Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ma ni F30 320d 184KS ne osjeti 200km/h do Zenice po AP. Ja mislim da za većom brzinom i nema potrebe na tom dijelu, a i to ukoliko uslovi dozvoljavaju.
Ja ne znam kojim to vi autoputem vozite... Ima par lokacija kroz njemacku gdje konstantno mozes drzati 170kmh + jedno 15-20 min max i to ako ides rano ujutru ili kasno navece... ali inace suplja prica.. Ja sam sad preko viknda presao 400 km njemackog autoputa i par puta da sam bas digao.. Tri kamere prosao... Ostalo sve max 140 kmh
Belgija ogranicenje 120kmh ima policije i kamera.. Svica katastrofa, kamera svako malo ( zato su svicarci neizivljeni za volanom ha predju granicu ), holandija ogranicenja, Njemacka radovi svako malo.. Zastoji.. Guzve.. 140 je brzina kojom vozim vecinu vremena...
Bullet Tooth Tony wrote: ↑20/12/2021 17:00
Ja ne znam kojim to vi autoputem vozite... Ima par lokacija kroz njemacku gdje konstantno mozes drzati 170kmh + jedno 15-20 min max i to ako ides rano ujutru ili kasno navece... ali inace suplja prica.. Ja sam sad preko viknda presao 400 km njemackog autoputa i par puta da sam bas digao.. Tri kamere prosao... Ostalo sve max 140 kmh
Belgija ogranicenje 120kmh ima policije i kamera.. Svica katastrofa, kamera svako malo ( zato su svicarci neizivljeni za volanom ha predju granicu ), holandija ogranicenja, Njemacka radovi svako malo.. Zastoji.. Guzve.. 140 je brzina kojom vozim vecinu vremena...
A i sta je fazon stisnuti na pravcu , pogotovo ako je bolje auto ni ne osjetis razliku da li ides 140 il 190 ... ja kad se ocu malo izluftat odem na neku sporednu cestu uz brdo kakvu po mogucnosti sa sto vise zavoja ...
jelleMania wrote: ↑23/12/2021 13:12
A i sta je fazon stisnuti na pravcu , pogotovo ako je bolje auto ni ne osjetis razliku da li ides 140 il 190 ... ja kad se ocu malo izluftat odem na neku sporednu cestu uz brdo kakvu po mogucnosti sa sto vise zavoja .
Dosadi voziti. Ja recimo hocu vene da rezem na Hrvatskoj A3.
Mada, meni su veci problem kamioni (tamo gdje ih ima, ne u BiH). Oni guslaju 130. Tjera te da vozis brze da ih preteknes jer je nepregledno voziti iza kamiona. A puna ih desna traka.
I onda se uhvatis kako vozis redovno 140, 150. Ali, onda i drugi vozaci isto rade. I da bi izbjegao vracanje iza kamiona vozis brze.
bitangeIprinceze wrote: ↑19/02/2022 21:08
Imaš li doplaćenu garanciju? Koliko je to ukupno godina garancije, 5+x?
5 godina i nakon toga imas opciju na jos tri godine uplatit.
Okey, znam za te kombinacije, osnovna garancija + dodatna. Al ja pitam da li to vozači uzimaju i doplaćuju za dodatne godine? Vrijedi li, isplatili se??
I gore su pisali kako zavisi od proizvođača koju ponudu ima za garanciju, mene zanima kako zavisi to kod kupaca i vozača, tj. šta biraju od ponuđenog?
Kako funkcioniraju ove aukcije auta po Europi? Zinteresovan sam da kupim pa da zaradim malo u BiH. Samo me zanimaju privatne aukcijske kuce, nista sto je drzava prodaje, to sam vidio na yt da treba nekakve dodatne papirologije.
Tesko ces zaradit, pogotovo sad kad trziste divlja. Sta valja, naraste cijena, sta je osrednje moze se ubost pa rijesit sta mu fali i proslijedit. Al nije to neka velika lova. Drug to hvata, poneko auto ubode, na nekima zaradi, na nekima bude donji. Znao je prodat auta sa slepe, ni ne vidi ga a desi se i da ga prodaje pola godine. Al je peglanje s tim, nedavno mu nisu poslali sve originalne papire, peglali na granici. Znam da moras ici preko firme i te se aukcije placaju nesto za ucesce, tako da ako u medjuvremenu odustanes, gubis i tu lovu
Throttle wrote: ↑06/04/2022 17:38
Tesko ces zaradit, pogotovo sad kad trziste divlja. Sta valja, naraste cijena, sta je osrednje moze se ubost pa rijesit sta mu fali i proslijedit. Al nije to neka velika lova. Drug to hvata, poneko auto ubode, na nekima zaradi, na nekima bude donji. Znao je prodat auta sa slepe, ni ne vidi ga a desi se i da ga prodaje pola godine. Al je peglanje s tim, nedavno mu nisu poslali sve originalne papire, peglali na granici. Znam da moras ici preko firme i te se aukcije placaju nesto za ucesce, tako da ako u medjuvremenu odustanes, gubis i tu lovu
Dobro znam za neke troskove odma, znam da neke imaju depozite, neke nemaju, neki imaju reserve price neki nemaju, kod nekih su vise aukcijske premije kod nekih nize.
Ne treba ocekivati neku veliku dobiti, nego razumnu marzu na osnovu trzista i svih uracunatih troskova. Razmisljam izmedu auta ili gradevinskih i poljoprivrednih masina.
Pola drzave se bavi preprodajom polovnih leseva, i ti bi malo tog kolača
Bolje zaboravi, auta su gore brutalno skupa ako hoces da valja , ako hoces leseve sa pola miliona, oni su jeftini ali imas na svakom koraku salon sa takvim krsevima. imaj u vidu da prosječan glupi bošnjo koji ima u dzepu 10-15-20 milja za auto, taj ce prije otic u salon nego kod tebe u avliju koji imas 1-2 auta na stanju . Kod mene jaran se malo bavi preprodajom ali on to radi iz hobija, inače se bavi mehanikom i radi sa jeftinim autima do 5 hiljada jer takvi se brzo prodaju. Ima solidan prolaz na njima ali ne vrti nesto puno auta, prosječno jedan mjesecno. Sluzi se starom formulom, lovi auta sa nekom manom i zatim ih sam popravlja, ili lovi vlasnike kojim je zapelo za lovu pa ih ucjenjuje i kupi debelo ispod cijene