MALI Šengen

Locked
BHCluster

#401 Re: MALI Šengen

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote:
spreca wrote:
Kikibombona wrote:Navodno, Svjetska banka je procijenila da bi ustede za 6 drzava zajednicki iznosile 3.5 milijardi eura godisnje ako bi mali sengen zazivio.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/2944 ... ucic-thaci

Vucic kaze da ce Emanuel Makron javno podrzati inicijativu. Amerika je vec podrzala. Da vidimo sta ce reci Njemacka.

Svabama najvise vjerujem. Ako oni kazu da je super stvar, onda nema sumnje da je tako.
Mogu nas podrzat i malo poceskat
A jebe se tebi, ti si tamo u Moskvi u savezu sa Bjelorusijom, Kazahstanom, Uzbekistanom i koga jos tu ima. :D

A nas u BiH bi volio vidjeti izoliranim. Jarane, mi imamo tri susjeda, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru. Bez saradnje sa njima nama nema napretka. Hrvatska je vec clanica EU i sa njima je nemoguce postizati sporazume. Ostaju Srbija i CG, te Albanija, Makedonija i Kosovo.
Pa eto nek nas prime u EU ovaj njihov Šengen, haja.
LBVIEW

#402 Re: MALI Šengen

Post by LBVIEW »

Kikibombona wrote:
spreca wrote:
Kikibombona wrote:Navodno, Svjetska banka je procijenila da bi ustede za 6 drzava zajednicki iznosile 3.5 milijardi eura godisnje ako bi mali sengen zazivio.

Vucic kaze da ce Emanuel Makron javno podrzati inicijativu. Amerika je vec podrzala. Da vidimo sta ce reci Njemacka.

Svabama najvise vjerujem. Ako oni kazu da je super stvar, onda nema sumnje da je tako.
A jebe se tebi, ti si tamo u Moskvi u savezu sa Bjelorusijom, Kazahstanom, Uzbekistanom i koga jos tu ima. :D

A nas u BiH bi volio vidjeti izoliranim. Jarane, mi imamo tri susjeda, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru. Bez saradnje sa njima nama nema napretka. Hrvatska je vec clanica EU i sa njima je nemoguce postizati sporazume. Ostaju Srbija i CG, te Albanija, Makedonija i Kosovo.
Jarane, imali smo mi saradnju s njima pa sta ono bi - jebali nam znanje za narednih 50 godina. :oops:
Neka hvala, nek sad saradjuju s Makedoncitima, Crnocorcima i Albancima, a BIH ce saradjivati s NATO-om.
Maraschino

#403 Re: MALI Šengen

Post by Maraschino »

spreca wrote:

:thumbup:
spreca

#404 Re: MALI Šengen

Post by spreca »

Kikibombona wrote:

Izgleda tebi se jebe za BiH jer ti ja vazniji komsiluk i susjedstvo a izgleda da si zaboravio kako je ta ljubav kosija i susjeda nam uzvracena i ne jednom u zadnjem stoljecu.....ti bi opet da nas gurnes dzelatu u shake za neke sitne grose koji bosnu mogu kostati glave...dzaba se trudis i trunis,nikad od toga nece biti nista vise nego kakvu sada saradnju imamo a i ovo je izgleda previse pogotovu sto se tice onih s onu stranu drine koji misle da smo njihova gubernija.zato mani se ove demagogije koju prosipas na ovoj temi o nebeskim dobrotama od od Vucicevog malog Aushvica
Kikibombona

#405 Re: MALI Šengen

Post by Kikibombona »

spreca wrote:
Kikibombona wrote:

Izgleda tebi se jebe za BiH jer ti ja vazniji komsiluk i susjedstvo a izgleda da si zaboravio kako je ta ljubav kosija i susjeda nam uzvracena i ne jednom u zadnjem stoljecu.....ti bi opet da nas gurnes dzelatu u shake za neke sitne grose koji bosnu mogu kostati glave...dzaba se trudis i trunis,nikad od toga nece biti nista vise nego kakvu sada saradnju imamo a i ovo je izgleda previse pogotovu sto se tice onih s onu stranu drine koji misle da smo njihova gubernija.zato mani se ove demagogije koju prosipas na ovoj temi o nebeskim dobrotama od od Vucicevog malog Aushvica
Ne zajebavaj Spreca, tebi nije problem zaradjivati u Moskvi, drzavi koja je podrzala srpsku zlocinacku politiku, koja negira genocid u Srebrenici i podmece nogu BiH u svakoj prilici.

Ovdje se radi o ekonomiji, trogivini. Ovaj narod pati, nema moskovske i stokholmske plate i penzije.
asker

#406 Re: MALI Šengen

Post by asker »

Onako na prvu, ne treba sa Srbijom ni u udruzenje pcelara zajedno. Na obali Drine izgraditi zid ko u GoT, sa samo jednim malim ulazom da za Bajrame i Nove Godine estrada moze doc da pjeva.
Cini mi se da niko ovdje nema bas jasnu sliku sta ovo sve skupa znaci. Svidja mi se Zvizdiceva izjava, parafraziram, BiH nije bila ukljucena od pocetka, nismo zajedno kreirali ovaj sporazum, ukoliko nas zele tamo vratimo se na pocetak, iskljucivo raditi sa expertnim timovima drzava, provuci kroz parlamente, dobiti siru sliku svih aspekata, a kod granice prije svega ratifikovati konacno granice prije bilo kakvih sengena. Po meni sasvim ok stav.
Kikibombona

#407 Re: MALI Šengen

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote:Jarane, imali smo mi saradnju s njima pa sta ono bi - jebali nam znanje za narednih 50 godina. :oops:
Neka hvala, nek sad saradjuju s Makedoncitima, Crnocorcima i Albancima, a BIH ce saradjivati s NATO-om.
Pa Albanija i CG su NATO, Makedonija samo sto nije. Ili je vec i ona?

Dakle, radi se o trgovinskom savezu sa NATO clanicama uz blagoslov NATO Boga Amerike.
Kikibombona

#408 Re: MALI Šengen

Post by Kikibombona »

asker wrote:Onako na prvu, ne treba sa Srbijom ni u udruzenje pcelara zajedno. Na obali Drine izgraditi zid ko u GoT, sa samo jednim malim ulazom da za Bajrame i Nove Godine estrada moze doc da pjeva.
Cini mi se da niko ovdje nema bas jasnu sliku sta ovo sve skupa znaci. Svidja mi se Zvizdiceva izjava, parafraziram, BiH nije bila ukljucena od pocetka, nismo zajedno kreirali ovaj sporazum, ukoliko nas zele tamo vratimo se na pocetak, iskljucivo raditi sa expertnim timovima drzava, provuci kroz parlamente, dobiti siru sliku svih aspekata, a kod granice prije svega ratifikovati konacno granice prije bilo kakvih sengena. Po meni sasvim ok stav.
Stav Zvizdica je sasvim ok.

I ovdje se ne radi o sengenu, brisanju granica. To nigdje nije navedeno.

U tom segmentu sporazuma, govori se u prelasku granica sa licnom kartom, sto mi vec imamo sa Srbijom, ali nema Srbija sa Albanijom.
asker

#409 Re: MALI Šengen

Post by asker »

Kikibombona wrote:
asker wrote:Onako na prvu, ne treba sa Srbijom ni u udruzenje pcelara zajedno. Na obali Drine izgraditi zid ko u GoT, sa samo jednim malim ulazom da za Bajrame i Nove Godine estrada moze doc da pjeva.
Stav Zvizdica je sasvim ok.

I ovdje se ne radi o sengenu, brisanju granica. To nigdje nije navedeno.

U tom segmentu sporazuma, govori se u prelasku granica sa licnom kartom, sto mi vec imamo sa Srbijom, ali nema Srbija sa Albanijom.
Bez obzira, granice nisu ratifikovane sa Srbijom iz poznatih razloga. Odlicna prilika ubacit u paket.
zilog

#410 Re: MALI Šengen

Post by zilog »

Kikibombona wrote:Ovdje se radi o ekonomiji, trogivini. Ovaj narod pati, nema moskovske i stokholmske plate i penzije.
Ovako Kiki, tvoj poslodavac se zali sto ne moze dovoditi "strucnjake" iz Srbije, a ti mislis da bi tada bilo vise posla.

Ja mislim da mu ni ti tada ne bi trebao...
daddy-kool

#411 Re: MALI Šengen

Post by daddy-kool »

detroit-mercy wrote:
Jah iz regiona se slomise da dodju da rade za 200-300 ojra :mrgreen:. Cio region u pet deka po platama :-).
Image

U CG je greška tamo je 520 eura neto, a stavljen je bruto iznos.
Na Kosovu su vrlo mali porezi.

Ukratko sve sama sirotinja, treba se uključivati sa velikim, bogatim, civilizovanim.
Kikibombona

#412 Re: MALI Šengen

Post by Kikibombona »

zilog wrote:Ovako Kiki, tvoj poslodavac se zali sto ne moze dovoditi "strucnjake" iz Srbije, a ti mislis da bi tada bilo vise posla.

Ja mislim da mu ni ti tada ne bi trebao...
Ne zali se. Samo kazem da bi volio da ima sto vise opcija i da drzava otvorenija, da ima manje troskova, vecu bazu radnika itd. Nama svakako dolaze strucnjaci iz Njemacke, Svicarske, Koreje i drugih drzava. Zalosno je koliko smo zaostali za razvijenim svijetom kada je znanje u pitanju.

A sto se tice mene, ne plasim se. Nigdje nije zapisano da moram cijeli zivot raditi u jednoj firmi. To jeste nas mentalitet, ostavstina komunizma, uvali se u jednu firmu i tu zaradi peMziju. Za privtluk nespsobni - socijalno, zdrastveno i redovna plata, to je ideal.

Moramo se otvarati, stvarati preduslove za strane investicije. Sami nismo sposobni, moramo si priznati. Bez stranog kapitala i znanja mi nikad necemo napredovati.
Kikibombona

#413 Re: MALI Šengen

Post by Kikibombona »

Pogledajte video, srpski nacionalista koristi IDENTICNE argumente kao nacionalisti na ovoj temi. Potpuno identicno, sve sto je spomenuto na temi i on je rekao, uz zamjenjene uloge.

Mini Sengen je Velika Albanija, JugoslavijE su unistile Srbiju, sve zemlje Mini Sengena su protiv nas i zele nas unistiti, iza svega stoji Erdogan i islamski fundamentalizam, prema Albaniji treba dizati ZID, Mini Sengen je izdaja a Vucic je albanski agent itd itd.

Potpuno identicni argumenti. To je dokaz da svaki nacionalista razmislja isto, isti mozak, samo je etnijom i vjerom odredjeno koju ce stranu zauzeti.

https://m.youtube.com/watch?v=6iViDgBfa9M
BHCluster

#414 Re: MALI Šengen

Post by BHCluster »

Samo sto kazemo da ne zelimo "MALI Šengen" nego EU i Šengen ispadamo nacionalisti. :lol: De udrobi jos sta.
BHCluster

#415 Re: MALI Šengen

Post by BHCluster »

Koliko ja znam potpisan je Sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske unije, pa da vidimo kako ce to se odraziti na Srbiju?
Kikibombona

#416 Re: MALI Šengen

Post by Kikibombona »

BHCluster wrote:Samo sto kazemo da ne zelimo "MALI Šengen" nego EU i Šengen ispadamo nacionalisti. :lol: De udrobi jos sta.
Zar nije malo cudno da srpski ultra nacionalisti koriste IDENTICNE argumente kao protivnici 'mini sengena' na ovoj temi? Identicne, preslikane.

Ilic kaze da Albanija, Makedonija, BiH, Kosovo i Crna Gora mrze Srbiju i da 'mini sengen' vodi u nestanak Srbije. Kaze da je Vucic albanski agent i da je ova inicijativa pokrenuta sa ciljem da se formira Velika Albanija. Onda kaze da iza svega stoji Erdogan i da je cilj povezati muslimane na Balkanu kako bi se razbila Srbija. Kaze da prema Albancima treba podici zid a ne otvarati granice. I mnoge slicne stvari.

Isto govori ovaj i mnogi drugi srpski nacionalisti

https://m.youtube.com/watch?v=MK4vuZQ7ooc&t=277s

E pitam se ja, kako neki ljudi u ovome vide nestanak Srbije a neki suprotno, ovisno od toga kojem nacionalizmu pripadaju i koje su vjere?

Koriste se ISTE, IDENTICNE rijeci, samo se prognozira totalno drugaciji ishod. :D

Balkan je bolestan. Makron je 100% u pravu. Zabraniti ulazak banana balkanskim drzavama u EU dok se ne normalizuju. Ako treba 100 godina cekati.
BHCluster

#417 Re: MALI Šengen

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote:
BHCluster wrote:Samo sto kazemo da ne zelimo "MALI Šengen" nego EU i Šengen ispadamo nacionalisti. :lol: De udrobi jos sta.
Zar nije malo cudno da srpski ultra nacionalisti koriste IDENTICNE argumente kao protivnici 'mini sengena' na ovoj temi? Identicne, preslikane.

Ilic kaze da Albanija, Makedonija, BiH, Kosovo i Crna Gora mrze Srbiju i da 'mini sengen' vodi u nestanak Srbije. Kaze da je Vucic albanski agent i da je ova inicijativa pokrenuta sa ciljem da se formira Velika Albanija. Onda kaze da iza svega stoji Erdogan i da je cilj povezati muslimane na Balkanu kako bi se razbila Srbija. Kaze da prema Albancima treba podici zid a ne otvarati granice. I mnoge slicne stvari.

Isto govori ovaj i mnogi drugi srpski nacionalisti

https://m.youtube.com/watch?v=MK4vuZQ7ooc&t=277s

E pitam se ja, kako neki ljudi u ovome vide nestanak Srbije a neki suprotno, ovisno od toga kojem nacionalizmu pripadaju i koje su vjere?

Koriste se ISTE, IDENTICNE rijeci, samo se prognozira totalno drugaciji ishod. :D

Balkan je bolestan. Makron je 100% u pravu. Zabraniti ulazak banana balkanskim drzavama u EU dok se ne normalizuju. Ako treba 100 godina cekati.
Sta srpski nacionalisti ne zele "MALI Šengen" zato sto bi i oni u EU i Šengen?
geralt

#418 Re: MALI Šengen

Post by geralt »

Vidis, Sandzaklije se ne bi slozile s tobom, jer bilo kakav zid izmedju Srbije i BiH znaci i zid izmedju Sarajeva i Novog Pazara. A oni ti kontrolisu barem tri stranke sa vecinski bosnjackim clanstvom, od kojih ce barem jedna uvijek biti u vlasti.
Haman2

#419 Re: MALI Šengen

Post by Haman2 »

Polako ali sigurno Srbi kontrolisu jednu po jednu bosnjacku stranko-biracko tijelo bosnjacko a politika srpska: SBB, Nasa stranka, SDP. To su tri stupa srpske politike u FBiH i BiH. Uskoro mozda postave i cetvrti.
Last edited by Haman2 on 13/11/2019 12:27, edited 1 time in total.
geralt

#420 Re: MALI Šengen

Post by geralt »

Haman2 wrote:Polako ali sigurno Srbi kontrolisu jednu po jednu bosnjacku stranko-biracko tijelo bosnjacko a politika srpska: SBB, Nasa stranka, SDP. T su tri stupa srpske politike u BiH. Uskoro mozda postave i cetvrti.
Mislio sam na SDA, SBB i NiP.
Maraschino

#421 Re: MALI Šengen

Post by Maraschino »

geralt wrote:
Haman2 wrote:Polako ali sigurno Srbi kontrolisu jednu po jednu bosnjacku stranko-biracko tijelo bosnjacko a politika srpska: SBB, Nasa stranka, SDP. T su tri stupa srpske politike u BiH. Uskoro mozda postave i cetvrti.
Uzmite ih sve i ne vracajte u BiH.
Novak20

#422 Re: MALI Šengen

Post by Novak20 »

:lol: :lol: :lol:
Haman2

#423 Re: MALI Šengen

Post by Haman2 »

geralt wrote:
Ja znam sta mislim i to sam napiso
MarshalDodik

#424 Re: MALI Šengen

Post by MarshalDodik »

Haman2 wrote:
geralt wrote:
Ja znam sta mislim i to sam napiso
Tako je Hame.
Kako da osvjestimo ljude koji neumorno podržavaju ove srpske stubove? Daj ubijedi ih konačno u ovu surovu istinu, pa da se homogenizujemo oko istinskih patriota.
Navedi nam algoritam dokaza koji ce iz glave svakog Bosnjaka izbiti pomisao da vise ikada zaokruže ove SANU igrace!
Haman2

#425 Re: MALI Šengen

Post by Haman2 »

Kroz obrazovni sistem MarsalDodik. Da ucimo svoju a ne tdju istoriju i knjizevnosti, da bosnjacka djeca znaju kako su muslimani prognani iz Srbije, kako su stradali u Balkanskim ratovima i koja sve zvjerstva cinjena nad civilima, zatim da uce o stradanju Bosnjaka u Drugom svjetskom ratu i ovom poslednjem, da spoznaju politiku nasih istocnih i zapadnih susjeda Veliku Srbiju i Veliku Hrvatsku sa Bosnjacima ili bez Bosnjka itd.
Locked