Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post Reply
A_A_AKCIJA

#401 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by A_A_AKCIJA »

Tyke wrote: 17/02/2026 10:55 Evo @Evil i slicni znaju, oni su imali svoje proteste 2014.
I to meni prica o tim protestima kao da sam neko dijete, a ja medju prvima bio na tim peotestima sve do zadnjeg dana u Tuzli odakle je sve i krenulo.

Bitno je supljirati po forumu, imati savjet i ideju za svako rjesenje ali bez njih, ako ikako moze. Raja izasla na ulicu nezadovoljna stanjem u javnom prevozu, tako i treba. Treba dati podrsku i probati izvuci najbolje iz toga. Ali hajmo mi na forum baciti koji strucni savjet i ismijavati one koji se bore i za nas.
Haj mi samo objasni zašto danas protesti, ako su ispunjeni zahtjevi još jučer?

Sva četiri zahtjeva ispunjena.

Hoće li danas pred tužilaštvo ići?
Smiju li, ili će ih Spahovići natjerati na drugu stranu?
Haris.ba

#402 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Haris.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 17/02/2026 10:58 Haj mi samo objasni zašto danas protesti, ako su ispunjeni zahtjevi još jučer?

Idu danas novi zahtjevi. Kome smeta, neka se ne petlja i hvata u vlast.

Vidjeli su da sta god zatraze dobiju, sto ne bi jos trazili?
mishic

#403 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by mishic »

Da je i ako je u pitanju samo javni prevoz ovakvi i ovoliki protesti ne bi bili mogući.

Ne krene li od tužilaštava, sudova, sigurnosnih agencija, lažnih diploma, namještenih konkursa, nepotizma, korupcije, kriminala, nerada i neodgovornosti u institucijama, narko-mafije i svih drugih zala koja potapaju društvo, onda ne treba ni počinjati. Treba klepiti ušima, šutjeti i trpjeti jer eto oni što su krivi bivši su...
Tyke

#404 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Tyke »

A_A_AKCIJA wrote: 17/02/2026 10:58
Tyke wrote: 17/02/2026 10:55 Evo @Evil i slicni znaju, oni su imali svoje proteste 2014.
I to meni prica o tim protestima kao da sam neko dijete, a ja medju prvima bio na tim peotestima sve do zadnjeg dana u Tuzli odakle je sve i krenulo.

Bitno je supljirati po forumu, imati savjet i ideju za svako rjesenje ali bez njih, ako ikako moze. Raja izasla na ulicu nezadovoljna stanjem u javnom prevozu, tako i treba. Treba dati podrsku i probati izvuci najbolje iz toga. Ali hajmo mi na forum baciti koji strucni savjet i ismijavati one koji se bore i za nas.

Pitaj njih gdje ce ici, ne znam ja gdje i zasto.
Ja govorim generalno o izlasku na proteste, koje ovdje u startu ismijavaju bez da se pokusa nesto promijeniti. Ovaj kaze imali smo 2014. i nsita, drugi pise "da nije kasno", treci iste osporava radi nekog tupsona koji spominje Spahovica u po nicega pored toliko nevinijih zrtava, itd. Znaci suti i trpi.
Cekaj, ovdje ste i pisali kako nam je grijeh sto sutimo i trpimo. De se prvo sa sobom dogovorite.

Sa druge strane tebe razumijem, ti glavom branis trenutnu vlast i imas neku bojazan da ce ih se skinuti, da je ovo sve iscenirano. Sa druge strane meni se zivo sexa za vlascu i strankom, bitan je prosperitet i progres. A i sam sam glasao za trenutnu vlast.
dr_Evil

#405 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

Tyke wrote: 17/02/2026 10:55
dr_Evil wrote: 17/02/2026 08:53
Haris.ba wrote: 17/02/2026 08:51

Pa mi na forumu znamo najbolje. :mrgreen:

Image
Nazalost znamo :D

Opeklo nas :D
Evo @Evil i slicni znaju, oni su imali svoje proteste 2014. :lol:

Bitno je supljirati po forumu, imati savjet i ideju za svako rjesenje ali bez njih, ako ikako moze. Raja izasla na ulicu nezadovoljna stanjem u javnom prevozu, tako i treba. Treba dati podrsku i probati izvuci najbolje iz toga. Ali hajmo mi na forum baciti koji strucni savjet i ismijavati one koji se bore i za nas. :bih:
:D nezadovoljna stanjem u javnom prevozu bas sad kad su stvari krenule nabolje? I bas zbog prometa? Od milion razloga zbog kojih vrijedi izaci na ulice ti kazes javni prevoz kad su prvi put u 40 godina uradjene modernizacije.

Ako nisi dijete onda su tvoje namjere upitne. A ja cu uvijek podrzati mlade cak i kad znam da grijese, jer oni sebi grade, ja sam svoj razvojni proces zavrsio, sad starim, odgajam djecu i ljutim chmolju na forumu.
Tyke

#406 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Tyke »

mishic wrote: 17/02/2026 11:08 Da je i ako je u pitanju samo javni prevoz ovakvi i ovoliki protesti ne bi bili mogući.

Ne krene li od tužilaštava, sudova, sigurnosnih agencija, lažnih diploma, namještenih konkursa, nepotizma, korupcije, kriminala, nerada i neodgovornosti u institucijama, narko-mafije i svih drugih zala koja potapaju društvo, onda ne treba ni počinjati. Treba klepiti ušima, šutjeti i trpjeti jer eto oni što su krivi bivši su...
Nije dovoljno sto su bivsi, ne rjesava se problem samo zato sto dadnes otkaz. Treba da krivicno odgovaraju svi odgovorni, po hijerarhiji ako je ikako moguce.
Sta fali ako ovi protesti i budu samo zbog javnig prevoza i gubitka mladog zivota i unistavanja drugog? Ako urode plodom opet je odlicna slika poslata, dokaz i uputa da i naredni put se moze izaci i probati mijenjati nesto, ohrabrujuce svima nama da naredni put djelujemo jos brojnije i odlucnije protiv sistema, bezvlasca, nepotizma, ali i opomena politici i bezvlascu.
Škobo Habu

#407 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Škobo Habu »

Bitno je supljirati po forumu, imati savjet i ideju za svako rjesenje ali bez njih, ako ikako moze. Raja izasla na ulicu nezadovoljna stanjem u javnom prevozu, tako i treba. Treba dati podrsku i probati izvuci najbolje iz toga. Ali hajmo mi na forum baciti koji strucni savjet i ismijavati one koji se bore i za nas. :bih:
Kakva je artikulacija nezadovoljstva "raje" po tom pitanju? Gdje spisak razloga?

Je li ova Vlada uvela benefite od studenta do penzionera u javnom prevozu? Jeste.
Je li ova Vlada, prvi put u tri decenije, građanima obezbjedila komoditet i sigurnost u vidu novih tramvaja? Jeste.
Je li ova Vlada, prvi put u tri decenije, kreirala viziju budućeg razvoja javnog saobraćaja? Jeste.
Je li ova Vlada podnjela ostavku zbog političke i moralne odgovornosti za tragediju. Jeste.

Je li Trojka vlast bez mane. Narvno da nije.
Je li Trojka vlast koja je trebala nagomilani nerad, aljkavost, nepotizam i nestručnost GRAS-a da riješi u roku 24 sata? Ne da nije mogla, već je to obim posla koji traži reforme najmanje jednu deceniju.
Je li Trojka trebala GRAS odvesti u stečaj i formirati holding? Jeste, ali nije to učinila iz krjnjeg populizma i politikanstva.

Sa zadnjom tragedijom to joj se obilo o glavu.

Suština je u tome da tzv. progesivne snage od drveta ne vide šumu. Kakav god da je Šteta, bolji je od bilo kog dosadašnjeg ministra saobraćaja u kantonu. Na ovaj način, tzv. progresivne snage, pune empatije, morala, političke mudrosti kompletnu viziju javnog sobraćaja vode desetljeće unazad.

Eto vam zato Podić, Efendić, Imamović, Muhasilović, Seka i Bakir, pa neka vas vode u sretniju budućnosti.
Last edited by Škobo Habu on 17/02/2026 11:19, edited 2 times in total.
mishic

#408 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by mishic »

Bilo kome šta jasno ili ne, ovako više ne može!

Definitivno vlast u BiH mora mijenjati svoj odnos prema svojoj odgovornosti. I to i aktuelna i svaka buduća.
Tyke

#409 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Tyke »

dr_Evil wrote: 17/02/2026 11:10
dr_Evil wrote: 17/02/2026 08:53

Nazalost znamo :D

Opeklo nas :D

:D nezadovoljna stanjem u javnom prevozu bas sad kad su stvari krenule nabolje? I bas zbog prometa? Od milion razloga zbog kojih vrijedi izaci na ulice ti kazes javni prevoz kad su prvi put u 40 godina uradjene modernizacije.

Ako nisi dijete onda su tvoje namjere upitne. A ja cu uvijek podrzati mlade cak i kad znam da grijese, jer oni sebi grade, ja sam svoj razvojni proces zavrsio, sad starim, odgajam djecu i ljutim chmolju na forumu.
Ako je proteklih godina desetine puta dolazilo do problema sa tramvajima, blokadom kocenja i cega sve ne, a na kraju i izlijetanje sa sina i ubijanje civila na stanici, onda nesto ne stima.
To sto se ulaze u javni prevoz i Steta radi odlican posao je pohvalno i valjda tako i treba da bude. Ali treba da postoji i odgovornost kod situaciju kao sto je ova i ranije slicne.

Mislim da je dodatni problem i gnjev kod ljudi nastao jer se odmah poletilo sa osudom i privodjenjem vozaca, bez utvrdjivanja odgovornosti. Vjerovatno bi ga i zadrzali da se nije onoliki pritisak izvrsio na njih.
Uglavnom, vidicemo na sta ce sve ovi izaci, ali nemojmo stalno ismijavati druge sto zele promjene, a istovremeno kukamo zasto niko nece da pokusa sa promjenama.
Haris.ba

#410 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Haris.ba »

mishic wrote: 17/02/2026 11:18 Bilo kome šta jasno ili ne, ovako više ne može!

Definitivno vlast u BiH mora mijenjati svoj odnos prema svojoj odgovornosti. I to i aktuelna i svaka buduća.
Koja vlast? Kantonalna, i to samo u KS je izgleda na tapeti.
Tako, da ne znam sto spominjes BiH.

Da je Dodik u predsjednistvu mogao je kada su poceli skandirati izadjite napolje, izaci na balkon zgrade, u zrak tri prsta i dovesti harmonikasa.

Koliko vidim u HNK nema u narodu pulsa za Jablanicu, ni u TK za silovanja djece.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#411 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by _BataZiv_0809 »

Haris.ba wrote: 17/02/2026 11:21

Da je Dodik u predsjednistvu mogao je kada su poceli skandirati izadjite napolje, izaci na balkon zgrade, u zrak tri prsta i dovesti harmonikasa.

Koliko vidim u HNK nema u narodu pulsa za Jablanicu, ni u TK za silovanja djece.
Ni u ZDK za potvrdjene optuznice protiv ministara.
svesuper25

#412 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by svesuper25 »

A_A_AKCIJA wrote: 17/02/2026 10:58

Trazi se i revizija GRAS-a,sve treba procesljat u Gras-u,nema odmicanja.Protesti idu dalje.Uzalud spinujes.Reci u centrali da vam ta politika vise ne prolazi ,i da ste procitani .
dr_Evil

#413 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

Tyke wrote: 17/02/2026 11:20
Ako je proteklih godina desetine puta dolazilo do problema sa tramvajima, blokadom kocenja i cega sve ne, a na kraju i izlijetanje sa sina i ubijanje civila na stanici, onda nesto ne stima.
To sto se ulaze u javni prevoz i Steta radi odlican posao je pohvalno i valjda tako i treba da bude. Ali treba da postoji i odgovornost kod situaciju kao sto je ova i ranije slicne.

Mislim da je dodatni problem i gnjev kod ljudi nastao jer se odmah poletilo sa osudom i privodjenjem vozaca, bez utvrdjivanja odgovornosti. Vjerovatno bi ga i zadrzali da se nije onoliki pritisak izvrsio na njih.
Uglavnom, vidicemo na sta ce sve ovi izaci, ali nemojmo stalno ismijavati druge sto zele promjene, a istovremeno kukamo zasto niko nece da pokusa sa promjenama.
Druze, ja sam zivio u vise europskih gradova, zasto je to uopste bitno za ovu pricu, pa zato jer se tramvajske nesrece dogadjaju stalno. U Zagrebu je vise puta iskocio tramvaj u 2025 i 2026, na srecu pri malim brzinama. U Norveskoj je nas covjek slupao tramvaj prosle godine:

https://www.nrk.no/vestland/flere-passa ... 1.16355389

Prvo sto je uradjeno je da je vozac(nas Bosnjak) poslije bolnice otisao u zatvor jer je bio optuzen. Na kraju nije bio kriv, i oslobodjen je. 12 ljudi je povrijedjeno u toj nesreci. Ganc novi tramvaji, i ganc nova pruga, tek otvorena tada bila u tom gradu. Ubi me ne sjecam se tacno, ali mislim da je na kraju firma bila kriva jer vozac nije bio adekvatno obucen - zanimljiv ishod istrage, zar ne?

Ja razumijem ljutnju jer se tramvaji kvare, nesposobni ljudi na odrzavanj, nesposobni direktori, nesposobni soferi. Ali imas opciju, iskljuci sve ili kupuj nove. Kad kupimo nove kuku zaduzuju nam unuke, kad voze stari kuku pobise nam djecu, a 200miliona duga za plate iz nekih sretnih dana. Gras je davno trebalo ugasit, ali ne rastu ruze nigdje po pitanju javnog saobracaja.
svesuper25

#414 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by svesuper25 »

U Tuzli su bili protesti za dom penzionera i sexualno iskoristavanje djece.MUP TK je pokrenuo akciju hapsenja pocinitelja.U zatvoru su.
dr_Evil

#415 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

Ovo u TK meni nije jasno da nije pokrenulo narod, od svega to je najgadniji primjer, BH Epstein lanac, a nije samo TK to je citava drzava. Gras je kamilica za to.
mishic

#416 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by mishic »

I ko god od odgovornosti brani bilo koga iz vlasti bilo bivše, aktuelne ili neke buduće taj zajedno sa njima radi protiv društva, države i svakog građanina kao pojedinca u njima.
svesuper25

#417 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by svesuper25 »

dr_Evil wrote: 17/02/2026 11:27
Tyke wrote: 17/02/2026 11:20

Druze, ja sam zivio u vise europskih gradova, zasto je to uopste bitno za ovu pricu, pa zato jer se tramvajske nesrece dogadjaju stalno. U Zagrebu je vise puta iskocio tramvaj u 2025 i 2026, na srecu pri malim brzinama. U Norveskoj je nas covjek slupao tramvaj prosle godine:

https://www.nrk.no/vestland/flere-passa ... 1.16355389

Prvo sto je uradjeno je da je vozac(nas Bosnjak) poslije bolnice otisao u zatvor jer je bio optuzen. Na kraju nije bio kriv, i oslobodjen je. 12 ljudi je povrijedjeno u toj nesreci. Ganc novi tramvaji, i ganc nova pruga, tek otvorena tada bila u tom gradu. Ubi me ne sjecam se tacno, ali mislim da je na kraju firma bila kriva jer vozac nije bio adekvatno obucen - zanimljiv ishod istrage, zar ne?

Ja razumijem ljutnju jer se tramvaji kvare, nesposobni ljudi na odrzavanj, nesposobni direktori, nesposobni soferi. Ali imas opciju, iskljuci sve ili kupuj nove. Kad kupimo nove kuku zaduzuju nam unuke, kad voze stari kuku pobise nam djecu, a 200miliona duga za plate iz nekih sretnih dana. Gras je davno trebalo ugasit, ali ne rastu ruze nigdje po pitanju javnog saobracaja.
Da se nekad i sa tobom slozim.DA gras i takve firme poput te je trebalo ugasit.I napravit zdrava preduzeca bez uhljeba i neradnika.Nabavit nova vozila i sve.A krivicno gonit sve one koje su te firme odvele u milionske dugove ,a lopove koje su godinama krali taj isti GRAS.Sve se to znalo,ali uvijek se dodje na onu "nemoj puno talasat".Samo REFORME nas mogu spasit.Prave istinske reforme ,koja ce sva javna preduzeca dobro procistit od lopova,neradnika i uhljeba.
svesuper25

#418 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by svesuper25 »

mishic wrote: 17/02/2026 11:31 I ko god od odgovornosti brani bilo koga iz vlasti bilo bivše, aktuelne ili neke buduće taj zajedno sa njima radi protiv društva, države i svakog građanina kao pojedinca u njima.
:thumbup: :thumbup:
svesuper25

#419 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by svesuper25 »

dr_Evil wrote: 17/02/2026 11:29

Ovo u TK meni nije jasno da nije pokrenulo narod, od svega to je najgadniji primjer, BH Epstein lanac, a nije samo TK to je citava drzava. Gras je kamilica za to.
Pokrenulo je,bili su protesti,Pohapseni su.Istraga protiv drugih se nastavlja.Sam MUP TK je to pokrenuo.NIko sem njih nije ni znao za taj slucaj.
dr_Evil

#420 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

svesuper25 wrote: 17/02/2026 11:35 Pokrenulo je,bili su protesti,Pohapseni su.Istraga protiv drugih se nastavlja.Sam MUP TK je to pokrenuo.NIko sem njih nije ni znao za taj slucaj.
Tanko je sve to. Mislim da je ovo nesto na razini drzave. Cuo sam..posto kupio poto prodao(reko bi Komso), da je slicno bilo u Mostaru gdje su curice iz Doma podvodjene u Medjugorju religioznim brkatim strancima jos prije 10-15 godina. Vjerujem da bi neko od starijih forumasa znao nesto o tome, tad sam ja bio u drugom filmu.
mishic

#421 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by mishic »

svesuper25 wrote: 17/02/2026 11:29 Koja vlast? Kantonalna, i to samo u KS je izgleda na tapeti.
Ova "kap" u KS je samo milioniti dio mora koje nas decenijama potapa.
Čitati i komentirati samo pojedine sekvence nečijih stavova je nekorektno.
Zloupotrebe vlasti i neodgovornost u vlasti je nešto što građane dovodi do ludila.
Ljudi bježe iz zemlje a svaka vlast na svakom nivou spinuje opravdanja za svoj kriminalan učinak.
Jednom i odnekuda se mora krenuti da im se kaže da ivako više ne može!
svesuper25

#422 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by svesuper25 »

mishic wrote: 17/02/2026 11:41
svesuper25 wrote: 17/02/2026 11:29 Koja vlast? Kantonalna, i to samo u KS je izgleda na tapeti.
Ova "kap" u KS je samo milioniti dio mora koje nas decenijama potapa.
Čitati i komentirati samo pojedine sekvence nečijih stavova je nekorektno.
Zloupotrebe vlasti i neodgovornost u vlasti je nešto što građane dovodi do ludila.
Ljudi bježe iz zemlje a svaka vlast na svakom nivou spinuje opravdanja za svoj kriminalan učinak.
Jednom i odnekuda se mora krenuti da im se kaže da ivako više ne može!
Pa to,apslolutno.Treba konacno vise presjec.A ne stalno slusat nekakva opravdanja.
wild roses

#423 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by wild roses »

Kad se čitaju postovi i komentari, tačno se vidi ko koga brani i koje je “boje”. :wink:
Djeco, ako ovo čitate ne dozvolite da na vas utiču oni koji prihvataju nepotizam, kriminal, pa čak i ubistva, pod izgovorom: “Ovi su dobri, nisu kao oni prije.”
Ne pristajte na poređenja koja služe samo da opravdaju nepravdu.
Vi ste ti koji trebate graditi svoju državu, postavljati svoja pravila i kriterije. Ako vam nešto smeta mijenjajte. Tražite odgovornost. Tražite sistem koji će vrijediti za sve, a ne samo za “naše” i “njihove”.
Iskreno, svi smo mi na neki način obojeni interesimanekome je plata porasla, nekome su izvori finansiranja presušili, svi imaju svoje priče i svoje strane.
Ali vi nemojte naslijediti naše izgovore.
Vi pravite svoja pravila. Svoje kriterije. Svoju budućnost.
dr_Evil

#424 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

I vi nasli na Steti i novoj pruzi da presjecete, niko se nije sjetio presjeci kad smo saznali da policija podvodi sticenice doma, ili kad je Bake izdao tuzbu protiv Srbije. Iskreno od ovo dvoje mi je gadnije oko policije. Niko se nije sjetio da presjece na autoputu, akcizama, i dje su te pare vise. NIko se nije sjetio da presjece na tunelu Hranjen, ebi ga voda, kakva god od Boga je.

Dobro, evo presjecite na Steti. I treba da presjecete na Steti. Kod nas se uvijek uspijeh kaznjavao. Zasto da sad krenemo nekim drugim stazama.

Imate moju podrsku, pa da ove proteste prebacimo na temu kada se isplati otici iz BIH. :thumbup: :thumbup: :bih:
Haris.ba

#425 Re: GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Haris.ba »

svesuper25 wrote: 17/02/2026 11:35 Pokrenulo je,bili su protesti,Pohapseni su.Istraga protiv drugih se nastavlja.Sam MUP TK je to pokrenuo.NIko sem njih nije ni znao za taj slucaj.
I ministar policije dao ostavku iz moralnih razloga? :D
Post Reply