Izlazio jedno kratko vrijeme tamo...vazda bilo frke...Mongo i kompanija.Saca wrote:Taj kafic na Ilidzi bi mogao biti Lavirint
.
-
Dacha od Bosne
#401 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
- Nekako s proljeća
#402 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Vozdrica i bite Dacha od Bosne , daj mi malo vremena da provjerim info...
Tipkamo se..
-
Dacha od Bosne
#403 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
HvalaNekako s proljeća wrote:![]()
Vozdrica i bite Dacha od Bosne , daj mi malo vremena da provjerim info...
Tipkamo se..
- Nekako s proljeća
#404 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Onako uz kofi pitah Šekija (Baron i crna ovca..valjda se tako zvao band) za Eldara, kao živ je , oćelavio, radi u firmi gdje je i prije radio...Halil je u Holandiji, nekom papankom se ozenio, administrativna ljubav valjda...Kemo je u Sarajevu...Lale dobro kotira u Wurtu... o Zlaji ni traga ni glasa...
Slabo se mogu vidjeti momci i cure iz te ekipe sa platoa...štošta se promijenilo , a prije svega i oni sami ....to se jasno vidi iz razgovora sa njima kada ih se rijetko sretne ...nema više tih mjesta ( BB,Pošta,Crvena galerija,Art,Stelex,Kuk,Zub, Sos,Dansing,Miris dunja,Rebus, Kaktus...itd) a samim ni tih ljudi koji su im ipak, davali ''dušu''
Naravno, svako vrijeme ima svoje ljude pa tako i ovo u kojem sada živimo. Ako ti nešto znači moje mišljenje , i sada ima dosta dobrih mjesta u gradu...i k'o što bi Halid rek'o u jednoj pjesmi:
''Sve isto je k'o nekada
sve isto je, ali ništa isto nije..''
A nema ni tebe...
-
Dacha od Bosne
#405 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Hvala za info...nekada dođem, nije da me nema...al' nema onog starog šmeka...pomenuo si sva ona mjesta na koja se izlazilo....sada mi samo slike i događaji proletiše kroz glavu...uhvati me neka sjeta...Nekako s proljeća wrote:![]()
Onako uz kofi pitah Šekija (Baron i crna ovca..valjda se tako zvao band) za Eldara, kao živ je , oćelavio, radi u firmi gdje je i prije radio...Halil je u Holandiji, nekom papankom se ozenio, administrativna ljubav valjda...Kemo je u Sarajevu...Lale dobro kotira u Wurtu... o Zlaji ni traga ni glasa...
Slabo se mogu vidjeti momci i cure iz te ekipe sa platoa...štošta se promijenilo , a prije svega i oni sami ....to se jasno vidi iz razgovora sa njima kada ih se rijetko sretne ...nema više tih mjesta ( BB,Pošta,Crvena galerija,Art,Stelex,Kuk,Zub, Sos,Dansing,Miris dunja,Rebus, Kaktus...itd) a samim ni tih ljudi koji su im ipak, davali ''dušu''
Naravno, svako vrijeme ima svoje ljude pa tako i ovo u kojem sada živimo. Ako ti nešto znači moje mišljenje , i sada ima dosta dobrih mjesta u gradu...i k'o što bi Halid rek'o u jednoj pjesmi:
''Sve isto je k'o nekada
A nema ni tebe...
Veliki pozdrav
edit: e, da...obećah jednom prijatelju da ću pitati za Armina Jamakosmanovica. Bio je sa nama u onoj grupi sarajevskih delija...doduše, on je mlađi od mene...poznavao sam ga onako. Ako slučajno znaš za njega napiši nešto.
- Chisum
#406 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nekako s proljeća wrote:![]()
''Sve isto je k'o nekada
A nema ni tebe...
Al' jebiga, opet izleti poneko od ekipe... Osim onih koji su bili malo vise "upecatljivi" u svoje vrijeme
Nedavno otisao sa zenom u Pivnicu na klopu, ja locem, ona klopa itd... Ugledam lika preko puta mog stola, isto izveo ribu, znam ga milion posto, bas ta neka ekipa Rebus, KuK, ali da me ubijes ne mogu se imena sjetit, niti ko je i sta je, preko koga ga i kako znam.
I, ne budi lijen, onako vec polu-pijan (zena me moli da se ne ofiram i ne peglam ljude
Ima pun kurac te raje, motaju se tu i tamo.... Samo promijenili su se, brate, sta se moze... jebiga, ne mogu ja vise da pravim budalu od sebe, kao sto sam to nekada, s osmjehom, radio... Ostarilo se.
- Nekako s proljeća
#407 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Jah, tada su bili bitniji nadimci od imena. I danas su, nekim novim klincima...
A kako vidim i u virtualnoj dimenziji su ''in'' nikovi...
- Chisum
#408 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma sve je ovo mainstream...Edin H. wrote:Chisum wrote:Eki Cenga i VHZ antisluhisti?Edin H. wrote:Sta je sa onim bandom Horde Zla?![]()
![]()
![]()
Jesu li jos aktivni?![]()
Koji su ono antisluhisti bili![]()
Haveru, mi kad smo imali svoj bend vi ste jos uvijek furali Vajtu i lomili ga u struku uz melodije Nede Ukraden
Mislim![]()
A moze li stariji band, ali novija stvar![]()
- Chisum
#409 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Campo je neunistiv... kao i Dado Mish, Rus te ostatak vesele ekipe... slicne tjelesne gradje...Nekako s proljeća wrote:DZONPI wrote:Halo znali neko jesta sa Hasetom sa carsije.Bio je u Hordama sa Drogom,Dadom i ostalim.Bio sam dobar sa njim ali cugo brate previse.Ako neko zna volio bi znat.Stelex,Kuk,Ag ,Filozofija i ostale Sarajevske rupe su bila nabolja mjesta. marisane.![]()
Dobar je to momak, danas znatno stariji...urednije kose prošarane sijedim vlasima...u zadnje vrijeme je furao biciklo ...i dalje koristi neke ''bobe'' koje mu prave neprirodne ''tikove'' tijela...na tekmama je sve rjeđe jer su se stari hordaši povukli a nazovi hordaši bili preuzeli preuzeli sjever sa furkom nigdje veze...sada ne znam , mladi su konačno preuzeli sjever i furaju svoju furku.Gdje se on našao u toj smjeni generacija...nepoznato mi je.
Intimno je bio vezan za ''Nunu''...mislim da je i dalje...jedno od njene djece mi itekako liči na njega...ali hajde...![]()
Raja sa platoa ..ART-a...
Ne pitaj me više ništa...
Campo
![]()
Jadranko-Dado
Sjeca li se ko one marisane s obezbjedjenjem u Skenderiji, na turniru, odmah iza rata, kada se Campo prosu sa tribine, ja mislio da cemo ga morati strugati s poda.
Tih nam se godina, nama starijima, na tribina pojavila dobra ekipa mladjih dripaca. Nisu bili nasa furka, vise ono "sad pusti Shabana" i ta sranja, pa su odudarali, ali, bogami, horni za svasta nesto. Steta sto su vremenom odlutali u sitni kriminal ili sta ja znam gdje vise ne.... Vise ih ne uopste vidjam na tekmama.
Last edited by Chisum on 11/04/2010 02:34, edited 2 times in total.
- Chisum
#410 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Evo ponovo malo uzeo da protabirim ovu temu... uvijek mi bude godra... pad mi pade na pamet... nakon pun kurac vremena vidjeh neki dan onog Danka, chupu, iz Pofalica meni se cini.
- astrid
#411 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bato nije umro već poginuo u ratu u jednom kafiću na č.vili.Ušao neki lik ispalio rafal u raju iz kafića.1941. wrote:Edin H. wrote:Bobo, Bato i Spasko sa Otoke su bili takodje dragi i zanimljivi momci.
Je li istina da je Bato (Mitar) poginuo?Bato-Mitar sa Otoke mislim da je umro od bolesti,rat proveo u ABiHBaileyS wrote: Ista stvar i sa ovim pokojnim Batom, mozda on i nije bio toliki debil ali sto su mu raja bila degenerici to je cudo jedno. Odlezali su za silovanje, naime za vrijeme olimpijade par iz Slovenije pozvonio na vrata stana na Otoci gdje su ovi debili dernecili, da pitaju za adresu. Oni ih uveli u stan, silovali curu a momka svezali za stolicu. Posto se ovaj puno bunio navodno je jedan od njih silovao i njega na kraju.
Spasko i Bobo,nedugo nakon tog poduhvata sa Slovencima brutalno pretukli milicionera ispred škole i opet odležali.
Negdje pročitah da je Campo umro,a opet negdje da je živ..šta je sad tačno!?
Odlična tema!
- mrtva kokoš
#412 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Campo ti je u B-fazi...astrid wrote:Bato nije umro već poginuo u ratu u jednom kafiću na č.vili.Ušao neki lik ispalio rafal u raju iz kafića.1941. wrote:Edin H. wrote:Bobo, Bato i Spasko sa Otoke su bili takodje dragi i zanimljivi momci.
Je li istina da je Bato (Mitar) poginuo?Bato-Mitar sa Otoke mislim da je umro od bolesti,rat proveo u ABiHBaileyS wrote: Ista stvar i sa ovim pokojnim Batom, mozda on i nije bio toliki debil ali sto su mu raja bila degenerici to je cudo jedno. Odlezali su za silovanje, naime za vrijeme olimpijade par iz Slovenije pozvonio na vrata stana na Otoci gdje su ovi debili dernecili, da pitaju za adresu. Oni ih uveli u stan, silovali curu a momka svezali za stolicu. Posto se ovaj puno bunio navodno je jedan od njih silovao i njega na kraju.
Spasko i Bobo,nedugo nakon tog poduhvata sa Slovencima brutalno pretukli milicionera ispred škole i opet odležali.
Negdje pročitah da je Campo umro,a opet negdje da je živ..šta je sad tačno!?
Odlična tema!
-
barby02
#413 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
(ne)forumas wrote:Ako misliš na Dinu metalca s čvile koji se motao po Skenderiji - Artu u ratu se okrenuo i ostao je i dan danas okrenut prema Mekibarby02 wrote:Sta je sa Dinom, znam da se u ratu okrenuo vjeri. . .
-
DZONPI
#414 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Otkud Campo u B fazi zar on nije u dobrinji.
- mrtva kokoš
#415 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ja sam ga redovno vidjo po tim fazama posebno u BDZONPI wrote:Otkud Campo u B fazi zar on nije u dobrinji.
e sad jel on tu zivi ili dolazi to ti ne bih znao reci...
- nexo
#416 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
...
Last edited by nexo on 04/08/2010 18:06, edited 1 time in total.
- Chisum
#417 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Joj Baron i crna ovcaNekako s proljeća wrote:![]()
''Sve isto je k'o nekada
A nema ni tebe...
Evo, kad sad malo kontam koliko smo ljudi rijecima ukopali i prezalili, a mozda su zivi...nexo wrote:Jao, jeste se okupili i to sve vidjeniji forumasi. @Dacha od Bosne, Zlajinu sestru sam vidjao cesto u Fis-u, u vrijeme dok sam jos uvijek zivio u Sarajevu, zanci 10-tak godina unazad, i naravno uvijek sam pitao za Zlaju. On je u Holandiji i sve je ok sa njim! Uzmi to kao informaciju staru 10 godina. Dok sam zivio u BXL-u, vise puta mi palo na pamet da ga potrazim, ali mi se nikada nije dalo radi drugih obaveza. Eladarovog brata sam sreo prije par godina i otisao kod njega na pivu, naravno tamo su bili Eldar, Kemo i jos dvojica iz iste stare ekipe kojima se ne sjecam imena i da, covjek je ostao bez kose, radi u staroj firmi...djevojka...i sve ostalo manje vise po starom.
Drago mi je ako je ovo istina za Zlaju, da je ziv i ok, ali se kunem da sam cuo da ga vise nema, a ova je informacija je definitivno stara ispod 10 kuka.
- HAVANA
- amrica
#419 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ono Svabo na prvoj slici
A dole Faco
, i je li ono Zera? 
A ko je na drugoj slici
ne mogu se sjetiti
bulaja i medo

A dole Faco
A ko je na drugoj slici
- HAVANA
#420 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:Ono Svabo na prvoj slici![]()
A dole Faco, i je li ono Zera?
A ko je na drugoj slicine mogu se sjetiti
Pa kifla i amil.
Svabo,rakac,krepo...
dole faco,ceremide...
Last edited by HAVANA on 11/04/2010 19:59, edited 1 time in total.
- amrica
#421 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
HAVANA wrote:amrica wrote:Ono Svabo na prvoj slici![]()
A dole Faco, i je li ono Zera?
A ko je na drugoj slicine mogu se sjetiti
![]()
Nemoj me zajebavat
![]()
Pa kifla i amil.
-
barby02
#422 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Na prvoj mi je poznat onaj do zida -drugi red a jel ono Merdzo ispod? a treca slika onaj tip u prugastoj koši mi poznat, ko sminker 
- HAVANA
#423 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
barby02 wrote:Na prvoj mi je poznat onaj do zida -drugi red a jel ono Merdzo ispod? a treca slika onaj tip u prugastoj koši mi poznat, ko sminker
Do zida gore je krepo a ovom dole sam zaboravio ime
Prugasta košulja je faćo...
-
barby02
#424 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
aha. . znaci krepu znam iz vidjenja a Faco to ? aaaaaa nije znala barby, gadan brate. .
- HAVANA