Ako cemo o parama, pola od tih para odpada na dva igraca koji ako ne funkcionisu onda smo vidjeli, mrka kapa.LSD wrote: ↑19/11/2021 16:58detroit-mercy wrote: ↑19/11/2021 16:41
Nisam ali ako gledas gdje igraju njihovi igraci a gdje nasi, jedini izuzetak je Dzekson, sve drugi su tu negdje.
Eto nek su Finci culi za Cipetica, Gojaka, Vrancica i sl.
Ono sto sam ranije napisao, timska igra u slucaju kad su protivnici bara bara ili mala razlika u kvaliteti, Finci nam pokazali, sve preko toga samo puki kvalitet.
Po TM-u vrijednost BiH je 87 miliona, Finska 43, dakle duplo skuplja smo selekcija od njih, a završimo na 4 mjestu, sa 4 boda iza finaca![]()
Dakle, nisu ni oni neka sila kad gledas vrijednost ekipe.
Ali yebo to, ne igraju cijene....vec kako objašnjavaš da odigramo dobro protiv Francuske u gostima ! 1-1 odlican rezultat, Dzeko zabije golcinu iz solo akcije, tada se ne sere o selektoru, svi hvale sve, naravno tad nismo ispodprosjecna selekcija, nema price kako nam ni Guardiola ne bi pomogao, ovo ono...odigramo dobro protiv Ukrajine, isto u gostima, nadignemo se da smo neki qrc, pocnemo ponovo furati kalkulacije o bodovima, naš omiljeni predmet.
Prije toga taj isti Dzeko promaši zicere protiv Kazahstana, napravi preglup faul na 16 metara u 94 minuti kada primamo gol, gubimo bodove koji nam kasnije fale....na kraju finci dođu u Zenicu kurchevito ko da su Brazil i popišaju se po namau naravno još jednoj historijskoj utakmici za nas
pa šta to govori o nama ? koliko lica ima ova selekcija ? kako protiv Francuske i Ukrajine jedna prica, a protiv Kazahstana i Finske sasvim druga ? kako to.
I onda zakljucak - nije selektor kriv, ne može nama ni Guardiola pomocijok ja sam kriv, ja sam selektirao Civica i Sanicanina i stavio ih u prvih 11, dva amatera sa kojima se Puki poigrava, ja sam stavio Prevljaka da fula šanse...priznajem moja krivica, nikako bugara
![]()
Dzekson je na zalasku, ko zna da li ce igrati sljedece kvalifikacije, Pjanic velika nepoznanica, sta je ostalo.
Meni licno smeta nas menatlitet/stav prema svakim kvalifikacijama.
Na dan izvlacenja mi vec uknjizimo koje smo bodove fasovali (i prije nego sto su kvale pocele), koje mozda mozemo izvuci i koliko je jos bodova u igri
Nas problem je sto mi ipak smatramo da smo jaki u fudbalu.