sad dobiti odgovor?

Sve ovo sto si naveo je cista piramidalna retorika. Samo okreces rijeci kao vjetrenjaca.
Pa ja sam jasno pitao: STA JE S ONIM HERAVIM BRIDOM?
To jeste: sto se vise ne prica o njemu? I odakle ti ovako tupava objasnjenja? Pa sve si prepisao s fondacije. A jos ona objasnjenja u vezi manipuliranih crteza, joj. Sto volim citati piramidomanska piskaranja.
Pa jos ovo poredjenje sa tunelom Ravne, auuu. Pa kakve veze sve ovo ima s piramidama?
Da rezimiram: imamo brid, herav, ne spominjemo ga, ali eto imamo objasnjenje sto je herav. Jeste da je taj famozni brid iskopan samo za nekoliko metara, ali hajde, vazit ce za cijelu piramidu (ako se ikada iskopa). Pa onda ovo u vezi crteza na kamenju. Ko biva, ma mozda je bilo manipulacija, ali deder pokusaj ti manipulirati po kamenju, pa ces vidjeti da to nije lahko. Ma kako nije lahko, jednom krampom udaris i to je to, odmah se neki crtezi pokazu. Onda dodje Semke, malo mantra i nadje objasnjenje. Recimo, to na ovom kamenu je "brod", a ovo je slovo E.
A ovo u vezi galerija ko fol nisi procitao, a citiras kompletne tekstove fondacije? Ne lazi, idi na njihove stranice i citaj. Pa jos ovo sa tunelima...joj, pa GDJE su ti tuneli, sto ih ne otkopavaju, aaa?
Pa i ono tunela sto su nasli su sve prirodni, covjek i ne moze skroz uci u njih, posto nisu gradjeni ljudskom rukom i s time i ne moze uci covjek u nju. Jer, da ih je covjek nekada gradio bili bi barem onoliko veliki da covjek skroz udje u njih. Osim, naravno, ako su neki Prapigmeji gradili piramide.
Nego, ja bih ti preporucio nesto vise ucenja iz geologije, pa uporedi sve one iskopine sa tim debilnim teorijama fondacije, koje si upio kao spuzva. Malo kritike ne bi bilo na odmet u tvom slucaju. Evo ti ovaj link. Covjek je geolog, a na saljiv i lahko citljiv nacin objasnjava sveijedan kamen, svaku iskopinu, svaki "heravi brid" te vase nazovi-piramide. Ej, zaludjenici....hvatajte se knjige (ne Semirove) ili motike. Ovo dangubljenje je za vas samo jos vise zuci u trbuhu, a za mene zabava. Ja ne gubim, posto ja znam da postoji nauka, a vi ovisite o Semketu, koji ce kad tad zbrisati za Ameriku. I sta onda?
Uostalom, Semke je vec u Americi i cisto sumnjam da ce se vratiti, osim ako je totalno lud i jos uvijek vjeruje da moze Bosance jahati koliko on hoce.
Evo link pa uporedi tvoje tvrdnje sa naucnom disciplinom geologijom, koju je ona besposlena Nukicka toliko degradirala, da se cak slikala sa cigarom u ustima pri iskopavanju. A Semke komanduje bagerima, jaooo ... kao da iskopavate neeksplodirane mine, a ne krhke artefakte.
http://geolog-mrak.bloger.hr