Stas. Mujdza ih levatio toliko da je Maluda odlucio rizikovati. Fakat je picio po boku ko Salihamidzic.
A mi Ronalda 4 utakmice baraza nina buba, neka ga.
I ono je bio crveni karton Maludi bez oklijevanja.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Isto kao kod nas Džeko, plus gurali Pjanu i Šehu.
Mislim da Njemci nisu na tom nivou, a ni Franci, osim Mbappea.jeza u ledja wrote: ↑17/06/2024 21:13Bellingham i Kane da, Foden i Saka su samo jedni od mnogih.Dugarry wrote: ↑17/06/2024 19:30Po igracima, definitivno jesu.jeza u ledja wrote: ↑17/06/2024 17:27
Ma imaju oni odlicne igrace. U vrhu svjetskog fudbala. Ali nisu sami vrh, kao sto mnogi misle. To govorim.
Mislim da je tesko na svijetu naci ofanzivu koju ima Engleska. Cetvorka, Foden-Bellingham-Saka-Kane
Stvar je u tome sto razlika u nivou nije kao nekad ranije, pa zato lagano mozes izgubiti ako nisi dobro organizovan i memntalno spreman, iako si individualno dobar.
Wirtz, Musiala, Gundogan i Havertz neki dan ili evo danas Mbappe, Griezmann, Dembele i Thuram.
No ne igra samo navala uostalom.
Wirtz, Musiala i Gundogan su bolji igraci od Fodena i Sake. (nisu svi ista pozicija naravno). A i Griezmann. Dembele je debil, ali je fantastican igrac. Mbappe je nivo Bellinghama, Kane je odmah iza.Dugarry wrote: ↑18/06/2024 10:14Mislim da Njemci nisu na tom nivou, a ni Franci, osim Mbappea.jeza u ledja wrote: ↑17/06/2024 21:13Bellingham i Kane da, Foden i Saka su samo jedni od mnogih.Dugarry wrote: ↑17/06/2024 19:30
Po igracima, definitivno jesu.
Mislim da je tesko na svijetu naci ofanzivu koju ima Engleska. Cetvorka, Foden-Bellingham-Saka-Kane
Stvar je u tome sto razlika u nivou nije kao nekad ranije, pa zato lagano mozes izgubiti ako nisi dobro organizovan i memntalno spreman, iako si individualno dobar.
Wirtz, Musiala, Gundogan i Havertz neki dan ili evo danas Mbappe, Griezmann, Dembele i Thuram.
No ne igra samo navala uostalom.
Ali kao sto ti govoris, ne igra samo napad. Istina je da je Englezima odbrana losa. Nije toliko losa pojedinacno, ali kao cijelina, jeste.
Ja sam rekao da su Englezi po igracima u svjetskom vrhu, a ne da su najbolji.jeza u ledja wrote: ↑18/06/2024 15:29
Wirtz, Musiala i Gundogan su bolji igraci od Fodena i Sake. (nisu svi ista pozicija naravno). A i Griezmann. Dembele je debil, ali je fantastican igrac. Mbappe je nivo Bellinghama, Kane je odmah iza.
Ali u sredini Francuzi imaju dva tima da sastave i u sredini u odbrani, a da su bolji od Engleza. Ono, kad se Southgate razmislja da li da stavi TAA ili Gallaghera![]()
A ovamo Tchouameni i Camavinga sjede na klupi.
![]()
Pozadi Trippier desnjak na lijevom beku umjesto fudbalskog maga Shawa. Ili Guehi koji je uletio umjesto Maguiera.![]()
Pickford.![]()
Ne mislim da je Wirtz nivo Fodena, vec da je bolji od njega. Isto vazi za Musialu.Dugarry wrote: ↑18/06/2024 16:03Ja sam rekao da su Englezi po igracima u svjetskom vrhu, a ne da su najbolji.jeza u ledja wrote: ↑18/06/2024 15:29
Wirtz, Musiala i Gundogan su bolji igraci od Fodena i Sake. (nisu svi ista pozicija naravno). A i Griezmann. Dembele je debil, ali je fantastican igrac. Mbappe je nivo Bellinghama, Kane je odmah iza.
Ali u sredini Francuzi imaju dva tima da sastave i u sredini u odbrani, a da su bolji od Engleza. Ono, kad se Southgate razmislja da li da stavi TAA ili Gallaghera![]()
A ovamo Tchouameni i Camavinga sjede na klupi.
![]()
Pozadi Trippier desnjak na lijevom beku umjesto fudbalskog maga Shawa. Ili Guehi koji je uletio umjesto Maguiera.![]()
Pickford.![]()
Engleska ofanziva je po meni po imenima najbolja u evropi, a mozda i u svijetu.
Wirtz je tebi nivo Foldena?E jbg....
Folden najbolji ofanzivni igrac City-a ove godine.
Grizmann ti bolji od Fodena?Ti me zajebavas.
Sto se tice veznog reda, onog defanzivnog, slazem se da nisu nesto. Rice jeste dobar, ali prva zamjena im je Gallagher i on jeste bezze igrac.
Tripier je dobar bek....
Francuska odbrana meni nije toliko dobra po imenima, koliko su u stvarnosti dobri. Dobro su organizovani, a sredina terena je takva da su bolje zasticeni, i to je jedan od razloga zasto izgledaju i bolji nego sto jesu.
Wirtz bolji od Fodena? A Foden jedan od najboljih igraca City-a, kluba koji dominira Evropom vec duze vrijeme.jeza u ledja wrote: ↑18/06/2024 18:28
Ne mislim da je Wirtz nivo Fodena, vec da je bolji od njega. Isto vazi za Musialu.
Griezmann je specifican igrac i tesko ga je porediti, ali mislim da je kljucan igrac za Francusku i Atletico i bio bi bilo gdje.
Trippier je dobar DESNI bek, a francuski zadnji red je duplo bolji od engleskog. Mislim da se ovo zadnje uopste ne moze ni diskutovati. (U stvari isto vazi za centar terena)
Ali eto ocigledno se slazemo generalno - Englezi su u svjetskom vrhu, ali nisu najbolji.
Pa Wirtz je glavni razlog sto je Leverkusen prekinuo dominaciju Bayerna nakon 11 godina. Lako je Fodenu lelujat sa onolikim zvijezdama oko njega. Hajd ti igraj sa Xhakom, Frimpongom i Andrichom. I evo Schick ovaj danas. I mescini Hlozek.Dugarry wrote: ↑18/06/2024 20:47Wirtz bolji od Fodena? A Foden jedan od najboljih igraca City-a, kluba koji dominira Evropom vec duze vrijeme.jeza u ledja wrote: ↑18/06/2024 18:28
Ne mislim da je Wirtz nivo Fodena, vec da je bolji od njega. Isto vazi za Musialu.
Griezmann je specifican igrac i tesko ga je porediti, ali mislim da je kljucan igrac za Francusku i Atletico i bio bi bilo gdje.
Trippier je dobar DESNI bek, a francuski zadnji red je duplo bolji od engleskog. Mislim da se ovo zadnje uopste ne moze ni diskutovati. (U stvari isto vazi za centar terena)
Ali eto ocigledno se slazemo generalno - Englezi su u svjetskom vrhu, ali nisu najbolji.
Ne znam na osnovu cega to mislis, ali se definitivno ne slazemo.
Griezmann je specifican igrac, slazemo se. Igra u Atleticu, a ne u Realu, i postoji razlog za to. Atletico mu je vrhunac. U Barci je bio kratko, i nije se proslavio. Ja licno ga cijenim, zato sto posjeduje kvalitete koji se ne vide na prvu, ali opet....nije svjetska klasa.
Trippier je desni bek, ali igra lijevo, i po meni to za pametnog igraca nebi trebao biti problem.
Medjutim slazem se da je Francuska odbrana bolja. Englezima i jeste problem odbrana. Sa druge strane, Francuzi bez Mbappea su ofanzivno losi, barem po meni. Nemaju top napadaca, i sa Giroudom se muce zadnjih godina, isti nije ni blizu svjetske klase.
Englezi se po imenima mogu nositi sa svima, ali fudbal nije matematika, 2+2 = 4
Mnogo stvari utice na kvalitet ekipe. Englezi nisu kako treba organizovani (samo im pogledaj presing igru), niti imaju mentalnu snagu kao neki drugi. Ja mislim da je do selektora.
Za mene je dosad bila najbolja Holandija.....i Njemacka.
Me ne mogu biti bolji.... Ronaldo u ovim godinama ne moze biti bolji od Kane-a. Kane, kojeg su svi htjeli dovesti prosle godine. Mogao je birati klub.jeza u ledja wrote: ↑19/06/2024 01:52 Evo danas, posto je prica o najboljem napadu: Ronaldo, Bernardo Sliva, Bruno Fernandes, Leao, Vitinha u sredini. Cancelo, itd. Od ovih jedini Leao karina. Ostali su sigurno rang ovih povrojanih Engleza ako ne i bolji.
U stvari, moglo bi se argumentovati da imaju i najbolji napad.

jope vascela vaseljena se jokrenula protiv srbske nejači...
Sta bi, jesu li istupili?? Ili cekaju da izgube sve sanse za prolaz?? Bolje casno istupiti nego necasno ispasti.