Iskreno, da si udata i imas recimo 45 godina, dvoje, troje ili vise djece, i da tvoj muz dovede zenu mladju od tebe 20 godina, da li bi mogla biti sretna? Zene su po prirodi sentimentalna bica; vole se sjetiti lijepih, njeznih rijeci izrecenih u zanosu ljubavi, zajednickih dogadjaja...da li bi mogla biti sretna da znas (da bez obzira sto je on prema tebi pravedan i posten) da iste te rijeci govori njoj.....? Ali molim te iskreno, jer sam i ja kroz ovu cijelu diskusiju potpuno iskrena.
I ja sam uvijek iskrena.A izuzetno sam osjecajna.
Ali da ti kazem: ja sam svoje odnose u braku rijesila prije braka. Moj muz ima pravo da dovede inocu, meni ne pada na pamet da mu negiram to pravo, ali dok sam ja ziva i zdrava nece ga sigurno konzumirati ni sad ni kad mi bude insaAllah 45.Moram ti takodjer napomenuti da moj muz nije nikakav "izvidjac", a da bi svaka pomisao da se bavi tim "sportom" rezultirala razvodom.
Za razliku od tebe stela, ja ne bih tolerisala izvabracne avanture svog muza.
Ali...sad cu ti reci...da mi je 45 godina i da imam recimo troje male djece i da, ne dao dragi Allah, znam da imam neizljecivu bolest i da mi je smrt blizu - ja bih mu, dok sam jos ziva, nasla drugu zenu, vjernicu, koja ce biti dobra majka mojoj djeci i koja ce njemu biti dobra zena.Zar ne bi ti to ucinila za svoju djecu i za svog muza, ako ga volis?
Hajde molim te, zamisli takvu situaciju, pa mi odgovori iskreno.
Poligamija je socijalna kategorija u islamskom drustvu, a vi je stalno predstavljate iskljucivo kao nacin za zadovoljavanje seksualnih nagona.
Uozbiljite se malo.