Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post Reply
muha_sa

#401 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:9 puta sam neki dan otisao u poreznu upravu od 8 do 13 h.Svaki put po drugi papir ili pecat...I 10 za 3 dana.Za jedan jebeni papir da nisam duzan.A nisam.6 puta u vodovod i jos nisam zavrsio.Jedan jebeni papir i 80 km duga za nesta,veze nemam za sta.Nema to samo tako platit,nauka citava.Za svaku jebenu stvar cekam,niko nista ne zna,dok zamisao sprovedem u djelo popijem kutiju apaurina.Sta me ba boli kurac jel Halida,Djordje il Valentin? Kojem se bogu moli i jel mu dedo bio domobran il neki drugi racq.Daj mi nekoga ko zna raditi svoj posao.I hoce.Tad ce nam biti bolje.Cuj samra,ko je ba samra? Da izvines, gladi picku povazdan za par milja,kad joj sta treba nazove na telefon i sve joj spremno...Sta cemo mi niciji i nestranacki? Pricat citav zivot o njima? Dok oni lopataju?
osupnut sam :(
Kikibombona

#402 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kikibombona »

Freamon Lester wrote:Jao pamfleta i rasprava. Gospodja doji sa Budnjine pipe budzet ili neko ko je gura u politici i sad kad je se neki kriminal razotkrio mora se voda mutiti sa ovakvim poluretardiranim izjavama.

SDA je osnova Bosnjackog drustva. Ona ce da daje i da uzima. Tako da se postavlja logicno pitanje. Ko je ta Vera da sprjecava SDA da uzima i haraci ono sto toj stranci istinski pripada?

I neka je tako. Sve dok ovakvi pokvarenjaci obitavaju i dobijaju glasove i SDA redovno odnosi najvise mandata neka se krade i otima. Ako Bog da, pa da u kuce krenu ulaziti po bijelu tehniku, zlato i devize. Jer narod koji ovakve spodobe bira nije ni zasluzio bolje. Narod koji se ne moze politicki organizovati da ovakve spodobe posalje u opozociju jednom za sva vremena nije bolje ni zasluzio.

Navedite mi jednog bliskog privatnika SDA da mu se ne kaci kriminal i kradja. To je dnk te organizacije zadnjih 12 godina. Jos samo nisu kokosi poceli krasti. Pa generalni sekretar stranke posreduje za par hiljada pri zaposljavanju na budzet. Jasno vama je da kad nekog zaposlis na budzet da si ostetio drzavu u narednih 40 godina za preko miliona. I to tako sve za par hiljada.

I fkt. se vise ne mogu nacuditi ljudima koje to sve iznenadjuje i koji se tome ibrete onako od srca. Ili ste glupi ili se pravite glupi. Nema treceg.

I opet na pocetak. Demokratija jarane. Demokratija jarane bez razvijenih ostalih institucija koje su potrebne da drze taj sistem je nista drugo osim pitome dikature. A danasnja SDA je metastazirala u kleptomansku stranku koja vlastiti kriminal prikriva fasizmom. Bez pratecih institucija koje ce tu kleptomaniju obuzdat nije moguce napraviti normalan sistem. Svaki pokusaj je banalno mlacenje orazne slame.

Dakle Vera i slicne ako misle da mogu graditi sistem koji je normalan za zivot slobodno neka se zapitaju za svoje mentalno zdravlje.

Neka se krade i otima. Sto vise to bolje. Ja sam cak i za to da se par ljudi (neovisno o nacionalnosti) odvede Budnji na radnu akciju. Prisilno. Da se konacno prestanemo iscudjavati i narod konacno shvati u kakvom sistemu zivi....
Korupcija i kriminal su postali dio mentaliteta naroda. Veoma mali procenat stanovnistva na manjem ili visem nivou ne sudjeluje u kriminalu, korupciji, ne nudi mito ili ne krsi zakon. Nedavno pricam sa komsijom koji je otisao u Njemacku. Covjek za par mjeseci prostudirao njemacke zakone i vec nasao nacine da 'zajebe' drzavu. A covjek je sasvim normalan, rekao bih prosjecan, sto jasno pokazuje da smo generalno pogan od naroda.

Pogledaj pricu sa austrijskim desnicarem sto je surovao sa Rusima. Frajer je isti dan podnio ostavku na sve funkcije. Pada vlada dan poslije. Koliko smo daleko od toga najbolji je pokazatelj Dodik koji kaze: nije uradio nista nezakonito, nastimano mu. Kakva stoka jbt, narod koji za njega glasa. Ima pameti jedino za sitna lukavstva i prevare, za hinjsko podmetanje noge. Dalje od toga ne vide.

Protiv ovakvog sistema se najmanje bune, ako izuzmemo uhljebe, nezaposleni i mizerno placeni radnici. Jednostavno nemaju kapacitet da shvate da ne mora tako, da moze drugacije ako se angazuju na neki nacin. Tu dolazimo do dijela kada kazes: neka im iznose stvari iz kuce. I ja nekad tako pomislim, neka vam vade dusu kada ste debili. Nevjerovatan narod. Iako zivim u BiH cijeli zivot ne mogu pouzdano reci kolika je nasa tolerancija na nepravdu, na kriminal i sve ostalo sto na donosi vlast. Cini se da je bezgranicna.
kakavdanakneiskustvu

#403 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Freamon Lester wrote:Jao pamfleta i rasprava. Gospodja doji sa Budnjine pipe budzet ili neko ko je gura u politici i sad kad je se neki kriminal razotkrio mora se voda mutiti sa ovakvim poluretardiranim izjavama.

SDA je osnova Bosnjackog drustva. Ona ce da daje i da uzima. Tako da se postavlja logicno pitanje. Ko je ta Vera da sprjecava SDA da uzima i haraci ono sto toj stranci istinski pripada?

I neka je tako. Sve dok ovakvi pokvarenjaci obitavaju i dobijaju glasove i SDA redovno odnosi najvise mandata neka se krade i otima. Ako Bog da, pa da u kuce krenu ulaziti po bijelu tehniku, zlato i devize. Jer narod koji ovakve spodobe bira nije ni zasluzio bolje. Narod koji se ne moze politicki organizovati da ovakve spodobe posalje u opozociju jednom za sva vremena nije bolje ni zasluzio.

Navedite mi jednog bliskog privatnika SDA da mu se ne kaci kriminal i kradja. To je dnk te organizacije zadnjih 12 godina. Jos samo nisu kokosi poceli krasti. Pa generalni sekretar stranke posreduje za par hiljada pri zaposljavanju na budzet. Jasno vama je da kad nekog zaposlis na budzet da si ostetio drzavu u narednih 40 godina za preko miliona. I to tako sve za par hiljada.

I fkt. se vise ne mogu nacuditi ljudima koje to sve iznenadjuje i koji se tome ibrete onako od srca. Ili ste glupi ili se pravite glupi. Nema treceg.

I opet na pocetak. Demokratija jarane. Demokratija jarane bez razvijenih ostalih institucija koje su potrebne da drze taj sistem je nista drugo osim pitome dikature. A danasnja SDA je metastazirala u kleptomansku stranku koja vlastiti kriminal prikriva fasizmom. Bez pratecih institucija koje ce tu kleptomaniju obuzdat nije moguce napraviti normalan sistem. Svaki pokusaj je banalno mlacenje orazne slame.

Dakle Vera i slicne ako misle da mogu graditi sistem koji je normalan za zivot slobodno neka se zapitaju za svoje mentalno zdravlje.

Neka se krade i otima. Sto vise to bolje. Ja sam cak i za to da se par ljudi (neovisno o nacionalnosti) odvede Budnji na radnu akciju. Prisilno. Da se konacno prestanemo iscudjavati i narod konacno shvati u kakvom sistemu zivi....
:thumbup:
Kikibombona

#404 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kikibombona »

Dino Konakovic na FB :thumbup:
Mene nisu iznenadile njihove reakcije. Pokusaj da se njima objasni da to sto govore nema veze sa nasom vjerom, da je rahmetli predsjednik Alija Izetbegovic iza kojeg se vecina skriva drugacije govorio i postupao ili pozivanje na ljudske i civilizacijske vrijednosti, uzaludan je. Da mozda Bosnjak iz manjeg BiH entiteta iz svoje prizme pokusa objasniti sta znaci njihovo “bosnjacenje” po Sarajevu? Nema potrebe. Niti razmiju niti ce razumjeti.
Da kazes njihovim jezikom “otisao je Mario, a dosla Lejla”? Nema potrebe.
U stanju kad se njima rusi taj svijet budzetskih komoditeta i stranackih prava, kad vise nije dovoljno mahati clanskom kartom stranke i tako dobiti posao ili tender, kad kontrole ulaze u njihova mala carstva i otkrivaju sve moguce malverzacije, kad Registar pokaze koliko njih jede budzetski novac ne radeci nista, oni bljuju vatru na sve oko sebe.
Jednako njima smeta Vera, Srdjan, Elmedin, Amel, Elvedin, Samir, Igor, Dzevad.
Mene zovu “adzija”
Njihovi su me novinari poredili sa milosevicem, najavili da cemo “ukinuti identitet Bosnjaka”, vjeronauku izbaciti iz skola.
Ostrasceni kazu da u Kantonu Sarajevo nema vise naseg lijepog Bosanskog jezika, a njega ima vise nego ikad. Da to pokusamo objasniti? Nema potrebe.
Glasno i cesto njihove pobjegulje govore o patriotizmu dobitnicima najvecih ratnih priznanja i herojima odbrane nase zemlje od agresije. Da mi njih podsjetimo gdje su bili kad je bilo najteze?
Nemoguce, a i nema potrebe
Al’ zato ima potrebe da mi njih razbijemo djelima moj Harkane
Ima potrebe da svaki pedalj budzetski pretresemo i dokazemo koliko su nase drustvo oslabili korupcijom, kriminalom, nepotizmom.
Koliko su nas oslabili pred vanjskim, a posebno unutrasnjim neprijateljima nase zemlje. I ima potrebe da to iz temelja promijenimo. Da ovaj sistem resetujemo i pravimo pravednije drustvo.
Jer to je zapravo njihov najveci strah.
Pravedno drustvo, jednakih sansi za sve. Bez stranackih i rodjackih privilegija.
A u sustini, to su mangupi sa drustvenih mreza, cesto se kriju iza laznih profila, nema tu prave japije koje bi se neko trebao plasiti.
Tigrovi od papira kako kaze Komandant.
Budzetski tigrovi od papira.
HAVANA

#405 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by HAVANA »

Nisam ga nesto simpatisao al sve mi je simpaticniji sa ovim nekim stvarima koje vidim da se stvarno desavaju.A vidim i reakcije.Igrom slucaja znam par majmuna stranackih... :D
HAVANA

#406 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:9 puta sam neki dan otisao u poreznu upravu od 8 do 13 h.Svaki put po drugi papir ili pecat...I 10 za 3 dana.Za jedan jebeni papir da nisam duzan.A nisam.6 puta u vodovod i jos nisam zavrsio.Jedan jebeni papir i 80 km duga za nesta,veze nemam za sta.Nema to samo tako platit,nauka citava.Za svaku jebenu stvar cekam,niko nista ne zna,dok zamisao sprovedem u djelo popijem kutiju apaurina.Sta me ba boli kurac jel Halida,Djordje il Valentin? Kojem se bogu moli i jel mu dedo bio domobran il neki drugi racq.Daj mi nekoga ko zna raditi svoj posao.I hoce.Tad ce nam biti bolje.Cuj samra,ko je ba samra? Da izvines, gladi picku povazdan za par milja,kad joj sta treba nazove na telefon i sve joj spremno...Sta cemo mi niciji i nestranacki? Pricat citav zivot o njima? Dok oni lopataju?
osupnut sam :(
Sto,i ti bi gladio al ne mozes? :D
strucnjakdemagog

#407 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by strucnjakdemagog »

Kikibombona wrote:

Korupcija i kriminal su postali dio mentaliteta naroda. Veoma mali procenat stanovnistva na manjem ili visem nivou ne sudjeluje u kriminalu, korupciji, ne nudi mito ili ne krsi zakon. Nedavno pricam sa komsijom koji je otisao u Njemacku. Covjek za par mjeseci prostudirao njemacke zakone i vec nasao nacine da 'zajebe' drzavu. A covjek je sasvim normalan, rekao bih prosjecan, sto jasno pokazuje da smo generalno pogan od naroda.

Pogledaj pricu sa austrijskim desnicarem sto je surovao sa Rusima. Frajer je isti dan podnio ostavku na sve funkcije. Pada vlada dan poslije. Koliko smo daleko od toga najbolji je pokazatelj Dodik koji kaze: nije uradio nista nezakonito, nastimano mu. Kakva stoka jbt, narod koji za njega glasa. Ima pameti jedino za sitna lukavstva i prevare, za hinjsko podmetanje noge. Dalje od toga ne vide.

Protiv ovakvog sistema se najmanje bune, ako izuzmemo uhljebe, nezaposleni i mizerno placeni radnici. Jednostavno nemaju kapacitet da shvate da ne mora tako, da moze drugacije ako se angazuju na neki nacin. Tu dolazimo do dijela kada kazes: neka im iznose stvari iz kuce. I ja nekad tako pomislim, neka vam vade dusu kada ste debili. Nevjerovatan narod. Iako zivim u BiH cijeli zivot ne mogu pouzdano reci kolika je nasa tolerancija na nepravdu, na kriminal i sve ostalo sto na donosi vlast. Cini se da je bezgranicna.
u ova 2 posta sve objasnjeno. :thumbup:

samo se ne bih slozio da je narod tolerantan, prije bih rekao da je glup. kad krene prica u drustvu na temu zivota u BiH, vecina je stava da se ne moze nista promijeniti, da treba bjezat odavde i sl. i onda izađe na izbore i glasa za istog. kao svi su isti, nemas za koga glasat. dalje od toga, narod ne moze pohvatat.
strucnjakdemagog

#408 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by strucnjakdemagog »

nego, vezano za temu, novog komesara milorada basica poznajem licno i mogu vam potvrditi da covjeku uopste nije drago sto je preuzeo tu funkciju. koliko sam upratio iz njegove price ranije, situacija u MUP-u je slicna kao i u ostalim kantonalnim institucijama, odnosno ljudi bez skole i znanja su postavljeni na neka rukovodeca mjesta.
tandmand

#409 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by tandmand »

_Scarlett_ wrote:Dajte Milana Tegeltiju, postenjacina! Multikulti da bude a ne nasi SDA lopovi 8)
A Puzigača, on valja?

Telgetija je krajnji rezultat SDA politike ustupaka i podrške "legitimnim" predstavnicima Srba i Hrvata.

Vera, da je legitimna i dio paketa ustupaka imala bi podršku samrice.
General War

#410 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

tandmand wrote:
_Scarlett_ wrote:Dajte Milana Tegeltiju, postenjacina! Multikulti da bude a ne nasi SDA lopovi 8)
A Puzigača, on valja?

Telgetija je krajnji rezultat SDA politike ustupaka i podrške "legitimnim" predstavnicima Srba i Hrvata.

Vera, da je legitimna i dio paketa ustupaka imala bi podršku samrice.
:thumbup:
kamberovica polje

#411 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by kamberovica polje »

Važno je da razbijemo iluziju da su političari negativci a da je narod žrtva koja zaslužuje bolje.
Narod je direktni saučesnik u zločinu protiv vlastite države i ne zaslužuje ništa bolje.
Samo će gore bit jer je vladavina idiotizma tek počela.
muha_sa

#412 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by muha_sa »

kamberovica polje wrote:Važno je da razbijemo iluziju da su političari negativci a da je narod žrtva koja zaslužuje bolje.
Narod je direktni saučesnik u zločinu protiv vlastite države i ne zaslužuje ništa bolje.
tacno tako :thumbup:

a nardo iz tvog posta su svi oni koji NE IZLAZE na izbore pod izgovorom da nemaju za koga glasat :-) da njihov glas ništa promjenit ne može i ostale vadione svoje ljenosti :-) glasaci ovih koji nas handre 20 i kusur godina su redovni na glasackim mjestima taman da mora pješke kilometrima tabanat--dok ovi apstinenti sjede u kaHvicima i traznoraznim dudlaonama i kad se sve završi prvi su koji pametuju--birali ste to vam-- :-) :-)
Sanjarko

#413 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Sanjarko »

Ne sjede apstinenti na kaficama, nego kuci i sl. Dan im bude ko i svaki dan. Vecinom pada glasanje kako znam subotom pa oni malo pijaca, malo kuca i sl.

Nisu apstinenti krivi sto ih niko nema animirati da glasaju.

Bili su apstinenti na protestima onomad pa sta bi?

Plenumi jedino i optuzbe da ruse drzavu i sl.

Slazem se sa pojedinim komentarima od strane @Kikija i jos nekog. Postali smo prilicno los narod, ne bi ja rekao pogan narod, ali jesmo se pokvarili prilicno ali ima i dalje onih koji nisu.

Ovo se odnosi ne samo na Bosnjake nego na sve Bosance.
SmokingMan

#414 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SmokingMan »

Pustiti ih neka rade ono u čemu su najbolji,svakako će kolektivni um opterretiti nacionalizmom.Taman pripremaju instalaciju čiča Draže,imat će se ljudi o čemu zabaviti,taman da zaborave na svoje svakodnevne probleme.Ono,taman da se oni pripreme za naredni ciklus izbora,ima materijala na pretek,a i ovce su sve na borju.... :thumbup:
Bodkin

#415 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Bodkin »

kamberovica polje wrote:Važno je da razbijemo iluziju da su političari negativci a da je narod žrtva koja zaslužuje bolje.
Uh kako tacno
cyprus

#416 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by cyprus »

Bodkin wrote:
Uh kako tacno
Apsolutno :thumbup:

To je jedan od glavnih razloga zašto ne gotivim pretjerano Dubiozu Kolektiv... Oni su glavni podstrekač tog mita, bar među mlađom populacijom...
SmokingMan

#417 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by SmokingMan »

Jebi ga,kako će na svoju ciljanu publiku.Hajde nekome reci da i on za ovakvu situaciju snosi odgovornost,a ego mu govori drugačije... :thumbup:
pustopoljina

#418 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by pustopoljina »

Kad se pogledas u ogledalo i trebas reci- you failed this country...
muha_sa

#419 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by muha_sa »

Vizionar 1985 wrote:Ne sjede apstinenti na kaficama, nego kuci i sl. Dan im bude ko i svaki dan. Vecinom pada glasanje kako znam subotom pa oni malo pijaca, malo kuca i sl.

Slazem se sa pojedinim komentarima od strane @Kikija i jos nekog. Postali smo prilicno los narod, ne bi ja rekao pogan narod, ali jesmo se pokvarili prilicno ali ima i dalje onih koji nisu.

milja maraka za neopravdan izlazak na izbore paŠ vidjet ima li ih ko animirat
Kikibombona

#420 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Kikibombona »

Izmedju Bosnjaka, Srba i Hrvata ima odredjenih razlika, narocito politickih, ali kada su u pitanju kriminal i korupcija, nema apsolutno nikakve razlike. Nemoguce je reci ko je gori.
salik79

#421 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by salik79 »

muha_sa wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ne sjede apstinenti na kaficama, nego kuci i sl. Dan im bude ko i svaki dan. Vecinom pada glasanje kako znam subotom pa oni malo pijaca, malo kuca i sl.

Cuj "neopravdan izlazak na izbore"?! :? :mrgreen:
Lost_Found

#422 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by Lost_Found »

Banksy wrote:Ako lider 30 godina vladajuće stranke za osobu druge etničke pripadnosti namjerno slaže da je ''sumnjivih namjera stigla iz Beograda nakon rata'',
ako glasilo 30 godina vladajuće stranke generala Armije BiH naziva četnikom (čiča Jova),
ako kandidat na izborima 30 godina vladajuće stranke nebošnjake naziva krmojedima,
ako portal 30 godina vladajuće stranke sistematski laže, blati, širi agresivno mržnju, i huška javnost protiv svih nebošnjaka koji su rat proveli u Sarajevu, a dio su neke druge političke priče,
onda je to narativ koji se spustio iz vrha, koji se sve vrijeme vrlo vitalan, krio 30 godina, a razotkrio u trenutku kad su kočnice popustile jer se po prvi put u 30 godina izgubila vlast.
SDA je neofašistička stranka, jednaka istim, takvim, bratskim, s kojima je svezala zastave prije 30 godina, za koje je pri njihovom osnutku rekla ''gdje ste dosad, vas smo čekali'', za koje je nekidan pustila suzu u ''emotivnom govoru'' u Mostaru.
I mora se biti vrlo naivan, pa pomisliti da je tuka ovo izgovorila spontano, slučajno, bez miga iz vrha stranke. Ovo se radi smišljeno, a sve ne bi li se na bilo koji način probudio bijes i revolt (mahom polupismene, primitivne) javnosti, pa krenulo u skidanje sadašnje sarajevske vlade, bilo kojim sredstvima.
Banksy po obicaju u sridu :izet:
General War

#423 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by General War »

cyprus wrote:
Bodkin wrote:
Uh kako tacno
Apsolutno :thumbup:

To je jedan od glavnih razloga zašto ne gotivim pretjerano Dubiozu Kolektiv... Oni su glavni podstrekač tog mita, bar među mlađom populacijom...
Sa preko pola miliona nevazecih listica, nebih se bas mogao sloziti s tobom.
muha_sa

#424 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by muha_sa »

salik79 wrote:
muha_sa wrote:

Cuj "neopravdan izlazak na izbore"?! :? :mrgreen:
nije ti jasno :? ne može glasac bit u bolnici, na službenom putu.......................... :? :?
славянин

#425 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?

Post by славянин »

@general war

Odakle ti podatci o pola miliona nevaceih listica ?
Post Reply