Dekan ETF -a - diskusija
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#402 Re: Dekan ETF -a - diskusija
Živa Selma 
-
prankster
#403 Re: Dekan ETF -a - diskusija
Cinjenica jeste da po inteligenciji, znanju, zalaganju i trudu, i na kraju kvalitetu predmetnog materijala (predavanja, zadace, tutorijali, ispiti) rijetko ko je do jaja gospodinu profesoru Zeljku Juricu. Lik je kapacitet za neku visoku poziciju u vodecim IT kompanijama u svijetu gdje bi svojim znanjem zaradjivao 150-200k dolara godisnje pa i vise, ali je ostao na ETF-u da prenese to dragocijeno znanje studentima. Jer mu nije do novca, luksuza i sta vec.
Mogu ga blatiti koliko hoce (ispiti jesu teski ali su malo laksi od zadaca), molim vas da mi nadjete studenta koji je ucio, trudio se i URADIO te zadace REDOVNO I SAMOSTALNO, a nije upisao barem 8 (i ovdje sam skroman, jer vecinom su takvi upisivali 9-10 jer kod njega usmeni tj zavrsni ispit nije samo standardno ispitivanje, covjek tacno umije procijeniti ko koliko zna, tu mu je psihologija takodje na vrhunskom nivou, kao i mnoge oblasti: diskretna matematika, uopceno matematika, programiranje, elektronike i Bog te pit'o sta jos, jednostavno je enciklopedija). Razumijem da ne ide svakom studentu sve, cak i kad uci mnogo, ali barem sto se tice TP-a, uz neki bazni trud i mrvu volje, mogli su izvuci 6 jer profesor nikog ne zakida ni za 0.1 bod. Ali ne, bolje ispijat jebene kafe po okolnim kaficima, prepisivat zadace i uciti "programirati napamet" i poslije pizditi kako nesto ne ide. Njegovi predmeti su duboko inzinjerski, i spremaju studenta da razmislja inzinjerski. Ali posto je na ETF-u 60-70% studenata ojebina, da se drukcije ne izrazim, glasniji su od ovih koji su dosli tu da nesto nauce i da izadju sa te institucije sa malo corbe u glavi i spremni na problemsko razmisljanje.
Stanje na ETF-u je isto kao u nasoj politici, X nekih struja (prije je to bio kostac izmedju ovih sa TK i EE, sad ne znam)....jedni dobiju mandat a drugi se bore da ih smijene, pa onda kad ti drugi dobiju mandat onda se prvi bore da njih smijene i tako u jebeni loop. Rekurzija bez izlaza.
Steta sto su u zadnjih desetak godina vazda dekani kojima je licni interes bitniji od fakulteta, vremena kada su dekani bili profesori poput Melite Ahic Djokic ce ostati u srcu i sjecanju. Do nekog boljeg sutra.
Mogu ga blatiti koliko hoce (ispiti jesu teski ali su malo laksi od zadaca), molim vas da mi nadjete studenta koji je ucio, trudio se i URADIO te zadace REDOVNO I SAMOSTALNO, a nije upisao barem 8 (i ovdje sam skroman, jer vecinom su takvi upisivali 9-10 jer kod njega usmeni tj zavrsni ispit nije samo standardno ispitivanje, covjek tacno umije procijeniti ko koliko zna, tu mu je psihologija takodje na vrhunskom nivou, kao i mnoge oblasti: diskretna matematika, uopceno matematika, programiranje, elektronike i Bog te pit'o sta jos, jednostavno je enciklopedija). Razumijem da ne ide svakom studentu sve, cak i kad uci mnogo, ali barem sto se tice TP-a, uz neki bazni trud i mrvu volje, mogli su izvuci 6 jer profesor nikog ne zakida ni za 0.1 bod. Ali ne, bolje ispijat jebene kafe po okolnim kaficima, prepisivat zadace i uciti "programirati napamet" i poslije pizditi kako nesto ne ide. Njegovi predmeti su duboko inzinjerski, i spremaju studenta da razmislja inzinjerski. Ali posto je na ETF-u 60-70% studenata ojebina, da se drukcije ne izrazim, glasniji su od ovih koji su dosli tu da nesto nauce i da izadju sa te institucije sa malo corbe u glavi i spremni na problemsko razmisljanje.
Stanje na ETF-u je isto kao u nasoj politici, X nekih struja (prije je to bio kostac izmedju ovih sa TK i EE, sad ne znam)....jedni dobiju mandat a drugi se bore da ih smijene, pa onda kad ti drugi dobiju mandat onda se prvi bore da njih smijene i tako u jebeni loop. Rekurzija bez izlaza.
Steta sto su u zadnjih desetak godina vazda dekani kojima je licni interes bitniji od fakulteta, vremena kada su dekani bili profesori poput Melite Ahic Djokic ce ostati u srcu i sjecanju. Do nekog boljeg sutra.
-
doc.dr.
- MarlboroGold
#405 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Čemu edit ovih postova koji su stari 3 godine? Još meni stiže notifikacija. Jedva sam skontao šta je u pitanjuStudent40 wrote: ↑07/04/2021 15:00Donekle si upravu, samo novije generacije nisu bas sve tako bajne kao sto kazesMarlboroGold wrote: ↑07/04/2021 14:52Znam ja druže dobro o čemu govorim. Čak ja koji živim u Tuzli znam za tog čovjeka određene stvari, ali ih neću iznositi jer mene lično ne dotiču. Fakultet sam završio prije skoro 10 godina.
A ono gore u vezi starijih generacija je apsolutno tačno i to sam više generalno mislio. Šta god ko krene ili hoće da ispliva ili da se za nešto izbori eto najčešće tih generacija iz doba Juge ili odmah neposredno nakon Juge da ih poklope, a sve po istom šablonu što se vidi i na ovoj temi. One generacije koje su zasrale stvar i uspostavile ovaj status quo kriminala, nacionalizma i ostalog i misle da su pokupile svu pamet svijeta, a ne znaju odakle su šuplji.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#406 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Je opalio edit ali nije ništa promijenioMarlboroGold wrote: ↑21/05/2024 15:55 Čemu edit ovih postova koji su stari 3 godine? Još meni stiže notifikacija. Jedva sam skontao šta je u pitanju
-
belfy
#407 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
ja ovako isto napisah (za "upravu" i "neznam"), pa dobih i brisanje i posta i ban... a nisam nigdje napisao "nepismen". ti si, zaista, dobar drug druze Bobi i dobar primjer.Bobi wrote: ↑22/05/2024 20:57Je opalio edit ali nije ništa promijenioMarlboroGold wrote: ↑21/05/2024 15:55 Čemu edit ovih postova koji su stari 3 godine? Još meni stiže notifikacija. Jedva sam skontao šta je u pitanjučak ni ono "upravu", nepismen
.
- MarlboroGold
#408 Re: Kako je dekan ETF-a umislio da je Bog
Bobi wrote: ↑22/05/2024 20:57Je opalio edit ali nije ništa promijenioMarlboroGold wrote: ↑21/05/2024 15:55 Čemu edit ovih postova koji su stari 3 godine? Još meni stiže notifikacija. Jedva sam skontao šta je u pitanjučak ni ono "upravu", nepismen
.