Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
-
putokaz1
#401 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Izbori se dobijaju na terenu a ne na klixu
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#402 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Od Amerikanca do Katedrale sve je vala bilo pokriveno realno.putokaz1 wrote:Izbori se dobijaju na terenu a ne na klixu
-
hzsa22
#403 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam glasao za SDA vec sam dao glas NiPu kao potencijalnoj konkurenciji SDA u desnom spektru stranaka. Ako se kampanja svih ovih - NiP, NS i SDP bazira na usvajanju zakona o porijeklu imovine i zakona o nepotizmu kao uslovu za formiranje vlasti - onda je svako formiranje vlasti mimo donesenih ovih zakona prvo za mene borba za budzet i fotelje.SSemir wrote:Kako znas da ce prokockati?hzsa22 wrote:Sjebase jednu potencijalno sjajnu pricu zurbom za budzetom i foteljama. Nastavak politike “pojest cu glasacku kutiju” sa najavama usvajanja zakona o porijeklu imovine i nepotizmu kao apsolutnim uslovima formiranja vlasti ce unistiti ljevicu do kraja i na kraju welcome back SDA.
Ne mogu da vjerujem da ce prokockati ovu priliku.
Kako znas da ce"sjebati" sjajnu pricu?
Kako znas da im je osnovni cilj budzet i fotelje?
Obzirom da nisu ni poceli raditi, kako znas sve ovo?
Jelde ni ti nisi sda glasac, vec razocarani glasac nase stranke
Druga stvar, imenovanjem za ministre osoba od 29 godina bez ikakvih referenci je za mene dovoljan indikator da ce sjebati.
Ja sam ovdje imao puno veca ocekivanja od svih u kadrovskom dijelu - Marjanovic i Gratz ispred NS (pa cak i Sabina kao prepoznatljivo lice), Konakovic i Ademovic ispred NiP. Doduse za SDP nemam pojma koga bi stavili, vjerovatno su ova trojica trenutno i vrhunac kadrovske politike.
Uostalom, vidjeti cemo kako ce se stvari razviti u narednih 3-4 mjeseca.
-
putokaz1
#404 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
TZV Opozicija prilično dobro pokrije gradske sredine,pa u Novom Gradu pardon Sarajevu,Centru pobjedi NS,u većini većih centara pobjedi SDP,DF i sl alisabina1 wrote:Od Amerikanca do Katedrale sve je vala bilo pokriveno realno.putokaz1 wrote:Izbori se dobijaju na terenu a ne na klixu
Sela dobijaju izbore u KS to su Hadžići,Trnovo(Gdje ima više SDA glasača nego stanovnika)...
Ja kao forumaš odem i glasam i to 1 glas za Opoziciju
Moj rođak sa sela ode da glasa dobije 30 KM i uvede petero to je 6 glasova za SDA
- Bancho
#405 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Čudna sorta wrote: Ali ovi ljudi još nisu ni počeli obavljati svoje funkcije i već se pljuju, u tome je poenta. Zeleni su dokazali da neće i ne žele da rade, dokazali su kriminal, korupciju, nesposobnost, laži, obmane... i željeli smo promjene.
Ovi, ako ništa drugo, zaslužuju priliku. Ja razumijem da se pljuju nakon nekog vremena ako ne bude valjalo, ali još uvijek nisu ni sjeli na funkcije. Neki možda ne zvuče obećavajuće, neki su mi 'nako, za neke mislim da su stručni i baš pravi izbor, ali vrijeme će pokazati.
I mislim o kakvim promjenama pričamo, ili kakve promjene želimo, ako ne dajemo prilike nikome drugom. Čudan smo mi narod...
Ljudima ne smetaju toliko ovi kandidati koliko cinjenica da zeleni nisu vise na funkciji, pa sad pljuju na sve strane.
-
criticos
#406 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Bancho wrote:
Ljudima ne smetaju toliko ovi kandidati koliko cinjenica da zeleni nisu vise na funkciji, pa sad pljuju na sve strane.

Više je to dječije kmečanje. Oteli nam zvečku (budžet).
- Haris.ba
#407 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako se po jutru dan poznaje, krenulo je dobro.
Spomeneš zakone koji bijaše uslov svih uslova priče o ikakvoj vlasti, te da će se izglasati prije glasanja za vladu, i odmah žališ za zelenima.
Ne kažem da politički nije dobra taktika. Svaka kritika da se dezavuira komentarom - kmečanje zelenih.
Samo ima jedan problem - glasači zelenih opraštaju takvu taktiku, ovih ostalih - sumnjam.
Spomeneš zakone koji bijaše uslov svih uslova priče o ikakvoj vlasti, te da će se izglasati prije glasanja za vladu, i odmah žališ za zelenima.
Ne kažem da politički nije dobra taktika. Svaka kritika da se dezavuira komentarom - kmečanje zelenih.
Samo ima jedan problem - glasači zelenih opraštaju takvu taktiku, ovih ostalih - sumnjam.
- JThomas
#408 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
nisu isti kriteriji, ni cilj zbog kojeg se glasalo. ako to nije jasno i ako se ne bude i radilo u skladu s tim, zakucaće još jaču strahovladu zelenih.
-
hizo ramidovic
#409 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ako vam mirvad ne valja kao ministar onda se trebate zapitati sta vi, ustvari, hocete...
- Dr. Kuca
#410 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
lerdi wrote:A_A_AKCIJA wrote:Ne treba biti previše zabrinut.
Ionako smo na tako niskom nivou, da je svaka promjena dobra.
Ako budu uspjeli sasjeći korupciju bar na pola, ja sam prezadovoljan.
E sada, pitanje dosljednosti i principa je nešto sasvim drugo. Meni je veća bruka SDP-ov ministar Šteta. Nikako ne mogu da provarim da predvodnici ljevice mogu postaviti za ministra bivšeg direktora, pazi sad, Konzuma.
Konzuma, pojma tranzicijske nepravde, političkog monopola, nacionalističke ekonomije, kolonizacije BiH, ugnjetavanja radničke klase, neplaćanja dobavljačima, firme koja je kompenzacijama uništila likvidnost privrede... Sve pod palicom tog lika! Znam neko će reći, izvršavao je naredbe. Tim gore, znao je šta radi, ali je to radio za karijeru i novac. Iskreno, bruka i sramota, gora od travničke diplome.
Ja sam u tom periodu radio tj prodavao robu Konzumu i to je bila noćna mora. Uništili su bezbroj dobavljača prisilom na kompenzacije, bezbroj a isto toliko i radnih mjesta. Moja firma, konkretno, nije marke naplatila od Konzuma. Sve sam bio primoran da kompenziram! Sve! Koliko je radnika ostalo bez posla zbog tog poslušnika koji je izvršavao Todorićeve planove!? Da ga je postavila SDA, rekao bih, očekivano. Ovako, lik je u SDP-u!!! Samo dokaz o mojoj tezi kako je u BiH presmiješna ideološka podjela i primjer koji to jako ironično i perverzno dokazuje. Dovoljno je ustati jedno jutro, okačiti značku i izjaviti, ja sam ljevičar i eto ga, to je dovoljno. A kada od SDP-a na sljedećim izborima ostanu samo dugmići, biće opet priča o papcima koji ne glasaju za prave i progresivne ideje, državu za čovjeka i štatijaznam...!!!
Ponavljam, SDA je tako srozala sve i postavila ljestvicu toliko nisko, da se i sa ovom postavom može dosta uraditi. Dosta je i do nas i pritiska na novu postavu, da im se ne smiju opraštati propusti, kako ne bi svjetlosnom brzinom dotakli dno i vratili nam SDA. Koliko god je do njih, toliko je i do nas i pravdanja njihovih poteza. Povratna sprega mora postojati, i koliko god imao stvari prigovoriti Nikšiću apsolutno je upravu sa ovim što je danas izjavio.
P.S. iz prve ruke, Šanku je iz kombinacija izbacio NiP, tako da smo dobro prošli. Mogli smo završiti sa nekim ko je gori od Sebije, višestruko i dokazano. Ipak se mijenjaju stvari, a na nama je da ih guramo i ohrabrujemo.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
E čuj NiP zalužan za izbacivanje Šanke iz kombinacije i to inforamacija iz prve ruke. Jel to Dino opet spasio dan? Ovo postaje tragikomično.![]()
![]()
![]()
![]()
Mora da je DF podvalio NiP-u "Panama papers" ministra. Nema šta drugo biti. Dino Pravedni nikad ne bi dopustio da mu tako mutan lik bude ministar. Kakvo vrijeđanje inteligencije.
Zar fakat neki misle podvaliti priču da bi Komšić dozvolio Konakoviću da mu određuje ko će mu biti ministar. Kakav Šanko i kombinacije? Za doktoricu Amelu se znalo danima unazad i samo je bilo pitanje da li će DF na kraju dobiti zdravstvo. Žena je najstručniji i najkvalifikovaniji kandidat za posao od svih predloženih ministara u budućoj vladi. SDP jerealno usrao žestoko sa imenovanjima i blago je rečeno da sam razočaran, ali s obzirom na ponašanje kompletne te ekipe u KS ovo mi i nije neko veliko iznenađenje. Čisti odraz njihovih kapaciteta.
Nije realno koliko sdp zabija autogolove.
- Dr. Kuca
#411 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
last mohicans wrote:Nije losa ideja i da za svaki potez i odluku online obavjestava i pita za misljenje svoje pratioce, subscribere i ostale. Evo i on hoce da se pita za nekoliko mjeseci u stranci. Kad se učlanio neka raja su ovdje pisala da se njega nece moci iskontrolisati i zaustaviti. Potpuno su bili upravu. Lik je jednostavno slobodni strijelac, konceptionalni umjetnik, kako se sam naziva. Pitanje je da li je ikad imao nadređenog sefa ili nekog sličnog. Tesko da to moze proci u realnom svijetu, iako su njegova zapazanja uglavnom na mjestu. I ja bih nekad sefici jebo sve odreda i spočitao mnoge stvari koje nisu OK. Ali jbg, ne ide to tako. Moze okrnjaviti klub, ali ne vjerujem da moze preci na desničarsku stranu. Makar mu izrečeni stavovi to brane ili ipak moze pogaziti ideju za koju se zalaze.Matzan wrote:Trebali bi osnovati Ministarstvo za Youtube, FB, Twiter & Instagram.
Ministar Damir Nikšić.
Pa dino to odavno sprovodi.
- JThomas
#412 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
a kad sam prodao robu konzumu prešao sam na ViK.
- kmirsad
#413 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko li će tek autogolova zabiti kad krenu smjene po UO, NO i direktorskim foteljama... vela havle, gluho bilo i nezubilahi...propali su...
-
A_A_AKCIJA
#414 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
A mogao si me fino pitati, poslao bih ti CV, da se ne patiš, znam da je teško popratiti sveJThomas wrote:a kad sam prodao robu konzumu prešao sam na ViK.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#415 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
i ja sam razocarani glasac nekiH anamo... snOga nOroda ce da trijumfira 
- kmirsad
#416 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
pici wrote:i ja sam razocarani glasac nekiH anamo... snOga nOroda ce da trijumfira
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#417 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
rOžočoro sam se pravokmirsad wrote:pici wrote:i ja sam razocarani glasac nekiH anamo... snOga nOroda ce da trijumfira![]()
![]()
i Ti rožočaraaaat...
-
Nero Histrion
#418 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Klix.ba moze rame uz rame sa Stav-om i Saff-om.
Ja analize i novinarstva.
Jesu li vam to do sad 25 godina "poznati ministri" "poznatih imena" bili neko mjerilo strucnosti? Cuo sam, npr. sve najljepse o predlozenoj ministrici obrazovanja. Zena iz struke, profesorica bosanskog jezika - sta treba da bude po zanimanju da bi bila Ministrica? Profesionlani politicar? Ginekolog s dozivotnim stazom po institucijama BiH, zavisi samo gdje ga stranka i Babo mu od te stranke rasporedi? Ovaj dosadasnji Ministar obrazovanja, ma istakao se, nema sta, jeste li ikad do sad analizirali njegov rad, i "strucne" mu prijedloge? Osim sto je kadar sda, cime se to struĆnim istkako za vrijeme mandata, pored nekoliko poteza od kojih se profesorima kosa dize na glavi. Klix- novinarstvo, analiza - nula bodova.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kanton- ... /181218009
Ja analize i novinarstva.
Jesu li vam to do sad 25 godina "poznati ministri" "poznatih imena" bili neko mjerilo strucnosti? Cuo sam, npr. sve najljepse o predlozenoj ministrici obrazovanja. Zena iz struke, profesorica bosanskog jezika - sta treba da bude po zanimanju da bi bila Ministrica? Profesionlani politicar? Ginekolog s dozivotnim stazom po institucijama BiH, zavisi samo gdje ga stranka i Babo mu od te stranke rasporedi? Ovaj dosadasnji Ministar obrazovanja, ma istakao se, nema sta, jeste li ikad do sad analizirali njegov rad, i "strucne" mu prijedloge? Osim sto je kadar sda, cime se to struĆnim istkako za vrijeme mandata, pored nekoliko poteza od kojih se profesorima kosa dize na glavi. Klix- novinarstvo, analiza - nula bodova.
- duh_sa_sjekirom
#419 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Au, koja analiza, sunce ti poljubim...
Pa što se ne potpisa, crni "analitičaru"?
Au, koja analiza, sunce ti poljubim...
Pa što se ne potpisa, crni "analitičaru"?
- wewa
#420 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
haman im platili po karakteru teksta 
-
saale
#421 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ubili su s pricom o nakvim strucnjacima, sami su sebe ukopali

- Bancho
#422 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Klix je vec odavno dokazao da sa pravim novinarstvom nemaju ama bas nikakve veze, a sa ovim i slicnim clancima samo su potvrdili da su postali najjaci glasnogovornici SDA bagre.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#423 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
sjo teksta, k'o da je Facebook status nekog Efendićevog čo'jeka 
-
criticos
#424 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Sastane se 6 stranaka i do decembra dogovore principe. Rekli su da će imenovati vladu do 10.12. i nakače im se mediji kao da su pronevjerili milijune. Izađu sa imenima 12 kandidata i mediji odmah počnu pljuvati ponaosob. Jedini ko je podbacio sa kandidatima je SDP, a sve ostalo je na svomu mjestu (osobni dojam ne možeš svima ispunit). Imenovaće vladu do kraja godine, podijeliti resore i krenuti u rad s Novom godinom, vodeći računa i da se SDA budžet usvoji kako građani ne bi trpili. A mogli su oboriti budžet i natezati se do ožujka. I onda se danas secira i traži dlaka u jajetu, a to što se u protekle 4 godine SDA sama sa sobom nije mogla dogovoriti i do travnja 2015. imenovati mandatara i vladu i odugovlačila sa budžetom, to se briše. Bio bi red da novinari vuku paralele sa vladama iz 2010-2014-2018 radi uopredbi, a ne da se hvataju za riječ, rekli su 10-tog a dali 13-tog zauzimajući stav da nas lažu i varaju. Klix, dno dna sa ovom opservacijom bez upoređujućih parametrima prethodnih vlada i imena ministara. Ajde da vidimo koga to novi ministri mjenjaju, pa da vidimo je li progres ili nazadak. Sramota ih objaviti imena SDA ministara, jer bi kritika ponuđenih pala u vodu.
- Kolinda
#425 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta se radi po ovom planu odnosno provedbi USTAVA FBIH???Konstitutivni narodi i grupa Ostalih će biti proporcionalno zastupljeni u javnim institucijama u Federaciji BiH.
Kao ustavni princip, takva proporcionalna zastupljenost će se bazirati na popisu iz 1991. godine, dok se Aneks 7. u potpunosti ne provede, u skladu sa Zakonom o državnoj službi Bosne i Hercegovine. Ovaj opći princip će se precizirati entitetskim zakonima. Entitetski zakoni će utvrditi konkretne rokove i reguliraće pomenuti princip, u skladu sa regionalnom etničkom strukturom entiteta i kantona.
Javne institucije u smislu ovog člana su ministarstva u Vladi Federacije BiH i vladama kantona, općinski organi vlasti, kantonalni i općinski sudovi u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Tko su ministri u Vladi KS a da su Srbi, Hrvati i Sejdić-Fincići ..
Last edited by Kolinda on 18/12/2018 10:30, edited 1 time in total.