Sta li bi ti rekla da se kojim slucajem sada vratis u 1610 godinu u sobu kada je Galilej svoj tek izradjen poznati teleskop usmjerio prema mjesecu i kada je na njima ugledao planine. Zahvaljujuci tim dokazima cijela teorija o savrseno postavljenom svemiru sa zemljom u sredini se pocela ubrzano rusiti. Al eto vidimo da je jos jako ziva...beautyfool wrote:Giordano wrote:beautyfool wrote:Sto bi rekao Hadzi Hfz.Sulejman Bugari ; Danas se ljudi naucnim putem vracaju Islamu
![]()
Ja ti ne bih umio odgovoriti na to pitanje,ali gospodin "Istocnjak"je,izgleda mi,ekspert za takva pitanja,i more biti,da bi on
znao dati pravi odgovor na tvoje cijenjeno pitanje!
![]()
Ja nisam uopste postavila pitanje, jeli vidis mozda negdje upitnik??
Ja sam samo prenijela sta Hadzi Hafiz Bugari kaze za naucna dostignuca danas, a i ja mogu reci da svako novo naucno dostignuce je samo dokaz koliko je Bog velik i koliko je sve savrseno postavljeno na ovoj zemlji i kako sve savrseno funkcionise a u Kuranu je izneseno dosta dokaza o Njegovom postojanju, dakle to je ono znanje koje nepismeni Poslanik savs u to vrijeme nije mogao imati
Sulejman Bugari
- Liberalism
#401 Re: Sulejman Bugari
- beautyfool
#402 Re: Sulejman Bugari
Da zemlja nije savrseno postavljena nebi ni mogla funkcionisati na ovaj nacin kako funkcionise, zar ne ?Liberalism wrote:
Sta li bi ti rekla da se kojim slucajem sada vratis u 1610 godinu u sobu kada je Galilej svoj tek izradjen poznati teleskop usmjerio prema mjesecu i kada je na njima ugledao planine. Zahvaljujuci tim dokazima cijela teorija o savrseno postavljenom svemiru sa zemljom u sredini se pocela ubrzano rusiti. Al eto vidimo da je jos jako ziva...
- Liberalism
#403 Re: Sulejman Bugari
Da ostavimo ovo za kasnije, dok malo prostudiras sta znaci savrseno u Galilejevom smislubeautyfool wrote:Da zemlja nije savrseno postavljena nebi ni mogla funkcionisati na ovaj nacin kako funkcionise, zar ne ?Liberalism wrote:
Sta li bi ti rekla da se kojim slucajem sada vratis u 1610 godinu u sobu kada je Galilej svoj tek izradjen poznati teleskop usmjerio prema mjesecu i kada je na njima ugledao planine. Zahvaljujuci tim dokazima cijela teorija o savrseno postavljenom svemiru sa zemljom u sredini se pocela ubrzano rusiti. Al eto vidimo da je jos jako ziva...dakle dovoljno savrseno da je mi ljudi mozemo koristiti do odredjenog roka
- beautyfool
#404 Re: Sulejman Bugari
A da ti mozda otvoris novu temu vec ako hoces da diskutujes o tome a ne kvari ovu jer je ovo tema o Hafiz Sulejman BugariLiberalism wrote:Da ostavimo ovo za kasnije, dok malo prostudiras sta znaci savrseno u Galilejevom smislubeautyfool wrote:Da zemlja nije savrseno postavljena nebi ni mogla funkcionisati na ovaj nacin kako funkcionise, zar ne ?Liberalism wrote:
Sta li bi ti rekla da se kojim slucajem sada vratis u 1610 godinu u sobu kada je Galilej svoj tek izradjen poznati teleskop usmjerio prema mjesecu i kada je na njima ugledao planine. Zahvaljujuci tim dokazima cijela teorija o savrseno postavljenom svemiru sa zemljom u sredini se pocela ubrzano rusiti. Al eto vidimo da je jos jako ziva...dakle dovoljno savrseno da je mi ljudi mozemo koristiti do odredjenog roka
-
Giordano
#405 Re: Sulejman Bugari
beautyfool wrote:Giordano wrote:beautyfool wrote:Sto bi rekao Hadzi Hfz.Sulejman Bugari ; Danas se ljudi naucnim putem vracaju Islamu
![]()
Ja ti ne bih umio odgovoriti na to pitanje,ali gospodin "Istocnjak"je,izgleda mi,ekspert za takva pitanja,i more biti,da bi on
znao dati pravi odgovor na tvoje cijenjeno pitanje!
![]()
Ja nisam uopste postavila pitanje, jeli vidis mozda negdje upitnik??
Ja sam samo prenijela sta Hadzi Hafiz Bugari kaze za naucna dostignuca danas, a i ja mogu reci da svako novo naucno dostignuce je samo dokaz koliko je Bog velik i koliko je sve savrseno postavljeno na ovoj zemlji i kako sve savrseno funkcionise a u Kuranu je izneseno dosta dokaza o Njegovom postojanju, dakle to je ono znanje koje nepismeni Poslanik savs u to vrijeme nije mogao imati
Naravno da nema nikakvog znaka pitanja,draga moja "beautifool",ali citava ta gramaticka konstrukcija gospodina Bugarija je naprosto jedno vrlo naivna i zalosna pitanje samo za sebe,za jednog religiozno obrazovanog covjeka,kao sto je doticni gospodin.
Hocu da kazem,da to pitanje i nije bilo upuceno tebi,i mislio sam da se to podrazumjevalo,ali eto nije....!
Cuj,.....,Danas se ljudi naucnim putem vracaju Islamu ,.........,kako neko moze tako javno da nastupi,............,!
Ja ne bih nikada rekao da je Poslanik asvs bio nepismen,tek toliko da znas,......!
Islamu nisu potrebne reklame takve vrste!
Islam,kao i sve druge religije na ovom dunjaluku,krasi jedna zajednicka vrlina,....,a to je skromnost,draga moja beautifool!
-
istocnjak
#406 Re: Sulejman Bugari
Pa u tome i jeste poenta jer Kur'an je pun naucnih dokaza koje poslanik Muhammed s.a.v.s. kao nepismen nije mogao znati jer mu je "spušteno znanje". Jedan primjer je da se u Kur'an-u spominje "spuštanje" željeza koje se je desilo prije otprilike prije 4,5 biliona godina da bi se formiralo jezgro zemlje. ovo možeš vidjeti na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=BttoCAvI6DI Dalje, vezano za "spuštanje" znanja jesi li se ikada upitao zašto je hafiz Bugari nakog završenih prestižnih studija vani otišao kod dede Alije u selo Gunjanje kod Hadžića da izucava Islam a dedo je bio nepismen? Nakon godina studiranja i izucavanja Islama na najprestiznijim islamskim fakutetima u svijetu i svih onih ispita Bugari je postao jedan od najpoznatijih predavaca tek nakon sto je upoznao nepismenog dedu Aliju. Mislis li da jedan tako visoko obrazovan covjek nije prepoznao nesto u dedi Aliji?Giordano wrote:
![]()
Naravno da nema nikakvog znaka pitanja,draga moja "beautifool",ali citava ta gramaticka konstrukcija gospodina Bugarija je naprosto jedno vrlo naivna i zalosna pitanje samo za sebe,za jednog religiozno obrazovanog covjeka,kao sto je doticni gospodin.
Hocu da kazem,da to pitanje i nije bilo upuceno tebi,i mislio sam da se to podrazumjevalo,ali eto nije....!
Cuj,.....,Danas se ljudi naucnim putem vracaju Islamu ,.........,kako neko moze tako javno da nastupi,............,!
Ja ne bih nikada rekao da je Poslanik asvs bio nepismen,tek toliko da znas,......!
Islam,kao i sve druge religije na ovom dunjaluku,krasi jedna zajednicka vrlina,....,a to je skromnost,draga moja beautifool!
![]()
-
Giordano
#407 Re: Sulejman Bugari
istocnjak wrote:Pa u tome i jeste poenta jer Kur'an je pun naucnih dokaza koje poslanik Muhammed s.a.v.s. kao nepismen nije mogao znati jer mu je "spušteno znanje". Jedan primjer je da se u Kur'an-u spominje "spuštanje" željeza koje se je desilo prije otprilike prije 4,5 biliona godina da bi se formiralo jezgro zemlje. ovo možeš vidjeti na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=BttoCAvI6DI Dalje, vezano za "spuštanje" znanja jesi li se ikada upitao zašto je hafiz Bugari nakog završenih prestižnih studija vani otišao kod dede Alije u selo Gunjanje kod Hadžića da izucava Islam a dedo je bio nepismen? Nakon godina studiranja i izucavanja Islama na najprestiznijim islamskim fakutetima u svijetu i svih onih ispita Bugari je postao jedan od najpoznatijih predavaca tek nakon sto je upoznao nepismenog dedu Aliju. Mislis li da jedan tako visoko obrazovan covjek nije prepoznao nesto u dedi Aliji?Giordano wrote:
![]()
![]()
Slusaj jarane moj "istocnjak",ja bih tebi iskreno preporucio da malo protabiris Euklida,tek toliko da razumijes o cemu to Euklid divani,a gospodinu Bugariju bih preporucio da protabiri malko Njutna,pa mu onda nikad nece pasti na um da kaze kako kamen pada iz straha,.......,hej kamen pada iz straha? Tobe jarabi tobe estakfirulah!
A dedi Aliji u selu Gunjanje,svaka cast i cest!I upamti jedno ;dedo Alija nije nepismen,ali o tvojoj nepismenosti dalo bi se malko eglenisati.........
Haj molim te citaj sad malko Euklida,pa mi se onda javi,jerbo cu ti plaho zahatoriti ako mi se ne javis,to oko Euklida posebno!
Ejsadile ti jarane moj,i nemoj mi molim te sto zamiriti!
-
istocnjak
#408 Re: Sulejman Bugari
Pošto vidim da samo ponavljas jednu te istu pricu kao neka stara pokvarena gramofonska ploca i prosipaš nista vise od suplje price bez ikakvih argumenata od sada cu te ignorisati i smatrati za neozbiljnog za diskusiju.Giordano wrote:
![]()
Slusaj jarane moj "istocnjak",ja bih tebi iskreno preporucio da malo protabiris Euklida,tek toliko da razumijes o cemu to Euklid divani,a gospodinu Bugariju bih preporucio da protabiri malko Njutna,pa mu onda nikad nece pasti na um da kaze kako kamen pada iz straha,.......,hej kamen pada iz straha? Tobe jarabi tobe estakfirulah!
A dedi Aliji u selu Gunjanje,svaka cast i cest!I upamti jedno ;dedo Alija nije nepismen,ali o tvojoj nepismenosti dalo bi se malko eglenisati.........![]()
Haj molim te citaj sad malko Euklida,pa mi se onda javi,jerbo cu ti plaho zahatoriti ako mi se ne javis,to oko Euklida posebno!
![]()
-
LSD
#409 Re: Sulejman Bugari
Dedo Alija je rahmetlija vec nekoliko godina i ne lupaj gluposti o covjeku za kojeg nemaš pojma...i bio je nepismen...i nije selo Gunjanje vec Gunjani.
Za pocetak se opismeni tj.pocni citati Veselu svesku,Bukvar i sl. gradivo...pa tek onda nekome nešto porucuj.
Za pocetak se opismeni tj.pocni citati Veselu svesku,Bukvar i sl. gradivo...pa tek onda nekome nešto porucuj.
- arzuhal
#410 Re: Sulejman Bugari
Tačno.LSD wrote:Dedo Alija je rahmetlija vec nekoliko godina i ne lupaj gluposti o covjeku za kojeg nemaš pojma...i bio je nepismen...i nije selo Gunjanje vec Gunjani.
I još da dodam: kada nema pravca u razmišljanju onda nastaje lupanje.
Allahov poslanik, alejhissalatu we selam, jest bio nepismen. On se naziva i u Kur'anu nebijjul-ummij(vidi Al-A'raf, 157.), "vjerovjesnik nepismeni". Onaj koji poznaje arapski jezik zna da pridjev umijj ustvari dolazi od imenice umm što znači "majka". Tako da bi doslovan prevod bio "čist kao od majke rođen", u značenju da nije bio onečišćen i zaprljan raznim pseudoznajnjima, glupostima, budalaštinama, ublehama u kojima su živjeli mnogi njegovi pismeni savremenici i u kojima žive mnogi danas. Kao Čista Duša, kao Ummijj, bio je pripremljen da prihvati Ilmi-ledunijj, znanje od samog Allaha, Uzvišenog, znanje o onim potonjim i budućim, znanje koje samo koristi a ne šteti.
Hafiz Bugari nije nimalo glup čovjek (daleko od tog!) i njegovo spominjanje "kamena koji padajući veliča Allaha" je u skladu sa kur'anskim istinama. "I nema ništa, na Nebu i na zemlji, a da ne veliča Allaha, ali vi njihovo veličanje ne razumijete!", veli se u Knjizi Časnoj. Dakle, svaki prirodni zakon kojeg pozitivna znanost otkriva JEST SLAVLJENJE SVOG STVORITELJA! I zakon gravitacije, i evolucija i revolucija, i ekliptika, i ptice širenjem krila svojih, i korak marav, i sjajna Plejade i Orion...sve Ga veliča svojim postojanjem. Ali to ljudi ne razumiju.
Samo oholi čovjek umišlja da otkrivanjem prirodnih zakona i procesa (Sunnetullaha) razotkriva istinu o nepostojećem bogu?
Kur'an nije knjiga koja je došla da nas, prije svega, uči matematici, fizici, astrofizici...već da ljude uputi na Pravi put, na istinsku spoznaju svog Stvoritelja i ispravan odnos prema Njemu, pa prema sebi samima i prema drugima oko nas. Allahov poslanik je rekao:"Došao sam da usavršim plemenite ćudi!"
A danas ljudi, užasne ćudi, bi da pabirče po Objavi tražeći greške koje nisu u skladu sa posljednjim teorijskim ili potvrđenim istinama znanosti!?
Allahume salli 'ala sejjidina we nebijina Muhammedin-nebijjil-ummijji we ala alihi we sahbihi we sellim!
Last edited by arzuhal on 29/12/2008 10:10, edited 1 time in total.
-
Giordano
#411 Re: Sulejman Bugari
LSD wrote:Dedo Alija je rahmetlija vec nekoliko godina i ne lupaj gluposti o covjeku za kojeg nemaš pojma...i bio je nepismen...i nije selo Gunjanje vec Gunjani.
E vala to nisam znao za dedu Aliju iz sela Gunjani,rahmet mu dusi!
Ali da je rahmetli dedo Alija bio pismen,pismeniji nego ti,jaran ti "istocnjak" i ja sam zajedno,to dobro znam!
A sto ti rahmetli dedu Aliju nazivas nepismenim,to ti je jarane moj odraz tvoje "pismenosti"!
Nego,ne zachatavaj temu,vec pravo na gospodina Bugarija,pa jel' 'vako..........
-
LSD
#412 Re: Sulejman Bugari
Nisi u pravu nikako...rahmetli dedo Alija je bio nepismen,pa to je i meni licno rekao (a i drugima koji su bili kod njega)...i ne samo nepismen vec i još mnogo štošta prije ,ali to je nebitno sad...ali dedo je imao mudrost i duhovnost vecu nego što cemo i ja i ti i istocnjak zajedno ikad imati...nije sve u znanju,nacitanosti i pismenosti.Giordano wrote:LSD wrote:Dedo Alija je rahmetlija vec nekoliko godina i ne lupaj gluposti o covjeku za kojeg nemaš pojma...i bio je nepismen...i nije selo Gunjanje vec Gunjani.
Za pocetak se opismeni tj.pocni citati Veselu svesku,Bukvar i sl. gradivo...pa tek onda nekome nešto porucuj.![]()
E vala to nisam znao za dedu Aliju iz sela Gunjani,rahmet mu dusi!
Ali da je rahmetli dedo Alija bio pismen,pismeniji nego ti,jaran ti "istocnjak i ja sam zajedno,to dobro znam!
A sto ti rahmetli dedu Aliju nazivas nepismenim,to ti je jarane moj odraz tvoje "psmenosti"!![]()
Nego,ne zachatavaj temu,vec pravo na gospodina Bugarija,pa jel' 'vako..........![]()
![]()
-
Giordano
#413 Re: Sulejman Bugari
arzuhal wrote:Tačno.LSD wrote:Dedo Alija je rahmetlija vec nekoliko godina i ne lupaj gluposti o covjeku za kojeg nemaš pojma...i bio je nepismen...i nije selo Gunjanje vec Gunjani.
Allahov poslanik, alejhissalatu we selam, jest bio nepismen. On se naziva i u Kur'anu nebijjul-ummij(vidi Al-A'raf, 157.), "vjerovjesnik nepismeni". Onaj koji poznaje arapski jezik zna da pridjev umijj ustvari dolazi od imenice umm što znači "majka". Tako da bi doslovan prevod bio "čist kao od majke rođen", u značenju da nije bio onečišćen i zaprljan raznim pseudoznajnjima, glupostima, budalaštinama, ublehama u kojima su živjeli mnogi njegovi pismeni savremenici i u kojima žive mnogi danas. Kao Čista Duša, kao Ummijj, bio je pripremljen da prihvati Ilmi-ledunijj, znanje od samog Allaha, Uzvišenog, znanje o onim potonjim i budućim, znanje koje samo koristi a ne šteti.
Hafiz Bugari nije nimalo glup čovjek (daleko od tog!) i njegovo spominjanje "kamena koji padajući veliča Allaha" je u skladu sa kur'anskim istinama. "I nema ništa, na Nebu i na zemlji, a da ne veliča Allaha, ali vi njihovo veličanje ne razumijete!", veli se u Knjizi Časnoj. Dakle, svaki prirodni zakon kojeg pozitivna znanost otkriva JEST SLAVLJENJE SVOG STVORITELJA! I zakon gravitacije, i evolucija i revolucija, i ekliptika, i ptice širenjem krila svojih, i korak marav, i sjajna Plejade i Orion...sve Ga veliča svojim postojanjem. Ali to ljudi ne razumiju.
Samo oholi čovjek umišlja da otkrivanjem prirodnih zakona i procesa (Sunnetullaha) razotkriva istinu o nepostojećem bogu?
Kur'an nije knjiga koja je došla da nas, prije svega, uči matematici, fizici, astrofizici...već da ljude uputi na Pravi put, na istinsku spoznaju svog Stvoritelja i ispravan odnos prema Njemu, pa prema sebi samima i prema drugima oko nas. Allahov
poslanik je rekao:"Došao sam da usavršim plemenite ćudi!"
A danas ljudi, užasne ćudi, bi da pabirče po Objavi tražeći greške koje nisu u skladu sa posljednjim teorijskim ili potvrđenim istinama znanosti!?
Allahume salli 'ala sejjidina we nebijina Muhammedin-nebijjil-ummijji we ala alihi we sahbihi we sellim!
Jarane "arzuhal" svaka cast i cest!
Tacno!
-
istocnjak
#414 Re: Sulejman Bugari
Nakon svih prica o rahmetli dedi Aliji, prije nekoliko godina dok je jos bio ziv upalim auto povedem jednog svoga prijatelja i pravac Gunjani da ga upoznam. Kada sam došao nakon uobicajenih selama ... samo smo sjedili i šutili ...LSD wrote:rahmetli dedo Alija je bio nepismen,pa to je i meni licno rekao (a i drugima koji su bili kod njega)...i ne samo nepismen vec i još mnogo štošta prije ,ali to je nebitno sad...ali dedo je imao mudrost i duhovnost vecu nego što cemo i ja i ti i istocnjak zajedno ikad imati...nije sve u znanju,nacitanosti i pismenosti.
-
Giordano
#415 Re: Sulejman Bugari
istocnjak wrote:Pošto vidim da samo ponavljas jednu te istu pricu kao neka stara pokvarena gramofonska ploca i prosipaš nista vise od suplje price bez ikakvih argumenata od sada cu te ignorisati i smatrati za neozbiljnog za diskusiju.Giordano wrote:
![]()
A dedi Aliji u selu Gunjanje,svaka cast i cest!I upamti jedno ;dedo Alija nije nepismen,ali o tvojoj nepismenosti dalo bi se malko eglenisati.........![]()
![]()
Ja se jarane ne ponavljam,ja tebi,boziji robe,ponavljam jedno te isto,amo ti ne razumijes o cemu ti ja to divanim!
I fino sam ti reko da mi ne zahatoris,a ti se nesto plaho naljutio,......haj neka,neka,bit ce bolje
E sad sto ces me ignorisati,bit cu ti plaho zahvalan,.....,a ako naucis Euklida,jopet se ti javi,...bujrum,bujrum,....
a dotle alahimanet ti i ejsadile!
PS;.....jopet ti zachatavas temu,.......,pravo na temu jarane!
-
Giordano
#416 Re: Sulejman Bugari
".........Nisi u pravu nikako...rahmetli dedo Alija je bio nepismen,pa to je i meni licno rekao (a i drugima koji su bili kod njega)...i ne samo nepismen vec i još mnogo štošta prije ,ali to je nebitno sad...ali dedo je imao mudrost i duhovnost vecu nego što cemo i ja i ti i istocnjak zajedno ikad imati...nije sve u znanju,nacitanosti i pismenosti."
To jarane Sulejmane,...........,o tome ti ja upravo govorim,....,i tebi i tvom jaranu "istocnjaku",a vi nikako da dokucite o cemu vam ja govorim!Aferdosum,aferdosum!
PS;......haj sad mi je lakse,kad znam sad da ste me razmjeli!Opet zachatavate temu.........?
- Hunkar
#417 Re: Sulejman Bugari
Nisi uradio bold i italic kako treba.

-
Giordano
#418 Re: Sulejman Bugari
Hunkar wrote:Nisi uradio bold i italic kako treba.
Ma haj popravicemo,ima vremena,...........,a inace jarane,ja ti puno ne vjerujem u kozmetiku!
PS;......opet oni zachatavaju temu,.......,ma koliko vam puta moram reci da je tema "Sulejman Bigari"!
- Liberalism
#419 Re: Sulejman Bugari
Moram prokomentarisati vezano za padanje kamena iz strahopostvanja. Hoce se reci da kamen koji baci osoba X i koji padne na glavu osobe Y i ubije je da je taj kamen pao na tu osobu iz strahopostovanja prema Bogu. Gdje za ovu Bugarijevu tvrdnju stoji Kuranski ajet koji do tvrdi? Sta sad uzimate neke druge ajete kako bi opravdali svog Bugarija. Tesko da ce te ga pronaci, pogotovo sto padanje kamena na zemlju vazi samo pod određenim uslovima. Ukoliko bi astronom u svemirskom brodu bacio isti kamen na osobu Y ona bi ostala ziva jer bi kamen nastavio letjeti pravolinijski i vjerovatno nikad nigdje nebi pao (mozda asteriodni pojas koji se nedaleko od nas daje potvrdu ove tvrdnje). Zato dajte ljudi priznajte da svako ima pravo da lupi glupost, ne ponasajte se tako da se sad cijeli svijet od Njutna na ovamo mora promjeniti kako bi Bugari ispao pametan.arzuhal wrote:Tačno.LSD wrote:Dedo Alija je rahmetlija vec nekoliko godina i ne lupaj gluposti o covjeku za kojeg nemaš pojma...i bio je nepismen...i nije selo Gunjanje vec Gunjani.
Kur'an nije knjiga koja je došla da nas, prije svega, uči matematici, fizici, astrofizici...već da ljude uputi na Pravi put, na istinsku spoznaju svog Stvoritelja i ispravan odnos prema Njemu, pa prema sebi samima i prema drugima oko nas. Allahov poslanik je rekao:"Došao sam da usavršim plemenite ćudi!"
- arzuhal
#420 Re: Sulejman Bugari
E, moj Derrida...šta ću ja ovdje...Liberalism wrote:Moram prokomentarisati vezano za padanje kamena iz strahopostvanja. Hoce se reci da kamen koji baci osoba X i koji padne na glavu osobe Y i ubije je da je taj kamen pao na tu osobu iz strahopostovanja prema Bogu. Gdje za ovu Bugarijevu tvrdnju stoji Kuranski ajet koji do tvrdi? Sta sad uzimate neke druge ajete kako bi opravdali svog Bugarija. Tesko da ce te ga pronaci, pogotovo sto padanje kamena na zemlju vazi samo pod određenim uslovima. Ukoliko bi astronom u svemirskom brodu bacio isti kamen na osobu Y ona bi ostala ziva jer bi kamen nastavio letjeti pravolinijski i vjerovatno nikad nigdje nebi pao (mozda asteriodni pojas koji se nedaleko od nas daje potvrdu ove tvrdnje). Zato dajte ljudi priznajte da svako ima pravo da lupi glupost, ne ponasajte se tako da se sad cijeli svijet od Njutna na ovamo mora promjeniti kako bi Bugari ispao pametan.arzuhal wrote:Tačno.LSD wrote:Dedo Alija je rahmetlija vec nekoliko godina i ne lupaj gluposti o covjeku za kojeg nemaš pojma...i bio je nepismen...i nije selo Gunjanje vec Gunjani.
@Liberalism, u pravu si ba ti sve...aferdosun.
-
salihh
#421 Re: Sulejman Bugari
svaka cast na postu... znam da liberalcu nista neces pomoci, ali vrijedi ovo napisati zbog stotinu druge raje koja cita ovaj topicarzuhal wrote:
Tačno.
-
istocnjak
#422 Re: Sulejman Bugari
arzuhal wrote:
E, moj Derrida...šta ću ja ovdje...
@Liberalism, u pravu si ba ti sve...aferdosun.
Kako će se očistiti onaj koji je daleko od izvora?
I čist čovjek ako je daleko od izvora, ima potrebu za vodom,
a ko je daleko od izvora čišćenja srca, taj je sasvim udaljen.
Izvoru koje čisti srce nema kraja,
čistoću srca lahko je postići sa malo vode.
Srcu je kupatilo pokriveni izvor,
a put od srca do mora još skriveniji.
Traži pomoć da bi se tvoje srce očistilo,
ako se nešto troši i ne obnavlja, brzo se potroši.
Dželaluddin Rumi
"Mesnevija II"
Last edited by istocnjak on 30/12/2008 00:12, edited 1 time in total.
-
istocnjak
#423 Re: Sulejman Bugari
Liberalism wrote: Moram prokomentarisati vezano za padanje kamena iz strahopostvanja. Hoce se reci da kamen koji baci osoba X i koji padne na glavu osobe Y i ubije je da je taj kamen pao na tu osobu iz strahopostovanja prema Bogu. Gdje za ovu Bugarijevu tvrdnju stoji Kuranski ajet koji do tvrdi? Sta sad uzimate neke druge ajete kako bi opravdali svog Bugarija. Tesko da ce te ga pronaci, pogotovo sto padanje kamena na zemlju vazi samo pod određenim uslovima. Ukoliko bi astronom u svemirskom brodu bacio isti kamen na osobu Y ona bi ostala ziva jer bi kamen nastavio letjeti pravolinijski i vjerovatno nikad nigdje nebi pao (mozda asteriodni pojas koji se nedaleko od nas daje potvrdu ove tvrdnje). Zato dajte ljudi priznajte da svako ima pravo da lupi glupost, ne ponasajte se tako da se sad cijeli svijet od Njutna na ovamo mora promjeniti kako bi Bugari ispao pametan.
Čisti ljudi, kome su oni? Čistim!
Ljepota voli ljepotu i ljepotu hoće ...
Na ovom svijetu svaka tvar privlači drugu tvar,
toplina vuče toplinu, a hladnoća hladnoću ...
Koji su od vatre, privlače sebi one koji su od vatre,
oni koji su od svjetla, traže sebi one koji su od svjetla ...
Dželaluddin Rumi
"Mesnevija II"
- Liberalism
#424 Re: Sulejman Bugari
Iako tvoj komentar nema veze sa onim sto sam ja napisao, al eto malo usput da navedem primjer kako je korisno ponekad kriticki posmatrati nesto za sto smatras da je na prvi pogled istinita tvrdnja.istocnjak wrote:Liberalism wrote: Moram prokomentarisati vezano za padanje kamena iz strahopostvanja. Hoce se reci da kamen koji baci osoba X i koji padne na glavu osobe Y i ubije je da je taj kamen pao na tu osobu iz strahopostovanja prema Bogu. Gdje za ovu Bugarijevu tvrdnju stoji Kuranski ajet koji do tvrdi? Sta sad uzimate neke druge ajete kako bi opravdali svog Bugarija. Tesko da ce te ga pronaci, pogotovo sto padanje kamena na zemlju vazi samo pod određenim uslovima. Ukoliko bi astronom u svemirskom brodu bacio isti kamen na osobu Y ona bi ostala ziva jer bi kamen nastavio letjeti pravolinijski i vjerovatno nikad nigdje nebi pao (mozda asteriodni pojas koji se nedaleko od nas daje potvrdu ove tvrdnje). Zato dajte ljudi priznajte da svako ima pravo da lupi glupost, ne ponasajte se tako da se sad cijeli svijet od Njutna na ovamo mora promjeniti kako bi Bugari ispao pametan.
Čisti ljudi, kome su oni? Čistim!
Ljepota voli ljepotu i ljepotu hoće ...
Na ovom svijetu svaka tvar privlači drugu tvar,
toplina vuče toplinu, a hladnoća hladnoću ...
Koji su od vatre, privlače sebi one koji su od vatre,
oni koji su od svjetla, traže sebi one koji su od svjetla ...
Dželaluddin Rumi
"Mesnevija II"
Kako jos uvijek sva materija u univerzumu isijava toplotu tako hladnoca ne postoji. Jos malo fizike ne bi bilo na odmet, cisto da vidis da postoji elementarna cestica na koju ne djeluje sila gravitacije tako da je u samo jednom paragrafu tvoj pisac napravio dvije greske u necemu sto na prvi pogled izgleda kao neupitna istina.
- Epitop
#425 Re: Sulejman Bugari
@liberalism da li si ti čuo za umjetničku slobodu izražavanja