Tacno!155_mm wrote:dobri bosnjani se nebi trebali mnogo zamarati sa time sta ce NATO uraditi za odbranu granice na drini. vise bi se dobri bosnjani trebali brinuti sta oni sami mogu uciniti da granica na drini, koja je to bila i 395. godine, tamo i ostane.
Srbija se expresno naoruzava?
- Novi_Nick
#401 Re: Srbija se expresno naoruzava?
- Novi_Nick
#402 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Opet price USPAVANKE kao i prije 1992 god?pici wrote:ma ratovala bi srBija al kad bi civili bili samo i ko kurbani se namjestili... nema muda u srbiji niko vise da ratuje i da atomske imaju... prHnuli su u fenjer...
-
daddy-kool
#403 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Nema tu puno opcija za birati.asker wrote:
Niko ne zagovara rat. Neznam sta se ovaj padobranac upalio na moj, ako se ne varam, prvi post na temi. A svi pisu o raznim scenarijima, al nebitno, padobranac dosadni.
Tema je naoruzavanje Srbije, ali nekako zbog sveukupnih desavanja i u RS-u sve je povezano. Neznam dal iko zna kuda ovo vodi. Ta jucerasnja/sinocnja sjednica NSRS je dodatno ulje na vatru. Ili brundo iz Laktasa zaista trazi izlaznu strategiju (pritisak, smjenu, bjezaniju) ili silni sastanci sa pickoustim pa povremeno i sa Putinom kriju neka tektonska pomjeranja u skorijoj buducnosti.
Prvi moj post je bio da bez BD svi snovi padaju u vodu. Vise puta je brundo iz Laktasa rekao kako BD smatra dijelom RS-a. Dozvoljena je mogucnost gradjanima BD Srbima da glasaju u RS-u. Obilaze ih cesto, ako ste primjetili u zadnje vrijeme bas frekventno. Postojanje neke nezavisne RS nema nikakvog smisla bez BD. Neko eventualno odcjepljenje RS-a, u bilo kojem trenutku, podrazumjeva i BD, valjda je to jasno. Oni bi, ukoliko zaista dodje do tolikog ludila i nerazumnog ponasanja, pokusali to sve uraditi mirnim putem. Evo medjunarodna zajednico, skupstina izglasala, a to je vecina vladajucih te automatski volja naroda, slobodarskog, mi ne zelimo rat, EU se raspada (njihovi navodi), NATO upitan, mi necemo nasilje, samo volju naroda, sta ovi galame na nas, pa narod hoce, okolnosti se promjenile, Amerika nije jedina sila, Kina i Rusija jacaju............................................sve sto slusamo konstantno. Sinoc su ono bile ekstremno prijetece poruke.
Ja zivim u TK. Sta nama preostaje, evo nek svi forumasi iz TK kazu, ukoliko nam granica bude malo poslije Ormanice??? Ovo je potentan, mnogoljudni kanton, herojski gradovi svi do jednog, privreda vezana za izlaz u Hrvatsku pa dalje, ne samo Brcko da nam treba vec i ustaljena i najlaksa poveznica Orasje. Sta je alternativa? Za zivot, obicni zivot, funkcionisanje ovog dijela Federacije?
Znaci govno iz Laktasa natjera svoje miki mause u NSRS da izglasaju sta vec.........................sta da se radi?
Ili ćemo prihvatiti što nam se nudi tj trokutistan ili ćemo se boriti za BiH i braniti njene sadašnje granice.
Bila slična dilema 1993 i odgovor je bio vrlo jasan, a 93 i njene okolnosti su davno prošli.

- Point.
#404 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Trump ga može dudlati. Ne može ludi predsjednik na svoju ruku povući cijelu državu iz jednog ozbiljno äg saveza kakav je NATO.General War wrote: Na foru turske i kurda, i trumpove izjave o crnoj gori...NATO je bez amerikanaca jedan labav vojni sabez...bilo je saveza i prije, pa se raspali kad se pojave jaci...mislim da niste ni svjesni opasnosti zvane Trump
- General War
#405 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ne znam, pitaj Kurde...jos trebaju amerikancima, pa oni podudlase, a ovi hamelji kako god uzmes su visak...tip ne jebe ni kongres ni nista...Makron promjenio plocu, Kolinda...pa ti vidi.Point. wrote:Trump ga može dudlati. Ne može ludi predsjednik na svoju ruku povući cijelu državu iz jednog ozbiljno äg saveza kakav je NATO.General War wrote: Na foru turske i kurda, i trumpove izjave o crnoj gori...NATO je bez amerikanaca jedan labav vojni sabez...bilo je saveza i prije, pa se raspali kad se pojave jaci...mislim da niste ni svjesni opasnosti zvane Trump
- LBVIEW
#406 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Pa nista, onda "dogodine u Kninu".
Btw., bude li kakvog sranja u BiH, to vise ne bi bio lokalni sukob vec regionalni, u koji bi se mogli ukljuciti ne samo susjedi i komsije - kako su radili dosad - vec i neki drugi igraci.
Btw., bude li kakvog sranja u BiH, to vise ne bi bio lokalni sukob vec regionalni, u koji bi se mogli ukljuciti ne samo susjedi i komsije - kako su radili dosad - vec i neki drugi igraci.
-
155_mm
#407 Re: Srbija se expresno naoruzava?
izgleda da su vlazni snovi o skorom raspadu NATO presli i na ovu nasu stranu drine.
znaci jos malo pa ce truhli zapad propasti i vojno i ekonomski pa ce onda srbi uz pomoc rusije, kine i indije da zavedu red na ovom kontinentu.

znaci jos malo pa ce truhli zapad propasti i vojno i ekonomski pa ce onda srbi uz pomoc rusije, kine i indije da zavedu red na ovom kontinentu.
-
155_mm
#408 Re: Srbija se expresno naoruzava?
155_mm wrote:nego kad smo vec kod NATO-a. zna li ko po kojoj osnovi oni nadlecu bh. nebo vojnim avionima? je li presjednistvo sa miloradom odobrilo ono letenje NATO-ovih vojnih aviona uz zapadnu obalu drine prije nekoliko dana? ako nije odobrilo znaci da mogu da ulete kad hoce. a ako mogu avionima, mogu li i sa tenkovima da ulete bez odobrenja presjednistva?
ovoliki broj strucnjaka koji znaju milione razloga sto rata ni teoretski biti ne moze, i kad ga biti nece znaci vide u daleku buducnost. neki cak vide gdje je ko i kakva mu je internet konekcija. a niko da odgovori na ovako jednostavna pitanja iz sadasnjice.
gdje je zapelo?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#409 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Novi_Nick wrote:Opet price USPAVANKE kao i prije 1992 god?pici wrote:ma ratovala bi srBija al kad bi civili bili samo i ko kurbani se namjestili... nema muda u srbiji niko vise da ratuje i da atomske imaju... prHnuli su u fenjer...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#410 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Novi_Nick wrote:Opet price USPAVANKE kao i prije 1992 god?pici wrote:ma ratovala bi srBija al kad bi civili bili samo i ko kurbani se namjestili... nema muda u srbiji niko vise da ratuje i da atomske imaju... prHnuli su u fenjer...
- Point.
#411 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Savez sa Kurdima je jedna stvar, NATO Savez je nešto skroz drugo. Trump sam ne može razjebati jedan takav Savez. I da izađe Trump, NATO može bez USA nastaviti i nakon 4 godine ili u najboljem slučaju iduće godine ako hajvan zijani izbore, doće normalan lik i sve vratiti na svoje mjesto.General War wrote:Ne znam, pitaj Kurde...jos trebaju amerikancima, pa oni podudlase, a ovi hamelji kako god uzmes su visak...tip ne jebe ni kongres ni nista...Makron promjenio plocu, Kolinda...pa ti vidi.Point. wrote:Trump ga može dudlati. Ne može ludi predsjednik na svoju ruku povući cijelu državu iz jednog ozbiljno äg saveza kakav je NATO.General War wrote: Na foru turske i kurda, i trumpove izjave o crnoj gori...NATO je bez amerikanaca jedan labav vojni sabez...bilo je saveza i prije, pa se raspali kad se pojave jaci...mislim da niste ni svjesni opasnosti zvane Trump
-
Benjo34
#412 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Trump ne može razjebati NATO jer u USA politiku vodi Deep state, ne predsjednik. Razlog zbog kojeg se desilo to sa Kurdima je baš taj što je došlo do toga da se bira između Turske tj NATO saveznika i Kurda. Tramp je samo uradio ono što bi svako normalan uradio i što mu je vjerovatno i rečeno da uradi.
Al ja i dalje ne mogu da vjerujem da ovdje ima osoba koje su već pripojile RS Srbiji, bez ispaljenog metka, nevjerovatno mi je da neko i pomisli da će zapad dopustit bilo kakvo širenje Srbije tj širenje Ruskog uticaja. Na istoku je tržište ali je tehnologija i novac, tj onaj ko kontroliše novac je na Zapadu. Koliko god srbi mislili da evo, amerika se raspala, nato umro, daleko su od realnosti, i ta mitomanija ih ponovo gura u 90te iz kojih su izasli doosta manji,a ovaj put bi rezovi mogli biti daleko veći nego devedesetih
Al ja i dalje ne mogu da vjerujem da ovdje ima osoba koje su već pripojile RS Srbiji, bez ispaljenog metka, nevjerovatno mi je da neko i pomisli da će zapad dopustit bilo kakvo širenje Srbije tj širenje Ruskog uticaja. Na istoku je tržište ali je tehnologija i novac, tj onaj ko kontroliše novac je na Zapadu. Koliko god srbi mislili da evo, amerika se raspala, nato umro, daleko su od realnosti, i ta mitomanija ih ponovo gura u 90te iz kojih su izasli doosta manji,a ovaj put bi rezovi mogli biti daleko veći nego devedesetih
-
mishic
#413 Re: Srbija se expresno naoruzava?
"Velika Srbija" je strateški cilj sa teritorijalnim pretenzijama a ne samo etničkom monolitnošću ili većinskom dominacijom. Sem toga kada govorimo o historijskoj mržnji i antagonizmu ne treba zaboravljati stoljećima njegovanu mitomaniju po kojoj i danas kada kolju i ubijaju svete se za Kosovo, Jasenovac itd., itd. U ostalom treba samo zaviriti u Memorandume 1 i 2 da čovjeku postane jasno s kim ima posla. Nekada je dominacija opsesija a njoj nema kraja. Poslije one uspostavljene na Zemlji prelazi se i u kosmos, na Mjesec, Mars...dr_Evil wrote:Ne vidim nijedan razlog tog sukoba, imaju etnicki ciste teritorije. Zasto bi to uradili, vjerujem da bi se hrvati lako odrekli Drvara ako je zbog toga. Danasnje granice skoro pa odgovaraju Cvetkovic-Macek i Boban-Karadzic.mishic wrote:U nekoliko prethodnih postova štovani komentatori zaboravljaju neke veoma bitne činjenice.
I Bosna i Hercegovina je 1992. godine bila priznata kao suverena članica UN-a. Srbija po svim međunarodno priznatim uzusima ni do dana današnjeg nije okrivljena za agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu. A znači li to i da nije bila agresor?!!
Ni jedna od današnjih članica NATO-a koja ima makar 1% Srba (ne računam samo na bivše republike SFRJ) nije i ne može biti sigurna da Srbija sutra neće i ne može ugroziti njen suverenitet na isti način na koji je to uradila 1992. u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Taj rat bi se tretirao građanskim (unutarnjim pitanjem tih zemalja) i NATO tu nebi imao šta da traži.
Drugo, u Bosni i Hercegovini, bez obzira na nešto raniju nagodbu Bobana i Karadžića i današnju Čovića i Dodika, ove dvije izuzetno neprijateljski raspoložene strane sukobile bi se daleko žešće nego što su i jedna i druga to činile sa Bošnjacima. Bošnjaci bi eventualnim pristajanjem na nagodbu sa jednom od tih strana (što bi bilo ravno njihovom samouništenju) mogli žestoko da se osvete onoj drugoj strani, a tu priliku su imali i od 1992.1995. godine. Da su i tada na to pristali stradali bi žešće nego što su u toj dvostrukoj agresiji. Sve teorije da večini nije do rata pale bi u vodu onoga trenutka kada sukob plane jer da se to tako može birati makar dvije trečine stanovništva koje je bilo direktno uključeno u borbu i tokom prethodnih sukoba nebi uzele oružje u ruke.
Da ne govorimo o tome da bi bilo koji od novih sukoba uključivao daleko sofisticiranije i razornije naoružanje nego što je to bilo u periodu od 1992-1995. godine.
- General War
#414 Re: Srbija se expresno naoruzava?
NI ja ne mogu da vjerujem pored svih medijskih izvjestaja i dostupnog interneta pa i ako se zivi van BiH da toliko zakopava u sebe ocigledne probleme u sta je BiH upala, i toliku nezainteresovanost zapada da ih makar pokusa rijesiti, kad ovo hamelji nemaju pojma. Nije stvar da imas novac, vec kome i gdje si ga ulozio..nema gore mitomanije nego ocekivati od drugog da ti rijesi problem.Benjo34 wrote:Trump ne može razjebati NATO jer u USA politiku vodi Deep state, ne predsjednik. Razlog zbog kojeg se desilo to sa Kurdima je baš taj što je došlo do toga da se bira između Turske tj NATO saveznika i Kurda. Tramp je samo uradio ono što bi svako normalan uradio i što mu je vjerovatno i rečeno da uradi.
-
Benjo34
#415 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Živim u BiH, mene ne možeš strpat među one " Dijaspora ba šta ona zna" priče, ti me demantuj, dokaži mi bilo čime da je RS samostalna, priznata država ili u sastavu RS kao što to tvrdiš.General War wrote:NI ja ne mogu da vjerujem pored svih medijskih izvjestaja i dostupnog interneta pa i ako se zivi van BiH da toliko zakopava u sebe ocigledne probleme u sta je BiH upala, i toliku nezainteresovanost zapada da ih makar pokusa rijesiti, kad ovo hamelji nemaju pojma. Nije stvar da imas novac, vec kome i gdje si ga ulozio..nema gore mitomanije nego ocekivati od drugog da ti rijesi problem.Benjo34 wrote:Trump ne može razjebati NATO jer u USA politiku vodi Deep state, ne predsjednik. Razlog zbog kojeg se desilo to sa Kurdima je baš taj što je došlo do toga da se bira između Turske tj NATO saveznika i Kurda. Tramp je samo uradio ono što bi svako normalan uradio i što mu je vjerovatno i rečeno da uradi.
Pa Zapad je novac uložio na istok i kao što vidimo iz trgovinskih pregovora, itekako mogu Kinu još držati na lancu koliko im treba.
Daleko od toga da se treba oslanjati na stranca ali trebaš shvatiti da se interesi u BiH se Bošnjacima i Amerima poklapaju, samo zato što srbi žele biti rusi veći od rusa
- Hajvan
#416 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Da bi regija zapadnog balkona se napokon smirila i usla u europske entegracije potrebno je s(na)miriti srpske i hrvatske, te albanske politike.
Podjela bosne je rijesenje.
Zasto se to izbjegava, za sada?
Podjela bosne je rijesenje.
Zasto se to izbjegava, za sada?
- General War
#417 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Demantiraj ti mene da status PC ne sputava BiH...nigdje nisam rekao da je samostalna i priznata, ne izmisljaj.Benjo34 wrote: Živim u BiH, mene ne možeš strpat među one " Dijaspora ba šta ona zna" priče, ti me demantuj, dokaži mi bilo čime da je RS samostalna, priznata država ili u sastavu RS kao što to tvrdiš.
Pa Zapad je novac uložio na istok i kao što vidimo iz trgovinskih pregovora, itekako mogu Kinu još držati na lancu koliko im treba.
Daleko od toga da se treba oslanjati na stranca ali trebaš shvatiti da se interesi u BiH se Bošnjacima i Amerima poklapaju, samo zato što srbi žele biti rusi veći od rusa
Kakve veze ima Kina i Zapad sa Bosnom? Zapad ulaze u ekonomiju, a Rusija u politicare...sta mislis da je Macron, Kurtz...iz guzice dosli oni zakljucci o Bosni?
-
Benjo34
#418 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Pa nisi mi odgovorio kad sam te pitao jel za tebe kao za dodika nema granice na Drini čisto da znam s kim imam posla.General War wrote:Demantiraj ti mene da status PC ne sputava BiH...nigdje nisam rekao da je samostalna i priznata, ne izmisljaj.Benjo34 wrote: Živim u BiH, mene ne možeš strpat među one " Dijaspora ba šta ona zna" priče, ti me demantuj, dokaži mi bilo čime da je RS samostalna, priznata država ili u sastavu RS kao što to tvrdiš.
Kakve veze ima Kina i Zapad sa Bosnom? Zapad ulaze u ekonomiju, a Rusija u politicare...sta mislis da je Macron, Kurtz...iz guzice dosli oni zakljucci o Bosni?
Pa kako nema? Kroz priču ovdje rusofili potežu priču o raspadanju zapada, ne može Kini, Rusiji niko ništa a ameri ih ohladiše samo tako trgovačkim ratom. Makron je političar koji ni u Fr nema neku budućnost a ni vanjska politika mu se ne slaže sa EU politilkom, generalno zapadnom politikom na ovim prostorima ali oni ni nisu neki bitan faktor na ovim prostorima. Mislim da su Njemci i Britanci pogotovo jako bitni u ovome
- General War
#419 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Imas posla sa bivsim pripadnikom ABiH koji se handrio sa cetnicima kada su takvi kao ti pricali kako za rat treba dvoje, da se mirno spava, da svjet nece dozvoliti, UN je tu..i tako dalje...Benjo34 wrote: Pa nisi mi odgovorio kad sam te pitao jel za tebe kao za dodika nema granice na Drini čisto da znam s kim imam posla.
Pa kako nema? Kroz priču ovdje rusofili potežu priču o raspadanju zapada, ne može Kini, Rusiji niko ništa a ameri ih ohladiše samo tako trgovačkim ratom. Makron je političar koji ni u Fr nema neku budućnost a ni vanjska politika mu se ne slaže sa EU politilkom, generalno zapadnom politikom na ovim prostorima ali oni ni nisu neki bitan faktor na ovim prostorima. Mislim da su Njemci i Britanci pogotovo jako bitni u ovome
Kad se vec legitimisemo da i ja priupitam, jesi li ti bio u A BiH, ne otac, djed...TI da li si ti bio? Da vidim da li si osjetio na svojoj kozi kako stvari idu kadao odu FU-BAR.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#420 Re: Srbija se expresno naoruzava?
"Generale", vrijeme je da se krene...
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#421 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Osam sati, valja sutra u skoluHame_ wrote:"Generale", vrijeme je da se krene...
-
155_mm
#422 Re: Srbija se expresno naoruzava?
pa nije bas bez ispaljenog metka.Benjo34 wrote:Trump ne može razjebati NATO jer u USA politiku vodi Deep state, ne predsjednik. Razlog zbog kojeg se desilo to sa Kurdima je baš taj što je došlo do toga da se bira između Turske tj NATO saveznika i Kurda. Tramp je samo uradio ono što bi svako normalan uradio i što mu je vjerovatno i rečeno da uradi.
jos nekolicina ovakvih i eto citavog rafala.seoBIH wrote:Prije bih smjestio sebi metak u glavu, nego uzeo oružje i branio ovu tvorevinu, njene vodje I ljude koji ih biraju.
Imamo Rahat patnju, ništa više.
- seoBIH
#423 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Mogu ti potvrditi da nas nije nekolicina. Ima nas sasvim dovoljno koji cemo porodicu i sebe staviti na prvo mjesto.
Vi fino svoju djecu, rodbinu i ostale postrojite i stavite im koje god oruzje zelite u ruke
Ovi sto svako malo spominju novi rat bi medju prvima molili da ih neko spasi i odvede van drzave. Stare prdonje koje misle da su u punoj snazi i da mogu nesto promijeniti oruzjem. Jebte se svi koji zagovarate neki rat ili pričate o mogućem, svi vvi iz svakog od tri tabora, a da ne zaboravimo i ostale.
Dan te jebo, kako iko od vas moze spomenuti rat, oruzje nakon sto su prozivili sve one strahote. Imam osjecaj da ste toliko nemocni u zivotu da izigravate neke internet generale.
Vi fino svoju djecu, rodbinu i ostale postrojite i stavite im koje god oruzje zelite u ruke
Ovi sto svako malo spominju novi rat bi medju prvima molili da ih neko spasi i odvede van drzave. Stare prdonje koje misle da su u punoj snazi i da mogu nesto promijeniti oruzjem. Jebte se svi koji zagovarate neki rat ili pričate o mogućem, svi vvi iz svakog od tri tabora, a da ne zaboravimo i ostale.
Dan te jebo, kako iko od vas moze spomenuti rat, oruzje nakon sto su prozivili sve one strahote. Imam osjecaj da ste toliko nemocni u zivotu da izigravate neke internet generale.
- Maraschino
#424 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ja prije Durdjevdana ne idem nigdje, da se mrznem.Hame_ wrote:"Generale", vrijeme je da se krene...
-
155_mm
#425 Re: Srbija se expresno naoruzava?
ne kontam. znaci ne samo sebi metak u glavu nego prvo porodici pa onda i sebi metak u glavu? ili?seoBIH wrote:Mogu ti potvrditi da nas nije nekolicina. Ima nas sasvim dovoljno koji cemo porodicu i sebe staviti na prvo mjesto.
Vi fino svoju djecu, rodbinu i ostale postrojite i stavite im koje god oruzje zelite u ruke![]()
![]()
Ovi sto svako malo spominju novi rat bi medju prvima molili da ih neko spasi i odvede van drzave. Stare prdonje koje misle da su u punoj snazi i da mogu nesto promijeniti oruzjem. Ko vas jebe sve iz sva tri tabora, a da ne zaboravimo i ostale.
pa to ima da se puca ko nekada za bajram.