Tyke wrote: ↑17/02/2026 10:55
Evo @Evil i slicni znaju, oni su imali svoje proteste 2014.
I to meni prica o tim protestima kao da sam neko dijete, a ja medju prvima bio na tim peotestima sve do zadnjeg dana u Tuzli odakle je sve i krenulo.
Bitno je supljirati po forumu, imati savjet i ideju za svako rjesenje ali bez njih, ako ikako moze.
Raja izasla na ulicu nezadovoljna stanjem u javnom prevozu, tako i treba. Treba dati podrsku i probati izvuci najbolje iz toga. Ali hajmo mi na forum baciti koji strucni savjet i ismijavati one koji se bore i za nas.
Kakva je artikulacija nezadovoljstva "raje" po tom pitanju? Gdje spisak razloga?
Je li ova Vlada uvela benefite od studenta do penzionera u javnom prevozu? Jeste.
Je li ova Vlada, prvi put u tri decenije, građanima obezbjedila komoditet i sigurnost u vidu novih tramvaja? Jeste.
Je li ova Vlada, prvi put u tri decenije, kreirala viziju budućeg razvoja javnog saobraćaja? Jeste.
Je li ova Vlada podnjela ostavku zbog političke i moralne odgovornosti za tragediju. Jeste.
Je li Trojka vlast bez mane. Narvno da nije.
Je li Trojka vlast koja je trebala nagomilani nerad, aljkavost, nepotizam i nestručnost GRAS-a da riješi u roku 24 sata? Ne da nije mogla, već je to obim posla koji traži reforme najmanje jednu deceniju.
Je li Trojka trebala GRAS odvesti u stečaj i formirati holding? Jeste, ali nije to učinila iz krjnjeg populizma i politikanstva.
Sa zadnjom tragedijom to joj se obilo o glavu.
Suština je u tome da tzv. progesivne snage od drveta ne vide šumu. Kakav god da je Šteta, bolji je od bilo kog dosadašnjeg ministra saobraćaja u kantonu. Na ovaj način, tzv. progresivne snage, pune empatije, morala, političke mudrosti kompletnu viziju javnog sobraćaja vode desetljeće unazad.
Eto vam zato Podić, Efendić, Imamović, Muhasilović, Seka i Bakir, pa neka vas vode u sretniju budućnosti.