Hank Paldum wrote: ↑18/09/2022 16:40
Te internet ankete nemaju nikakve veze sa pravim životom, bar na Balkanu.
Kada bi to bilo mjerilo onda bi Ivan Pernar bio predsjednik Hrvatske u svom drugom mandatu, SDA bi bila politički sahranjena već 15 godina a Njihova Stranka bi bila najjača stranka u državi već 10 godina, ili bar najjača u Federaciji.
Doživio sam mnogo puta u skoro 20 godina da u zadnjoj sedmici pred izbore razgovaraju kako će SDA te izbore izgubiti, uđem na Facebook i od njih mi se na zidu ukaže (pošto su mi FB prijatelji) komentar ili lajk na neku SDP objavu ili komentar koji razotkriva SDA i onda ih nakon izbora pitam šta su radili u nedjelju a oni odgovore da nisu ništa radili, gledali utakmicu i odmarali pred radnu sedmicu, ali da su izašli da glasaju ne pominju.
Apsolutno identicno razmisljam i mislim...
Registrovan sam na forumu od 2015, a intenzivno ga citam od 2010... To je ukupno 7 izbornih ciklusa koje sam ispratio na Klix forumu, u kojem se svaki put najavljuju epohalni historijski izbori, koji ako se se sada ne slome nacionalisti (primarno SDA), drzava ce propast, urusiti se, otice sve i sve ostalo... Ja evo cekam 12 godina i nikako da se to desi...
SDA kada se izvuce prosjek ima onih najsigurnih cca 180k glasova ispod kojih nece nikada pasti, to je ona najlojalnija stranacka infrastruktura
SDP kada se izvuce prosjek ima sigurnih 90k do 95k glasova ispod kojih nikad nece pasti...
Svi ostali pro-BiH glasovi se dijele od izbornog ciklusa do izbornog ciklusa u dijapazonu od NS (kao najliberalnije) do NES-a (kao najkonzervativnije) stranke, uz sve ostale stranke koje djeluju u tom trenutku, sve u skladu kako dobro/lose ostaje SDA i SDP...
To je jednostavno cista analitika izbornih rezultata...
A kada se gledaju Klix ankete i analiticati sa foruma, od 2010 - Nasa Stranka je najjaca stranka u BiH i sa najvecim brojem nacelnika...