Anti BIH djelovanja All About

Post Reply
tandmand

#401 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by tandmand »

hladan kao led ubilo ga beznađe
Austrija zamlja teška za hodača sivih cesta
klasni mir i takve trice ustajala zabokrečina

Prao je tanjire u Austriji a sad ga čeka džuboks u Zenici. Ima iskustva. :D

Džuboks u JNA je bila ona prostorija na izlazu iz menze, gdje se ostavljala tacna sa tanjirima. Tamo su radili kažnjenici koji su non-stop pjevali narodnjake i usput šlajfali tanjire (aka gramofonske ploče). :D
Point.

#402 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Point. »

Bodkin wrote:
Point. wrote:Vidim peta kolona ne miruje, ne prestaju. Ima da furaju Adisa do iznemoglosti.
Nista, plan akcije razviti gore na mjesecnim okupljanjima
Kojim mjesečnim okupljanjima?
Hafis

#403 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Hafis »

leffe wrote:Adis - Hafis, sve ti je to u pet deka.
Jest jest, samo s tom razlikom što se Adis sada proslavio i ušao u kategoriju celebrity. Moći će dogodine sa Zickom na crveni tepih SFF-a.

Vidiš, a je li tebi itko rekao da dobro podsjećaš na Muju iz viceva :)
leffe

#404 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by leffe »

Hafis wrote:
leffe wrote:Adis - Hafis, sve ti je to u pet deka.
Jest jest, samo s tom razlikom što se Adis sada proslavio i ušao u kategoriju celebrity. Moći će dogodine sa Zickom na crveni tepih SFF-a.

Vidiš, a je li tebi itko rekao da dobro podsjećaš na Muju iz viceva :)
Ne, nije mi to nitko do sada rekao, ali za sve postoji prvi put.
Ti si, već odavno, celebrity na ovom forumu. Mislim da i ti zaslužuješ svojih pet minuta slave, ako ništa onda na Festivalu animiranog filma u Neumu. :wink:
Bloo
Globalna šefica

#405 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Bloo »

Point. wrote:
Bodkin wrote:
Point. wrote:Vidim peta kolona ne miruje, ne prestaju. Ima da furaju Adisa do iznemoglosti.
Nista, plan akcije razviti gore na mjesecnim okupljanjima
Kojim mjesečnim okupljanjima?
U salonu kod Sanje :mrgreen:
Point.

#406 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Point. »

Aha, tamo. Sanja je trenutno na godišnjem u BiH pa čekamo da se vrati pa viđamo daljne korake.
Hafis

#407 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Hafis »

Šteta teme.
Taman se fino rasprela priča o ujama i ćetnicima, kad ova naivčina Adis preuze odgovornost za onu glupost i sad ode tema u potpuno pogrešnom smjeru.
BHCluster

#408 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by BHCluster »

Sto ti je baksuzluk, dzaba sve im serviras na tanjir a oni nikako da se okajmache.
Hafis

#409 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Hafis »

Nadam se da će dobiti barem 6 mjeseci zatvora.
A treba poslati i njegove karakteristike gazdi na baušteli, da čovjek zna s kim ima posla. Jer i tamo upravo ovakvi likovi crtaju kojekakve svastike i fašističko znakovlje, pa krivica ode na nedužne Austrijance...I onda ide mantra da su svi Austrijanci deklarirani fašisti što se može vidjeti iz grafita po bauštelama :meza1:
Škobo Habu

#410 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:Nadam se da će dobiti barem 6 mjeseci zatvora.
A treba poslati i njegove karakteristike gazdi na baušteli, da čovjek zna s kim ima posla. Jer i tamo upravo ovakvi likovi crtaju kojekakve svastike i fašističko znakovlje, pa krivica ode na nedužne Austrijance...I onda ide mantra da su svi Austrijanci deklarirani fašisti što se može vidjeti iz grafita po bauštelama :meza1:
Lako je tuđim kurcem gloginje mlatiti i pri tome misliti da si još duhovit.

Tip koji je napravio glupost je prošao kroz golgotu osude javnosti, i ako nije naučio lekciju onda mu ni Goli Otok ne može pomoći.
Policija je efikasno reagovala i to je najvažnije - nema otvorenih pitanja, niti prostora da se više pokazuje prstom u onamo njih.
Neka ga oglobe, neka ga šalju u zatvor, neka rade sa njim šta hoće, sam je kriv za vlastitu glupost, te na njegovu stranu mogu stati samo idioti nalik njemu.

Šta želim reći? Svi hrvatski mediji su prenjeli ovaj slučaj, dali mu prostora u javnosti, i neka su - jer ovakve sociopate su u stanju da urade i mnogo gore stvari, ali ako uzmemo za primjer sve ksenofobne napade na strane turiste, od premlaćivanja turista samo što su druge boje kože poput onoga u Splitu, ubojstava samo zbog toga što je neko pogledao tvoju curu i udjelio joj kompliment, preko pljački i verbalnih napada, pa sve do demoliranja auta sa srbijanskim tablama, mogu samo konstatovati, da smo mi svjetlosnim godinama od Hrvatske.
I od ksenofobije, i od rasizma, i od kriminala...
Last edited by Škobo Habu on 12/08/2019 19:26, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#411 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Bloo »

Sad se nadati da neki Bosnjak ili Bosanac nece dobiti batina zbog ovoga :mrgreen: od Hrvata
BHCluster

#412 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by BHCluster »

kOcko znaju oni s kim imaju posla sve putovnica do putovnice. :wink:
Image
Image
Image
Jos vas prcaju...
Image
Kazem ja nikako da se okajmachite.
Hafis

#413 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Hafis »

Bloo wrote:Sad se nadati da neki Bosnjak ili Bosanac nece dobiti batina zbog ovoga :mrgreen: od Hrvata
Pa nije baš dotle došlo. Doduše, jesmo u defanzivi i živimo od stare slave. Nek' se i drugi sada malo izžive.
Inače, rekoh li ja da je dijaspora zlo. Gore manji od makova zrna, teški ateisti i europske vrijednosti, božićni i uskršnji odmori i ostali folovi. A ovdje sve rigidni pseudopatrijoti i teški vjernici.
Da je momak ovdje klošario s rajom ispred dragstora i diplio politiku, ne bi mu ovo palo na pamet.
mO k3

#414 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by mO k3 »

@hafise ma dijaspora je zlo cija god bila , hrvatska , srpska , bosnjacka :mrgreen:
tandmand

#415 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by tandmand »

Hafis

#416 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Šta želim reći? Svi hrvatski mediji su prenjeli ovaj slučaj, dali mu prostora u javnosti, i neka su - jer ovakve sociopate su u stanju da urade i mnogo gore stvari, ali ako uzmemo za primjer sve ksenofobne napade na strane turiste, od premlaćivanja turista samo što su druge boje kože poput onoga u Splitu, ubojstava samo zbog toga što je neko pogledao tvoju curu i udjelio joj kompliment, preko pljački i verbalnih napada, pa sve do demoliranja auta sa srbijanskim tablama, mogu samo konstatovati, da smo mi svjetlosnim godinama od Hrvatske.
I od ksenofobije, i od rasizma, i od kriminala...
Ne može se premlaćivanje nekog turiste od strane nekog agresivnog manijaka niti blizu uspoređivati s ovim slučajem
Ovaj psihopata je ciljano išao na izazivanje nacionalne netrpeljivosti u izrazito osjetljivoj sredini dodatno opterećenoj ratnom prošlošću.
Ovdje se nije radilo o nekakvom nepromišljenom i brzopletom činu već o hladnokrvno smišljenom planu koji je imao za cilj izazvati posljedice koje srećom nije izazvao, jer hvala bogu još uvijek ima pametnih i razumnih ljudi.
Da sam pobornik zavjere sad bih se pitao tko stoji iza njega i koja je bila konačna svrha ovoga plana.
I drago mi je što se nije radilo o Hrvatu, jer tek bi se onda od toga napravio slučaj koji bi se koristio u dnevnopolitičkim obračunima na višem političkom rangu. Ovako je ispalo da radi o ''jednoj hablečini''. Mada nisam baš nešto posebno optimističan da neće biti još ovakvih stvari u ovoj općoj dehumanizaciji zadnjih ostataka hrvatskog naroda u BiH.
Hafis

#417 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Hafis »

Doduše, moram odati priznanje da, barem na ovom forumu, u toj dehumanizaciji IPAK najviše prednjači napola socijalizirani proleterijat iz dijaspore, koje ipak ne jebemo ni 2%...ni mi a ni vi.
BHCluster

#418 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by BHCluster »

Ono kad hrvatsko iseljenistvo zbori o bosanskohercegovackoj diJaspori. :lol:
mO k3

#419 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by mO k3 »

BHCluster wrote:Ono kad hrvatsko iseljenistvo zbori o bosanskohercegovackoj diJaspori. :lol:
:lol: :mrgreen: :thumbup:
Škobo Habu

#420 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Ne može se premlaćivanje nekog turiste od strane nekog agresivnog manijaka niti blizu uspoređivati s ovim slučajem
Ovaj psihopata je ciljano išao na izazivanje nacionalne netrpeljivosti u izrazito osjetljivoj sredini dodatno opterećenoj ratnom prošlošću.
Ovdje se nije radilo o nekakvom nepromišljenom i brzopletom činu već o hladnokrvno smišljenom planu koji je imao za cilj izazvati posljedice koje srećom nije izazvao, jer hvala bogu još uvijek ima pametnih i razumnih ljudi.
Da sam pobornik zavjere sad bih se pitao tko stoji iza njega i koja je bila konačna svrha ovoga plana.
I drago mi je što se nije radilo o Hrvatu, jer tek bi se onda od toga napravio slučaj koji bi se koristio u dnevnopolitičkim obračunima na višem političkom rangu. Ovako je ispalo da radi o ''jednoj hablečini''. Mada nisam baš nešto posebno optimističan da neće biti još ovakvih stvari u ovoj općoj dehumanizaciji zadnjih ostataka hrvatskog naroda u BiH.
Kako ne možemo? Percepcija i hrvatske, a i srpske javnosti po pitanju ovakvih slučajeva jeste da se radi o "tamnom vilajetu".

Slučaj ksenofobije i rasizma sam namjerno spomenuo radi odnosa prema onima koji hrvatskoj državi, tačnije dalmatinskom Primorju, donose milione kuna, a to su turisti.

Sa druge strane, hrvatska država ima problem sa konstantnim napadanjem srpske manjine, uništavanjem imovine, verbalnim prijetnjama, pa ne vidim da nešto posebno rigorozni i ekspeditivni po pitanju počinilaca. Takve stvari su već dio folklora.
Mene lično raduje što je gornjevakufska policija brzo riješila ovaj slučaj, kao i istup samog načelnika u medijima koji je je cio slučaj nazvao pravim imenom, zbog činjenice da upravo HDZ-ovi mediji konstantno napadaju načelnike mješovith opština tipa N.Travnika, Jajca, G.Vakufa zbog "aparthejda" nad Hrvatima.
Hafis

#421 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Hafis »

mO k3, who is currently on your ignore list, made this post.
BHCluster, who is currently on your ignore list, made this post.
Evo hin, brigade internationale. Rekoh li ja, da njiha nema 70% političkih tema bi se ugasilo, a one ''hrvatske'' teme sve do jedne.
Ali nije mi jasno...dok se nije ščepilo inozemstva, Hrvata nikada nije vidjelo uživo, samo na HRT :).... bit će kompleksi, ne znam koji bi drugi vrag bio.
Hafis

#422 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote: Kako ne možemo? Percepcija i hrvatske, a i srpske javnosti po pitanju ovakvih slučajeva jeste da se radi o "tamnom vilajetu".

Slučaj ksenofobije i rasizma sam namjerno spomenuo radi odnosa prema onima koji hrvatskoj državi, tačnije dalmatinskom Primorju, donose milione kuna, a to su turisti.

Sa druge strane, hrvatska država ima problem sa konstantnim napadanjem srpske manjine, uništavanjem imovine, verbalnim prijetnjama, pa ne vidim da nešto posebno rigorozni i ekspeditivni po pitanju počinilaca. Takve stvari su već dio folklora. mO k3, who is currently on your ignore list, made this post.
Mene lično raduje što je gornjevakufska policija brzo riješila ovaj slučaj, kao i istup samog načelnika u medijima koji je je cio slučaj nazvao pravim imenom, zbog činjenice da upravo HDZ-ovi mediji konstantno napadaju načelnike mješovith opština tipa N.Travnika, Jajca, G.Vakufa zbog "aparthejda" nad Hrvatima.
ne može se ovo dvoje porediti.
Ne zbog toga što je u Hrvatskoj situacija jednostavnija, već zbog toga što to stvarno nema nikakve veze s ovim slučajem. Umjesto da to bude još jedan uhodani stereotip o fašistoidnim Hrvatima koji se transparentno protura kroz žuti tisak (ali i latentno kroz dijelove javnog servisa), došlo je do obrata situacije. I vjeruj mi, poslije ovoga ništa neće biti isto. Sve slično će ubuduće ići na duplu provjeru i u startu će biti pripisivano kojekavim ''Adisima''
Point.

#423 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Point. »

Dajte Hafisu jedan kvisko, zaslužio je ne predaje se. Ostavio je najmanje 128 postova od kako se Adis ukazao.
BHCluster

#424 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by BHCluster »

Point. wrote:Dajte Hafisu jedan kvisko, zaslužio je ne predaje se. Ostavio je najmanje 128 postova od kako se Adis ukazao.
kOcko si umisli da neTko dolazi na forum radi njega. Srce jadno usamljeničko. :lol:
Hafis

#425 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Hafis »

Šta je ovo krvi ti? Dijasporske horgije. Odoh, nisam ponio ratkapu :run:
Post Reply