Fkt je propao lik do bola

Euforija je zato što bolje pakt nego rat.Athlon64 wrote: ↑21/03/2024 18:20 Može li mi neko objasniti čemu euforija?
Da li to znači da moj kamion sutra neće čekati na carini na ulazu u Hrvatsku?
Da ću moći izvoziti voće i povrće i meso u EU?
Da neću morati ići u ambasadu po radnu vizu?
Da neću morati plaćati školarinu na tamošnjim univerzitetima?
Da neću imati roaminga kad uđem u EU?
Koliko od ovih stvari se ispunjava sutra?
Ako makar 2 budu ispunjene, onda svaka čast, hvala vlasti.
Ko prijeti ratom i da li će nas ova euforija zaštiti od istoga?Officer Crabtree wrote: ↑21/03/2024 18:26Euforija je zato što bolje pakt nego rat.Athlon64 wrote: ↑21/03/2024 18:20 Može li mi neko objasniti čemu euforija?
Da, ali ovo onda liči na "Carevo novo ruho" ako ništa konkretno se ne vidi za prosječnog građana.
Da idem u krajnost rekao bih uvođenje eura i Šengen zona.DonieBrasco wrote: ↑21/03/2024 18:36 Sto idte iz krajnosti u krajnost, zar vam nije OK sto cemo otvoriti pregogovore ? Jasno je da tek sad krece posao, ali izgleda nekima smeta i to.
Hakiz wrote: ↑21/03/2024 18:41Da idem u krajnost rekao bih uvođenje eura i Šengen zona.DonieBrasco wrote: ↑21/03/2024 18:36 Sto idte iz krajnosti u krajnost, zar vam nije OK sto cemo otvoriti pregogovore ? Jasno je da tek sad krece posao, ali izgleda nekima smeta i to.
Ovo šta sam spomenuo je početak, zalog da su ozbiljni![]()
Athlon64 wrote: ↑21/03/2024 18:31Da, ali ovo onda liči na "Carevo novo ruho" ako ništa konkretno se ne vidi za prosječnog građana.
Sjećam se kad su nam ukinuli vizni režim za šengen, pa odmah se organizovale ekskurzije u sloveniju. Eh to je nešto opipljivo.
Tada nam ministar bio Sadik Ahmetović, dobro se sjećam. Allah da ga poživi, da njega nije bilo i sad bi morali vaditi vizu. (logika onih koji hvale ovo što se danas dešava, a po značaju 20x manje od tadašnjeg događaja)
Kolega, soba za svršavanje je na drugoj temi, ne zagađuj nam ovu, kad je ovako čista, premda za mnoge i bolna
Euforija je oko nekih 1,5 milijardi KM koje bi mogli uzeti odma u startu pristupnim pregovorima, Dodiku gori pod nogama i bilo kakva sadaka mu je hitno potrebna.Athlon64 wrote: ↑21/03/2024 18:20 Može li mi neko objasniti čemu euforija?
Za muštuluka si

Kad spinuješ, ne vadi rečenice iz konteksta - nego citiraj cijeli post ljudino, da vidiš ironiju.