Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post Reply
insomnia78

#401 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by insomnia78 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
julisiz es grant wrote:
JThomas wrote:i naravno, od takmičenja u pljuvanju nekoga tamo tema se pretvorila u takmičenje u pljuvanju forumaša. sve uz "ima i njih normalnih" ograde, k'o ono imam ja i prijatelja crnaca. kolo vodi dugogodišnji trol koji je "promijenio" spol, kao što su to znali raditi i neki drugi. sve već decenijama gledano...
A ti fiškalu nisi nikada učestvovao u pljuvanju nekoga na temi?

Ne kontam uopšte potrebu da se brani ova ženska spodoba? Šta branite, pravo nečije da sutra hoda sa šajkačom i kokardom Sarajevom?

član predsjednistva je covjek koji tvrdi da karadžić nije zločinac,tar to nije veci problem sarajlijama nego da neko prohoda sa šajkačom kroz grad?
Zaboravio si naglasiti da je Alija potpiso
_Scarlett_

#402 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

julisiz es grant wrote:
JThomas wrote:i naravno, od takmičenja u pljuvanju nekoga tamo tema se pretvorila u takmičenje u pljuvanju forumaša. sve uz "ima i njih normalnih" ograde, k'o ono imam ja i prijatelja crnaca. kolo vodi dugogodišnji trol koji je "promijenio" spol, kao što su to znali raditi i neki drugi. sve već decenijama gledano...

Ne kontam uopšte potrebu da se brani ova ženska spodoba? Šta branite, pravo nečije da sutra hoda sa šajkačom i kokardom Sarajevom?

član predsjednistva je covjek koji tvrdi da karadžić nije zločinac,tar to nije veci problem sarajlijama nego da neko prohoda sa šajkačom kroz grad?
Ne razumijes, Julisiz, smijemo fokusirati samo na 1 (jedan) problem u ovoj drzavi i to je to. That's it, nema vise, ne ide :D

Dokle god nam clan predsjednistva tvrdi da je Karadzic zlocinac, ne smije da nam smeta njedan drugi iskaz nacionalizma, ma kokardu i subaru nosili posred Sarajeva :D
kakavdanakneiskustvu

#403 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:

Zaboravio si naglasiti da je Alija potpiso[/quote]

nisam ni mislio to napisati,ali eto,ti si to spomenuo,potpuno nebitnu stvar za ovo sto sam ja napisao
insomnia78

#404 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by insomnia78 »

Pa to ne ide bez toga
kakavdanakneiskustvu

#405 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

_Scarlett_ wrote:
julisiz es grant wrote:i naravno, od takmičenja u pljuvanju nekoga tamo tema se pretvorila u takmičenje u pljuvanju forumaša. sve uz "ima i njih normalnih" ograde, k'o ono imam ja i prijatelja crnaca. kolo vodi dugogodišnji trol koji je "promijenio" spol, kao što su to znali raditi i neki drugi. sve već decenijama gledano...

Ne razumijes, Julisiz, smijemo fokusirati samo na 1 (jedan) problem u ovoj drzavi i to je to. That's it, nema vise, ne ide :D

Dokle god nam clan predsjednistva tvrdi da je Karadzic zlocinac, ne smije da nam smeta njedan drugi iskaz nacionalizma, ma kokardu i subaru nosili posred Sarajeva :D[/quote]

vrlo cudno razumijevanje onoga sto sam napisao
kakavdanakneiskustvu

#406 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

insomnia78 wrote:Pa to ne ide bez toga

kod tebe očito ne ide,meni nebitno
BHCluster

#407 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by BHCluster »

Tabijat wrote:
insomnia78 wrote:Jao imam i ja sombrero.
Pa de se u Njemackoj uslikaj sa SS sljemom pa meci na fejsbuk
Ni manje ni više nego engleski princ.

Image
Tempo wrote:
a jest. ja na tu temu uvjek kazem da nisam vam ja če gevara. ko vas jebe kad ste glupi.
inace, taj mehanizam i nije bas neki mehanizam. vise se radi o konformizmu. to je kad pizda pristaje na sve radi slatkog osjecaja pripadanja. makar i krezavom plemenu.
U toru smrdi, al je toplo.
Kako su na to regovali Britanski mediji i naravno a on se izvinio bez one pateticne "ako neko nasao"...
Tabijat

#408 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Tabijat »

Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Unread postby _Scarlett_ » 03/09/2019 18:29

Bosnjaci imaju najsamodestruktivniju, najkratkovidniju "politiku" od svih naroda ne samo na Balkanu nego na svijetu.

Ulizuju se cetnicima i ustasama, daju negatori genocida, obozavatelji ratnih zlocinaca da prave koncerte, zurke u njihovim gradovima, ni protiv cega se ne bune...

Nase mudzahedincine ce praviti kontraproteste gdje cemo se kao i obicno blamirati i pokazati se kao supak civilizacije :lol:
Unread postby _Scarlett_ » 03/09/2019 18:32

Ako ja kazem da mi je islam odvratan, i da mislim da je najveca nesreca za Bosnjake sto smo primili tu nesretnu vjeru, dobicu ban od minimum 2 sedmice.
Postby _Scarlett_ » 29/08/2019 02:22
Narod polupan u glavi. Ubij Bosnju, siluj mu sestru, nece ti nista jer je letargicna, lijena picketina.
Organiziraj paradu pedera - dici ce se na noge zbog Alllllaha
Postby _Scarlett_ » 29/08/2019 02:21
Iskreno, vise me brine ovaj kontraskup ovih islamista.
Zamisli hrpu krezubih bradonja sa sve saudijskim zastavama, kakva ce slika biti poslata u svijet :/
Postby _Scarlett_ » 28/08/2019 14:27
Ahahahahahahah balijetine u elementu
Tabijat

#409 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Tabijat »

Pa onda finale.
_Scarlett_ wrote:Mene je nekako najvise pogodilo to sto je lajkala te komentare o "VRS rape baby" i "Noz-zica-gibanica". Ona radi s nasom djecom, a takve komentare lajkuje.

Pritom, zena nije uopste Srpkinja. Bosnjakinja je.

Sve na stranu, razlicita razmisljanja, shvatanja, ovo, ono... ali sta dovede jednu Bosnjakinju do toga da lajkuje takve komentare?
:skoljka: :skoljka: :skoljka:
Last edited by Tabijat on 30/09/2019 20:44, edited 1 time in total.
Hajvan

#410 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Hajvan »

ahahahaha
cuj, nije lepo sto su nas pobili

ahahahahahahahaha

kakva Fata iz vica

ahahahahahaha
JThomas

#411 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by JThomas »

kako se odmah dobri doktor upali. otprilike na svake dvije hinjave ali umotane provokacije treća ga baci i treća je ašćare uvreda :lol:
Hajvan

#412 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Hajvan »

JThomas wrote:kako se odmah dobri doktor upali. otprilike na svake dvije hinjave ali umotane provokacije treća ga baci i treća je ašćare uvreda :lol:
tko je dobri doktor.
afizaga?
julisiz es grant

#413 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by julisiz es grant »

JThomas wrote:kako se odmah dobri doktor upali. otprilike na svake dvije hinjave ali umotane provokacije treća ga baci i treća je ašćare uvreda :lol:
Jah uvreda..prijavi me.
A Dijanicu tješi od duševne boli..ionako ste isti, ona je tvoja vizija "budimo bre komšije" Sarajeva.
JThomas

#414 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by JThomas »

a jesi se upalio :lol:

treba šutiti i pustiti da derete, pa možda i upadnemo u normalne sljedeći put, po izboru osviještenih i moralnih vertikala... :lol:
kakavdanakneiskustvu

#415 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Tabijat wrote:

Ako ja kazem da mi je islam odvratan[/b], i da mislim da je najveca nesreca za Bosnjake sto smo primili tu nesretnu vjeru, dobicu ban od minimum 2 sedmice.

ovo moze napisati samo neko ko je FGR
_Scarlett_

#416 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Tabijat wrote:Pa onda finale.
_Scarlett_ wrote:Mene je nekako najvise pogodilo to sto je lajkala te komentare o "VRS rape baby" i "Noz-zica-gibanica". Ona radi s nasom djecom, a takve komentare lajkuje.

Pritom, zena nije uopste Srpkinja. Bosnjakinja je.

Sve na stranu, razlicita razmisljanja, shvatanja, ovo, ono... ali sta dovede jednu Bosnjakinju do toga da lajkuje takve komentare?
:skoljka: :skoljka: :skoljka:
Bravo Sherlock, otkrio si ogromnu tajnu... listeci postove koji su svima dostupni jednim klikom na forumu :lol:

Ja sam popila ban na mjesec, dva vise puta zbog kritikovanja Bosnjaka, uvijek sam kritikovala iz ugla kritikovanja nedostatka nacionalne svijesti i bila jasna da su mi odbojni i zeleni i crveni :thumbup: :thumbup: :thumbup: I ovdje bih rekla jugobalije da nisam dobila ban zbog koristenja te rijeci prije :D
Tabijat

#417 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Tabijat »

Jelde jes bezze kad neko vadi stvari iz konteksta. Na mrežama gdje sve dostupno jednim klikom. :roll:
_Scarlett_

#418 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Ja, na ovoj temi, u 18.35 danas:
Cak bih rekla da je donekle drustveno prihvacenije vrijedjati vjeru u Srbiji nego u Hrvatskoj. I tamo ima ljudi koji to rade naravno, ali izaziva vise bijesa u drustvu, Hrvatska je prirodno tradicionalnija i konzervativnija od Srbije. Ko se previse sprda s vjerom, nema sta traziti na hrv. politickoj sceni.

Srbi su s druge strane i godinama poslije pada komunizma bili vjerni ateistickoj komunistickoj (kasnije socijalistickoj) partiji.

Postoji bitna razlika izmedju bosnjacke i srpske sprdnje s vjerom, doduse, a ova Dijana je dobar primjer toga.

Srbi se sprdaju s nazadnoscu vjere, kritikuju obespravljenost zena recimo, kazu da je za SPC i za krscanstvo generalno zena samo masina za radjanje.

Bosnjaci kao Dijana ne kritikuju samo vjeru, nego udju u taj istorijski-srpski mitski dio o Bosnjacima kao Srbima porijeklom. Nije vazan samo islam, nego to da su Bosnjaci eto izdali krscanstvo.

Znaci kod bosnjackih FGRovaca to postane neka mijesavina stvarne (i cesto opravdane) kritike vjere kao takve, i srpskog historijskog guslanja o ljudima koji su "prodali vjeru za veceru".
I na ovoj temi sam vise puta rekla da je sasvim legitimni biti kritican prema islam, marami, ovo ono.

Ja kritikujem Islam jer ga ne volim kao vjeru. Ne umijesam srpsku mitomaniju o "prodaji vjere za veceru" u to, moja kritika se tice teologije.
Kikibombona

#419 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Kikibombona »

_Scarlett_ wrote:
Kikibombona wrote:
Ti u svakom komentaru vrijedjas Bosnjake i postavljas stvari kao da su inferiorni i maloumni u odnosu na Srbe.

To nije tacno.

Istih ovakvih, poput Dijane, imas kod Srba u BG, NS, SU.
Imam oci u glavi, imas i ti.

Vidim i osjetim i sama po nacinu raspravljanja na forumu da su nasi FGRovci jednostavno ogranicenij i glupljiji od njihovih. Tebi je problem nazvati stvari pravim imenom.

Ljudi poput Dijane nemas u BG, SU, NS. Nemoj lagati da ijedan od tih tvojih prijatelja, ma koliko opleli po srpstvu i sprdali se sa srpskim svetinjama, za sebe kaze, i to s uvjerenjem, da "zapravo nije Srbin", nego je eto on drugacije nacije od ostalih u tom etnosu, on je Srbijanac, to je nesto sasvim drugacije. To je ta kljucna razlika: oni se sprdaju sa sobom, pljuju po sebi samima. Dijana misli da moze sebe staviti izvan toga svega i ovako sa strane popljuvati sve bosnjacko. A jednostavno ne moze. Mislim, kad ona kaze da su obrezani muskarci frustrirani jer im nedostaje pola cune, svjesna je da prica o svom muzu, ocu, svojoj braci. Da kada prica o "prodaji vjere za vecere" i "poturicama", da i ona spada pod to.

Ali ipak se predstavlja kao nekog koga se to eto ne tice :D "Jesu Bosnjaci takvi al ja nisam, ja sam Bosanka-Hercegovka-Jugoslovenka-Sarajka-Ateista, ne spadam ja u to."

Glupost.

Najjace je kad se trude da objasnjavaju te razlike strancima (recimo Srbijancima), a njima, kao svima osim njima samima, svi Bosnjaci isti, bio najveci zelenas il najveci komunista.
Ja mislim da ti nikad nisi bila u BG, NS ili SU, a kamoli da si ostvarila kontakt sa ljudima. U BG nema cega nema, Dijana u raznim varijacijama.

Ja licno sam upoznao ljude srpskog porijekla koji sa prezirom odbacuju srpski identitet, ismijavaju se sa srpskom historijom, krscanstvom itd. RS nazivaju genocidnom tvorevinom, o Milosevicu, Karadizcu i srpskoj politici pricaju sa vise ostrascenosti nego vecina Bosnjaka. Ja sam upoznao takve ljude u Srbiji. Pa ti bi u takvom drustvu branila Srbe, bilo bi to neprijatno. :D

Popis stanovnistva kaze da se u Srbiji 160 000 ljudi ne izjasnjva etnicki. To je ogroman broj. Cijenim da je vecina iz BG i Vojvodine, te vecih centara poput Nisa, Kragujevca itd. 80 000 se izjasnilo kao Dzedaj, Marsovac i slicno. 30 000 se izjasnilo regionalno, poput Vojvodjanin. Dakle, imas skoro 300 000 ljudi koji odbacuju srpstvo. Onda imas Srbe ateiste i druge anti-soviniste.

Sta mislis sta o Srbima misli Jovan, etnicki Marsovac i ateista? :D
_Scarlett_

#420 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Tabijat wrote:Jelde jes bezze kad neko vadi stvari iz konteksta. Na mrežama gdje sve dostupno jednim klikom. :roll:
Kakvo ba izvlacenje iz konteksta :lol: Ja nisam picketina kao tvoja cetnikusa, stojim iza svake rijeci.
_Scarlett_

#421 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Kikibombona wrote: Ja mislim da ti nikad nisi bila u BG, NS ili SU, a kamoli da si ostvarila kontakt sa ljudima. U BG nema cega nema, Dijana u raznim varijacijama.

Ja licno sam upoznao ljude srpskog porijekla koji sa prezirom odbacuju srpski identitet, ismijavaju se sa srpskom historijom, krscanstvom itd. RS nazivaju genocidnom tvorevinom, o Milosevicu, Karadizcu i srpskoj politici pricaju sa vise ostrascenosti nego vecina Bosnjaka. Ja sam upoznao takve ljude u Srbiji. Pa ti bi u takvom drustvu branila Srbe, bilo bi to neprijatno. :D

Popis stanovnistva kaze da se u Srbiji 160 000 ljudi ne izjasnjva etnicki. To je ogroman broj. Cijenim da je vecina iz BG i Vojvodine, te vecih centara poput Nisa, Kragujevca itd. 80 000 se izjasnilo kao Dzedaj, Marsovac i slicno. 30 000 se izjasnilo regionalno, poput Vojvodjanin. Dakle, imas skoro 300 000 ljudi koji odbacuju srpstvo. Onda imas Srbe ateiste i druge anti-soviniste.

Sta mislis sta o Srbima misli Jovan, etnicki Marsovac i ateista? :D
Zivjela u Beogradu 8 mjeseci druze :izet:

Opet: ma koliko se sprdali sa srpskom istorijom, Mladica, Karadzica, Milosevica smatrali zlocincem, totalno zanemariv broj Srba ce za sebe tvrditi da je zapravo drugi etnos, druga nacionalna skupina, nego Srbi. Ljudi koji se ne izjasnjavaju etnicki su najcesce ljudi koji su mijesanci. Takvih imas i kod nas, takvih imas svugdje, to sto se oni ne izjasnjavaju nikako je zapravo totalno razumljivo i legitimno.

Drugo su ljudi koji poticu iz jedne etnicke skupine (kao ti i Dijana recimo) a odgovorno tvrde da zapravo nisu dio te skupine, nego da su zaseban narod, nesto drugo. Znaci, ne lazi da ti tvoji prijatelji, cak najokorjeliji "antiSrbi", za sebe tvrde da su nesto drugo nego Srbi.
horkesh

#422 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by horkesh »

Tabijat wrote:

Ako ja kazem da mi je islam odvratan[/b], i da mislim da je najveca nesreca za Bosnjake sto smo primili tu nesretnu vjeru, dobicu ban od minimum 2 sedmice.

Tako nešto može napisati samo autošovinistica koja je bila u vezi sa Srbinom iz RS-a, u svojoj "jugobalijskoj" fazi.

Kako ono ide, "hell hath no fury...". Ali, čak i danas, opet su Srbi za nju pojam. Oni su zbijeni, moćni, znaju šta žele, dok Bošnjaci... Eh, ti Bošnjaci. Čak su im i FGR-ovci gluplji i ružniji od srpskih :lol:
mishic

#423 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by mishic »

U te Kokarede ni u glavi ne postoji ništa drugo sem toga što joj je na glavi...
_Scarlett_

#424 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

horkesh wrote:
Tako nešto može napisati samo autošovinistica koja je bila u vezi sa Srbinom iz RS-a, u svojoj "jugobalijskoj" fazi.

Kako ono ide, "hell hath no fury...". Ali, čak i danas, opet su Srbi za nju pojam. Oni su zbijeni, moćni, znaju šta žele, dok Bošnjaci... Eh, ti Bošnjaci. Čak su im i FGR-ovci gluplji i ružniji od srpskih :lol:
BH Srbi JESU za Bosnjake pojam zajednistva, principijelnosti, drzanja do sebe. Bizarno je uopste tvrditi drugacije, dovoljno je zivjeti tamo, vidjeti kako se drze skupa, a onda doci u Sarajevo, nadajuci se nekoj slicnoj slozi i vidjeti s jedne strane hrpu komunista koji su za sebe cak izmislili zaseban identitet :-) a s druge strane mudzahedine koji bi najradije pustili i RS da se otcijepi samo da "pederi" ne setaju gradom.
Kikibombona

#425 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Kikibombona »

_Scarlett_ wrote:Zivjela u Beogradu 8 mjeseci druze :izet:

Opet: ma koliko se sprdali sa srpskom istorijom, Mladica, Karadzica, Milosevica smatrali zlocincem, totalno zanemariv broj Srba ce za sebe tvrditi da je zapravo drugi etnos, druga nacionalna skupina, nego Srbi. Ljudi koji se ne izjasnjavaju etnicki su najcesce ljudi koji su mijesanci. Takvih imas i kod nas, takvih imas svugdje, to sto se oni ne izjasnjavaju nikako je zapravo totalno razumljivo i legitimno.

Drugo su ljudi koji poticu iz jedne etnicke skupine (kao ti i Dijana recimo) a odgovorno tvrde da zapravo nisu dio te skupine, nego da su zaseban narod, nesto drugo. Znaci, ne lazi da ti tvoji prijatelji, cak najokorjeliji "antiSrbi", za sebe tvrde da su nesto drugo nego Srbi.
Ne znam sa kime si se druzila u BG, kakvim likovima!???

Ja sam jedno vrijeme radio u BG i trazio sebi slicne za druzenje, rokere, metalce, pankere itd. Vecina je sa prezirom odbacivala srpski identitet. Tamo sam cuo, od tih istih Srba, pezorativne nazive poput 'srbovi' i 'troprstasi'. Tamo sam vidio da ne mogu smisliti Srbe sa Kosova, a ni ovi drugi im nisu dragi. Licno sam slusao ismijavanje srpske svadbe tipa: masne srbende, troprstasi, kosovske seljacine itd.

Potpuno isto kao kod nas, bez neke vece razlike. Samo se druge uvrede koriste.

...

Moj dobar jaran, Hrvat, po majci i ocu, katolik, pise po FB da je Tito pobio premalo ustasa u Blajburgu. :D Imam jos nekoliko drugova Hrvata koji o ustasama govore sa vise mrznje nego bilo koji Srbin ili Bosnjak.

...

Lijepo ti rekoh, u Srbiji se skoro 300 000 ljudi NE IZJASNJAVA kao Srbi, a dominantno su srpskog porijekla. Nema tamo tako puno mix brakova. Vrlo malo u odnosu na BiH.

...

Ako si u BG izlazila po turbo folk kafanama, ako si se druzila sa Srbima iz BiH i Krajina, onda razumijem. :D U Subotici bosanski Srbi imaju svoje kafane. Nema jebene sanse da ce u nju uci Srbijanac/Vojvodjanin. :D Cak se bosanski Srbi ne druze sa hercegovackim Srbima, te jedni o drugima misle sve najgore. :lol:

Licno sam upoznao sve paradokse Balkana kroz moja putovanja i druzenja.
Post Reply