Jesam li rasista?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Shoshana

Post by Shoshana »

Eki ovo... ona zivjela u Africi, ona imala momka crnca, njena prijateljica meleskinja... Crnci u Hahareu 70-ih maltretirali bijelce (posebno za vrijeme Smithove vladavine :oops: ). Pa ovo je da covjek ne zna bil' se smij'o ili plak'o :-) :-)

Ne znam dal' su gore ove nebuloze sto pise, ili cinjenica da ona, izgleda, zaista misli da rasizam koji sasvim vjerovatno postoji i van nase "rase", na neki bolestan nacin opravdava njen vlastiti rasizam.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

dawn_upon_dawn wrote:p.s. basta sljezove boje, ni ja ne mogu da vjerujem kako se grozno crnci ponasaju prema bjelcima :D diskriminiraju ih svuda, strasno, ne mozes bjelca vidjet nigdje :D a narocito ih diskriminiraju u zemljama u koje su bjelci dosli da rove naftu, dijamante i nadju jeftinu radnu snagu... a kakvi su crnci prema bjelcima u libiji, ccc :D a ovi dosli tratincice da beru :D

e moja basto, Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba, nista ti nisi na ucila

( ne prislepavaj mi za ovog Martina nesto - to je samo poslovica)
zalosno da ucena i svjetska dama bude nepismena. Mogla si bar nauciti da su bijelci a ne bjelci :lol:

Pygmalion je jak komad, a jos je jaci pygmalion-efekt koji se pojavljuje kod ljudi koji hoce da budu nesto sto nisu :lol:
basta sljezove boje

Shoshana wrote:Eki ovo... ona zivjela u Africi, ona imala momka crnca, njena prijateljica meleskinja... Crnci u Hahareu 70-ih maltretirali bijelce (posebno za vrijeme Smithove vladavine :oops: ). Pa ovo je da covjek ne zna bil' se smij'o ili plak'o :-) :-)

Ne znam dal' su gore ove nebuloze sto pise, ili cinjenica da ona, izgleda, zaista misli da rasizam koji sasvim vjerovatno postoji i van nase "rase", na neki bolestan nacin opravdava njen vlastiti rasizam.
je li rasizam kad kazem da su Kinezi vrijedni? Da su Indusi pametni? Ili je rasizam samo onda kad kazem da crnci lijeni do bola, da ne zele sa bijelcima komunicirati, da obavljaju nuzdu na ulicama Adis Abebe i da imaju danas (2007) vece predrasude prema bijelcima nego sto bijeci imaju prema njima :lol:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

...
Last edited by Bea_Trix on 28/10/2007 02:15, edited 1 time in total.
Shoshana

Post by Shoshana »

basta sljezove boje wrote:
Shoshana wrote:Eki ovo... ona zivjela u Africi, ona imala momka crnca, njena prijateljica meleskinja... Crnci u Hahareu 70-ih maltretirali bijelce (posebno za vrijeme Smithove vladavine :oops: ). Pa ovo je da covjek ne zna bil' se smij'o ili plak'o :-) :-)

je li rasizam kad kazem da su Kinezi vrijedni? Da su Indusi pametni? Ili je rasizam samo onda kad kazem da crnci lijeni do bola, da ne zele sa bijelcima komunicirati, da obavljaju nuzdu na ulicama Adis Abebe i da imaju danas (2007) vece predrasude prema bijelcima nego sto bijeci imaju prema njima :lol:
Jeste...Bilo kakve predrasude bazirane na rasnoj pripadnosti su rasizam. Samo ako ti to ne kontas - ja ti ne mogu pomoci :oops:
danas

Post by danas »

bogati, ima li tebi iko da ne obavlja nuzdu na ulicama ili po haustorima? osim naravno, kulturnih hrvata :oops:
basta sljezove boje

Shoshana wrote:

Jeste...Bilo kakve predrasude bazirane na rasnoj pripadnosti su rasizam. Samo ako ti to ne kontas - ja ti ne mogu pomoci :oops:
hm, a zar se to ne zove induktivni zakljucak? Ono kad upoznas jednog Indusa pa izvlacis zakljucak da su svi takvi :lol:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Shoshana wrote:
basta sljezove boje wrote: je li rasizam kad kazem da su Kinezi vrijedni? Da su Indusi pametni? Ili je rasizam samo onda kad kazem da crnci lijeni do bola, da ne zele sa bijelcima komunicirati, da obavljaju nuzdu na ulicama Adis Abebe i da imaju danas (2007) vece predrasude prema bijelcima nego sto bijeci imaju prema njima :lol:
hm, a zar se to ne zove induktivni zakljucak? Ono kad upoznas jednog Indusa pa izvlacis zakljucak da su svi takvi :lol:
da, daaaa.... to je rasizam znas... po sistemu vise vrijednosti... ali posto sam ja nepismeni pigmalion koji je provalio da si isla graditi zemlje treceg svijeta jer se tad kapital nije smio tako nazvati, ja ti ne smijem nista reci je li?
Last edited by Bea_Trix on 28/10/2007 02:17, edited 1 time in total.
stripiii

Post by stripiii »

dawn_upon_dawn wrote:
Shoshana wrote: Jeste...Bilo kakve predrasude bazirane na rasnoj pripadnosti su rasizam. Samo ako ti to ne kontas - ja ti ne mogu pomoci :oops:
da, daaaa.... to je rasizam znas... po sistemu vise vrijednosti... ali posto sam ja nepismeni pigmalion koji je provalio da si isla graditi zemlje treceg svijeta jer se tad kapital nije smio tako nazvati, ja ti ne smijem nista reci je li?

BJELAC si ti draga :D
Ja vas sve volUm :D
Shoshana

Post by Shoshana »

Shoshana wrote:
basta sljezove boje wrote: je li rasizam kad kazem da su Kinezi vrijedni? Da su Indusi pametni? Ili je rasizam samo onda kad kazem da crnci lijeni do bola, da ne zele sa bijelcima komunicirati, da obavljaju nuzdu na ulicama Adis Abebe i da imaju danas (2007) vece predrasude prema bijelcima nego sto bijeci imaju prema njima :lol:
Kako je ona pametna i obrazovana (i svugdje zivjela i ima izkustva iz ama bas svacega itd.itb).

DIVITE JOJ SE LJUDI :lol: :lol: :lol:

Cuj induktivni zakljucak.. Nije bona, to ti je jedna obicna prosto-prosirena (i sasvim besmislena) recenica.
danas

Post by danas »

popravi taj typo, sad ce ti se obrusit na glavu :D :D :D
danas

Post by danas »

a valja poslije objasnjavat kako su Z i S blizo na tastaruri, ili kako se u zurbi omakne slovo... :-) :-) :-)
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

a tek kako se premetnu iz: imam prijateljicu, do graditelja i humanitarke, to je nevjerovatno :D odusevljava me iz momenta u momenat :D

i ona tako humana ode da pomaze crncima, a oni tako prema njoj, ccc :D necuveno :D

ko da ide graditi i hraniti svijet? basta? moze ona prodavati tu pricu ljudima koji nikada nisu sreli one koji grade i hrane svijet i koji znaju kako ti ljudi razmisljaju.
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

danas wrote:a valja poslije objasnjavat kako su Z i S blizo na tastaruri, ili kako se u zurbi omakne slovo... :-) :-) :-)
jer ima iskustva kao tipkacica profesionalna, u Zimbabveu :D
Shoshana

Post by Shoshana »

danas wrote:a valja poslije objasnjavat kako su Z i S blizo na tastaruri, ili kako se u zurbi omakne slovo... :-) :-) :-)
Evo sa'cu, samo sto nisam :lol: :lol: :lol:

tek kad napisah - vidjeh tvoje 'blizo' :lol: :lol: :lol:

Stomak me zaboli od smijeha :D
basta sljezove boje

Shoshana wrote:
Shoshana wrote: Jeste...Bilo kakve predrasude bazirane na rasnoj pripadnosti su rasizam. Samo ako ti to ne kontas - ja ti ne mogu pomoci :oops:
Kako je ona pametna i obrazovana (i svugdje zivjela i ima izkustva iz ama bas svacega itd.itb).

DIVITE JOJ SE LJUDI :lol: :lol: :lol:

Cuj induktivni zakljucak.. Nije bona, to ti je jedna obicna prosto-prosirena (i sasvim besmislena) recenica.
hm, u knjigama iz kojih sam ja ucila se takvo zakljucivanje zove induktivno a ne rasizam :-?
danas

Post by danas »

Shoshana wrote:
Evo sa'cu, samo sto nisam :lol: :lol: :lol:

tek kad napisah - vidjeh tvoje 'blizo' :lol: :lol: :lol:

Stomak me zaboli od smijeha :D

ma moramo dati zeni posla, da se osjeca korisnom 8-) 8-) :D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

vala, mogle ste takve nepismene nesto i nauciti od baste, ha ja :D

kako se postaje svjetska zena :D vi ste svi rasisti, bez iskustva :D

ona ima iskustvo jednog kozmopolite i kaze: crnci su veci rasisti od bijelaca - haj ti sad to poreci ovoj gromadi od humaniste.

ma u misiju rupu i pravopis u ruke kad vam ova vrla hrabra zena pomrsi racune...

eno sad poredi induktivno razmisljanje i rasizam :D

heil hitler, basto - i elementarna logika je na tvojoj strani :D
basta sljezove boje

dawn_upon_dawn wrote:vala, mogle ste takve nepismene nesto i nauciti od baste, ha ja :D

ona ima iskustvo jednog kozmopolite i kaze: crnci su veci rasisti od bijelaca - haj ti sad to poreci ovoj gromadi od humaniste.

ma u misiju rupu i pravopis u ruke kad vam ova vrla hrabra zena pomrsi racune...

:lol:

nesto si i ti naucila ovdje :thumbup:

biljezim se s stovanjem :bih:
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

dawn_upon_dawn wrote:vala, mogle ste takve nepismene nesto i nauciti od baste, ha ja :D

:lol:

nesto si i ti naucila ovdje :thumbup:

biljezim se s stovanjem :bih:

da vidimo, kako to ti funkcioniras.... induktivni zakljucci je li? aha.

sretnes jednog makedonca i on ti pokloni svoj auto. i ti zakljucis da su svi makedonci darezljivi, mnogo darezljiviji od ostalih balkanaca. i to po tebi, nije rasizam.

ne samo da si pismena, nego si i logicna. svaka cast.

samo ti likuj, to je jako pateticno, s obzirom da si raznesena na ovoj temi. u stvari, ako je to jedini nacin na koji mi mozes uzvratiti - zadovolji se :D i ne samo pijana, nego sam i nabobana mnogo razumnija od tebe :D

nego, ceka te zimbabve da ga spasis.
Last edited by Bea_Trix on 28/10/2007 01:20, edited 1 time in total.
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

kaze se PRIMIJETIS a ne PRIMJETIS:
basta sljezove boje wrote:cuj, ako medju 10 ljudi jedino primjetis osobu svoje rase i njoj se obracas a sve ostale ignoriras onda je jasno. Jedan Holandjanin nedavno rece da je diskriminacija u drustvu i kad osobama sa drugacijim nacionalnim ili vjerskim ili rasnim obiljezjima kazes "Necu nista da imam s tobom"
basta sljezove boje wrote: crnac je osoba koja odlucuje koga ce zaposliti u poduzecu. On se osjeca ugodnije sa drugim crncem ... normalno da ce se izmedju bijelca ili azijata odluciti za crnca ... jer njemu je ugodnije ... obratan slucaj bi se zvao rasizam :P
ne, obratan slucaj bi se nazvao RASIZMOM :D i tacka ide na kraju recenice, sto je slucaj u narednim primjerima:
rasizam je i kad kazes da su crnci najveci rasisti koji postoje a jesu. Nisam jos nikad vidjela da se bijelac, zuti, obojeni bilo kojom bojom ... obrati osobi koju prvi put vidi u zivotu sa brate ili sestro samo zato jer je iste boje koze
napisah lijepo - ne radi se o pozdravu vec o obracanju potpuno nepoznatoj osobi sa "brate"

vidim da si vrlo povrsna osoba i dzaba diskutirati. Nikakve veze nema kako se muslimani i ostali pozdravljaju sa ovim. Crnac ne zeli uopce komunicirati sa bijelcima. U grupi nepoznatih ljudi uvijek se obracaju crncima. Jok, nije rasizam
vara te osjecaj, meni je boja koze potpuno svejedna i bas mi je bilo drago kad je Hrvatska dala prvi azil prognanici iz Somalije. Super bi bilo da dovede i jaranice, jer Somalijke su lijepe, pa nek malo uljepsaju Hrvatsku. A moja prijateljica meleskinja koja vise izgleda kao crnkinja uopce ih ne voli, a mama joj je crnkinja sa Kariba. Curi pozli kad joj se crnci pocnu obracati, a posebno kad joj se obracaju kao da su s njom ovce cuvali a prvi put je vide u zivotu. Ne znam kakvi su crnci kod tebe, ali po Europi vole biti medju svojima

osnove se moraju znati :D je li basto, hocemo tako udarati, ili razgovarati o rasizmu?
Last edited by Bea_Trix on 28/10/2007 01:15, edited 2 times in total.
pitt

Post by pitt »

nek zivi ljubav.....nek se radja dan.....
neka svako dijete.....bude musliman...... :D :D :D :D :D
el flaco

Post by el flaco »

pitt wrote:nek zivi ljubav.....nek se radja dan.....
Ili makar Bosnjak :wink:
pitt

Post by pitt »

el flaco wrote:

to bi vec bio rasizam :D:D:D
el flaco

Post by el flaco »

pitt wrote:
el flaco wrote:

to bi vec bio rasizam :D:D:D
Ma ja to zovem patriotizam :D
Post Reply