Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mO k3

#401 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

Otto24 wrote:
pici wrote:Image
Indira Sinanovic je upoznala svoju istomisljenicu.
a ko je ova pokrivena??
muha_sa

#402 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

svako cudo par dana i vozdra :-)

prošetaju gradom, malo pištaljki malo kojekakvih truba--vuvuzela :D pogledat kakvu dobru lezbacu i uskukat što je ne možeš malo pofatat i vozdra--svak svojoj kuci i svojim navikama :D
Ramzess Veliki

#403 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Ramzess Veliki »

Dope_Man wrote:
breuer wrote: pa ako su već rođeni kao homoseksualci kakav im je poriv za djecom?
Neznanje na vrhuncu, jos samo reci da su gej i pedofil automatski isto.
Maloljetni djecaci su im najsladji. :thumbup:
Dr. Kuca

#404 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Dr. Kuca »

Prorade majcinski instinkti :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#405 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Ovakvi kao ova Samra ovo sa paradom samo još više jačaju.
spreca

#406 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by spreca »

breuer wrote:
isto tako, potpuno podržavam da im se urede pitanja braka i nasljedstva, ali da usvajaju djecu, pa ako su već rođeni kao homoseksualci kakav im je poriv za djecom?

ona vijest jučer iz Engleske je više nego bolesna, baka rodila sina svom sinu homoseksualcu i njegovom partneru, koji k. :-)
Svijet je vec davno nezna kuda ide nego pluta kako ga vjetar nosi.....interesantno da sutra zene kazu mi necemo vise radjati a imaju potpuno pravo na to....ali vjerovatno ovi koji zagovaraju usvajanje djece bi donijeli zakon da prisilno radjaju
Ramzess Veliki

#407 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

broj dva wrote:Nisi ni ti normalan pa neko mora ziviti i sa tobom.
Vidis, ja sam po svim drustvenim ili religijskim normama veoma normalan.
Imam normalne veze, normalno se oblacim da nikoga ne iritiram, normalno se ophodim prema drugim ljudima, normalno se ponasam prema djeci, ne zanimaju me maloljetni djecaci ni djevojcice, ne zanima me isti spol jer je to neprirodno i nenormalno. :thumbup:
spreca

#408 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by spreca »

Prpa.ba wrote:Red je da Prijedor, Bijeljina i Banja Luka omoguce slobodno iskazivanje seksualnosti svojim, ocito brojnim, sugradjanima alternativnih seksualnih orijentacija. Tuzno je da ta omladina mora dolaziti u Sarajevo na jedan dan u godini da bi bili to sto vec jesu.
Nka vide da ni Te'eran nije ono sto Milorad Dodik pokusava lagati :D
Ommadawn

#409 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ommadawn »

Ramzess Veliki wrote:
realna do boli wrote:Ja nisam za zabranu..samo ne kontam svrhu tih parada. Bore se za svoja prava, ok..jos nisam skontala koja. Ako su pokrenuli i zatrazili zastitu svojih prava, onda bi mi bilo logicnije da protestvuju protiv vlasti koja im to neomogucava.
Pogledaj snimak sa skupstine u Srbiji, ovo je pocetak, poslije idu u skole da drze predavanja kako je normalnije biti gay nego imati vezu sa suprotnim polom, traze prednost prilikom zaposljavanja, traze veca prava nego roditelji sa djecom.
U kojoj skoli su bas tako predavali?
Navedi.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#410 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by plain vanilla »

samo ce ljudi prosetati, nece nikoga jebati
osim ako sami ne zatrazite
zato opusteno
muha_sa

#411 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by muha_sa »

homoseksualac il lezbejka postaješ tako što ti neko u školi prica da je to normalno :? :? :?
breuer

#412 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by breuer »

mO k3 wrote:
breuer wrote:dns se u Beogradu parade održavaju nesmetano
:thumbup: Pa tako i treba da bude !
naravno
realna do boli

#413 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by realna do boli »

lajkujMe wrote:Prvo da kazem da podrzavam paradu ponosa drugo da kazem zasto treba i sta ti ljudi zele.
Ne daju im se osnovna prava koja ja i i svi drugi imamo i uzivamo. A oni ne neka od tih prava su pravo na brak, prava koja proistecu od bracne zajednice, pravo na izrazavanje i kulturu, pravo na zivot u normalnim okolonostima koja oni nemaju.

Jedan od primjera sta ne mogu, ako su u bracnoj ljubavnoj zajednici a jedno je na samrti u bolnici ne daju ti ga posjetiti jer nisi clan familije. Nemas pravo da sahranis svog partnera to su samo neki od primjera.
.
o.K. kako se kroz institucije bore za svoja prava, imaju li tamo predstavnike, da li su pokrenuli inijacitivu za zakonsku regulativu tih prava.

Na ulici su i borci i radnici, poljoprivrednici..i niko nije nesto postigao..samo revolt kod onih koji nemaju takav problem..zaboga zakasnice zbog blokada puteva.
Takvi smo.
emmir1

#414 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by emmir1 »

Nema pravo niko nikom nešto da brani.

Svako živi kako hoće i šeta gdje hoće.

I ja se protivim vehabijama koji hodaju sa bradama i kratkim hlaćama, agresivni su sa svojim stavovima i mišljenima

Ali mi ne pada na pamet da im nešto branim niti da im namećem svoja uvjerenja
vryzas

#415 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by vryzas »

plain vanilla wrote:samo ce ljudi prosetati, nece nikoga jebati
osim ako sami ne zatrazite
zato opusteno

:lol: :mrgreen:
Thorgerson

#416 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Thorgerson »

Sto se mene tice ne smeta mi niti vidim sa ovim ikakav problem.

E sad druga je stvar sto nas narod konta da ce mu sin postat peder, ako vidi nekakve likove kako se zvalje. A da zna sta mu mali gleda po internetu, trčo bi hodži odmah.
Maraschino

#417 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Maraschino »

madner wrote:Ima logika, no budimo realni, moramo kupiti ambasadora :D
ja znam ko ce biti na celu kolone. :D
BarbaDue

#418 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by BarbaDue »

breuer wrote:
mO k3 wrote:
breuer wrote:dns se u Beogradu parade održavaju nesmetano
:thumbup: Pa tako i treba da bude !
naravno
Meni je tu gdje je bold najveći problem. Sad im ga svako malo paradiraju :mrgreen: :lol:
Ommadawn

#419 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ommadawn »

Ramzess Veliki wrote:Najjaci mi je ovaj argument to je prirodna pojava kod svake zivotinjske vrste na planeti.

Znaci LAZ da veca ne moze da bude. To sto se u promociju homoseksualnosti koristi snimak izoliranog plemena majmuna koji se prce izmedju sebe u nedostatku zenki ne mozete koristiti kao dokaz da je homoseksualnost normalna. Dokazite da se muzjaci vukova medjeda lavova karaju izmedju sebe, pa onda povlacite tu pricu.

Vi niste normalni ali moramo zivjeti sa vama. Ali to ne znaci da cemo dozvoliti da diktirate normalnoj ljudskoj zajednici kako ce se ponasati.
Mozete traziti I da vas se registruje kao politicka stranka i trazite svoja prava, zenite se I udajite uopce mi ne smeta. Smeta mi sto ste dosadni i sto svoj poremecaj sirite na zdravoj djecijoj populaciji, sto hocete da drzite predavanja po skolama da je moderno biti derpe i zabijati ga u analni otvor kojem je svrha izbacivanje govana a ne radjanje djece.
Je li anus stvoren za oplodnju? Ima li nervne zavrsetke stvorene sa uzivanje kao penis i vagina? Nije. Kontate???

Normalno je koliko i pedofilija, nekrofilija i druge neprirodne izpoacenosti, ali eto vas tamo pa uzivajte, samo mi ne mlatarajte kitama sa kamiona obuceni u roze suknjice i ne pricajte kako vam uskracujemo slobodu ako nam se to ne svidja.
Nekrofilija i pedofilija nisu relevantni za poredjenje.

Ni ti se ne seksas da bi pravio djecu. Do sada bi ih imao sijaset.

Nemaju ni usta nervne zavrsetke za seksualno uzivanje pa je sasvim normalno da se pusi kurac i lize picka kod heteroseksualaca.

Nekome se ne svidja ni tvoj stil oblacenja pa ti niko ne uskracuje tu slobodu.
lajkujMe

#420 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by lajkujMe »

Ramzess Veliki wrote:Najjaci mi je ovaj argument to je prirodna pojava kod svake zivotinjske vrste na planeti.

Znaci LAZ da veca ne moze da bude. To sto se u promociju homoseksualnosti koristi snimak izoliranog plemena majmuna koji se prce izmedju sebe u nedostatku zenki ne mozete koristiti kao dokaz da je homoseksualnost normalna. Dokazite da se muzjaci vukova medjeda lavova karaju izmedju sebe, pa onda povlacite tu pricu.

Vi niste normalni ali moramo zivjeti sa vama. Ali to ne znaci da cemo dozvoliti da diktirate normalnoj ljudskoj zajednici kako ce se ponasati.
Mozete traziti I da vas se registruje kao politicka stranka i trazite svoja prava, zenite se I udajite uopce mi ne smeta. Smeta mi sto ste dosadni i sto svoj poremecaj sirite na zdravoj djecijoj populaciji, sto hocete da drzite predavanja po skolama da je moderno biti derpe i zabijati ga u analni otvor kojem je svrha izbacivanje govana a ne radjanje djece.
Je li anus stvoren za oplodnju? Ima li nervne zavrsetke stvorene sa uzivanje kao penis i vagina? Nije. Kontate???

Normalno je koliko i pedofilija, nekrofilija i druge neprirodne izpoacenosti, ali eto vas tamo pa uzivajte, samo mi ne mlatarajte kitama sa kamiona obuceni u roze suknjice i ne pricajte kako vam uskracujemo slobodu ako nam se to ne svidja.
Itekako prirodna googlaj malo sve ce ti biti jasno samo nemoj iz starta predpostavljati o stvarima koje ne znas.
Drugo niko ne namece drugima da budu homoseksualci oni traze svoja prava to jest prava koja svaka osoba ima.

Pravo na brak i prava koja dolaze iz toga
Pravo da ne budu diskrimisani u skolskom ustanovama
U drzavnim institucijama.
Da ne bude segregacije.
Pravo na djecu je isto vazno, s obzirom da ovi moralisti, vjernici ne zele da udome djecu koja su napustena od tih istih moralista vjernika jer im se nije svidjelo. Ne vidim uopste problem u tome jer znam da ce oni koji budu htjeli dijete da pruze svu ljubav i paznju koju nisu dobili od heteroseksualnog para majmuna koji su zaboravili staviti kondom i zajebali to jadno dijete za zivota.

Drugo ti nemas pravo da govoris bilo kome kako da uziva u seksualnim igrama. Na kraju uredu je da musko zeli zenu u dupe ali nije uredu da musko ucera drugom muskarcu u dupe. Gdje je tu razlika? I na kraju nece se u velikom parku redovno seksati pa da ti smeta.
I nije isto porediti pedofiliju s ovim. Pedofilija je poremecaj licnosti gdje odrasla funkcionalna osoba iskoristi maloljetnu osobu koja nije izrasla u cjelinu koja ne zna i nema izbora u tome.

I kao zadnje, niko nikad nije postao homoseksualac jer je to "in" ili zato sto mu je drustvo takvo.

Ti nisi heterosexualac zato sto su svi oko tebe hetero.
Nego si hetero zato sto te nagoni navode na to da volis vise suprotni spol.

Takodjer jedan primjer nepostivanja prava odnedavno je Srbijanska premijerka koja nece biti upisana kao roditelj djetetu svom jer je zakon ne priznaje tako. Nece moci voditi djete preko granice, nece ga moci voditi doktoru niti ce moci ici na roditeljske sastanke u skolu. A nedaj boze da partnerica umre to dijete nece ostati u rukama nje nego ode nekoj drugoj tamo osobi.

I ponavljam stavljati pedofiliju u isti kos je krajnje bolesno.
Dijete ne zna i ne moze da zna u sta se upusta nije zrelo dijete. I ako se desi seksualni akt izmedju odrasle osobe i dijeteta to je krivicno dijelo jer je odrasla osoba iskoristila nevinost i ne znanje dijeteta i plus fizicku nemoc da sprijeci to.

Odnos odraslih homoseksualnih parova nije isto niti moze biti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#421 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Najpoštenije je pustiti svakog da izražava šta mu ćejf.
I Samri da nosi maramu ili feredžu i homoseksualcima da imaju paradu.
Da li to meni ili nekom drugom smeta bi trebao biti lični problem.
Gledati svog posla.
Ramzess Veliki

#422 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Ommadawn wrote:
Ramzess Veliki wrote:
realna do boli wrote:Ja nisam za zabranu..samo ne kontam svrhu tih parada. Bore se za svoja prava, ok..jos nisam skontala koja. Ako su pokrenuli i zatrazili zastitu svojih prava, onda bi mi bilo logicnije da protestvuju protiv vlasti koja im to neomogucava.
Pogledaj snimak sa skupstine u Srbiji, ovo je pocetak, poslije idu u skole da drze predavanja kako je normalnije biti gay nego imati vezu sa suprotnim polom, traze prednost prilikom zaposljavanja, traze veca prava nego roditelji sa djecom.
U kojoj skoli su bas tako predavali?
Navedi.
Pogledajte svi na 4:15, "... I da se uvede afirmativni prikaz LGBT osoba u skolske udzbenike - Promocija homoseksualnosti deci"

Pogledajte sve sta LGBT lobisti zahtijevaju nakon parade I sta nas ceka.

Haris.ba

#423 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Haris.ba »

Ne kontam poentu parade, ali hajd. Svakako nas niko i ne pita.

Nego, obavezno uvesti mogućnost braka za homoseksualce. Dosta patnje samo heteroseksualcima. :bih:
mO k3

#424 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Najpoštenije je pustiti svakog da izražava šta mu ćejf.
I Samri da nosi maramu ili feredžu i homoseksualcima da imaju paradu.
Da li to meni ili nekom drugom smeta bi trebao biti lični problem.
Gledati svog posla.
:thumbup:
Živjeti i pustiti da živi
Ramzess Veliki

#425 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Ommadawn wrote: Nekrofilija i pedofilija nisu relevantni za poredjenje.

Ni ti se ne seksas da bi pravio djecu. Do sada bi ih imao sijaset.

Nemaju ni usta nervne zavrsetke za seksualno uzivanje pa je sasvim normalno da se pusi kurac i lize picka kod heteroseksualaca.

Nekome se ne svidja ni tvoj stil oblacenja pa ti niko ne uskracuje tu slobodu.
Ne govorimo o uskracivanju slobode, govorimo o nametanju homoseksualizma, to je velika razlika.
Ciljevi LGBT nisu parada ponosa, ona nema smisla, ali jeste promocija homoseksualizma, a u tom svjetlu je parada ponosa samo korak ka pisanju udzbenika za djecu sa reklamnim porukama za sirenje homoseksualnosti.
Locked