Ne, ako mene pitas. Ali, ne kontam kakve veze on ima s temom.SmokingMan wrote:Sjećaš li se Elvedina Hegića,povornika šiizma,kasnije uhapšenog vehabije.
Kolinda Grabar-Kitarović
- salik79
#401 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
- SaraFina
#402 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Škobo Habu wrote:Pa, dobro. Ti si svoj nišan kritike usmjerila ka Kolindi tako da ništa ostalo bitno nije.SaraFina wrote:
Kriviti novinare za senzacionalizam kad je Kolinda u pitanju je glupost na kub.
Ne bi joj bilo prvi put da izvali glupost. A i da se vadi.
Meni, eto, jeste.
Ako je uredništvo Jerusalem Posta potvrdilo da citiranu izjavu Kolinda nije dala, onda to nije nikakav senzacionalizam, već čista izmišljotina.
Neko je namjerno, a cionističko propagandno glasilo tipa Jerusalem Posta ništa ne radi slučajno, isfabrikovao ovako nešto da bi ovdašnje plemenske vođe nasjele kao mutave.
Željko Komšić traži na "raport" hrvatskog ambasadora zbog izjave koja nije data, Reis Kavazović upućuje oštre riječi za jednog vjerskog poglavara Kolindi za nešto što je izmišljeno, Kosorica se izvinjava zbog nečega što ne postoji, hrvatski ministri smiruju tenzije oko nečega što ni oni sami ne razumiju, Alkalaj, Finci i slični brane BiH od Kolinde...
Vidiš li koji rašamon imamo ovdje?
Kolinda do sada jeste davala dosta budalaste izjave, prevashodno, uperene protiv Bošnjaka i bošnjačke politike, no, u ovome slučaju, bošnjačka je javnost proganja kao Inkvizacija vještice - krive je za nešto što nije rekla. Apsurdno.
Jebo te, svaka čast tom Jerusalem Postu i ultra - cionistima, izmisle aferu koja dvije susjedne zemlje dovede na rub diplomatskoga rata.
A ovdašnji primitivci to iskoriste za još više režanja i ujedanja, umjesto da stanu i osvrnu se oko sebe i zajednički jebu Izraelu mater.
Pa neka izvoli gospođa presjednica HR također uputiti protesnu notu Izraelu, te pozvati izraelskog ambasadora na "konsultacije".
Ta posjeta je bila njena zvanična diplomatska kao presjednice HR. Sad ja trebam ili neko deseti lupati glavu je li to ona hodajući transfer blama izjavila ili nije.
Obzirom na njene dosadašnje izjave i uvrede cijelom bošnjačkom narodu, ja se eto duboko izvinjavam jer sam i pomislila kako bi i ova izjava u Izraelu mogla biti u "njenom dosadašnjem stilu".
Ne znam otkud ti potreba da braniš nešto što se tiče isključivo HR. Za mene je ta žena svoju dobronamjernost prema BiH ostavila još onda kad dala bombastične izjave o 10 000 džihadista na tlu BiH.
Da je ona ikakva normalna osoba i da HR ova sadašnja kojom ona presjedava prilazi BiH bez zadnjih namjera, njeno nije bilo da LAŽE takve neprovjerene stvari
.. Nego da obavijesti bosanskohercegovačke sigurnosno/bezbjedonosne agencije da ima dojavu... I potkrijepi dojavu izvorima.
Obzirom da nije to uradila... tada..Živo me boli briga ko nju trolla vijestima i zašto. Te kako i koje su posljedice.
Tako da ja za mene tvoja donkihotovska borba je također mazohizam.
Žena je nesposobna, pokvarena i njena politika prema BiH je dvolična.. Također živo me ne zanima njeno seljačko jesam/nisam rekla.
Neka po protokolu demantira i gotovo. A ne naslikava se ko lujka po novinama.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#403 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
samo neg ne pucabaglama wrote:dobro je dok niz Vraca ne silazepici wrote:jel incko izrazio zabrinutost... sad ce kurban bajram, sad ce nam susedi cestitat...
- SaraFina
#404 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Meni je ovo važno. A ne izjava privatna ili javna K.G.K
Reakcije / Američka ambasada u BiH o Kolindinoj izjavi: BiH je naš pouzdan partner
"Bosna i Hercegovina i njene institucije su bile i nastavljaju biti pouzdan partner u našim zajedničkim nastojanjima da rješavamo sigurnosne izazove."
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ner/346104
Reakcije / Američka ambasada u BiH o Kolindinoj izjavi: BiH je naš pouzdan partner
"Bosna i Hercegovina i njene institucije su bile i nastavljaju biti pouzdan partner u našim zajedničkim nastojanjima da rješavamo sigurnosne izazove."
-
Škobo Habu
#405 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Što će hrvatska država učiniti po pitanju ovakvih zlonamjenih tendencija iz jednog od vodećih izraelskih medija, to je unutršnja stvar Hrvatske.SaraFina wrote:
Pa neka izvoli gospođa presjednica HR također uputiti protesnu notu Izraelu, te pozvati izraelskog ambasadora na "konsultacije".
Ta posjeta je bila njena zvanična diplomatska kao presjednice HR. Sad ja trebam ili neko deseti lupati glavu je li to ona hodajući transfer blama izjavila ili nije.
Obzirom na njene dosadašnje izjave i uvrede cijelom bošnjačkom narodu, ja se eto duboko izvinjavam jer sam i pomislila kako bi i ova izjava u Izraelu mogla biti u "njenom dosadašnjem stilu".
Ne znam otkud ti potreba da braniš nešto što se tiče isključivo HR. Za mene je ta žena svoju dobronamjernost prema BiH ostavila još onda kad dala bombastične izjave o 10 000 džihadista na tlu BiH.
Da je ona ikakva normalna osoba i da HR ova sadašnja kojom ona presjedava prilazi BiH bez zadnjih namjera, njeno nije bilo da LAŽE takve neprovjerene stvari
.. Nego da obavijesti bosanskohercegovačke sigurnosno/bezbjedonosne agencije da ima dojavu... I potkrijepi dojavu izvorima.
Obzirom da nije to uradila... tada..Živo me boli briga ko nju trolla vijestima i zašto. Te kako i koje su posljedice.
Žena je nesposobna, pokvarena i njena politika prema BiH je dvolična.. Također živo me ne zanima njeno seljačko jesam/nisam rekla.
Diplomatski bonton nalaže da hrvatska država reaguje na ovakav vid propagande, jer nije u pitanju Aljaska, već "zemlja koja je najvažniji partner Hrvatske". Ostaje da se vidi.
No, boldano je upravo ono na što treba skrenuti pažnju. Bošnjačka javnost, skupa sa političkom i vjerskom kastom je reagovala nagonski, a ne racionalno, upravo zbog toga što je jedna ovakva izjava "očekivana" od Kolinde!?
Pobogu, jedno je kada Kolinda nešto tako konkretno izjavi, a sasvim suprotno od toga kada to Kolinda ne izjavi, ali se to kao očekivalo od nje.
To je čist i nepromišljan ad hoc napad na presjednicu Hrvatske, i ona iz te situacije izlazi kao moralni pobjednik.
Ne branim ja Kolindu, da se razumijemo, već sam naveo da je ona imala sličnih izjava koliko hoćeš, već ukazujem na traljavost pro - bosanskih (i hercegovački) stranaka koje su nasjele na spin, koji će za krajnji rezultat dovesti do anti - hrvatske histerije.
Tu histeriju već zamjećuju i oni mediji u Hrvatskoj koji su tradicionalno naklonjeni BiH. Čitaj - Bošnjacima.
Ovakav obrat Kolindu dovodi u besprijekornu moralno - političku poziciju, a to je da "političko Sarajevo" traži razlog za napad i onda kada joj se stavljaju u usta riječi koje nije ni rekla.
Last edited by Škobo Habu on 31/07/2019 19:09, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
#406 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Važno tek toliko da se oglase. Politička korektnost.SaraFina wrote:Meni je ovo važno. A ne izjava privatna ili javna K.G.K
- Hajvan
#407 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
vaznije od bilo kakve izjave gospodje KGK….

-
baglama
#408 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Nije majka karala sina sto se kockao,nego sto se vadio.
To se od jutros desava brzopoteznim jezicima...

To se od jutros desava brzopoteznim jezicima...
-
Hafis
#409 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Rekoh ti. Slobodna Bosna portal, grand prodakšn.Lincoln-Burrows wrote:Jeli ovo neka zajebancija ili loši novinari, u naslovu piše evo što je hrvatski ambasador rekao KomšićuŠunj wrote: https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/12 ... msicu.html
OKONČAN SASTANAK: Evo šta je hrvatski ambasador rekao Komšiću
Ambasador Hrvatske u BiH Ivan Sabolić odazvao se pozivu na hitan sastanak kojeg mu je uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komśić.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /190731114
a u tekstu nema ništa šta mu je rekao. Jebe lud a jebe i zbunjen.
Iscrpnije bi podatke dobili sa sastanka Ane Nikolić i Jašara Ahmedovskog u sobi 12 na drugom katu motela Šumatovac kod Aleksinca
-
Škobo Habu
#410 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Jest' ba, kako nije...u smislu da ti je prvi susjed Amerika.Hajvan wrote:vaznije od bilo kakve izjave gospodje KGK….
-
Hafis
#411 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Znači, ipak nasjeli na fake news. Baš me to čudi
Svejedno, ovo je dobro došlo kao trening pljuvačine,i bilo je stvarno dobrih i sočnih komentara, čak i prijedloga za radikalnu mastektomiju što je nešto sasvim inovativno i zaslužuje pozornost. Ali moram posebno istaknuti kolegicu Sarafinu, koja je opet po tko zna koji put pokazala svu raskošnost svog talenta i čak se sjetila mase krezubih škutora, što je također sasvim novi izraz u pljuvačkoj terminologiji. Čestitke svima od srca
.
Valjda onaj Želja nije bio previše grub s onim ambasadorom. Vjerujem da nije, on je ipak jako taktična i koherentna soba i ovaj propust će brzo pasti u zaborav.
Svejedno, ovo je dobro došlo kao trening pljuvačine,i bilo je stvarno dobrih i sočnih komentara, čak i prijedloga za radikalnu mastektomiju što je nešto sasvim inovativno i zaslužuje pozornost. Ali moram posebno istaknuti kolegicu Sarafinu, koja je opet po tko zna koji put pokazala svu raskošnost svog talenta i čak se sjetila mase krezubih škutora, što je također sasvim novi izraz u pljuvačkoj terminologiji. Čestitke svima od srca
Valjda onaj Želja nije bio previše grub s onim ambasadorom. Vjerujem da nije, on je ipak jako taktična i koherentna soba i ovaj propust će brzo pasti u zaborav.
- Lincoln-Burrows
#412 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Ipak je procurilo iz ureda Komšića da je hrvatski ambasador izrazio oštar prosvijed na sve izjave iz BiH a posebno naHafis wrote: Valjda onaj Želja nije bio previše grub s onim ambasadorom. Vjerujem da nije, on je ipak jako taktična i koherentna soba i ovaj propust će brzo pasti u zaborav.
izjavu gosp. Šefika. (valjda je njegova nešto posebno). Žele se baš istrčao ko centarfor.
-
Hafis
#413 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Što je najgore Komšo se nije ni pojavio od sramote i ćurio iz mehane preko puta. . poslao one jarane iz birtije, lafo savjetnike i Sabolić obrisao pod s njima 
-
Hafis
#414 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Sad će Kolinda pozvati bih ambasadora u Zagrebu da mu kaže da se malo uozbilje, a da Želju s ljute loze prebace na mehku. Počeo je gluposti raditi i izgleda ne podnosi rakiju baš k'o birvaktile.
- Hajvan
#415 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
baglama wrote:Nije majka karala sina sto se kockao,nego sto se vadio.
To se od jutros desava brzopoteznim jezicima...![]()
-
Škobo Habu
#416 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Zar je Šefik sposoban dati bilo kakvu suvislu izjavu?Lincoln-Burrows wrote: Ipak je procurilo iz ureda Komšića da je hrvatski ambasador izrazio oštar prosvijed na sve izjave iz BiH a posebno na
izjavu gosp. Šefika. (valjda je njegova nešto posebno). Žele se baš istrčao ko centarfor.
-
Hafis
#417 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Stvarno su idioti. Ajde ovi delegati na forumu, ali članovi predsjedništva, vjerski lideri i dr. Jebote, popali ih Slobodna Bosna i kojekakvi portali, nit je ono vidjelo ikakav konkretan dokaz, zatražilo audio snimak ili bilo što,...ono počne bubati kojekakve patrijotske izjave, a onaj srećo još pozove ambasadora ''na raport''
I onda se žale država ne valja...svak' kriv, samo oni dobronamjerni.
- Lincoln-Burrows
#418 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Sad sam je pronašao, odmah na prvu kako RH ima sve elemente fašizma, maloŠkobo Habu wrote:Zar je Šefik sposoban dati bilo kakvu suvislu izjavu?Lincoln-Burrows wrote: Ipak je procurilo iz ureda Komšića da je hrvatski ambasador izrazio oštar prosvijed na sve izjave iz BiH a posebno na
više odmjerenosti nebi bilo zgoreg.
-
Škobo Habu
#419 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Šefik, bezbeli, odmah počeo da podsjeća na Blaiburg?Lincoln-Burrows wrote: Sad sam je pronašao, odmah na prvu kako RH ima sve elemente fašizma, malo
By the way, sad čitam i Bursaća u momentu fb statusnog nadahnuća.
- SaraFina
#420 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Škobo Habu wrote:Što će hrvatska država učiniti po pitanju ovakvih zlonamjenih tendencija iz jednog od vodećih izraelskih medija, to je unutršnja stvar Hrvatske.SaraFina wrote:
Diplomatski bonton nalaže da hrvatska država reaguje na ovakav vid propagande, jer nije u pitanju Aljaska, već "zemlja koja je najvažniji partner Hrvatske". Ostaje da se vidi.
No, boldano je upravo ono na što treba skrenuti pažnju. Bošnjačka javnost, skupa sa političkom i vjerskom kastom je reagovala nagonski, a ne racionalno, upravo zbog toga što je jedna ovakva izjava "očekivana" od Kolinde!?
Pobogu, jedno je kada Kolinda nešto tako konkretno izjavi, a sasvim suprotno od toga kada to Kolinda ne izjavi, ali se to kao očekivalo od nje.
To je čist i nepromišljan ad hoc napad na presjednicu Hrvatske, i ona iz te situacije izlazi kao moralni pobjednik.
Ne branim ja Kolindu, da se razumijemo, već sam naveo da je ona imala sličnih izjava koliko hoćeš, već ukazujem na traljavost pro - bosanskih (i hercegovački) stranaka koje su nasjele na spin, koji će za krajnji rezultat dovesti do anti - hrvatske histerije.
Tu histeriju već zamjećuju i oni mediji u Hrvatskoj koji su tradicionalno naklonjeni BiH. Čitaj - Bošnjacima.
Ovakav obrat Kolindu dovodi u besprijekornu moralno - političku poziciju, a to je da "političko Sarajevo" traži razlog za napad i onda kada joj se stavljaju u usta riječi koje nije ni rekla.
Nije nagonski reagovala bošnjačka javnost, nego legitimno i odbrambeno. Obzirom na sve vidjeno od K.G.K Zašto? Zato što je dotična presjednica dvolično grlila majke po Srebrenici, da bi se par mjeseci nakon toga licemjerno izrigala na cijeli bošnjački narod zbog propale politike Dragana Čovića i nemogućnosti da malobrojnim Hrvatima u FBiH osigura uvođenje Apartheid-a nad Bošnjacima.
Braniš nešto što nema smisla.
A ove delegate čitam i na matičnom forumu kako likuju od sinoć, a sad ovdje moralne vertikale nekom izigravaju.
Znamo se dečki.....
A znamo i preCjednicu i njemu dvoličnost.
- mO k3
#421 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Hmmm .... jebi me ako ovo sve nije u dogovoru sa USASaraFina wrote:Meni je ovo važno. A ne izjava privatna ili javna K.G.K
- SaraFina
#422 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Škobo Habu wrote:Šefik, bezbeli, odmah počeo da podsjeća na Blaiburg?Lincoln-Burrows wrote: Sad sam je pronašao, odmah na prvu kako RH ima sve elemente fašizma, malo
By the way, sad čitam i Bursaća u momentu fb statusnog nadahnuća.
Lincoln, nećeš glasati za K.G.K jer dematira izjavu spinom?
Jeste se uživjeli na temi s podrškom uz gusle
Last edited by SaraFina on 31/07/2019 19:44, edited 1 time in total.
- SaraFina
#423 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Hafis wrote:Stvarno su idioti. Ajde ovi delegati na forumu, ali članovi predsjedništva, vjerski lideri i dr. Jebote, popali ih Slobodna Bosna i kojekakvi portali, nit je ono vidjelo ikakav konkretan dokaz, zatražilo audio snimak ili bilo što,...ono počne bubati kojekakve patrijotske izjave, a onaj srećo još pozove ambasadora ''na raport''I onda se žale država ne valja...svak' kriv, samo oni dobronamjerni.
Obzirom na dosadašnje ponašanje transfera blama tj presjednice.... I provale dosadašnje... OVAJ "spin" su joj Židovi "podvalili", kao da je promatrala mjesecima služba za "analizu ponašanja"
Šta kmečiš?
- Lincoln-Burrows
#424 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Neću za nju ali ne zbog demanta, usvari možda i ne izađem iako imam pravo.SaraFina wrote:
Lincoln, nećeš glasati za K.G.K jer dematira izjavu spinom?
Jeste se uživjeli na temi s podrškom uz gusle:D
Ja očekivao sad idu izvinjenja pa nismo tako mislili a znam nije baš ugodno
poslije ovakvih etiketiranja se izvinjavat. Komšić ko šerif, odmah privođenje
na razgovor. Žalosno je ovo ne valja.
- SaraFina
#425 Re: Kolinda Grabar-Kitanović
Teže je vama pao demant preCjednice, i hladan tuš nego da se stvarno izrigala po Bošnjacima.
Od tud i kmeka mučenička i zahtjevi za provjerom izjave dotične.
Još se vi nadate u vjerodostojnost
A lafo kritika Želji i Džaferu.
Od tud i kmeka mučenička i zahtjevi za provjerom izjave dotične.
Još se vi nadate u vjerodostojnost
A lafo kritika Želji i Džaferu.