ASA banka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#401 Re: ASA banka

Post by Bosanac sa dna kace »

Šta je sa CardGuard aplikacijom?
Jesu napravili isti sistem u aplikacije od Ase kao što su najavili u viber poruci?
Droog

#402 Re: ASA banka

Post by Droog »

Maloprije u granapu, racun 50ak...izvadim karticu da platim - odbijena. Razlog: Nema Limita.
Plata bila jucer, znam koliko imam i koliko sam potrošio...imam i aplikaciju na kojoj pise da imam pare na računu...al jok. Neće da prodje.
Vec je prošlo 18:00, znam da poslije 16 ne radi call centar osim u vezi blokade kartica. Zvao, kaže nemam ja uvid u tvoj racun, samo mi Pise da nemas sredstava...🙄

Jel neko imao slicnu situaciju?
neraaaa

#403 Re: ASA banka

Post by neraaaa »

Droog wrote: 06/08/2025 18:49 Maloprije u granapu, racun 50ak...izvadim karticu da platim - odbijena. Razlog: Nema Limita.
Plata bila jucer, znam koliko imam i koliko sam potrošio...imam i aplikaciju na kojoj pise da imam pare na računu...al jok. Neće da prodje.
Vec je prošlo 18:00, znam da poslije 16 ne radi call centar osim u vezi blokade kartica. Zvao, kaže nemam ja uvid u tvoj racun, samo mi Pise da nemas sredstava...🙄

Ili je neki žešći zajeb kod njih u sistemu, ili ti je nešto svuklo novac.

Imaš li mobilnu mbanking aplikaciju da provjeriš stanje?
Droog

#404 Re: ASA banka

Post by Droog »

neraaaa wrote: 06/08/2025 18:52
Droog wrote: 06/08/2025 18:49 Maloprije u granapu, racun 50ak...izvadim karticu da platim - odbijena. Razlog: Nema Limita.

Provjerio sve. Znam koliko mi je leglo jucer. Znam koliko sam digao keša, platio 2 racuna online, granap cigare i jos nesto...i tjt. Znam koliko sam potrošio i bez aplikacije, mada i ona isto pokazuje. Haj da je cvaja, mislio bih održavanje racuna, nesto...al mi pričamo o puno vise love koja bi trebala da bude na racunu.
Sreca pa sam imao kod sebe keš u stanu da platim.
Kontam, sta da mi se ovo desilo dok sam u drugoj zemlji ili gradu...
Katastrofa Bgmi
probook

#405 Re: ASA banka

Post by probook »

Droog wrote: 06/08/2025 18:58

Provjerio sve. Znam koliko mi je leglo jucer. Znam koliko sam digao keša, platio 2 racuna online, granap cigare i jos nesto...i tjt. Znam koliko sam potrošio i bez aplikacije, mada i ona isto pokazuje. Haj da je cvaja, mislio bih održavanje racuna, nesto...al mi pričamo o puno vise love koja bi trebala da bude na racunu.
Katastrofa Bgmi
Ne kontam sta preracunavas? Valjda otvoris aplikaciju i vidis stanje racuna - nema potrebe nabrajati platio sam ovo platio sam ono? Pored stanja racuna, pogledaj rezervacije ima li sta.
Droog

#406 Re: ASA banka

Post by Droog »

probook wrote: 06/08/2025 19:08
Droog wrote: 06/08/2025 18:58

Katastrofa Bgmi
Ne kontam sta preracunavas? Valjda otvoris aplikaciju i vidis stanje racuna - nema potrebe nabrajati platio sam ovo platio sam ono? Pored stanja racuna, pogledaj rezervacije ima li sta.
Valjda sam sebe preracunavam, mada sve uredno stoji i na aplikaciji. Neke transakcije od jucer mi i dalje stoje na rezervaciji a neke su skinuli. Kako god, kartica ne može jer na pos terminalu izbacuje da nemam sredstava...koje ustavni imam. Ludilo
akcija007

#407 Re: ASA banka

Post by akcija007 »

Ujutro u 8 h odmah u Banku . Ovako mozemo samo da nagadjamo .
Da ti nije istekla licna pa nisu azurirani podaci pa te Banka blokirala dok ne dostavis nove dokumente !?
neraaaa

#408 Re: ASA banka

Post by neraaaa »

akcija007 wrote: 06/08/2025 19:55 Ujutro u 8 h odmah u Banku . Ovako mozemo samo da nagadjamo .
Da ti nije istekla licna pa nisu azurirani podaci pa te Banka blokirala dok ne dostavis nove dokumente !?
Pos terminal izbaci slip sa razlogom odbijanja, pa tako imamo: kartica blokirana, nedovoljno sredstava na računu, istekla kartica, greška u komunikaciji, nema GPRS veze,…

Šta tebi piše @Droog? Ako zaista stoji da nema sredstava, onda je to. Nije do blokade.

I da, provjeri raspoloživo stanje u aplikaciji? Ako je ono 0, ili manje što očekuješ, provjeri transakcije (to svaka aplikacija ima). Ne može novac tek tako nestati. U BIH ako išta valja, to je bankarski sektor koji je možda i najbolji u svijetu jer su ga stranci poslije rata izgradili od nule i utegli maksimalno. Novac ne može tek tako nestati, pa čak i krađom jer su sve banke odavno uvele MFA autentifikacije u vidu 3D secure i sl.
drndalo

#409 Re: ASA banka

Post by drndalo »

Jel moguce da ti je nesto 2x rezervisano? Tipa provukao karticu pa odbijena, a onda nakon toga prosla. Pa i ta prva rezervacija stoji dok se ne odrezervise.
Droog

#410 Re: ASA banka

Post by Droog »

Mislio sam da nije kakav limit dnevnog dizanja, lupam digao si ili potrošio milju, sad cekaj 24h. Skontam da sam koristio karticu sinoc oko pola 9, mesto placao i dizao, skoknem do granapa, cisto da probam...nece opet.
Na slipu pise: kartica odbijena - nema limita.

Prvo, imam para, kazem bila plata jucer, a i da nije bila... Drugo, imam i limita dovoljno koji ne utiče na ukupno stanje i da su mi ga ukinuli bez najave. Na aplikaciji pise da imam.

Ujutro odmah u banku da vidim sta je. Bezveze ovako nagadjam. Samo sam mislio da je neko imao slican problem.

Ono sto je zanimljivo je da mi je lik na tel.rekao da je prošle nedjelje (ne znam jel mislio na heftu/sedmicu ili na dan nedjelja) bilo istih problema kod korisnika kartica i da je dobijao pozive. Al kao rijesi se to. Nije rekao kako i zbog cega.
Ugl, hvala Bogu pa mi se ovo desilo pred zgradom bukvalno. Sta da mi se desilo u drugom gradu, ili ne daj Bože drugoj drzavi. Recimo trebam platiti hotel, rucak, rentu, a nemam dovoljno keša uz sebe. To bi tek bio šou.
Droog

#411 Re: ASA banka

Post by Droog »

drndalo wrote: 06/08/2025 21:14 Jel moguce da ti je nesto 2x rezervisano? Tipa provukao karticu pa odbijena, a onda nakon toga prosla. Pa i ta prva rezervacija stoji dok se ne odrezervise.
Nije, sve sam pregledao na aplikaciji i sve stoji onako kako sam radio. Plaćanje 2 tel.racuna online, granap i skidanje keša mi stoji rezervacija. Uplata na kreditnoj kartici po trajnom nalogu i jos nesto su skinuli. I fino pise raspoloživa sredstva XY. I uvijek oni odmah umanje stanje iako je rezervacija kao da je skinuti odmah, al skinu to oni nekad kroz nekoliko sati a nekad Bgm im treba i 2 3 dana, al taj iznos se odmah umanji sa stanja na racunu i nema veze sa ovim raspoloživim stanjem.
Ugl sutra moram ujutro odmah da vidim sta je u pitanju.
neraaaa

#412 Re: ASA banka

Post by neraaaa »

Droog wrote: 06/08/2025 22:47 Mislio sam da nije kakav limit dnevnog dizanja, lupam digao si ili potrošio milju, sad cekaj 24h. Skontam da sam koristio karticu sinoc oko pola 9, mesto placao i dizao, skoknem do granapa, cisto da probam...nece opet.
Na slipu pise: kartica odbijena - nema limita.

Prvo, imam para, kazem bila plata jucer, a i da nije bila... Drugo, imam i limita dovoljno koji ne utiče na ukupno stanje i da su mi ga ukinuli bez najave. Na aplikaciji pise da imam.

Ujutro odmah u banku da vidim sta je. Bezveze ovako nagadjam. Samo sam mislio da je neko imao slican problem.

Ono sto je zanimljivo je da mi je lik na tel.rekao da je prošle nedjelje (ne znam jel mislio na heftu/sedmicu ili na dan nedjelja) bilo istih problema kod korisnika kartica i da je dobijao pozive. Al kao rijesi se to. Nije rekao kako i zbog cega.
Ugl, hvala Bogu pa mi se ovo desilo pred zgradom bukvalno. Sta da mi se desilo u drugom gradu, ili ne daj Bože drugoj drzavi. Recimo trebam platiti hotel, rucak, rentu, a nemam dovoljno keša uz sebe. To bi tek bio šou.
Ako ti baš to piše na slipu kako si napisao, dnevni limit si potrošio. Imaš negdje limitirano podizanje. Sad da li si ručno to podesio u aplikaciji, ili si greškom nešto čačkao, ili je banka limitirala iz nekog razloga, to ne znam.

Taj razlog kad piše na slipu nije limit onaj koji mi poznajemo kao limit, jer to se i ne zove limit nego prekoračenje po tekućem računu i da su ti to ukinuli, pisalo bi “nema sredstava”.

To ti je sigurno neko dnevno ograničenje aktivirano pa nek ti provjere sutra i isključe ako mogu.
moon_walker_90

#413 Re: ASA banka

Post by moon_walker_90 »

Zna se desiti kada se limit/prekoracenje po tekucem racunu obnavlja. U prevodu ako je recimo minus bio 2000, moze banka mislim nakon 6 mjeseci ili godinu dana, smanjiti na 1000 ili ukinuti skroz minus i tako se moze ostati bez love. Treba sa minusom biti oprezan.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#414 Re: ASA banka

Post by Truba »

odem zamijeniti knjižicu kaže 5 km

pa jarane imal išta na čemu ovi ne deru

na kraju će dividenda biti 50 km jer otimaju
neraaaa

#415 Re: ASA banka

Post by neraaaa »

@Droog jesi riješio misteriju?
Droog

#416 Re: ASA banka

Post by Droog »

neraaaa wrote: 07/08/2025 18:26 @Droog jesi riješio misteriju?
Ovako. Problem je iz juna mjeseca. Trebalo je na dan (čini mi se da je rekla ova u banci) 21.06. na računu da bude 200 i nešto KM koje banka na taj dan prebacuje/uplaćuje sa debitne na kreditnu karticu za iznos rate šoping folovi. Para nije bilo dovoljno tada i tjt. Naredni mjesec je bilo, al nisu povukli recimo to i julsku ratu, nego su samo preskočili juni i naplatili juli. Ja to stvarno nisam znao da na taj dan mora biti. Znam da skidaju, al nisam znao da mora biti. Ugl, oni su to prebacili I odmah odblokirali karticu. Sve završeno za bukvalno 3min.
Zamolio sam ih da to skidanje pomjere sa 21 na recimo 05 u mjesecu ili cim plata legne, al kažu da to sistem radi i da ne mogu. Moram od sad paziti da ne skidam svu lovu sa računa nego da ostavim i iznos koji je za taj mjesec namijenjen za prebacivanje na kreditnu.
Ipak je izgleda do mene bilo.
Bosanac sa dna kace

#417 Re: ASA banka

Post by Bosanac sa dna kace »

Droog wrote: 08/08/2025 23:43
Ovako. Problem je iz juna mjeseca. Trebalo je na dan (čini mi se da je rekla ova u banci) 21.06. na računu da bude 200 i nešto KM koje banka na taj dan prebacuje/uplaćuje sa debitne na kreditnu karticu za iznos rate šoping folovi. Para nije bilo dovoljno tada i tjt. Naredni mjesec je bilo, al nisu povukli recimo to i julsku ratu, nego su samo preskočili juni i naplatili juli. Ja to stvarno nisam znao da na taj dan mora biti. Znam da skidaju, al nisam znao da mora biti. Ugl, oni su to prebacili I odmah odblokirali karticu. Sve završeno za bukvalno 3min.
Zamolio sam ih da to skidanje pomjere sa 21 na recimo 05 u mjesecu ili cim plata legne, al kažu da to sistem radi i da ne mogu. Moram od sad paziti da ne skidam svu lovu sa računa nego da ostavim i iznos koji je za taj mjesec namijenjen za prebacivanje na kreditnu.
Hoće ti naplatiti to zadovoljstvo?
nepass1

#418 Re: ASA banka

Post by nepass1 »

Droog wrote: 08/08/2025 23:43
Ne mora biti, samo ti puknu zatezne kamate nakon 21og
Daz

#419 Re: ASA banka

Post by Daz »

Pored naziva racuna mba aplikaciji, Avista stedni racun rezidenti - pise i "ne koristiti" sta to znaci?
Daz

#420 Re: ASA banka

Post by Daz »

Smece od aplikacije.
kox

#421 Re: ASA banka

Post by kox »

Zadnjih par godina su postali odron. 15 godina sam klijent, nije uglavnom bilo problema. Zadnjih 6 mjeseci sam proveo svaki drugi mjesec po 2 sata na šalteru zbog njihovih gluposti. Kažu da će račun biti automatski produžen pa ne bude, naplate naknadu za koju veze nemaju za šta je (a nije mala), 6 mjeseci može jedna vrsta transakcije, sedmi ne može, fali jedan papir. Uglavnom, račun ću najvjerovatnije zatvoriti, nemam ja života za ovo.
mara-

#422 Re: ASA banka

Post by mara- »

Da li neko zna da li se mogu koristiti Asa prepaid kartice za ove akcije što budu srijedom, "naša srijeda"?

https://www.asabanka.ba/sta-je-nasa-srijeda/
made_in_sarajevo

#423 Re: ASA banka

Post by made_in_sarajevo »

Jel se jos kome desavalo da neka mjesta u hrvatskoj pogotovo na moru kao kafici i restorani, da odbiju asa karticu i da transakcija ne moze biti realizovana? Npr lidl, bauhaus, kaufland, zagreb radi, ali na moru vec par puta prosle godine i sad odbije i kazu mi ljudi nisi jedini kojem asa kartica ne prolazi kod nas
Post Reply