TAJNE IZ DJETINJSTVA
-
lamarab
#401 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Mustafa, moj brat od dajdze, inace vrlo vjest sa vatrom, skonto je da bi se u naninoj basci mogli igrati indijanske vatre, i onda je raspalio vatru, a mi gasili patikama...i onda smo skontali da je dosadno ako puno gasimo, pa smo pustili da se malo vishe razgori, poslje 5 minuta gorila je ne samo basca nego i cijela suma...vatrogasci se cuju, sirene i ostalo, a moja Emina izlazi iz kuce sa dzezvom vode da izgasi vatruuuu!!!
-
lamarab
#402 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
atko wrote:- sa 6-7 godina nikako nisam mogao da rijesim misteriju zasto se vidim naopako kada se ogledam u kasiku sa unutrasnje strane![]()
-sa 8-9 godina "izdavao" sam vozacke svim jaranima za bicikle, romobile i slicno ... sa unustrasnje strane sam slova kuco masinom(narandzasta, olimpija:)), a sa vanjekse strane sam flomasterima svojerucno radio dizajn![]()
![]()
joj to su bili dani, djonile su se i djacke knjizice, pasosi i ostalo:))))
-
beka_mo
#403 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Evo da se i ja tuspasim. Ima dosta toga,puno vragolija i izmisljotina. Bila sam kako kaze moja mama,pravi baksuz. Cak su me i kauboj zvali.
Jedno ljeto s porodicom odem na selo kod neke rodbine,puno djece,svi se igrali fino i ja nagovorim to 7-8 djece iz sela da idemo istrazivati...I tako smo ti mi kroz sumu,pa naidjosmo na nekakav potok i tu se zaustavili,citav dan proveli igrali se ,ogladnili i ko fol ribu lovili,nigdje ribe samo neki pijavice,skoro mrak a mi gladni,niko se ni sjetio nije da se kuci trebamo vratiti... Uskoro dolazi citavo selo u suzama,jedva nas nasli.
A tek gradske vragolije,stara Mostarska ulica,blizu staro groblje-pa ne mogu se sada nacuditi kako sam 3 djecaka i jos jednu djevojcicu nagovorila da idemo kopati grob,danima smo to radili,otkopavali i cekali da nadjemo ko zna sta...
Ima toga jos....
Jedno ljeto s porodicom odem na selo kod neke rodbine,puno djece,svi se igrali fino i ja nagovorim to 7-8 djece iz sela da idemo istrazivati...I tako smo ti mi kroz sumu,pa naidjosmo na nekakav potok i tu se zaustavili,citav dan proveli igrali se ,ogladnili i ko fol ribu lovili,nigdje ribe samo neki pijavice,skoro mrak a mi gladni,niko se ni sjetio nije da se kuci trebamo vratiti... Uskoro dolazi citavo selo u suzama,jedva nas nasli.
A tek gradske vragolije,stara Mostarska ulica,blizu staro groblje-pa ne mogu se sada nacuditi kako sam 3 djecaka i jos jednu djevojcicu nagovorila da idemo kopati grob,danima smo to radili,otkopavali i cekali da nadjemo ko zna sta...
Ima toga jos....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#404 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
ne znam bil' se smijao ili plakao majke miJaguarXKR wrote:'93., meni 6 godina, rat, mjesec dana vec jedem isto za dorucak, rucak i veceru, dosadilo mi maximalno. sjedim u sobi, gumena igracka stoji na podu, neki sareni pijetao. kontam...ako ja zamolim Boga da ovo bude pravi horoz kad ga stavim u rernu,hoce li mi ispuniti zelju? Horu pod ruku, zastekam se iza kuce i fik glavu odsjecem. Jedna stari el.sporet stajao iza kuce, granata ga sjebala...pogadjate, stavim gumenog horu u rernu iako struje nema na vidiku i zanogetam se u kucu sav usplahiren. cijele noci nisam zaspao misleci kako ce se igracka pretvoriti u pravog horoza od mesa, majke mi jos se sjecam da sam "osjetio" miris piletine. ne mogu vam opisati moje razocaranje kad sam ujutro otisao do peci i vidio da se nista nije desilo i da obezglavljena gumena igracka nije postala pravi, mesnati obrok. aj kad se sjetim
- rosal
#405 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Iskreno, ne znam odakle da pocnem.... jer toliko je tih nestasluka.. ufff... i ne znam bas da li je primjereno pisati o svemu 
- Neelix
#406 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
beka_mo wrote:
- Chmoljo
#407 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
podsjeti me na mene
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#408 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Jao uzasa, jos kafom zalio da bolje provari !
- Skyfox
#409 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
kad sam vidio ovo prvi put u zivotu saznadoh da ovo ljudi radeChmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
podsjeti me na mene![]()
![]()
![]()
![]()

- armin_tz
#410 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
joj i ja sam bio Donatelo
:D:D i tako smo se jednom ja i moj drug igrali, on bio leondardo (jel se tako zove onaj s macevima) i tako igramo se, al ja budala ko budala sve snage onim stapom njega zviiiiiiiiiz u glavu
sreca pa je bsoanska glava
, al zato nije samnom prico....
sreca pa je bsoanska glava
- Neelix
#411 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
shuti, dobro nije on tebe machem 
- Chmoljo
#413 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Skyfox wrote: kad sam vidio ovo prvi put u zivotu saznadoh da ovo ljudi rade![]()
- armin_tz
#414 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
I ja sam do neke pete godine.... nisam ga ni ja u usisivac guro, vec u nesto drugoChmoljo wrote:Skyfox wrote: kad sam vidio ovo prvi put u zivotu saznadoh da ovo ljudi rade![]()
![]()
![]()
pa rekoh, ja to u djetinjstvu radio
![]()
![]()
![]()
jbg... barem ga nisam u usisivač gurao
- Skyfox
#415 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
hmm... i sta onda... ostane prashnjavChmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
#416 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Skyfox wrote:hmm... i sta onda... ostane prashnjavChmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- otherside
#417 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
grrrrr...ne mogu otvoriti ovo....šta ste radili, dje ste gurali?Skyfox wrote:hmm... i sta onda... ostane prashnjavChmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Skyfox
#418 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
onda ona pricama o pcelicama ima skroz novi smisaoChmoljo wrote:Skyfox wrote:hmm... i sta onda... ostane prashnjavChmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
neko je zadužen za oprašivanje
tako da je taj problem riješen
![]()
- Chmoljo
#419 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
otherside wrote: grrrrr...ne mogu otvoriti ovo....šta ste radili, dje ste gurali?![]()
- Chmoljo
#420 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
Skyfox wrote: onda ona pricama o pcelicama ima skroz novi smisao

- otherside
#421 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
uh...jedva nadjoh ovaj zadigov post...kilavio se 5-6 stranica da ispriča svoj prvi seksChmoljo wrote:otherside wrote: grrrrr...ne mogu otvoriti ovo....šta ste radili, dje ste gurali?![]()
![]()
![]()
tamo negdje na početku... pročitaj post Zadiga
![]()
![]()
sve će ti se samo kasti
al' vrijedilo je tražiti
- Skyfox
#422 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
trebala si quote da ne trazimo bezeotherside wrote:uh...jedva nadjoh ovaj zadigov post...kilavio se 5-6 stranica da ispriča svoj prvi seksChmoljo wrote:otherside wrote: grrrrr...ne mogu otvoriti ovo....šta ste radili, dje ste gurali?![]()
![]()
![]()
tamo negdje na početku... pročitaj post Zadiga
![]()
![]()
sve će ti se samo kasti
![]()
al' vrijedilo je tražiti
- otherside
#423 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
nisam mogla od smijeha 
- Neelix
#424 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
moratel' svaku temu upropastit chatom?
- otherside
#425 Re: TAJNE IZ DJETINJSTVA
ne moramoNeelix wrote:moratel' svaku temu upropastit chatom?
uostalom, nije ni bilo začatavanje, još smo na temi
laki je malo nervozan, a?