Konzul i Mato medju selefijama...

Post Reply
Maraschino

#401 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Maraschino »

Kolinda wrote: Najbolje svak na svoju stranu 8-)
Neka vas ni u Hrvatskoj vas plaho ne zele.
asker

#402 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by asker »

Kolinda wrote:
asker wrote:Dakle Mato veceras priznao da ovo auto sa diplomatskim tablicama vozi od Sep/Okt prosle godine. U pocetku je bilo Januar pa Januar, kad je na nekoj tv Avdo rekao imamo mi dokaze da ga vozi duze, veceras je promjenio iskaz.

Cak je budala mozda i iskoristen. Nikad nije vazio za nekog mudraca.

Ali ona gadura Tadicka, pa to je dno dna. Nista dobro u toj zeni nema. Kako promptno poziva Mektica na saslusanje, ni 24 sata nisu prosla. I jos ova komedija trazenja diploma :lol:

Veliko zlo je ova klika, a postavlja ih VSTV sa onim celom na celu. Ne vidim izlaz iz ovoga, pat pozicija moze se reci.
Najbolje svak na svoju stranu 8-)
Imas pasos, sretno i pisi....
megaman4

#403 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by megaman4 »

Kolinda wrote:
asker wrote:Dakle Mato veceras priznao da ovo auto sa diplomatskim tablicama vozi od Sep/Okt prosle godine. U pocetku je bilo Januar pa Januar, kad je na nekoj tv Avdo rekao imamo mi dokaze da ga vozi duze, veceras je promjenio iskaz.

Ali ona gadura Tadicka, pa to je dno dna. Nista dobro u toj zeni nema. Kako promptno poziva Mektica na saslusanje, ni 24 sata nisu prosla. I jos ova komedija trazenja diploma :lol:

Veliko zlo je ova klika, a postavlja ih VSTV sa onim celom na celu. Ne vidim izlaz iz ovoga, pat pozicija moze se reci.
Najbolje svak na svoju stranu 8-)
Moze. Vratite Istru Talijanima, Dalmaciju BiH...
Maraschino

#404 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Maraschino »

Matu znam preko 30 god. i uvijek je bio ljiga za sve rezime.
Voziti auto sa diplomatskim tablicama i murciti se a ne snositi posljedice, ne ide.
Mogao je u tom autu i grogu komotno razvoziti a ne samo oruzje.
Ko si ti da vozis auto sa dipl. tablicama? Veliki Hrvat, covjek od povjerenja...kome, zasto?
Vidim da ima kandidata od vehabija koji ce dati izjave ako TBiH bude to trazilo iako znam da od toga nema nista. Neda rodica.
asker

#405 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by asker »

megaman4 wrote:

Bosnjaci pod hitno moraju u svoje ruke vratiti pravosudje, obavjestajni sektor i finansije. Tu lezi kljuc problema. Olako se prepustilo srbima i hrvatima. Bakir ma koliko ga god ne gotivili, zeli finansije nazad, ali to je morao ranije uraditi.

Jednostavno, ova afera je pokazala da trenutno jedino Bosnjaci zele kakvu takvu BiH.

Ali u svemu ovome ko pomno prati Dodika, pod ociglednim je pritiskom Amerike, koja ga uci pameti, i sve manje laje, i ne bi me cudilo da ce on lansirati BiH u NATO i EU i da je upravo ON taj covjek od zadatka, jer Amerikanci imaju u saci sve politicare, jer su ih oni i stvorili.

Nemoguce je u svoje ruke vratiti pravosudje, niti je ispravno. Neznam, ja nemam odgovor. Samo stranci mozda. Ovdje nemozes naci zivog covjeka koji nije ili koji nece potpasti pod uticaj neke stranke. Ovo sad je tuga, jad i cemer. Sa Gordanom na celu tuzilastva i otvoreno neprijateljsko djelovanje protiv drzave.
megaman4

#406 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by megaman4 »

asker wrote:
megaman4 wrote:

Bosnjaci pod hitno moraju u svoje ruke vratiti pravosudje, obavjestajni sektor i finansije. Tu lezi kljuc problema. Olako se prepustilo srbima i hrvatima. Bakir ma koliko ga god ne gotivili, zeli finansije nazad, ali to je morao ranije uraditi.

Jednostavno, ova afera je pokazala da trenutno jedino Bosnjaci zele kakvu takvu BiH.

Ali u svemu ovome ko pomno prati Dodika, pod ociglednim je pritiskom Amerike, koja ga uci pameti, i sve manje laje, i ne bi me cudilo da ce on lansirati BiH u NATO i EU i da je upravo ON taj covjek od zadatka, jer Amerikanci imaju u saci sve politicare, jer su ih oni i stvorili.

Nemoguce je u svoje ruke vratiti pravosudje, niti je ispravno. Neznam, ja nemam odgovor. Samo stranci mozda. Ovdje nemozes naci zivog covjeka koji nije ili koji nece potpasti pod uticaj neke stranke. Ovo sad je tuga, jad i cemer. Sa Gordanom na celu tuzilastva i otvoreno neprijateljsko djelovanje protiv drzave.
Nesto ce se morati pod hitno uraditi, jer pravosudje se raspalo i to stranci moraju znati. Niko vise ne vjeruje ovakvom pravosudju i gradjani su sve vise i vise nesigurni.

Anarhija nam kuca na vrata.
General War

#407 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by General War »

asker

#408 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by asker »

Maraschino wrote:

Matu znam preko 30 god. i uvijek je bio ljiga za sve rezime.
Voziti auto sa diplomatskim tablicama i murciti se a ne snositi posljedice, ne ide.
Mogao je u tom autu i grogu komotno razvoziti a ne samo oruzje.
Ko si ti da vozis auto sa dipl. tablicama? Veliki Hrvat, covjek od povjerenja...kome, zasto?
Vidim da ima kandidata od vehabija koji ce dati izjave ako TBiH bude to trazilo iako znam da od toga nema nista. Neda rodica.
Ne kazem da nije mutan, samo ne mislim da ima toliki kapacitet. Piun, misli da je faca pa ga pravi igraci iskoristavaju. Pogledam Telering, pa cipelari ga tamo Dodik kako hoce u njegovoj emisiji. Svima ostalima se samo konstantno ulizuje. Taj covjek u karijeri nije postavio konkretno provokativno pitanje.
Veceras kod Senada govori, u vezi prelaska na RTRS, da je zvao i Senada, i masu drugih ljudi te ih pitao za savjet oko tog prelaska. Kaze i da nisu ispostovali taj neki obecani ugovor......................ja bih reko krme u Teheranu.

Sto se tice ovog samog slucaja, 100% sam ubijedjen da je istina! Zato sam zalostan sto eventualni rasplet mora Gordani na ruke.
Maraschino

#409 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Maraschino »

megaman4 wrote:
Nesto ce se morati pod hitno uraditi, jer pravosudje se raspalo i to stranci moraju znati. Niko vise ne vjeruje ovakvom pravosudju i gradjani su sve vise i vise nesigurni.

Anarhija nam kuca na vrata.
Dodik je godinama trazio reformu pravosudnih institucija a kako je celo i Tadicka dosla, to ne spominje. Izgleda da je to reformisano.
asker

#410 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by asker »

General War wrote:

Dobar video, mi u nasoj svakodnevnoj muci ne pratimo, ili brzo zaboravimo afere u susjedstvu. Govorim konkretno o SOA, i ovih nekoliko afera o kojima Avdo govori a sve se desilo u samo nekoliko zadnjih mjeseci.
Djeluju kao rastimani orkestar.
bingov buraz

#411 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by bingov buraz »

Kolinda wrote: Najbolje svak na svoju stranu 8-)
Obuj cipele sa dubokom šarom jer to je sve zemlje što ćeš iznijeti iz BiH.
NeDirajSirotinju

#412 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by NeDirajSirotinju »

Čuj ba njega, on dogovarao sastanke Dodika i Bakira u interesu države. Who the fuck is Mato?
zavrzlama

#413 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by zavrzlama »

Da poslozimo kockice..

U srbiji nema opozicije vucicu,Kosovo u zavrsnoj fazi....sva infrastruktura srbije okrenuta ka BIH..

U Hrvatskoj nema opozicije HDZ,Kitarovicka i ekipa oko nje danonocno blate BIH i optuzuju za navodni islamski terorizam

U manjem entitetu,dodik ubio i posljednji otpor svom rezimu,izvrsio promjene u policijskom kadru,naoruzaio policiju dugim cijevima,kompromitovao srpsku komponentu u OSBIH,i angazovao armiju medijskih poslusnika koji truju i lazu javnost..

Ko posije ove godine,tesko da ce poznjeti...identicna situacija ko 1990 -e godine.....ko ze bjezat nek bjezi na vrijeme,ko ce ostat nek se sprema..
Sanjarko

#414 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Sanjarko »

Nismo mi ovdje nesto bistri. Pa se nece ni spremit ni bjezat. Nece bezat jer bas nismo ni tolike kukavice. Da evo sad bude neko sr*nje gdje cu. Nisam bistar, imam ovdje s cim sam vezan, nisam spreman a i nisam tolika kukavica.

A sr*nje moze uvijek izbit.
muzicar_iz_parka

#415 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by muzicar_iz_parka »

Ako je matina priča o autu tačna, može se to dokazati ili opovrgnuti dokumentima iz carine.
Imunitet ima samo hrvatski ambasador u Sarajevu, osoblje konzulata u ostalim gradovima to nema.
Ako postoji zakona onda nadležni iz carine moraju pokrenuti postupak protiv Đakovića, jer se očito ogrješio o zakon vozeći mjesecima na tim tablicama iako po nikakvom osnovu nije imao prava na to.
Sanjarko

#416 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Sanjarko »

Mislim da je se ovo spinovalo sa Matom i autom. Je li SOA bila upetljana u ovo ili nije. Ovo sa Vehabijama.
Freamon Lester

#417 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Freamon Lester »

JThomas wrote:pa i došli su preko hrvatske. kad je slabo šta moglo.
Posiljka nije vracena nazad jer su putevi bili zatvoreni?

Nazalost cijela ova prica ce se svesti na jednu seosku igranku u kojoj su uhvaceni Mato i ovaj Konzul u vjerovatno nekakvom svercu, a Mekta u fals diplomi.

Argumentacija i jedne i druge strane je blago banalna. Argumentacija Mektica je evo fotografije. Na fotografiji se vidi kako Mato izlazi iz auta dakle sa sigurnoscu moze se reci da sverca oruzije vehabijama po nalogu Kolinde. :lol: Evo ih ovdje njih trojica u kafani... Nedaj Boze mu dati onu fotku gdje se Karadzic, Alija i onaj treci vode za ruke pa da prokomentarise.

Sa druge strane Hrvatska je jos jutros morala povuci ovog konzula jer je prekrsio diplomatske konvencije u prijateljskoj zemlji. Auto sa diplomatskim tablama je svetinja u diplomatiji i ne smije se kontrolirati ali ni PRATITI. Zbog toga Avdo napominje onako na frku da je on slikao Matu. :D
Ali isto tako zna se ko je osoba koja taj auto moze voziti.

Trece i ono osnovno. Zasto niko nije priveden? Mato ako nista zbog carinskog preksaja?

Zakljucno sve skupa. Mekti gori pod nogama zbog diplome (ili nekovog njegovog) pa uvalio Matu i ovog drugog kako svercaju (po mom misljenju cigare iz BiH u Hr) nesto u autu sa diplomatskim tablicama, a zgodno onda bilo povezati to sve. I bas zato Hrvatska mora povuci ovog konzula jer si je dopustio da bude u centru ovako komicnog skandala.
Freamon Lester

#418 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Freamon Lester »

Btw. SOA je vec jednom ilegalno radila obavjestajni rad u BiH. :izet: Niko ih nije uhvatio u tome ali su se onako papanski sami odali kad su se isli pohvaliti. Na vama je internet ratnici da otrkijete kad :D . (Nije tako davno bilo)
muzicar_iz_parka

#419 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by muzicar_iz_parka »

Pa jbga nije konzulska plaća neka velika, valja finansirati život u pustoj tuđini.
Mato reče da je auto platio 25000, predpostavljam KM, ako je noviji onda to i nije puno.

Što se tiče imuniteta, na njega samo ima pravo ambasador HR u ambasadi u Sarajevu, vjerujem tako važi i za vozila sa diplomatskim tablama, vjerovatno se toleriše al zakonski nema potrebe za tim.
zavrzlama

#420 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by zavrzlama »

Freamon Lester wrote:Btw. SOA je vec jednom ilegalno radila obavjestajni rad u BiH. :izet: Niko ih nije uhvatio u tome ali su se onako papanski sami odali kad su se isli pohvaliti. Na vama je internet ratnici da otrkijete kad :D . (Nije tako davno bilo)
:D ..teska posla hrvatskim obavjestajcima otkriti nesto u BIH...jednostavno mobilnim nazovu sluzbenike hrvate u obavjestajnim sluzbama BIH i ovi ima sve kazu...tako isto vazi sa srbijanske :D
Matzan

#421 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by Matzan »

Mektić odličan.
asker

#422 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by asker »

Freamon Lester wrote:
JThomas wrote:pa i došli su preko hrvatske. kad je slabo šta moglo.
Posiljka nije vracena nazad jer su putevi bili zatvoreni?

Nazalost cijela ova prica ce se svesti na jednu seosku igranku u kojoj su uhvaceni Mato i ovaj Konzul u vjerovatno nekakvom svercu, a Mekta u fals diplomi.

Argumentacija i jedne i druge strane je blago banalna. Argumentacija Mektica je evo fotografije. Na fotografiji se vidi kako Mato izlazi iz auta dakle sa sigurnoscu moze se reci da sverca oruzije vehabijama po nalogu Kolinde. :lol: Evo ih ovdje njih trojica u kafani... Nedaj Boze mu dati onu fotku gdje se Karadzic, Alija i onaj treci vode za ruke pa da prokomentarise.

Sa druge strane Hrvatska je jos jutros morala povuci ovog konzula jer je prekrsio diplomatske konvencije u prijateljskoj zemlji. Auto sa diplomatskim tablama je svetinja u diplomatiji i ne smije se kontrolirati ali ni PRATITI. Zbog toga Avdo napominje onako na frku da je on slikao Matu. :D
Ali isto tako zna se ko je osoba koja taj auto moze voziti.

Trece i ono osnovno. Zasto niko nije priveden? Mato ako nista zbog carinskog preksaja?

Zakljucno sve skupa. Mekti gori pod nogama zbog diplome (ili nekovog njegovog) pa uvalio Matu i ovog drugog kako svercaju (po mom misljenju cigare iz BiH u Hr) nesto u autu sa diplomatskim tablicama, a zgodno onda bilo povezati to sve. I bas zato Hrvatska mora povuci ovog konzula jer si je dopustio da bude u centru ovako komicnog skandala.

A mozda je ovo i dokaz nastavka UZP-a presudjenog na najvisim institucijama normalne civilizovane planete zemlje :?

Avdo kralj, prijeti, ne jebe zivu silu...........................kaze kolege iz Hrvatske zovu i nude nove dokaze.
zavrzlama

#423 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by zavrzlama »

Matzan wrote:

Mektić odličan.
Orepic se izlanu pravo....rece neki ne mogu da podnesu izborni poraz(aludirajuci na Covica)...Mektic bio dobar s obzirom na sposobnost strucne komunikacije ...

zakljucak: dodik i covic uz pomoc mate i kresica drze guzove kolindi i njenoj tezi o BIH kao rasadniku terorista...neznam sta ceka opozicija u hrvatskoj,lopta nabacena na volej a golman na krivoj nozi.
karanana

#424 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by karanana »

zavrzlama wrote:
Matzan wrote:

Mektić odličan.
Orepic se izlanu pravo....rece neki ne mogu da podnesu izborni poraz(aludirajuci na Covica)...
meni je ovo vise zvucalo kao nesto protiv samog mektica
zavrzlama

#425 Re: Konzul i Mato medju selefijama...

Post by zavrzlama »

karanana wrote:
zavrzlama wrote:
Matzan wrote:

Mektić odličan.
Orepic se izlanu pravo....rece neki ne mogu da podnesu izborni poraz(aludirajuci na Covica)...
meni je ovo vise zvucalo kao nesto protiv samog mektica
U pravu si...samo mislim da Orepic je bas mislio na covica ,jer nedaj boze da Mektic uz pomoc avde i slicnih stavi na sto jake argumente za umijesanost hrvatske u ovaj slucaj,covic bi mogao biti lako zrtveno jagnje....isto sto bi i mektic mogao biti srbiji zrtveno jagnje..bandic je vec na raznju,ako sta krene po zlu po hrvatski ugled ,eto i covica na razanj.
Post Reply