Biciklo-gdje kupiti??
Moderator: anex
- DownhillMaster
#401 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ma kakvo ovo ,gledaj mu starog head seta ovo se samo od sebe raz*ebe, a ne još ti od 100 kila kada budeš vozio.
Gledaj polovne na piku novije generacije tj. novog tipa head seta i naćeš pravi bicikl ,a ne za ovu čačkalicu dati skoro 400 KM.... i prelistaj temu malo unazad.
http://www.pik.ba/artikal/12026919/felt-qw/
Još bolje možeš naći od ovoga za ovu cijenu,ovo samo ti navodim primjer da vidiš kakvu skulu si ti gledao u odnosu na pravi bicikl
Ovaj kao što si ti gledao imaš u Lasti u Lukavici za 180 KM...
Gledaj polovne na piku novije generacije tj. novog tipa head seta i naćeš pravi bicikl ,a ne za ovu čačkalicu dati skoro 400 KM.... i prelistaj temu malo unazad.
http://www.pik.ba/artikal/12026919/felt-qw/
Još bolje možeš naći od ovoga za ovu cijenu,ovo samo ti navodim primjer da vidiš kakvu skulu si ti gledao u odnosu na pravi bicikl
Ovaj kao što si ti gledao imaš u Lasti u Lukavici za 180 KM...
- MOSALJOZE
#402 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ja samo pito jbg ne razumijem se baš previše,bar priznam a ne da pišem o nečemu gdje stvarno nisam stručan.Hajde pogledaću hvala ti
- DownhillMaster
#403 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ma samo gledaj pik i traži XL veličinu ,naleti uvijek nešto dobro a povoljno i još računaj da se sve može spustiti bar 50 KM.
http://www.pik.ba/artikal/12215281/prodajem-biciklo-gt/
http://www.pik.ba/artikal/12215281/prodajem-biciklo-gt/
- MOSALJOZE
#404 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ma na kraju ću ja opet uzeti GT.Imao sam ja jako dobro biciklo,ali ga ukrali
- Ramzess Veliki
#405 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Koliki si jedino da ovakvo nađeš ...MOSALJOZE wrote:http://www.bicycles.unis.ba/1/products/36/29/unis--zx1
Hajde raja pomozite.Gledam bicikla,a nisam neki stručnjak što se tiče specifikacija.Gledam ova UNISova bicikla pa da vidim vaša iskustva sa ovim bicikklima.Uzmite u obzir da sam 204 visok i 103 kg.Spreman sam dat oko 400-450 km.Nije bitno ako je kvalitetan ne gledam petobu gore dole.Imate ovde i specifikacije.Komšija mi je uvozio iz Austrije,ali nisam bio zadovoljan kvalitetom.
-
bai
#406 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Molim pomoc poznavatelja,
Zelim kupiti kvalitetan "zenski" bicikl za grad, sto laganiji (zivim na drugom spratu bez lifta), udoban i lagan za voznju, cijena do 1500 KM.
Nemam blage veze o biciklima, pa me zanima na šta trebam obratiti paznju, koji model mi preporucujete i gdje u Sarajevu pronaći takav.
Zelim kupiti kvalitetan "zenski" bicikl za grad, sto laganiji (zivim na drugom spratu bez lifta), udoban i lagan za voznju, cijena do 1500 KM.
Nemam blage veze o biciklima, pa me zanima na šta trebam obratiti paznju, koji model mi preporucujete i gdje u Sarajevu pronaći takav.
- DownhillMaster
#407 Re: Biciklo-gdje kupiti??
http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... ry/view/93bai wrote:Molim pomoc poznavatelja,
Imaš još dosta prodavnica kao Gir itd.
-
bai
#408 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Nije mi problem pronaći prodavnice bicikla, već šta tražiti. Valjda sam fulala temu.
Ma nije važno, ali svejedno poslušam savjet i odem jutros do "Gira" u ulici Zelenih Beretki, radno vrijeme od 10,00 do 18,00 sati, naravno u 10,05 radnika ni na vidiku (a meni šef mjeri svaku sekundu).
U svakom slučaju hvala na pomoći. Ako neko ima još kakav savjet na šta trebam obratiti pažnju prilikom kupovine ovakvog bicikla...
Ma nije važno, ali svejedno poslušam savjet i odem jutros do "Gira" u ulici Zelenih Beretki, radno vrijeme od 10,00 do 18,00 sati, naravno u 10,05 radnika ni na vidiku (a meni šef mjeri svaku sekundu).
U svakom slučaju hvala na pomoći. Ako neko ima još kakav savjet na šta trebam obratiti pažnju prilikom kupovine ovakvog bicikla...
-
quarterback
#409 Re: Biciklo-gdje kupiti??
znam vlasnika Gira i momak je vrlo poslovan i pouzdan, moguce da se nesto nepredvidjeno desilo
puno srece (i ako mislis biti biciklista taj mrzovoljni stav je krajnje nepozeljan)
puno srece (i ako mislis biti biciklista taj mrzovoljni stav je krajnje nepozeljan)
- DownhillMaster
#410 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Kada si rekla da tražiš bicikl do 1500 mrsko mi je bilo objašnjavati da možda potražiš polovan za trećinu cijene koji će biti i više nego dovoljan za potrebe gradske vožnje(pisano 5-6 puta par stranica iza),pa mi je najlakše bilo, kad sam vidio da ti pare nisu problem,poslati linkove prodavnica i odeš kupiš šta ima (bacanje para)
Na šta trebaš obratiti pažnju je samo veličina rama i to je to,ali to će ti objasniti prodavac.Svi su ti ženski bicikli na isti kalup tako da nemaš šta puno tražiti,to je što ima i za te gradske uslove i bolje ne treba ,pogledaj na stranici ciklocentra i ostalih prodavnica valjda će ti se nešta svidjeti na oko
Pogledaj pik....
Na šta trebaš obratiti pažnju je samo veličina rama i to je to,ali to će ti objasniti prodavac.Svi su ti ženski bicikli na isti kalup tako da nemaš šta puno tražiti,to je što ima i za te gradske uslove i bolje ne treba ,pogledaj na stranici ciklocentra i ostalih prodavnica valjda će ti se nešta svidjeti na oko
Pogledaj pik....
-
bai
#411 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Zbog nepotrebnog bacanja para i vremena sam i molila za konkretan savjet, al nebitno, bacam se u potragu...DownhillMaster wrote:Kada si rekla da tražiš bicikl do 1500 mrsko mi je bilo objašnjavati da možda potražiš polovan za trećinu cijene koji će biti i više nego dovoljan za potrebe gradske vožnje(pisano 5-6 puta par stranica iza),pa mi je najlakše bilo, kad sam vidio da ti pare nisu problem,poslati linkove prodavnica i odeš kupiš šta ima (bacanje para)
Pogledaj pik....
-
bai
#412 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Zbog nepotrebnog bacanja para i vremena sam i molila za konkretne savjete, al nebitno bacam se potragu...DownhillMaster wrote:Kada si rekla da tražiš bicikl do 1500 mrsko mi je bilo objašnjavati da možda potražiš polovan za trećinu cijene koji će biti i više nego dovoljan za potrebe gradske vožnje(pisano 5-6 puta par stranica iza),pa mi je najlakše bilo, kad sam vidio da ti pare nisu problem,poslati linkove prodavnica i odeš kupiš šta ima (bacanje para)
Pogledaj pik....
-
zippoo87
#413 Re: Biciklo-gdje kupiti??
fino je ovo napisano...odredi sebi svotu od 500 KM i trazi u tom rangu...neces skakati sa 2 metra visine sa njim ili po kamenju,da ti treba najvaltetniji ramDownhillMaster wrote:Kada si rekla da tražiš bicikl do 1500 mrsko mi je bilo objašnjavati da možda potražiš polovan za trećinu cijene koji će biti i više nego dovoljan za potrebe gradske vožnje(pisano 5-6 puta par stranica iza),pa mi je najlakše bilo, kad sam vidio da ti pare nisu problem,poslati linkove prodavnica i odeš kupiš šta ima (bacanje para)
Pogledaj pik....
za 500-600 KM se moze uzeti biciklo 2012. godiste sa solidnom opremom,diskovima i ostalim dzidama,masinicama srednjeg razreda (acera-thourney) i navozati se ...mada i diskovi nisu prijeko potrebni,v-brake sasvim dovoljan i mozda neke silk gume,da se ne trosi puno energije na otpor gume
- DownhillMaster
#414 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Problem je što se traži isključivo ženski bicikl ,gledam slabo ih ima na piku pa ti onda jedino i ostaje ,sem ako nećeš neki ''muški'' bajk,da kupiš novo.
Obiđi ove šopove ,cijene se kreću od 400 do 2000 KM ,imaš mogućnost da probaš svaki bicikl prije kupovine.
Ja bih ti još predložio bicikl sa prednjim amortizerom,a pregledao sam sve stranice naših šopova i samo Specialized u CC ima takve ,dok su u Giru ,Kapriolu,Treku sa tvrdom viljuškom ,neki su i bez brzina,sa starom tipom head seta i poteški bajkovi što ti ne odgovora,jednom riječju te bih zaobišao kad već imam novac da biram.
Što se tiče težine Specialized je najlakši (ne prelazi 12 kg mislim) od ovih ostalih tipa Unis i bugarskog Drag koji su u ponudi i nudi najviše,prije svega kvalitet i komfor ,ako ne znaš to je trenutno no1 marka bicikala u svijetu.
Znači :
-imaš veličine XS,S,M,L
-tražiš brzince novije generacije sa amortizerom
-garancija i te gluposti ti nisu bitne (provjereno)
-ganjaj poznatiju marku = kvalitet,komfor,jeftinije održavanje..
Specialized Myka 2014 od 650 KM bi ti bio sasvim dovoljan

Čuvaj se ovih u prodavnicama jer će kada namirišu keš i neiskustvo nuditi ti logično duplo skuplji bicikl ,a na tvoje pitanje po čemu je bolji dogovoriće ti :''Pa znaš ovaj ima diskove''
. To su često mehaničke disk kočnice koje su samo šminka.
Eto nadam se da smo ti bar malo pomogli,jer mi bajkeri želimo i moramo jedni drugima pomagati i ne bih želio da stekneš pogrešan utisak zbog nečega.
Obiđi ove šopove ,cijene se kreću od 400 do 2000 KM ,imaš mogućnost da probaš svaki bicikl prije kupovine.
Ja bih ti još predložio bicikl sa prednjim amortizerom,a pregledao sam sve stranice naših šopova i samo Specialized u CC ima takve ,dok su u Giru ,Kapriolu,Treku sa tvrdom viljuškom ,neki su i bez brzina,sa starom tipom head seta i poteški bajkovi što ti ne odgovora,jednom riječju te bih zaobišao kad već imam novac da biram.
Što se tiče težine Specialized je najlakši (ne prelazi 12 kg mislim) od ovih ostalih tipa Unis i bugarskog Drag koji su u ponudi i nudi najviše,prije svega kvalitet i komfor ,ako ne znaš to je trenutno no1 marka bicikala u svijetu.
Znači :
-imaš veličine XS,S,M,L

Čuvaj se ovih u prodavnicama jer će kada namirišu keš i neiskustvo nuditi ti logično duplo skuplji bicikl ,a na tvoje pitanje po čemu je bolji dogovoriće ti :''Pa znaš ovaj ima diskove''
Eto nadam se da smo ti bar malo pomogli,jer mi bajkeri želimo i moramo jedni drugima pomagati i ne bih želio da stekneš pogrešan utisak zbog nečega.
Last edited by DownhillMaster on 25/04/2014 14:20, edited 2 times in total.
-
bai
#416 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Hvala druze od srcaDownhillMaster wrote:Problem je što se traži isključivo ženski bicikl ,gledam slabo ih ima na piku pa ti onda jedino i ostaje ,sem ako nećeš neki ''muški'' bajk,da kupiš novo.
Znači :
-imaš veličine XS,S,M,L
Čuvaj se ovih u prodavnicama jer će kada namirišu keš i neiskustvo nuditi ti logično duplo skuplji bicikl ,a na tvoje pitanje po čemu je bolji dogovoriće ti :''Pa znaš ovaj ima diskove''. To su često mehaničke disk kočnice koje su samo šminka.
Onaj gore "quaterback" je tačno shvatio da sam mrzovoljna, ali kad ne znam osnovne stvari i trebam se osloniti na naše prodavače, uf znate kako to obično završava.
Mali savjet za "quaterback" - Barem nekad operite one prozore na radnji
- DownhillMaster
#417 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ma nema na čemu.
Biće to sve ok,ima raznih boja i uživo je to dosta ljepše,a možeš i na licu mjesta npr tražiti bolji sic da ti zamjene,gripove,pedale i sl pa da sjedne pravo.Ko zna,možda ćeš se predomisliti kada vidiš i one muške bicikle (mada oni mogu pod unisex komotno) i uzeti neki još bolji i ljepši
Biće to sve ok,ima raznih boja i uživo je to dosta ljepše,a možeš i na licu mjesta npr tražiti bolji sic da ti zamjene,gripove,pedale i sl pa da sjedne pravo.Ko zna,možda ćeš se predomisliti kada vidiš i one muške bicikle (mada oni mogu pod unisex komotno) i uzeti neki još bolji i ljepši
- Better Man
#418 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Od ovih ženskih modela Specialized ja ne bih gledao ništa drugo, osim ako te ne privuku muški modeli. I jedan savjet nemoj uzeti najeftiniju varijantu, bolje uzmi malo skuplji, jer ko zna kad će te privući želja da odeš malo u prirodu s bike-om. Vjeruj mi nema ništa ljepše od vožnje prirodom. I moja preporuka ti je da odeš u Ciklocentar i kod njih pogledaš, jer oni prodaju Specialized bicikla. Obzirom da Ti lova nije problem, ja bih na tvom mjestu uzeo ovaj model što košta 1.183,00 KM i na tu cijenu imaš 5% popusta za plaćanje gotovinom.
- DownhillMaster
#419 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ne isplati joj se to.Omjer uloženo- dobijeno nije realan.
-
quarterback
#420 Re: Biciklo-gdje kupiti??
vjerovatno plavusa...bai wrote:Onaj gore "quaterback" je tačno shvatio da sam mrzovoljna, ali kad ne znam osnovne stvari i trebam se osloniti na naše prodavače, uf znate kako to obično završava.
Mali savjet za "quaterback" - Barem nekad operite one prozore na radnjiIzvini morala sam.
preventivno u block listu
- Impavidus
#421 Re: Biciklo-gdje kupiti??
quarterback wrote:vjerovatno plavusa...bai wrote:Onaj gore "quaterback" je tačno shvatio da sam mrzovoljna, ali kad ne znam osnovne stvari i trebam se osloniti na naše prodavače, uf znate kako to obično završava.
Mali savjet za "quaterback" - Barem nekad operite one prozore na radnjiIzvini morala sam.
Šta ti je reći iskustvo...
-
bai
#422 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Ako ti je vlasnik „Gira“ drug, ovi tinejdžerski komentari su u potpunosti kontraproduktivni i nanose mu štetu.quarterback wrote:vjerovatno plavusa...bai wrote:Onaj gore "quaterback" je tačno shvatio da sam mrzovoljna, ali kad ne znam osnovne stvari i trebam se osloniti na naše prodavače, uf znate kako to obično završava.
Naime, prosječnog kupca prvo privlači forma, a potom sadržaj. Kada ti ili tvoj drug iz „Gira“ na vrijeme ne dolazite na posao, imate prljave prozore na prodajnom objektu, bez jasno vidljivog natpisa firme, općenito ostavlja se loš dojam koji direktno utice na prodaju. Iako bili vrhunski stručnjaci u svom poslu, moći ćete samo preživljavati od entuzijasta.
Zato sljedeći put kada neko na ovoj temi zatraži savjet, pokusaj ga ne napadati već pomozi.
Puno sreće i uspjeha želim obojici.
-
quarterback
#423 Re: Biciklo-gdje kupiti??
pa znajuci sta nude Nino i Samir i koje su cijene, napisem curi iz najbolje namjere da ode u Gir jer mi je Amin rekao da ima povoljnih city bajkova i gledaj njenog odgovora, plavusa i to prirodna. Kupi curo stumpjumper sworks, beton ti je za gradaImpavidus wrote:quarterback wrote:vjerovatno plavusa...bai wrote:Onaj gore "quaterback" je tačno shvatio da sam mrzovoljna, ali kad ne znam osnovne stvari i trebam se osloniti na naše prodavače, uf znate kako to obično završava.
Šta ti je reći iskustvo...
http://www.specialized.com/us/en/bikes/ ... mper-29-wc
-
bai
#424 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Mozda sam dosadna, ali zanima me sta su ove "silk" gume. Da nije to ono što preporučuju na MTB.ba "Schwalbe Nobby Nic" ili nešto drugo. I pliz ako neko zna odgovoriti koji je to udoban i kvalitetan sic, šta tražiti od prodavača ili je to individualno za svakog kupca.zippoo87 wrote:fino je ovo napisano...odredi sebi svotu od 500 KM i trazi u tom rangu...neces skakati sa 2 metra visine sa njim ili po kamenju,da ti treba najvaltetniji ramDownhillMaster wrote:Kada si rekla da tražiš bicikl do 1500 mrsko mi je bilo objašnjavati da možda potražiš polovan za trećinu cijene koji će biti i više nego dovoljan za potrebe gradske vožnje(pisano 5-6 puta par stranica iza),pa mi je najlakše bilo, kad sam vidio da ti pare nisu problem,poslati linkove prodavnica i odeš kupiš šta ima (bacanje para)
Pogledaj pik....
za 500-600 KM se moze uzeti biciklo 2012. godiste sa solidnom opremom,diskovima i ostalim dzidama,masinicama srednjeg razreda (acera-thourney) i navozati se ...mada i diskovi nisu prijeko potrebni,v-brake sasvim dovoljan i mozda neke silk gume,da se ne trosi puno energije na otpor gume
- DownhillMaster
#425 Re: Biciklo-gdje kupiti??
Slick gume su gume za cestovnu vožnju tj. tanke gume širine 1.5.
http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... w/127/1264
MOžeš ih staviti i na MTB felgu.Duplo su uže od prosječne MTB gume,imaju posebne šare i samim tim su dosta brže i lakše.Moja preporuka za grad
mada kod Specialized-a nije problem po asfaltu ni sa gumama koje dođu na njemu jer su profesionalne za XC disciplinu i daju odlično ubrzanje i trakciju,riječ je o Fast Trak mtb gumama
Schwalbe Nobby Nick je marka i vrsta MTB gume,znači nema veze sa slick gumama
Što se tiče sica sve je individualno.Da si muško znao bih ti preporučiti dobar sic jer kod nas su stvari malo drugačije
Kada probaš biciklo i obiđeš par krugova valjda ćeš znati na čemu si i da li ti odgovara uži ili šir sic i onda se posavjetuješ sa prodavačem.
Mislim da nećeš imati problema ni sa bilo kojim sicem s' obzirom da nećeš ići na daleke ture ,pretpostavljam.
Imaš kupiti i gel navlaku za sic koja košta 20 KM i popularna je pa pogledaj po netu
http://www.ciklocentar.com/index.php/bi ... w/127/1264
MOžeš ih staviti i na MTB felgu.Duplo su uže od prosječne MTB gume,imaju posebne šare i samim tim su dosta brže i lakše.Moja preporuka za grad
Schwalbe Nobby Nick je marka i vrsta MTB gume,znači nema veze sa slick gumama
Što se tiče sica sve je individualno.Da si muško znao bih ti preporučiti dobar sic jer kod nas su stvari malo drugačije
Kada probaš biciklo i obiđeš par krugova valjda ćeš znati na čemu si i da li ti odgovara uži ili šir sic i onda se posavjetuješ sa prodavačem.
Mislim da nećeš imati problema ni sa bilo kojim sicem s' obzirom da nećeš ići na daleke ture ,pretpostavljam.
Imaš kupiti i gel navlaku za sic koja košta 20 KM i popularna je pa pogledaj po netu
Last edited by DownhillMaster on 28/04/2014 09:24, edited 1 time in total.