Novak Đoković

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Haris.ba

#401 Re: Novak Đoković

Post by Haris.ba »

skafiskafsnjak wrote: 12/01/2022 11:26 Jedan je GOAT, a to je Roger.
Bio bi da nije bilo Novaka. Ovako je samo dio rasprave. Sveti trojac sa Nadalom. Pa kako se kome koji vise svidja.
Last edited by Haris.ba on 12/01/2022 11:29, edited 2 times in total.
Bodkin

#402 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

Kakav roger, prevazidjen davno

Nego ako ga puste da igra i uzme ovaj turnir, bice ne najbolji teniser svih vremena nego najveci pobjednik svih vremena. Iznad jordana i brady-a
sukis

#403 Re: Novak Đoković

Post by sukis »

darius_maximus wrote: 12/01/2022 11:25
sukis wrote: 12/01/2022 11:09 Postoje dvije opcije koje ce se desiti.

Ako dokazu laziranje testova to znaci deportaciju i vjerovatno kraj karijere.

Druga opcija, da ostane na turniru i eventualno pobijedi na istom.

Sta god da se desi jedno je sigurno da ce se smatrati najboljim teniserom ikada i vjerovatno uci u uzi izbor za najboljeg sportistu ikada uz velicine kao sto su npr: Muhamed Ali, Jordan, Bolt, Ilejn Thompson, Phelps, Flo Jo..itd..

Jedina opcija da se posle AO ne smatra najvecim ikada je ta da mu se dozvoli da igra a on ne osvoji turnir sto je isto tako vrlo moguce.

Ja ga stvarno bas cijenim ali ako su testovi lazirani ili ako je zarazen hodao okolo, onda je zasluzio kaznu.
Sportisti kao Bolt, Phelps, pa i Novak su sigurno sjajni i najbolji u nekom trenutku, ali nikada neće moći u istu ravan sa sportistima kao što su Ali ili Jordan.
Ali je bio najveći zbog sportskog, privatnog i političkog aspekta/života i specifičnog vremena u kojem je živio, što je nešto što će se jako teško opet ponoviti.
Jordan je bukvalno simbol jednog čitavog sporta za generacije ljudi. Da ne znaš nijednog košarkaša, kada nekoga pitaš za košarku, znat će za Jordana. Ikona.

Novak će ostati što je i sada.
Dio diskusije o GOAT-u, ali nikada neće biti simbol tenisa, pogotovo ne nakon ovoga.
Tenis, gospodski i kraljevski sport, u kombinaciji s čitavim ovim debaklom, ne ide baš ruku pod ruku.
Naveo sam samo primjere, nisam mislio ulaziti u raspravu ko je najbolji sportista svih vremena, to je bas, bas opsirna i kompleksna tema.

Sto se tice te price oko GOAT-a i najveceg tenisera ikada, mislim suprotno bas zbog ovog sto se trenutno desava, moje misljenje koje ne mora biti tacno.
Haris.ba

#404 Re: Novak Đoković

Post by Haris.ba »

Bodkin wrote: 12/01/2022 11:28 Kakav roger, prevazidjen davno

Nego ako ga puste da igra i uzme ovaj turnir, bice ne najbolji teniser svih vremena nego najveci pobjednik svih vremena. Iznad jordana
Ovo sve oko Novaka i ulaska u Australiju mi je pomalo morbidno.
Ali, postoje sanse da prevazidje sport i stvarno dobije nadsportski oreol. Ne ko Dzordan, vise kao Muhamed Ali. Spojile se neke stvari, i on je lik koji je upotpunio tu ulogu - potrefio odredjeni cajtgajst.
darius_maximus

#405 Re: Novak Đoković

Post by darius_maximus »

Nego ako ga puste da igra i uzme ovaj turnir, bice ne najbolji teniser svih vremena nego najveci pobjednik svih vremena. Iznad jordana i brady-a
Ma ni u najluđim snovima, šta je vama dragi ljudi.
Držite se GOAT-anja u tenisu, nemojte dalje ići u druge sportove s ovim.
Bodkin

#406 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

Haris.ba wrote: 12/01/2022 11:32

Nego ako ga puste da igra i uzme ovaj turnir, bice ne najbolji teniser svih vremena nego najveci pobjednik svih vremena. Iznad jordana
Ali, postoje sanse da prevazidje sport i stvarno dobije nadsportski oreol. Ne ko Dzordan, vise kao Muhamed Ali. Spojile se neke stvari, i on je lik koji je upotpunio tu ulogu - potrefio odredje i cajtgajst.
Ma ne govorim o tom antivakserskom svijetu. Da budes pod ovakvim pritiskom, pod lupom cijelog svijeta, sjedis u pritvoru deportacijskom pa makar i u hotelskoj sobi, bez mogucnosti treniranja standardnog i pod prijetnjom hapsenja i izadjes i osvojis turnir pored najbolje konkurencije..nesumnjivo bi bio najveci sampion u sportskom svijetu. Najveci takmicar

I onda bi mu presudili i uzeli sve titule :lol:
sve_ovo_ja

#407 Re: Novak Đoković

Post by sve_ovo_ja »

sime_cipol wrote: 12/01/2022 11:20 Nece ici, jer ne mogu dokazati da je test laziran. Jedino ga Srbija moze ganjati jer je zaraze hodao okolo :roll:
Može se dokazati vrlo lako i Njemci su to već dokazali.
Redni broj "pozitivnog testa" 16.12 je veći od rednog broja negativnog testa 22.12. U normalnoj državi kakva Srbija nije, lako se dokaže i uporede ostali testovi i redni brojevi koje izdaje "Institut za zdravlje".
Kod srpskog Isusa se i vrijeme okrenulo i ide unazad.

Ovo je zatvora i to po 3 osnova, kako je već neko napisao na prethodnoj strani. Nikad on neće biti najveći, ni u tenisu, kamo li nekom drugom sportu.
Bodkin

#408 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

darius_maximus wrote: 12/01/2022 11:33

Ma ni u najluđim snovima, šta je vama dragi ljudi.
Držite se GOAT-anja u tenisu, nemojte dalje ići u druge sportove s ovim.
Eno ti dole moje objasnjenje
Haris.ba

#409 Re: Novak Đoković

Post by Haris.ba »

Bodkin wrote: 12/01/2022 11:35

Ali, postoje sanse da prevazidje sport i stvarno dobije nadsportski oreol. Ne ko Dzordan, vise kao Muhamed Ali. Spojile se neke stvari, i on je lik koji je upotpunio tu ulogu - potrefio odredje i cajtgajst.
Ma ne govorim o tom antivakserskom svijetu. Da budes pod ovakvim pritiskom, pod lupom cijelog svijeta, sjedis u pritvoru deportacijskom pa makar i u hotelskoj sobi, bez mogucnosti treniranja standardnog i pod prijetnjom hapsenja i izadjes i osvojis turnir pored najbolje konkurencije..nesumnjivo bi bio najveci sampion u sportskom svijetu. Najveci takmicar

Pa i to. Nema sumnje vec sada da je jedan od najvecih takmicara.
Ali, za taj legendarni status uvijek je potrebno nesto vise od sporta.
palermo

#410 Re: Novak Đoković

Post by palermo »

Ali, postoje sanse da prevazidje sport i stvarno dobije nadsportski oreol. Ne ko Dzordan, vise kao Muhamed Ali. Spojile se neke stvari, i on je lik koji je upotpunio tu ulogu - potrefio odredjeni cajtgajst.
pa on je to već na neki način i postigao. Spomenuh već , jedna moja kolegica mi reče, o Noletu će historija pisati kao borcu za slobodu. A bila je pametna do pojave vakcina ( naravno , sada je zakleti antivakser.

Problem je, a neko je to ovdje lijepo pisao, što bi Nole da ga svi vole. I to je ono što ga razlikuje od Alija, Ali je imao principe i ideologiju, a ovaj bi da bude, baš kao što mu babo reče, Isus......
Bodkin

#411 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

palermo wrote: 12/01/2022 11:39

pa on je to već na neki način i postigao. Spomenuh već , jedna moja kolegica mi reče, o Noletu će historija pisati kao borcu za slobodu. A bila je pametna do pojave vakcina ( naravno , sada je zakleti antivakser.

Problem je, a neko je to ovdje lijepo pisao, što bi Nole da ga svi vole. I to je ono što ga razlikuje od Alija, Ali je imao principe i ideologiju, a ovaj bi da bude, baš kao što mu babo reče, Isus......
100% tacno
JohnnyS

#412 Re: Novak Đoković

Post by JohnnyS »

Brady je kategorija za sebe, Jordan meda nije mogao bez Pippena :D
skafiskafsnjak

#413 Re: Novak Đoković

Post by skafiskafsnjak »

Haris.ba wrote: 12/01/2022 11:28
skafiskafsnjak wrote: 12/01/2022 11:26 Jedan je GOAT, a to je Roger.
Bio bi da nije bilo Novaka. Ovako je samo dio rasprave. Sveti trojac sa Nadalom. Pa kako se kome koji vise svidja.
Jedno je the best , drugo the greatest :thumbup:
Roger je gospodin za Noleta i Nadala
Last edited by skafiskafsnjak on 12/01/2022 11:44, edited 1 time in total.
Bodkin

#414 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

JohnnyS wrote: 12/01/2022 11:42

Brady je kategorija za sebe, Jordan meda nije mogao bez Pippena :D
Blasphemy! :D
Sve je to individualno misljenje naravno ali ako uzme ovaj turnir po meni je u njihovom rangu i stepenicu iznad
darius_maximus

#415 Re: Novak Đoković

Post by darius_maximus »

Pored jednog Alija, koji je zbog svojih uvjerenja pristao da mu se oduzme sve (a ne pokušao lažirati nekakav papir).
Da četiri godine, pazi, četiri godine, bude na hlađenju, dok se vucarao po sudovima, da bi na kraju pobijedio.
Potov se vratio boksu i imao borbe s npr. Fraizerom, kao Rumble in the Jungle.

Njega porediš s čovjekom koji je 7 dana u hotelu dok čeka odluku suda.
U međuvremenu mu dozvoljeno i da trenira?
Boga vam, jeste li vi normalni?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#416 Re: Novak Đoković

Post by sime_cipol »

sve_ovo_ja wrote: 12/01/2022 11:36
sime_cipol wrote: 12/01/2022 11:20 Nece ici, jer ne mogu dokazati da je test laziran. Jedino ga Srbija moze ganjati jer je zaraze hodao okolo :roll:
Može se dokazati vrlo lako i Njemci su to već dokazali.
Redni broj "pozitivnog testa" 16.12 je veći od rednog broja negativnog testa 22.12. U normalnoj državi kakva Srbija nije, lako se dokaže i uporede ostali testovi i redni brojevi koje izdaje "Institut za zdravlje".
Kod srpskog Isusa se i vrijeme okrenulo i ide unazad.

Ovo je zatvora i to po 3 osnova, kako je već neko napisao na prethodnoj strani. Nikad on neće biti najveći, ni u tenisu, kamo li nekom drugom sportu.
Mogu dokazati kad bi sudjenje trajalo par mjeseci, ovo par dana mogu dokazati mudo Marjanovo. Uvijek mogu reci to je neki zlobni novinar fotosopirao da bi objavio senzaciju.
Evo sudija, uzmite vi QR kod i vidite sta ce vam reci na licu mjesta. I izlazi kao slobodan covjek.
jasib

#417 Re: Novak Đoković

Post by jasib »

Gdje je onaj "8. filozof", da nam protumači ovu Novakovu priču
"Želim se oglasiti povodom stalnih netočnih informacija o mojim aktivnostima u prosincu...Želim naglasiti da sam se jako trudio osigurati sigurnost svih poštujući obveze testiranja. Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. prosinca nakon koje je izvješteno da je određen broj ljudi pozitivan na koronu. Iako nisam imao simptoma napravio sam brzi antigenski test 16. prosinca koji je bio negativan, a isti sam dan napravio i PCR test. Sljedeći sam dan prisustvovao teniskom događaju u Beogradu na dodjeli nagrada djeci i napravio sam brzi antigenski test prije njegovog početka koji je bio negativan. Bio sam asimptomatičan i osjećao sam se dobro, te nisam dobio informacije o pozitivnom PCR testu sve do nakon tog događaja. Sljedećeg dana 18. prosinca bio sam u svom teniskom centru u Beogradu kako bih ispunio svoju ranije dogovorenu obvezu prema L'Equipeu i odradio intervju i fotografiranje. Otkazao sam sve ostale događaje osim intervjua za L'Equipe. Iako sam otišao kući nakon intervjua u izolaciju, sada kada se osvrnem, bila je to pogrešna procjena i prihvaćam da sam trebao pokanuti ovu obvezu"", napisao je Đoković objasnivši kako nije želio iznevjeriti novinara i otkazati ranije dogovoreni intervju, a da je u pauzama tijekom fotografiranja stalno imao masku https://sportske.jutarnji.hr/sn/tenis/g ... o-15144297
.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#418 Re: Novak Đoković

Post by hilmija frlj »

Ja jedno znam, ovo se Osmici Mehmedagicu i Asimu Sarajlicu ne bi desilo.
Bodkin

#419 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

darius_maximus wrote: 12/01/2022 11:44

Pored jednog Alija, koji je zbog svojih uvjerenja pristao da mu se oduzme sve (a ne pokušao lažirati nekakav papir).
Da četiri godine, pazi, četiri godine, bude na hlađenju, dok se vucarao po sudovima, da bi na kraju pobijedio.

Ti to gledas kao navijac ocigledno. Ja ti pricam sa sportske strane.
Ako prodje sve ovo i uzme opet ao za mene je u rangu sa brady-em i jordanom. Ali meni licno nije u tom rangu i tu se ne moramo slagati :thumbup:
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#420 Re: Novak Đoković

Post by hilmija frlj »

Kakav jebeni Brady, frajer igra sport koji se ozbiljno i igra i prati u jednoj drzavi, daj ne budite smiješni :-)
Kao da kazes da je neki bočar ili vaterpolista GOAT :lol:
Bodkin

#421 Re: Novak Đoković

Post by Bodkin »

hilmija frlj wrote: 12/01/2022 11:51 Kakav jebeni Brady, frajer igra sport koji se ozbiljno i igra i prati u jednoj drzavi, daj ne budite smiješni :-)
:-)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#422 Re: Novak Đoković

Post by sime_cipol »

hilmija frlj wrote: 12/01/2022 11:51 Kakav jebeni Brady, frajer igra sport koji se ozbiljno i igra i prati u jednoj drzavi, daj ne budite smiješni :-)
:lol: :D
Altsa

#423 Re: Novak Đoković

Post by Altsa »

Pa dajte ljudi Novak je najobicnije prevarantsko govno.
palermo

#424 Re: Novak Đoković

Post by palermo »

de boga vam, ima tema , ako nema otvorite je, o tome ko je najveći sportista pa tamo o tome. ovdje o Noletu pričamo.

P.S al stvarno, Brady....pa da izađeš na ulicu i pitaš ljude ko je Tom Brady, većina bi te začuđeno gledali....
Haris.ba

#425 Re: Novak Đoković

Post by Haris.ba »

darius_maximus wrote: 12/01/2022 11:44

Prica se odvija pred nasim ocima. Historija se ponavlja u rimi. Kako ce se odigrati na kraju - vidjecemo.
Post Reply