Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:
Kad smo kod ove situacije, imam poznanika koji je bračnu krizu riješio upravo na taj način
Zvuči nevjerovatno, međutim uključivanje treće osobe im je spasilo brak.
Sad normalno funkcionišu.
U većini slučajeva to bi samo pogoršalo stvari, jasno.
Nisi me baš moro ovdje ofirat
Istina da nam je to spasilo brak--al nije baš za forum
Kad si me vec ofiro da i ja koju kažem
Rekoh svojoj Raski--hajd majke ti sjedi na motor ko ona naša kona Zizi
Sutradan dodjem s posla imam šta vidjet--poslušala me
Tomahawk11 wrote:
Kad smo kod ove situacije, imam poznanika koji je bračnu krizu riješio upravo na taj način
Zvuči nevjerovatno, međutim uključivanje treće osobe im je spasilo brak.
Sad normalno funkcionišu.
U većini slučajeva to bi samo pogoršalo stvari, jasno.
Nisi me baš moro ovdje ofirat
Istina da nam je to spasilo brak--al nije baš za forum
Kad si me vec ofiro da i ja koju kažem
Rekoh svojoj Raski--hajd majke ti sjedi na motor ko ona naša kona Zizi
Sutradan dodjem s posla imam šta vidjet--poslušala me
Hajd' što je tebe Tomo izofir'o i prepričao tvoj slučaj, al' što ti mene ofiraš i stavljaš moju sliku, a pišeš da je Raska ?
Problem varanja, laganja, preljube i toga riješit će se u vremenu pred nama. Ukinut će se brakovi, ljudi će živjeti u neformalnim vezama, slobodni. Žene će moći zatrudniti bez muškarca, muškarci će dobijati djecu uslugama surogat-majki. Niko nikome neće morati kljucati i zvocati.
Ukidanjem roda riješit će se i problem ženskih prava, žena uopće, time i feminizma. Itd.
arzuhal wrote:Problem varanja, laganja, preljube i toga riješit će se u vremenu pred nama. Ukinut će se brakovi, ljudi će živjeti u neformalnim vezama, slobodni. Žene će moći zatrudniti bez muškarca, muškarci će dobijati djecu uslugama surogat-majki. Niko nikome neće morati kljucati i zvocati.
Ukidanjem roda riješit će se i problem ženskih prava, žena uopće, time i feminizma. Itd.
Vrli novi svijet. Inšala.
A problem gladi, siromaštva, malih plata, klimatskih promjena, dalekih svemirskih putovanja, x-moći itd.? Jel' se i to rješava ukidanjem braka?
arzuhal wrote:Problem varanja, laganja, preljube i toga riješit će se u vremenu pred nama. Ukinut će se brakovi, ljudi će živjeti u neformalnim vezama, slobodni. Žene će moći zatrudniti bez muškarca, muškarci će dobijati djecu uslugama surogat-majki. Niko nikome neće morati kljucati i zvocati.
Euridika wrote:
A problem gladi, siromaštva, malih plata, klimatskih promjena, dalekih svemirskih putovanja, x-moći itd.? Jel' se i to rješava ukidanjem braka?
Jok, to ostaje. To nam je u amanet da se patimo dok nas ima.
Ne, to nije probem kapitalizma i njegovih ciljeva.
Jes, svi ćemo biti ''ono''.
Jer je rod prevaziđen i stara tekovina.
Treba i nova imena smišljati.
Prijateljica, koja je uključena u neke grupe dojilja i oko toga, kaže kako se sada na globalnom nivou umjesto breastfeeding zagovara termin chestfeeding, kao rodno neutralan. "Ženu svesti samo na rodilju i dojilju, na ulogu majke!? Jel samo to žena!?" Ma jok, **beš ženu, rastvorit ćemo je u potpunosti...
Nekada se bubalo napamet kako je "porodica osnovna ćelija društva",
nakon toga je došlo vrijeme ****bancije s tom definicijom:"Pa jeste, osjećaš se kao u ćeliji!" i sl.
a danas, kada se porodica nastoji rastvoriti raznim "ljudskim pravima" te "osjećajem slobode pojedinca", neki se pitaju šta će doista biti s društvom ako i kada se porodica, kao njegova osnovna i gradivna ćelija, obesmisili...
Jes, svi ćemo biti ''ono''.
Jer je rod prevaziđen i stara tekovina.
Treba i nova imena smišljati.
Prijateljica, koja je uključena u neke grupe dojilja i oko toga, kaže kako se sada na globalnom nivou umjesto breastfeeding zagovara termin chestfeeding, kao rodno neutralan. "Ženu svesti samo na rodilju i dojilju, na ulogu majke!? Jel samo to žena!?" Ma jok, **beš ženu, rastvorit ćemo je u potpunosti...
svojevremeno sam puno citala o dojenju, pa naisla na pricu o ocu koji je ostao udovac jer je majka preminula brzo nakon poroda i da bi utjesio bebu stavljao je na grudi - i potekao produkciju mlijeka, te na kraju postao 'dojitelj'.
arzuhal wrote:Nekada se bubalo napamet kako je "porodica osnovna ćelija društva",
nakon toga je došlo vrijeme ****bancije s tom definicijom:"Pa jeste, osjećaš se kao u ćeliji!" i sl.
a danas, kada se porodica nastoji rastvoriti raznim "ljudskim pravima" te "osjećajem slobode pojedinca", neki se pitaju šta će doista biti s društvom ako i kada se porodica, kao njegova osnovna i gradivna ćelija, obesmisili...
Pa jasno, vratićemo se u plemenske zajednice, tj. komune, gdje današnjih 5-6 porodica čini jednu zajednicu.
arzuhal wrote:Nekada se bubalo napamet kako je "porodica osnovna ćelija društva",
Pa ne znam ko pokusava rastvorit porodicu, neg danas cim kazes da si za abortus ili podrzavas prava pedera ispada da si protiv porodice. Onda te iste "hodace za zivot" pitas koliko su para donirali za nezbrinutu djecu ili koliko su ih posvojili bleje u tebe, kazu imam ja svoju djecu da se brinem o njima. I tako, "hodaci" su ispod pedera na mojoj rang listi.