Isner wrote: ↑04/09/2025 11:31
palermo wrote: ↑04/09/2025 09:43
WarrenGrozni wrote: ↑04/09/2025 08:31
Imaju Turci širok i kvalitetan roster po imenima, ali Ataman ga ne koristi. Nije njegov stil da mnogo rotira tokom utakmice. Njemu je sinoć Larkin igro 39 minuta, Shengun 36, Osman i Osmani po 35. I odigrali su savršenu partiju u svakom smislu, kao što su cijelu ovu grupnu fazu odigrali perfektno.
Ali nekako mi se čini da je njihova forma sa ovom utakmicom dostigla pik.
Sad treba odigrati još 4 utakmice do završnice, a recimo već u 1/4 finalu može da im naleti neka Italija, Francuska, Španija... I tu će oni biti favoriti, a to su ekipe protiv kojih na jednu utakmicu ne bi želio biti u ulozi favorita i pod nekim pritiskom.
Samo se sjetiti kako su Srbi prethodno EP prošli protiv Talijana, iako su u grupnoj fazi sve opeglali 30 razlike.
To su protivnici i utakmice gdje milion stvari može poći naopako, uđe voda u uši, uđe rival u glavu i eto belaja...
Zato nešto sumnjam u Turke.
Ne moze da ima naleti u 1/4 finalu nikalva Italija, Francuska ili Spanija.....igrat ce sa Poljskom/BiH/Gruzijom....plus u polufinalu izbjegqvaju Nijemce.
Nije ova pobjeda Turske bezveze....otvara I'm mnogo laksi put do polufinala, cak I finala.
A sad o formi.....vidjet cemo.....Ataman se ocito kroz citavu karieru rukovoddi maksimom, profesionalac si...moras uvijek moci trcati..
Dobri, baš dobri, ali.... Mora bar jednu utakmicu stati šut... Tada nema veze protiv koga igraš, sve je muguce... Larkin sinoc što je odigrao, nije odigrao na 34 utakmice Eurolige prošle sezone... Jednom kad stane prangijanje za tri, a mora stati bar jednu, to bi mogao biti kraj... Btw, Ataman kao trener je trenutno najkompletniji trener Europe u spoju mladost/iskustvo/rezultat.. Obradović jeste najtrofejniji trener ali filozofija Obradovića zahtjeva skupe i formirane košarkaše.. Zbog toga ga s Partizanom trenutno nema nigdje.. Ataman je trenutno No.1!
Ma i Ataman traži skupe i formirane košarkaše. Ja ne znam da je on ikad radio i nešto uradio sa mladim i jeftinim igračima.
Nikad nije ni trenirao takav tim, kao recimo Dule Vujošević ili Obradović s početka karijere u Partizanu.
Ataman je dijete iz bogate i moćne porodice i njegov košarkaški trenerski put nimalo ne liči na uobičajen europski a osobito jugoslovenski...
Tajna Atamanovog uspjeha i ono što ga razlikuje od recimo Obradovića je psihologija pristupa igračima. Igrači pričaju da on uopšte i ne dolazi na treninge tokom sedmice. Pojavi se samo pred utakmicu. Mnogo daje slobode igračima i svima generalno prija kao trener...
Obradović je pak košarkaški fanatik i košarci i o teoriji zna bolje u detalje nego svaki igrač i insistira ne tome.
O Duletu Vujoševiću da ne pričamo. Kod njega nisi slobodan ni posle tri treninga dnevno, već ti upada u stan i gleda jel čitaš knjigu koju ti je preporučio.
Jsno je da je Shengun vjerovatno budući NBA MVP i da Turska pored njega ima nekoliko fenomenalnih igrača i na kraju da su ušli u ovo prvenstvo u top formi.
Ali mene nekako iskustvo praćenja svih europskih prvenstava od 1985 godine uči da takve ekipe ne osvajaju turnire.
Ja sam juče tipovao na Tursku da je bliža pobjedi, zbog forme, zbog želje i naboja...Ali ne bih se kladio na njih u nekom nokaut okršaju sa Srbijom.