Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris033 wrote: ↑05/02/2020 18:59
Obzirom da sa prizora gledam na ruševine Standarda, jedva čekam izgradnju Delte. Ovaj dio grada će izgradnjom Delte totalno promijeniti izgled, a stanovnici Stupa će konačno imati kakav-takav sadržaj. Navodno će i Delta imati svoje kino dvorane.
U vezi kino dvorana, da li je posjeta kinima u Sa toliko dobra da je to jedan profitabilan biznis???
Jer, pored Cinema Citya , sad odjednom imamo izgradnju sličnog kina kod Holidey hotela, pa je najavljen Cinestar u tom novom Bingu, tu je i kino Novi Grad, pa Miting point , sad hoće i ovaj na Stupu da pravi.....
Kolika su uopće prava koja se plaćaju za prikazivanje filma, jel to sad već digitalni strim sa nekog servera "neđe" direkto ...?
Dijete mi dosta često ide u kino (ja samo za vrijeme SFFa ), ali kaže uvijek je to malo ljudi, desetak ljudi na projekciji, ima li tu održivog rada, profita, ili kriminalne skupine peru pare!!!!!?!??
Bio sam nedavno u Bingu u Tuzli gdje je kino. Otprilike je logika da kino služi kao privlačenje ljudi u tržni centar. A, i obrnuto. Količina ljudi koja dođe u centar radi nabave namirnica, ili kupovine odjeće, ili samo na kahvu - možda neko vidi neku reklamu za film, pa ode u kino.
Druga stvar, parking će biti širok i besplatan.
Treće - lokacija. Još kad se napravi deveta transferzala, to će biti centar u koji će se isplatiti ići više nego u centar za pola grada.
mayab wrote: ↑01/03/2020 09:04
U vezi kino dvorana, da li je posjeta kinima u Sa toliko dobra da je to jedan profitabilan biznis???
Jer, pored Cinema Citya , sad odjednom imamo izgradnju sličnog kina kod Holidey hotela, pa je najavljen Cinestar u tom novom Bingu, tu je i kino Novi Grad, pa Miting point , sad hoće i ovaj na Stupu da pravi.....
Kolika su uopće prava koja se plaćaju za prikazivanje filma, jel to sad već digitalni strim sa nekog servera "neđe" direkto ...?
Dijete mi dosta često ide u kino (ja samo za vrijeme SFFa ), ali kaže uvijek je to malo ljudi, desetak ljudi na projekciji, ima li tu održivog rada, profita, ili kriminalne skupine peru pare!!!!!?!??
Kinodvorana je postala standard u mall-ovima. Osim u HR kinodvoranu imas odavno u Mepadsu u Mo, poslije toga u Bingu Tz.
Racunica je jednostavna, utrpas djecu u kino dok se bavis shoppingom ili shopping zakljucis kinom.
Film se kupuje od distrubutera sto je puno povoljnije od prava koje otkupljuje distrubuter.
Obzirom da sa prizora gledam na ruševine Standarda, jedva čekam izgradnju Delte. Ovaj dio grada će izgradnjom Delte totalno promijeniti izgled, a stanovnici Stupa će konačno imati kakav-takav sadržaj. Navodno će i Delta imati svoje kino dvorane.
Neće ovo biti pravi mall na fazon SCC ili tuzlanskog BCC, ovdje će biti jedan ogroman hipermarket koji će zauzimati otprilke polovinu ukupne površine, zatim veliko kino i ostatak od nekih 6000 kvadrata ako se dobro sjećam je za ostale radnje, vjerovatno restoran, DM i još nešto sitno
Jeli srusen Standard?
Djelimično srušen. Nadam se što bržem početku radova i otvaranju, vjerovatno, najboljeg i najljepšeg TC-a u Sarajevu
Po čemu zaključuješ da će biti najljepši, kad nema nikakvog rendera još? Na banjalučku deltu se već dugo vremena žale da je sfušerena, da fali food court, svakakvih još problema ima. Zašto bi sarajevska bila bolja?
Haris033 wrote: ↑27/04/2020 20:51
Salim se malo. Posto se ove ruševine nalaze u mojoj mahali, bilo kakav objekat da se napravi, meni će biti najljepši.
Meni se cini da su srusili samo jedan manji dio a ostatak stoji vec duzi vremenki period, grijesim li? Ruse li jos uvijek?
Zapravo nisam ni siguran da ostatak pripada Standardu?
I vidio sam da pored nesto grade
Da, srušen je samo mali dio.
Inače, po katastru cijeli kompleks Standarda pripada Delta grupaciji, odnosno, Miškoviću.
Isti se nalazi na području Općine Ilidža i čeka se dozvola korumpiranog Memića da se počne sa izgradnjom TC-a.
Mislim da lobisti iz Binga, SCC-a i SDA, namjerno opstruiraju izgradnju Delte i to najviše zbog konkurencije.
Haris033 wrote: ↑27/04/2020 20:51
Salim se malo. Posto se ove ruševine nalaze u mojoj mahali, bilo kakav objekat da se napravi, meni će biti najljepši.
Meni se cini da su srusili samo jedan manji dio a ostatak stoji vec duzi vremenki period, grijesim li? Ruse li jos uvijek?
Zapravo nisam ni siguran da ostatak pripada Standardu?
I vidio sam da pored nesto grade
Ono pored sto se gradi je u krugu HTC pa vjerovatno oni grade novi objekat
sarajevsko_pivo wrote: ↑07/05/2020 09:38
Da vidimo kako Bingo misli otvoriti centar još ovog mjeseca...
Ako završe, teoretski moze otvoriti hipermarket, sumnjam da bi sebi dozvolio luksuz da to stoji i čeka mogućnost da se dozvoli rad cijelog šoping centra, zbog trenutnih mjera glede covid19!
A lako je moguće da se u roku mjesec dana skine i zabrana sa rada šoping centara, tako da negdje potkraj juna otvori komplet objekat
al jedno je sigurno Cinestar ce ubijati se od posla i prometa nama sa opštine NG dodje kao mucenje kad covjek mora otici u onaj cinema city ovako desetak minuta pjehoke sa alpasina
Nema jos puno posla ali cini mi se da nema sanse da stignu u junu otvoriti, mozda krajem juna? Bar se tako cini kad gledas dok prolazis. Ne znam kakvo je stanje unutar objekta.
Nike af1 white wrote: ↑07/05/2020 10:57
al jedno je sigurno Cinestar ce ubijati se od posla i prometa nama sa opštine NG dodje kao mucenje kad covjek mora otici u onaj cinema city ovako desetak minuta pjehoke sa alpasina
A nama koji nismo blizu dobro dođe onih par stotina parking mjesta.
Nike af1 white wrote: ↑07/05/2020 10:57
A nama koji nismo blizu dobro dođe onih par stotina parking mjesta.
ma samo covjek da se rijesi poderanih i razvaljenih stolica losih kokica i ocajnog 3d cinestar bar ima vrhunski nivo kad je usluga u pitanju u Bl sam bio i ono je da se sjebes koja je razlika naspram CC