Pa šta ćeš sad jado moja?seventhson wrote:Ako se vratite nekoliko strana unazad na ovoj temi, nacicete jedan poduzi tekst (nadam se ne toliko dosadan koliko dug) kojeg sam napisao prije vise od tri mjeseca.
Ovo sto slijedi je „dramaticna zavrsnica“ te price:
Vec sam objasnio sta se sve desavalo u toku i nakon te veze. Prosle su tri godine, nikad se nismo vidjeli ni culi. Dvije-tri poruke godisnje i to je sve.
Nakon 8 mjeseci potpune sutnje ona mi se javlja i cestita N.god. na sto ja samo kratko odgovaram.
Dva mjeseca kasnije ja njoj saljem poruku u kojoj pisem da nakon svega mislim da nema smisla da bas nista o njoj ne znam. Pitam je kako je, je li zavrsila fakultet, kako je familija, je li se udala...
Slijedi nekoliko poruka u narednih mjesec dana i dogovor da se ode na kafu.
[i]*Vrlo važno!!!: Zbog cega to radim? Znam da ce mnogi reci da nije fer prema sadasnjoj djevojci da se dopisujem sa bivsom, a pogotovo nije ok ici na kafu. Slazem se. Ali, jednostavno sam osjecao da, nakon sto su se strasti smirile, moram vidjeti u koga sam to bio toliko zaljubljen. Cisto da ljudski popricamo o svemu, jer je nas prekid bio vise nego nerasciscen. Mislio sam da i ona sigurno ima nekoga, i da nakon tog razgovora svako nastavlja sa svojim zivotom s malo manjim osjecajem gorcine zbog svega sto je bilo.[/i]
Na kafu ne uspijevamo nikako otici (ustvari ona ne moze, iz raznoraznih razloga, obaveze, problemi...) , nakon vec petog propalog dogovora ja dizem ruke od svega i to je to.
Istovremeno, sa djevojkom pocinju ozbiljnije price o braku, nakon sagledavanja situacije skonatamo da to mora biti ovog ljeta. Ja se najavljujem u posjetu njenim roditeljima, kako bismo i sa njima o tome popricali.
Na dan kad sam trebao ici kod njenih dolazi poruka od bivse i ponovo poziv na kafu. Ja odgovaram da ima novosti, da se zenim uskoro. Ona pise „puno srece, kafa u tom slucaju nema smisla“, ja odgovaram nesto slicno i kontam to je to - prica je napokon zavrsena.
Ali sta se desava? Deset minuta prije nego sto cu uci u stan kod punca (buduceg akoBogda) - poziv!!! „Od kako sam procitala poruku ne mogu doci sebi... Sva se tresem... Ne mogu prihvatiti... itd...itd...“ Ja objasnim situaciju, kazem gdje idem, kazem da sad ne mogu razgovarati, jedva nekako uspijem prekinuti vezu pred samim vratima stana. Poprilicno potresen ulazim u stan, saberem se nekako i obavim taj razgovor koji je zapravo bio cista forma. Svi su vec sve znali...
...Vracam se kuci. U pola jedan navece opet poziv. Razgovor traje do zore. Kaze da me voli isto ko prije, da joj je zao te druge djevojke, ali da misli da se moramo pomiriti. Da se promijenila, sazrjela, tek sad shvata sta mi je radila... Ja kazem da je pomirenje nemoguce, da je to sto trazi sad nemoguce...
...Eh, ko to nije prozivio ne moze mu biti jasno kako sam se osjecao. Kad cujes glas osobe koju si nekad volio vise od svega, kako te moli da se pomirite.. Kad ni sam vise nisi siguran sta osjecas... Kad ti se vrate slike iz proslosti, i to samo one lijepe... Bio je to najtezi razgovor mog zivota, sigurno. Kad je vec svanulo nekako sam uspio razgovor privesti kraju, ni sam ne znam kako sam uspio izdrzati a da ne pristanem da se vidimo.
U ovoj situaciji kafa naravno ne dolazi u obzir. I telefonski razgovor je neizdrzivo bolan, a mogu zamisliti kako bi to tek izgledalo kad se gledamo oci u oci.
Dva dana kasnije, opet poziv iza ponoci. Opet razgovor do jutra. Ista tema, isti argumenti, ista objašnjenja. Prica neka poprilicno nevjerovatna, imala more problema, otac joj imao nekoliko po zivot opasnih operacija, morala biti stalno uz njega, i sama je bila bolesna... Jos nekakav ogroman problem o kome mi ne moze govoriti preko telefona... Sve su to objasnjenja zasto se nikad ranije nismo mogli vidjeti. Ja kazem - OK, vjerujem da je to tako, sve prihvatam... Samo ne postoji opcija u kojoj ja ostavljam djevojku s kojom imam zakazano vjencanje. Djevojku koju volim (naravno ne na isti nacin, ne istim intenzitetom kao sto je to bilo s ovom, ali svako ko je jednom ludo volio zna da se to vise ne moze ponoviti), koja mene voli i koja to nije nicim zasluzila. Ne moze se rijecima opisati koliko mi je zao sto je sve tako ispalo, sto nismo bili strpljiviji, razumniji, pametniji.. Ali ja sam otisao predaleko da bi povratak bio moguc...
...Jos nekoliko sati objasnjavanja, uvjeravanja i mislim da sam je uspio ubijediti da ona moju odluku nicim ne moze promijeniti. Zamolio sam je da me vise ne zove, jer time samo povrjedjuje i sebe i mene.
... Zavrsetak razgovora ko u indijskim filmovima (ti filmovi mi vise nece biti komicni i jadni ko prije). Ona place, ja se jedva suzdrzavam... Jedno drugom zelimo srecu uz milion teskih trenutaka sutnje i uzdisaja... Jbt, umalo nisam poludio. Kako li je bilo tek njoj? Rekla je da je najbolje da jedno drugo skroz zaboravimo, da zakopamo u sebi sve osjecaje i da se nikad vise ne cujemo, ne vidimo, ni poruku ne posaljemo. Ja sam rekao da se slazem to za javljanje, ali da niti zelim niti mislim da je zaboravim. U mom zivotu ona ce ostati jedan od najvaznijih likova i nakon svega ipak lijepa uspomena. Ne znam, vise se ne sjecam tacno sta je ko rekao, samo se sjecam da kad je razgovor napokon zavrsio, ja sam ostao jedno dva sata u istom polozaju, nisam se mogao pomaci. Od spavanja naravno nije bilo nista. Dva-tri dana ni o cemu drugom nisam mogao misliti.
Veliko olaksanje mi je bilo sto se nakon svega sa svojom djevojkom osjecam da je to prava stvar i da nema nikave sumnje u to sto trebam i moram uraditi.
Eto sad, vidjeli ste kako i naoko bezazlene porukice mogu imati ozbiljne posljedice. Moj savjet – kad se jedna ovakva veza zavrsi – nikakav kontakt, ma ni raspitivanje okd prijatelja kako je i gdje je. Pogotovo ako ste nasli nekog novog.
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Lesli Eldridž
#401 Re: Raskid veze
-
Lesli Eldridž
#402 Re: Raskid veze
.....
- Aurora Borealis
- Aurora Borealis
-
Lesli Eldridž
#405 Re: Raskid veze
Riješeno je... Prošlo je 2 godine, nema od toga ništa... Čuli smo se, vrlo kratko, svako ima svoj život... Šta ćeš, život ide dalje...Aurora Borealis wrote:Lesli, kako zavrsi tvoja prica? Je li se uspjelo ikad ista rijesiti? Jeste li se culi? Vidjeli?Lesli Eldridž wrote:.....
- Aurora Borealis
- The Nightwatchman
#407 Re: Raskid veze
lesli kolko je ono tebi godina?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#408 Re: Raskid veze
Eweleen wrote:@....
Druga stvar. jer kad nekoga voliš, kad ti je stalo, kad ne možeš izdržati ni minute više
da ga ne vidiš, na trepavicama ćeš doletjeti..nema tu mjesta ni za inat ni za dostojanstvo.
Inace slazem se da bi oboje trebali pokusati vise ako ne zele tek tako sve baciti niz vodu...bilo bi steta.
-
koler
#409 Re: Raskid veze
Kako sam ja shvatio, a nije nužno da je tačno, problem je napravio on prije mjesec dana i zasmetalo je tebi.
Ispravi me ako griješim. I sad kako i sama vidiš da to nije ništa trebala bi uradit nešto više od tog telefonskog poziva?
Druga stvar. jer kad nekoga voliš, kad ti je stalo, kad ne možeš izdržati ni minute više
da ga ne vidiš, na trepavicama ćeš doletjeti..nema tu mjesta ni za inat ni za dostojanstvo. Znači druga pravila vrijede za njega, a sasvim druga za tebe. Jesil mu poletila na trepavicama? Nisi. Nazvala si ga i shvatila da je kraj kad se nije javio.
A on ne valja jer on nije doletio prema tebi .... (još gore kažeš da si uradila neke gluposti, pa možda on jeste stvarno povrijeđen ha ja)
Moj savjet. Pošto ti je očigledno ponos ispred ljubavi. I nećeš uradit ništa ekstremno da vratiš svog dragog voljenog princa. Onda se samo jednostavno sjeti svega lijepog što ti je uradio pa se prebaci na sažaljevanje njega a ne sebe. Jer jako je moguće da mu je duplo teže nego tebi.
EDIT: Mada je ustvari jako važno ti sve ili ništa što je dovelo do prekida ...
Hajde priznaj ko je koga ostavio
Ne mogu se sloziti sa konstatacijom vezano za dostojanstvo...ja sam sa djevojkom prekino upravo iz tog razlago a ludo sam je volio...
Ozbiljna veza, vec smo i namjestaj kupili:)
Provrela u meni inatna seljacka krv, jaca od ljubavi, jaca od bola ma jaca i od razuma...
Interesantno da do tada nisam ni bio svjestan tog nekog svog inata...
-
......
#410 Re: Raskid veze
Nazvala si ga i shvatila da je kraj kad se nije javio.
Ne, shvatila sam da je kraj kad je osoba, s kojom sam doslovno "srasla",
koja me poznaje u dušu imala dovoljno dobar razlog da se ne javi na telefon i da ne pomisli
da se možda radi o nečem ozbiljnom. Šta da se nešto desilo, da se meni nešto desilo, da je
bilo pitanje života i smrti, da je neko bolestan, da mi je u tom momentu baš on hitno trebao.
Po prirodi sam osoba, koja ne voli da se duri i koja voli da oprašta, čak i velike stvari, teške
stvari, ali sam također osoba, kojoj se zbog, neki će reći "sitnica" i najdraži ljudi u životu jednostavno srozaju
u očima, jednostavno mi "pregore", ostanem samo ravnodušna. Zato sam rekla da se u meni nešto
ugasilo, a da se samo javio.. ko zna, možda bih upravo ja doletjela na trepavicama i uradila nešto
ekstremno
mi se tako prelomilo, dakle.. nijedan više korak s moje strane.
- Eweleen
#411 Re: Raskid veze
Ništa onda ti samo ostaje da se nadaš da ćeš jednom u životu i ti osjetit pravu ljubav...... wrote:Eweleen wrote:@....
Nazvala si ga i shvatila da je kraj kad se nije javio.
Ne, shvatila sam da je kraj kad je osoba, s kojom sam doslovno "srasla",
koja me poznaje u dušu imala dovoljno dobar razlog da se ne javi na telefon i da ne pomisli
da se možda radi o nečem ozbiljnom. Šta da se nešto desilo, da se meni nešto desilo, da je
bilo pitanje života i smrti, da je neko bolestan, da mi je u tom momentu baš on hitno trebao.
Po prirodi sam osoba, koja ne voli da se duri i koja voli da oprašta, čak i velike stvari, teške
stvari, ali sam također osoba, kojoj se zbog, neki će reći "sitnica" i najdraži ljudi u životu jednostavno srozaju
u očima, jednostavno mi "pregore", ostanem samo ravnodušna. Zato sam rekla da se u meni nešto
ugasilo, a da se samo javio.. ko zna, možda bih upravo ja doletjela na trepavicama i uradila nešto
ekstremno, a sada su šanse tome ravne nuli. To nije sad pitanje sujete, inata, ljutnje, jednostavno
mi se tako prelomilo, dakle.. nijedan više korak s moje strane.
Dotad ne zavaravaj ni sebe ni narod...
-
......
#412 Re: Raskid veze
Pa mislim da je "ekstremno" da nakon 2 moja posta zaključiš da ne znam, ili nisam osjetilaEweleen wrote:Ništa onda ti samo ostaje da se nadaš da ćeš jednom u životu i ti osjetit pravu ljubav![]()
Dotad ne zavaravaj ni sebe ni narod...
pravu ljubav
osjetila i imala, to je prava ljubav i takvo bih nešto svakome poželjela.
Samo sam pojasnila da smo u životu svi različiti i svi drugačije gledamo na neke stvari. Sigurno ti se u životu bar jednom
desilo da te neko nesvjesno povrijedi i da ti je kasnije trebalo dugo dugo vremena, a sa strane te osobe
dosta truda da se povratiš
U svakom slučaju, cijenim što si odvojio vrijeme i prokomentarisao,
a i ne zamjeram ti što si protumačio nešto, kako nije, jer ipak me ne poznaješ
podijelila iskustvo ovdje sa vama, jer očekujem rješenje i savjet od nepoznatih ljudi, to bi bilo glupo,
jer svakako da jedan post nije dovoljan da bi neko, kad bi i htio dobio potpunu sliku.
Nadam se samo da će nekome koristiti, u bilo kojem obliku
- pustopoljina
#413 Re: Raskid veze
musko? bas si wow.Eweleen wrote:@....
Kako sam ja shvatio, a nije nužno da je tačno, problem je napravio on prije mjesec dana i zasmetalo je tebi.
Ispravi me ako griješim. I sad kako i sama vidiš da to nije ništa trebala bi uradit nešto više od tog telefonskog poziva?
da ga ne vidiš, na trepavicama ćeš doletjeti..nema tu mjesta ni za inat ni za dostojanstvo. Znači druga pravila vrijede za njega, a sasvim druga za tebe. Jesil mu poletila na trepavicama? Nisi. Nazvala si ga i shvatila da je kraj kad se nije javio.
A on ne valja jer on nije doletio prema tebi .... (još gore kažeš da si uradila neke gluposti, pa možda on jeste stvarno povrijeđen ha ja)
Moj savjet. Pošto ti je očigledno ponos ispred ljubavi. I nećeš uradit ništa ekstremno da vratiš svog dragog voljenog princa. Onda se samo jednostavno sjeti svega lijepog što ti je uradio pa se prebaci na sažaljevanje njega a ne sebe. Jer jako je moguće da mu je duplo teže nego tebi.
- Eweleen
#414 Re: Raskid veze
ja ti dođem nešta ko fantom xDpustopoljina wrote:musko? bas si wow.Eweleen wrote:@....
-
La_Forge
#415 Re: Raskid veze
...ja sam svoju ljubav danas sreo nakon pola godine...
...već dvije nismo skupa...
...udaje se za 2 mjeseca čujem...
...mimoišli smo se na ulici, nikakva reakcija s njene niti s moje strane ...
samo smo prošli jedno pored drugoga...
500 metara kasnije sam sjeo i zapalio cigaretu... pa još jednu, i još jednu ...
dok nisam potpuno pokisao i odlučio da je vrijeme krenuti kući...
ne osjećam onoliko ludilo kao neposredno poslije raskida... ali očito mi nije ni blizu svejedno... a kad će to postati ..?
možda za koju godinu...
ne osjećam onoliko ludilo kao neposredno poslije raskida... ali očito mi nije ni blizu svejedno... a kad će to postati ..?
možda za koju godinu...
- Eweleen
#416 Re: Raskid veze
drži seLa_Forge wrote:...ja sam svoju ljubav danas sreo nakon pola godine...
možda za koju godinu...
znaj da nisi jedini
-
zenicaone
#417 Re: Raskid veze
zavisi - ne znam ni ja od cega - valjda od onoga sto si osjecao prema njoj , ja prema jednoj (a ima vise od 6 god il vise kako smo prekinuli - prevarila me , da ne duzimo) ni dan danas nisam hladan ni kad ima ni kad nema momka. nije da sam sje..n il tako nesto al ima neki osjecaj kao da je dio mene jos uvijek. a nekih se ni ne sjecam da sam se zabavljao sa njimaLa_Forge wrote:...ja sam svoju ljubav danas sreo nakon pola godine...
možda za koju godinu...
-
bosna123
#418 Re: Raskid veze
Pa zato se meni bivsi i dan danas (nakon oho-ho vremena) javlja, a zna da je nemoguce da budemo skupa... Jeste vi muskarci cudni... Rekao bi nekada covjek hladni (kao na primjer kada La-Forge prodje kraj bivse ne obracajuci paznju), a ovamo patite... Pa sto to ne iskazujete normalno...
-
zenicaone
#419 Re: Raskid veze
isto ti je to kod zena i kod muskaraca , samo zbog razlika musko / zensko nama je teze iskazati emociju javno a nemora znacit odma da on pati za tobom , ja sam cesto znao neke svoje bivse (ako znam da vec duze nije imala momka) nazvat radi povremenog sexa (normalno kazem - hajde da se vidimo na kafu - ispricamo i to ) a da uopste nisam patio za njim . nema pravila za situaciju - svaka ima svoje osobene razlogebosna123 wrote:Pa zato se meni bivsi i dan danas (nakon oho-ho vremena) javlja, a zna da je nemoguce da budemo skupa... Jeste vi muskarci cudni... Rekao bi nekada covjek hladni (kao na primjer kada La-Forge prodje kraj bivse ne obracajuci paznju), a ovamo patite... Pa sto to ne iskazujete normalno...
-
......
#420 Re: Raskid veze
bosna123 wrote:Pa zato se meni bivsi i dan danas (nakon oho-ho vremena) javlja, a zna da je nemoguce da budemo skupa... Jeste vi muskarci cudni... Rekao bi nekada covjek hladni (kao na primjer kada La-Forge prodje kraj bivse ne obracajuci paznju), a ovamo patite... Pa sto to ne iskazujete normalno...
-
......
#421 Re: Raskid veze
La_Forge wrote:...ja sam svoju ljubav danas sreo nakon pola godine...
možda za koju godinu...
Neće ti nikad biti svejedno, što je potpuno normalno. Biće ti samo lakše prihvatiti da više niste skupa,
onog trenutka kad u tvoj život uđe neko drugi, a ući će..
Vjerovatno kad to najmanje budeš očekivao.
-
La_Forge
#422 Re: Raskid veze
... iskreno vjerujem da je tako ... samo eto, u protekle dvije godine nisam naišao ni približno na osobu u koju bih se moga zaljubiti...
nekako su mi sa godinama porasli kriteriji, svakoj nađem manu :S
iz ove perspektive, nakon 2 godine definitivno jest lakše ... ali ipak mislim da će me ovo držati još jako dugo...
jbt, kad sam je juče sreo, noge mi se odsjekle al bukvalno... 2 godine nakon svega
kontam kad je za godinu dana sretnem sa mužem i djetetom na ulici i opet me brecne ...
cccc
bljak
iz ove perspektive, nakon 2 godine definitivno jest lakše ... ali ipak mislim da će me ovo držati još jako dugo...
jbt, kad sam je juče sreo, noge mi se odsjekle al bukvalno... 2 godine nakon svega
cccc
bljak
-
Lesli Eldridž
#423 Re: Raskid veze
La_Forge wrote:... iskreno vjerujem da je tako ... samo eto, u protekle dvije godine nisam naišao ni približno na osobu u koju bih se moga zaljubiti...
jbt, kad sam je juče sreo, noge mi se odsjekle al bukvalno... 2 godine nakon svegakontam kad je za godinu dana sretnem sa mužem i djetetom na ulici i opet me brecne ...
cccc
bljak
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#424 Re: Raskid veze
Dani prolaze a bol ostaje. Vrijeme kao da je stalo. Radim samo ono sto stvarno moram. Izgubila sam nekog kome sam vjerovala i cija rijec i zakletva su bili tako stvarni i sigurni za mene. U ciji sam karakter i dusu vjerovala. I bojim se da necu nikad preboljeti. Ne samo zato sto zelim da prebolim i da nastavim dalje nego zato sto to stvarno vise ne zelim. A trazila sam tako malo poslije svega, da mi se ponekad javi. Da me pita kako sam...I to bi mi bilo dovoljno. On zna koliko patim i kako mi je tesko ali suti. Vjerujem da se vise i ne sjeca mene.
Pravim greske. Zivot mi je postao najveca kazna. Nemojte mi reci da nisam normalna, to je nesto sto je jace od mene.
Evo sta se dogodilo. Bili smo jednom nogom u braku,samo nas je malo djelilo od toga.Bila sam spremna otici na kraj svijeta za njega.Kada je sve skoro bilo sredjeno-povukao se.....Razlog i ne postoji.Vjerovatno je razlog bilo nedovoljno ljubavi prema meni.
Sve pjesme sada mogu slusati samo nemogu HABIBI. Boli me srce, tako sam njega zvala i tako mi prokletno nedostaje...Da li on ima kamen mJesto srca, zasto me tako kaznjava ? Ovako nesto ne treba uraditi ni najgorem neprijatelju.Ali trudim se,valjda vrijeme pruzi zaborav
Pravim greske. Zivot mi je postao najveca kazna. Nemojte mi reci da nisam normalna, to je nesto sto je jace od mene.
Evo sta se dogodilo. Bili smo jednom nogom u braku,samo nas je malo djelilo od toga.Bila sam spremna otici na kraj svijeta za njega.Kada je sve skoro bilo sredjeno-povukao se.....Razlog i ne postoji.Vjerovatno je razlog bilo nedovoljno ljubavi prema meni.
Sve pjesme sada mogu slusati samo nemogu HABIBI. Boli me srce, tako sam njega zvala i tako mi prokletno nedostaje...Da li on ima kamen mJesto srca, zasto me tako kaznjava ? Ovako nesto ne treba uraditi ni najgorem neprijatelju.Ali trudim se,valjda vrijeme pruzi zaborav
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#425 Re: Raskid veze
Ja baba?!babyline wrote: babe cuvaj se
Salim se draga.Kao sto rekoh-valjda ce vrijeme ublaziti ogorcenje!