Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post Reply
Sierra club

#401 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

insomnia78 wrote:Jesi ti decko spreman poginuti za to. Ono dok raja ispija kafe po Ze, Sa i Tz, dijaspora se zajebava po forumu a ti odes i pogines?
Ja nisam za tako nešto. A ako neko odluči na zapadu da aktivno podijeli BiH. Onda bi ovo bila alternatva ratu.
славянин

#402 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

Sierra club wrote:
insomnia78 wrote:Jesi ti decko spreman poginuti za to. Ono dok raja ispija kafe po Ze, Sa i Tz, dijaspora se zajebava po forumu a ti odes i pogines?
Ja nisam za tako nešto. A ako neko odluči na zapadu da aktivno podijeli BiH. Onda bi ovo bila alternatva ratu.
Samo si malo naivan ako mislis (ponavljam) da bi Bosanski
Srbi dali pola RS-a nakon dejtona.
Sierra club

#403 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

^^ moguće da Sam naivan. Ali ako im valja u RS-u kao dio BiH, onda u čemu je problem? Nek uživaju.

Ako hoće vani, mojaru nešto ponudit. Ja sam za cijelovitu BiH, Ali ako to izgubimo, onda sve dolazi u obzir i nebi bio kraj svijeta.
славянин

#404 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

Sierra club wrote:^^ moguće da Sam naivan. Ali ako im valja u RS-u kao dio BiH, onda u čemu je problem? Nek uživaju.

Ako hoće vani, mojaru nešto ponudit. Ja sam za cijelovitu BiH, Ali ako to izgubimo, onda sve dolazi u obzir i nebi bio kraj svijeta.
Nazalost "granicu" su dobili u dejetonu,sada vrijeme radi za seperatiste.
Hajvan

#405 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Hajvan »

naravno, samo se ceka da se begovi namire
detroit-mercy

#406 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by detroit-mercy »

Thorgerson wrote:Ni ja ne kontam smisao ovih emisija? Dakle, znas sta ce guslat i ti mu jos dajes da truje medijski prostor. Fkt ne kontam.

Ali eto, za gledanost ce se sve uraditi.

Isto vazi i za Dodika, pa nije normalno koliko se njemu medijske paznje pridaje. Svi mediji u federaciji bi trebali da ga iskuliraju ali hladno! Garantujem vam da bi naredne izbore popušio samo tako...

Al jok...nema se o cemu pisat, pa deder mali potraži sta je sinoc dodik izjavio na nekoj zklj televiziji. :-) :-) :-)
Ali onda je problem ko bi na ovoj ovamo strani ispusio izbore :mrgreen:
155_mm

#407 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by 155_mm »

kao i uvijek. sve se zavrsi na tome da je pitanje dana a mozda i sata kad ce se manji entitet odvojiti od BiH jer su to sve ubermenc do ubermenca i svi su sutra spremni poginuti za 49% BiH.
славянин

#408 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

155_mm wrote:kao i uvijek. sve se zavrsi na tome da je pitanje dana a mozda i sata kad ce se manji entitet odvojiti od BiH jer su to sve ubermenc do ubermenca i svi su sutra spremni poginuti za 49% BiH.
Ne, ali sumnjas da za 20-30 godina nece doci momenat i politicka klima u svijetu kada ce moci potegnuti za otcjepljenjem tipa katalonije ili slicno ?
Sierra club

#409 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

славянин wrote:
155_mm wrote:kao i uvijek. sve se zavrsi na tome da je pitanje dana a mozda i sata kad ce se manji entitet odvojiti od BiH jer su to sve ubermenc do ubermenca i svi su sutra spremni poginuti za 49% BiH.
Ne, ali sumnjas da za 20-30 godina nece doci momenat i politicka klima u svijetu kada ce moci potegnuti za otcjepljenjem tipa katalonije ili slicno ?
Ili veijeme gdje će biti moguće uništiti entitete?
Sierra club

#410 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

славянин wrote:
Sierra club wrote:^^ moguće da Sam naivan. Ali ako im valja u RS-u kao dio BiH, onda u čemu je problem? Nek uživaju.

Pa koliko u učvrstili tu “granicu” zadnjih 20 godina?
General War

#411 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by General War »

Sierra club wrote:
славянин wrote:

Pa koliko u učvrstili tu “granicu” zadnjih 20 godina?
entiteti nemaju granice
Hajvan

#412 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Hajvan »

ne sumjnjas li da ce doci moment opet 600godisnje taslacine?
DrugaGimnazija

#413 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by DrugaGimnazija »

Kakav crni Sandzak?! Nemojte, molim vas, gurati taj dio Srbije u istu drzavu s nama!! Gluho bilo.
:bih:
славянин

#414 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

General War wrote: entiteti nemaju granice
Imaju li kantoni ? Ima li Vojvodina naprimjer ? Ima li Katalonija - Baskija ?

Entiteti imaju granice... entitetske - mozda primjetis to kada predjes preko vraca ili bilo gdje drugo pozdravit ce te tabla,zastava,druga policija,administracija i nadleznosti pod entitetskom kontrolom koje su de facto 80% autonomne, mozes sebe da lazes ? Ili da ti to smeta ... ali to je realnost.- sada kao sto rekoh vrijeme je na strani seperatista...
archi_a

#415 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by archi_a »

Iiiiii, još jedno apsurdno tumačenje od strane srba, da ne kažem mitomanija. :D Tako granicu između Kosova i Srbije, gdje postoje graničari i gdje svaki od njih mora pokazati pasoš, a u većini slučajeva i tražiti odobrenje za ulazak na Kosovo nazivaju "administrativnom linijom" , a administrativnu liniju entiteta u Bosni i Hercegovini nazivaju "granicom"!
Šta ćeš? Dijagnoza. :D
славянин

#416 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

archi_a wrote:Iiiiii, još jedno apsurdno tumačenje od strane srba, da ne kažem mitomanija. :D Tako granicu između Kosova i Srbije, gdje postoje graničari i gdje svaki od njih mora pokazati pasoš, a u većini slučajeva i tražiti odobrenje za ulazak na Kosovo nazivaju "administrativnom linijom" , a administrativnu liniju entiteta u Bosni i Hercegovini nazivaju "granicom"!
USTAV BiH

4. Kretanje roba, usluga, kapitala i lica Postoji sloboda kretanja širom Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina i entiteti neće ometati punu slobodu kretanja, lica, roba, usluga i kapitala širom Bosne i Hercegovine. Nije-dan entitet neće provoditi bilo kakvu kontrolu na granici između entiteta.
Tako je - zabiti glavu u zemlju kao noj i nadati se najboljem :thumbup:
90minut

#417 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by 90minut »

Da realnost je da BiH ima samo na papiru isto tako je realnost da se RS nece nikad odvojiti bez krvavog rata jer ovo nije slucaj kao Kosovo - Srbija ovdje si komšija jedan s drugim.
A zamisli scene da prođe u praksi granica u istočnom Sarajevu koji je kao RS. :lol:

Dakle i da pokušaju odraditi isto kao oni za 20-30 godina teritorija bi morala biti drugacije promjenjena mnooogo.

Kako god osuđeni smo na suživot i dalje..

A da zaboravljaš koliko ce hrvata i srba biti za 20-30 godina u državi?
Uzmi i to u obzir. :lol: :lol: :lol:
ovo_malo_duse

#418 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by ovo_malo_duse »

славянин wrote:

Dobili su k.t. za uho pa zato kmece konstantno, a to za koga vrijeme radi pokazuje i ovaj posljednji pokusaj brice da od zicegu napravi lice. Odavno plesu po liniji, a para i naroda im sve manje vakat preduzimat radikalnije poteze. Ujeli bi a ne smiju a svakim da om sve manje zuba, pa onda samo urlaju. A mozda i probaju jer za koji godinu nece i at cime jdsti a ne da ujedaju.
Zato
Samo drzava Bih od Une do Drine od Save do mora, kakva je takva je, trpilo se i gore nece ni ovo do vijeka, nicija nije do zore. Ako nece naprijed ostat cemo u statusu qwo dok se boje ne rastope. Ako bilo komme od nasih minderasa naum padne da pogazi svu prolivenu krv treba mu stavit do znanja da ga ceka streljacki vod.
Sve su pokusali da bosnje odustanu od cjele drzave, da nam je ogade, ko biva hajmo se mjenjat PC za Sandzak, pustaju se baloni ne bi li neko sta zvanicno odgovorio. Bosnjo suti a NI stanca...

I na kraju najbolji su mi ovi trollovi ovdje, sve Mujo do Muje, a malo malo pa nas dopodne ubjedzuju da smo karina od drzave a popodne da ce nam biti bolje ako se podjelimo, hajmo PC za Sandzak a da ne zaboravimo da diaspora im je najveci krivac za sve.
Znaju i da nismo sami, jer ne padne s neba kompletna dokumentacija za RPG u Hadzice, ni snimci Avdi, jer nista ovdje ne pada s neba a da ne govorimo da igman ne moze nastancat koliko moze prodat a prodo je ka.. nu dok veliki brat nije dosao i rekao sve ide preko mene. Znaju i da jos svasta nesto pada okolo a Bosnjo suti, neko sapno tisu misu, a trollovi ko trollovi gazda pricepio a oni kmece.
Ali nikako da skontaju da mi znamo da nam je drzava karina trenutno ali i da druge nemamo.
Imaih vise ovdje nego na krstarici. Ovi juzni su opet glupi do bola, ne mogu 5 postova napisat a da ih raja ne provali.
insomnia78

#419 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by insomnia78 »

Cuj dobili su kurac za uho :lol:
славянин

#420 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

90minut wrote:Da realnost je da BiH ima samo na papiru isto tako je realnost da se RS nece nikad odvojiti bez krvavog rata jer ovo nije slucaj kao Kosovo - Srbija ovdje si komšija jedan s drugim.
A zamisli scene da prođe u praksi granica u istočnom Sarajevu koji je kao RS. :lol:

Dakle i da pokušaju odraditi isto kao oni za 20-30 godinja teritorija bi morala biti drugacije promjenjena mnooogo.

Kako god osuđeni smo na suživot i dalje..

A da zaboravljaš koliko ce hrvata i srba biti za 20-30 godina u državi?
Uzmi i to u obzir. :lol: :lol: :lol:
Ne znam bas ko bi vodio te ratove.. mislim da veoma mali broj ljudi je za bilo kakav rat da ne spominjemo na MZ.To vrijeme koje prolazi ide na ruku onim koji lagano mic po mic itd razdvajaju kako narode tako i unistavaju ono sto ima od drzave..
Sto se tice pomijesanosti i komsiluka nazalost to je izgubljeno u ratu i danas imamo prakticno etnicki ciste teritorije.

Ako ti tako kazes.... mnooogo.
Koliko Srba i Hrvata ce biti u BiH ? Pa vjerovatno procentualno etnicki BiH se nece mijenjati mnogo ... jer sele se svi podjednako - natalitet je priblizan kod sviju (jedino imigrante mozda podariti drzavljanstva i proglasiti ih bosnjacima to bi sigurno poboljsalo natalitet) - jos jedan krevet ratnik..
LBVIEW

#421 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by LBVIEW »

славянин wrote:
I to ce proci tek tako, Srbi prekrse MP i par mirovnih sporazuma, a Bosnjaci pitaju "komsije, jel' malo teritorije, hocete li jos"?
Mozete se vi nadati mirnom "razdruzivanju", samo niko zemlju nikad nije dobio bez rata, a tad je sve moguce, pa i da se zavrsi na IMT-u. :izet: :mrgreen:
славянин

#422 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by славянин »

LBVIEW wrote:
славянин wrote:
I to ce proci tek tako, Srbi prekrse MP i par mirovnih sporazuma, a Bosnjaci pitaju "komsije, jel' malo teritorije, hocete li jos"?
Mozete se vi nadati mirnom "razdruzivanju", samo niko zemlju nikad nije dobio bez rata, a tad je sve moguce pa i da se zavrsi na IMT-u. :izet:
Sumnjam, ali mislim da ce se nazalost ovom putanjom desiti momenat kada ce geopoliticka klima biti takva da jedno jutro kako rekoh za 20 - 30 godina ti budu prvo trazili licnu na entitetskoj granici pa onda opet mic po mic i pasos... i to sve bez rata lagano kalkulisano i mirno - politike sva tri naroda (tj politike koje ih predstavljaju) voze jednakom brzinom ka tome.
LBVIEW

#423 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by LBVIEW »

славянин wrote: Sumnjam, ali mislim da ce se nazalost ovom putanjom desiti momenat kada ce geopoliticka klima biti takva da jedno jutro kako rekoh za 20 - 30 godina ti budu prvo trazili licnu na entitetskoj granici pa onda opet mic po mic i pasos... i to sve bez rata lagano kalkulisano i mirno - politike sva tri naroda (tj politike koje ih predstavljaju) voze jednakom brzinom ka tome.
Dobro, probajte, pa recite kako ste prosli.
No, ja bih za svaki slucaj prioremio bure dizela.
Sierra club

#424 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by Sierra club »

славянин wrote:
General War wrote: entiteti nemaju granice
Imaju li kantoni ? Ima li Vojvodina naprimjer ? Ima li Katalonija - Baskija ?

Entiteti imaju granice... entitetske - mozda primjetis to kada predjes preko vraca ili bilo gdje drugo pozdravit ce te tabla,zastava,druga policija,administracija i nadleznosti pod entitetskom kontrolom koje su de facto 80% autonomne, mozes sebe da lazes ? Ili da ti to smeta ... ali to je realnost.- sada kao sto rekoh vrijeme je na strani seperatista...
I u ustavnom sudu je potvrdjeno da entitenti nemaju granicu (border). Imaju što se zove IEBD (inter entity boundary line).
archi_a

#425 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2

Post by archi_a »

славянин wrote:
archi_a wrote:Iiiiii, još jedno apsurdno tumačenje od strane srba, da ne kažem mitomanija. :D Tako granicu između Kosova i Srbije, gdje postoje graničari i gdje svaki od njih mora pokazati pasoš, a u većini slučajeva i tražiti odobrenje za ulazak na Kosovo nazivaju "administrativnom linijom" , a administrativnu liniju entiteta u Bosni i Hercegovini nazivaju "granicom"!
USTAV BiH

4. Kretanje roba, usluga, kapitala i lica Postoji sloboda kretanja širom Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina i entiteti neće ometati punu slobodu kretanja, lica, roba, usluga i kapitala širom Bosne i Hercegovine. Nije-dan entitet neće provoditi bilo kakvu kontrolu na granici između entiteta.
Tako je - zabiti glavu u zemlju kao noj i nadati se najboljem :thumbup:
Ahahaaaaa. Znači iz ustava ćemo izabrati riječ "granica" , ali ćemo jednostavno preskočiti ovaj dio prije same te riječi.
Dijagnoza, šta'š! Ustvari, srbi mogu šta hoće, šta jeeeee?!? Nije ni čudo, imaju dobre lidere, a pogotovo "savetnike", vidjesmo to u Kopči. :pisnuo:
Post Reply