Meni je sve jasno, al tebi očito nijeLBVIEW wrote:Ima li jos sta nejasno?cyprus wrote:LBVIEW wrote:
Šta je tebi, čovječe? O čemu pričaš?
Prvo, kakvog zadnjeg upisa?Ja sam rezultatima navedenog istraživanja posvetio ravno dva posta (prije nego si ti upao sa svojom glupošću), i ni u jednom od njih nisam ispitanike iz RS-a prezentirao kao Srbe... Dakle, ne znam na osnovu čega to bulazniš...
Drugo, ko govori o uspjehu (čijem?)... Dok god brojka onih koji Mladića i Karadžića smatraju herojima ne bude manja od 10% srpske populacije to će biti itekako žalosno... Međutim, niko nije o govorio o nikakvim uspjesima i neuspjesima... Ova anketa je spomenuta (i to ne prvobitno od strane mene), zato što je forumaš koji se predstavlja kao horkesh tražio neke "empirijske pokazatelje"... Ja sam za iste ustvrdio samo da malo remete dominantnu percepciju o RS Srbima kao 99%-tnim četnicima, gdje je u vrh glave 1% normalnih, pogotovo kada je riječ o mlađoj populaciji... O nikakvim "uspjesima" ja nisam pričao...Pa ni ovaj što je rekao da griješim u pogledu nacionalističke ostrašćenosti mladih u RS-u nije iznio nikakve empirijske pokazatelje... Zbog čega bih ih onda morao iznijeti ja?
Uostalom, evo kiki je postavio link za jedino iole ozbiljno istraživanje na ovu temu... Prema istom, više od trećine mladih u RS-u smatra da su Karadžić i Mladić zločinci, a više od 40% da se u Srebrenici desio genocid... Malko ovo narušava predrasudu o 99,9% krvožednih četnika i 0,1% normalnih, ali mi vazda možemo reći da je istraživanje nerealno i naštimano, jelde? Međutim, kad smo kod "empirijskih pokazatelja" eto, to ti je to što ima...
Draško Stanivuković
- cyprus
#401 Re: Draško Stanivuković
- SmokingMan
#402 Re: Draško Stanivuković
Ha joj, jedne prilike mi koleginica priča o svojoj priateljici koja se zabavljala sa likom iz Istočnog Sarajva, kojeg su inače nadimkom zvali "Đeneral", dok joj nije iz guzice došlo u glavu da ga pita zašto ga oslovljavaju na taj način, djaba nekada čovjeku i visoko obrazovanje kada je površan... 
- LBVIEW
#403 Re: Draško Stanivuković
Jest, jest, u kontekstu "jesam li vam rekao kako "nije 99% krvozednih cetnika" pozivas se na statisticko istrazivanje, gdje onako slucajno izostavis da u tih 40% mladih pola otpada na Bosnjake.cyprus wrote: Meni je sve jasno, al tebi očito nije
No, kako bilo, 80% je za Radovana i Karadzica - perspektivna mladez, nema sta, bas poput one u NDH.
- Kikibombona
#404 Re: Draško Stanivuković
Totalno realan komentar.Ja_Ja wrote:Mi pocesto gledamo suprotnosti i pokusavamo da ih izbalansiramo. Pa tako i Draska. Nakon toliko godina poslije rata mi jos uvijek ocekujemo neki momenat u srpskoj politici i narodu koji ce prelomiti i priznati zlocine i iskreno se pokajati za njih. Do te kolektivne svijesti nece doci, i sto prije to prihvatimo bolje po nas. Nas je posao da institucionaliziramo presude i cinjenice i ne dozvolimo manipulaciju sa istim. O genocidu u Srebrenici se ne treba razgovarati uopste u bilo kome obliku osim cinjenicnog, i ne treba se uopste upustati u diskusije s bilo kime ko ima poprecno misljenje. Ignorisati te osobe, istovremeno radeci na uspostavljanju opste svijesti, savjesti i institucionalne podrske mehanizmima kolektivne memorije, od naucnih radova, do memorijalnih centara, i internacionalnih konferencija. Najace oruzije je istina kada se koristi ispravno.
A sto se Draska tice, za mene bi bio uspjeh ukoliko prepozna da mu je njegova avlija vaznija od preko Drinske. Ne mora Bosnjacima da se dodvorava, ili da se zalaze za BiH iznad RS, ali ocekujem da prepozna da je autoput vazan njegovim biracima, da su zakonske procedure koje olaksavaju investicije podjednako vazne i Srbima kao i Bosnjacima, da konstantna ratno-huskaca retorika steti mozda cak vise Srbima nego Bosnjacima, da paraliza vec dogovorenih zakona, agencija, i drugih zajednickih institucija steti svima. Iznad svega nadam se da ce realno sagledati stvari i sam sebi reci da: RS ne mogu Bosnjaci i Hrvati ukinuti, podjednako onako kako ni Srbi ne mogu da se odvoje od BiH. Ukoliko bude te osnove, ne vidim razloga da kada i ako ojaca kao politicar ne mogne naci stranu u FBiH koja bi bila volja da radi s njim.
...
Dodik forsira tzv. 'nacionalne teme' jer nema rezultata. Volio bi on da moze govoriti o stranim investicijama, privrednom rastu, vecim platama i drugim konkretnim podvizima. Nema o tome nista reci a nesto mora pricati da bi ostao na vlasti. Odlucio se na politiku konfrontacije, manipulacije, nacionalizma, vladavine strahom, kupovinom ljudi itd itd. Ne kaze se uzalud da je nacionalizam posljednje utociste za hulje.
...
Imam osjecaj da Drasko ima volju raditi, demonstrira ogromnu energiju. U RS nije tesko popraviti situuaciju kada je sve na dnu, potreban je samo trud i dobra volja da se situacija poboljsa.
...
Ako bi u RS pala nacionalisticka retorika to bi oslabilo SDA i dalo sansu progresivnim snagama u FBiH.
- mayab
#405 Re: Draško Stanivuković
E, to je to, to je činjenica da ipak ovo laktaško govedo uništava kompletnu državu, a njega lično zaboli qrac, gleda samo svoju širu famEliju i krug prijateljaAko bi u RS pala nacionalisticka retorika to bi oslabilo SDA i dalo sansu progresivnim snagama u FBiH.
- Ja_Ja
#406 Re: Draško Stanivuković
Pa dobro to se uvijek znalo, bas onako kako se zna da sihronizirano nabacuju jedni drugima ovu nacionalisticku retoriku. Ima tu dosta internih dogovora izmedju njih, a sve s ciljem da se odrzi ovo stanje ovakvim kakvo jeste. Bilo kakva promjena njima ne odgovara. Vi imate masu stvari koje Dodik moze da uradi u RS da poboljsa zivot gradjana bez da mu neko iz FBiH ili drzave moze stati na put, ali to ne radi, isto vazi i za SDA i HDZ u FBiH.
Nakon 25-30 godina vladanja istih politika i manje vise istih ljudi ne mozete ocekivati napredak kada svaki napredak znaci zatvorska kazna za nekog ko je visoko pozicioniran. Zbog toga i ne cudi njihovo opiranje reformama, jer su svjesni da bi gubili kontrolu. Ovako bolje je narod drzati napetim i u grcu kroz konstantna izmisljanja i kreiranja problema, nego uraditi nesto na poboljsanju zivotnog standarda.
Nakon 25-30 godina vladanja istih politika i manje vise istih ljudi ne mozete ocekivati napredak kada svaki napredak znaci zatvorska kazna za nekog ko je visoko pozicioniran. Zbog toga i ne cudi njihovo opiranje reformama, jer su svjesni da bi gubili kontrolu. Ovako bolje je narod drzati napetim i u grcu kroz konstantna izmisljanja i kreiranja problema, nego uraditi nesto na poboljsanju zivotnog standarda.
- Thorgerson
#407 Re: Draško Stanivuković
Opet padate u zamku.Kikibombona wrote:Totalno realan komentar.Ja_Ja wrote:Mi pocesto gledamo suprotnosti i pokusavamo da ih izbalansiramo. Pa tako i Draska. Nakon toliko godina poslije rata mi jos uvijek ocekujemo neki momenat u srpskoj politici i narodu koji ce prelomiti i priznati zlocine i iskreno se pokajati za njih. Do te kolektivne svijesti nece doci, i sto prije to prihvatimo bolje po nas. Nas je posao da institucionaliziramo presude i cinjenice i ne dozvolimo manipulaciju sa istim. O genocidu u Srebrenici se ne treba razgovarati uopste u bilo kome obliku osim cinjenicnog, i ne treba se uopste upustati u diskusije s bilo kime ko ima poprecno misljenje. Ignorisati te osobe, istovremeno radeci na uspostavljanju opste svijesti, savjesti i institucionalne podrske mehanizmima kolektivne memorije, od naucnih radova, do memorijalnih centara, i internacionalnih konferencija. Najace oruzije je istina kada se koristi ispravno.
A sto se Draska tice, za mene bi bio uspjeh ukoliko prepozna da mu je njegova avlija vaznija od preko Drinske. Ne mora Bosnjacima da se dodvorava, ili da se zalaze za BiH iznad RS, ali ocekujem da prepozna da je autoput vazan njegovim biracima, da su zakonske procedure koje olaksavaju investicije podjednako vazne i Srbima kao i Bosnjacima, da konstantna ratno-huskaca retorika steti mozda cak vise Srbima nego Bosnjacima, da paraliza vec dogovorenih zakona, agencija, i drugih zajednickih institucija steti svima. Iznad svega nadam se da ce realno sagledati stvari i sam sebi reci da: RS ne mogu Bosnjaci i Hrvati ukinuti, podjednako onako kako ni Srbi ne mogu da se odvoje od BiH. Ukoliko bude te osnove, ne vidim razloga da kada i ako ojaca kao politicar ne mogne naci stranu u FBiH koja bi bila volja da radi s njim.
...
Dodik forsira tzv. 'nacionalne teme' jer nema rezultata. Volio bi on da moze govoriti o stranim investicijama, privrednom rastu, vecim platama i drugim konkretnim podvizima. Nema o tome nista reci a nesto mora pricati da bi ostao na vlasti. Odlucio se na politiku konfrontacije, manipulacije, nacionalizma, vladavine strahom, kupovinom ljudi itd itd. Ne kaze se uzalud da je nacionalizam posljednje utociste za hulje.
...
Imam osjecaj da Drasko ima volju raditi, demonstrira ogromnu energiju. U RS nije tesko popraviti situuaciju kada je sve na dnu, potreban je samo trud i dobra volja da se situacija poboljsa.
...
Ako bi u RS pala nacionalisticka retorika to bi oslabilo SDA i dalo sansu progresivnim snagama u FBiH.
Draško je u jednom intervju javno i glasno rekao da su veze sa Srbijom NERASKIDIVE.
Dakle, sutra da dođe on na vlast, odmah ide ekipa iz BG njemu na noge i sklapa se novi aranžman.
Ponavljam jos jednom, ovaj decko ima dvije price. Jednu za federaciju, drugu za RS. Pogledati sta prica tamo po tv i radiju, ovdje - pa onda formirati misljenje.
Pa nije valjda da mislite da je Beograd dobar s Dodikom, eto jer Dodik ima to nešto.
Ne kazem i ne sporim, da se sa malcem ne bi moglo razgovarati o nekim pitanjima. Ali evo ajde da ga pitamo ono o čemu se sada ne možemo ni s kim dogovoriti, ako on predstavlja tu neku novu snagu.
- jesu za njega li Karadžić i Mladić zločinci
- jel bio genocid u Srebrenici i kada će dotični otići odati počast žrtvama i izvinuti se
- jel za NATO
Poslušati odgovore na ovo, pa ces vidjeti hoces li imati krizu novu ili ne. A znas sta su njegovi odgovori na ovo? Izbjegavanje totalno teme. Ko god ga je pitao ovo ili slicno njegov odgovor je bio ni tamo ni vamo, te standardno "ajmo pričati o ekonomiji".
- Kikibombona
#408 Re: Draško Stanivuković
Ja se slazem sa tobom, a siguran sam da je isti slucaj sa JA_JA.Thorgerson wrote:Opet padate u zamku.Kikibombona wrote:Totalno realan komentar.Ja_Ja wrote:Mi pocesto gledamo suprotnosti i pokusavamo da ih izbalansiramo. Pa tako i Draska. Nakon toliko godina poslije rata mi jos uvijek ocekujemo neki momenat u srpskoj politici i narodu koji ce prelomiti i priznati zlocine i iskreno se pokajati za njih. Do te kolektivne svijesti nece doci, i sto prije to prihvatimo bolje po nas. Nas je posao da institucionaliziramo presude i cinjenice i ne dozvolimo manipulaciju sa istim. O genocidu u Srebrenici se ne treba razgovarati uopste u bilo kome obliku osim cinjenicnog, i ne treba se uopste upustati u diskusije s bilo kime ko ima poprecno misljenje. Ignorisati te osobe, istovremeno radeci na uspostavljanju opste svijesti, savjesti i institucionalne podrske mehanizmima kolektivne memorije, od naucnih radova, do memorijalnih centara, i internacionalnih konferencija. Najace oruzije je istina kada se koristi ispravno.
...
...
...
Draško je u jednom intervju javno i glasno rekao da su veze sa Srbijom NERASKIDIVE.
Dakle, sutra da dođe on na vlast, odmah ide ekipa iz BG njemu na noge i sklapa se novi aranžman.
Ponavljam jos jednom, ovaj decko ima dvije price. Jednu za federaciju, drugu za RS. Pogledati sta prica tamo po tv i radiju, ovdje - pa onda formirati misljenje.
Pa nije valjda da mislite da je Beograd dobar s Dodikom, eto jer Dodik ima to nešto.![]()
Ne kazem i ne sporim, da se sa malcem ne bi moglo razgovarati o nekim pitanjima. Ali evo ajde da ga pitamo ono o čemu se sada ne možemo ni s kim dogovoriti, ako on predstavlja tu neku novu snagu.
- jel bio genocid u Srebrenici i kada će dotični otići odati počast žrtvama i izvinuti se
- jel za NATO
Poslušati odgovore na ovo, pa ces vidjeti hoces li imati krizu novu ili ne. A znas sta su njegovi odgovori na ovo? Izbjegavanje totalno teme. Ko god ga je pitao ovo ili slicno njegov odgovor je bio ni tamo ni vamo, te standardno "ajmo pričati o ekonomiji".
...
Niko ne kaze da je Drasko pretjerano drugaciji od SNSD-a ili SDS-a kada su u pitanju tzv. 'srpski nacionalni interesi'. Tu je to negdje, politika koja ima kontinuitet, bez nekih sustinskih razlika. Drasko je PDP a izmedju PDP-a sa jedne i SNSD-a i SDS-a sa druge strane nema narocite razlike kada je u pitanju odnos prema BiH, prema ratu, prema Srbiji itd.
U narednih 10 ili 20 godina, da ne idem previse u buducnost, kod Srba je nemoguca pro-BiH politika. I kod Hrvata isto. Svako ko ima drugacije nade je lud.
...
Od Draska ocekujem da u prvi plan stavi ekonomiju i da u tome pronadje saveznike u Sarajevu. Ne moze napredovati Sarajevo bez Banjaluke i obratno. Svako ko misli da moze je, opet moram reci, LUD. Prepoznajem kod Draska zelju da radi na ekonomskim pitanjima zajedno sa Sarajevom.
...
Nasa drzava je u kriticnom periodu usljed masovnog iseljavanja. Ne idu vise smo Hrvati, odose masovno Bosnjaci i Srbi. Cijela drzava je u smrtnoj opasnosti.
Ako se ekonomija popravi, relaksiraju odnosi, moguce je postici pragmaticna rjesenja za interes svih naroda i gradjana.
...
Ako SDA, SNSD i HDZ ostanu na vlasti u narednih 20 godina smatram da od BiH nece ostati nista.
- Thorgerson
#409 Re: Draško Stanivuković
Pa ok, evo Draško voli da priča o ekonomiji.
Onda evo nećemo ga pitati o stvarima o kojima mu je nezgodno pričati.
Hmmm...da li je Draško za, da se onda uspostavi Ministarstvo privrede/ekonomije na državnom nivou?
Onda evo nećemo ga pitati o stvarima o kojima mu je nezgodno pričati.
Hmmm...da li je Draško za, da se onda uspostavi Ministarstvo privrede/ekonomije na državnom nivou?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#410 Re: Draško Stanivuković
A ja se nadam da cete jednog dana skontati da su ovo pitanja koja uopce nisu bitna za kvalitet vaseg zivota...sve dok vam je ovo prece od kvalitete obrazovanja, vrtica, bolnica, korupcije, plate, saobracaja, sigurnosti, ste glupi ljudi. Bas onakvi kalve vas bakir i dodik zeleThorgerson wrote:
- jel za NATO
- Thorgerson
#411 Re: Draško Stanivuković
Pa ok, ok...izvrsni direktor wrote:A ja se nadam da cete jednog dana skontati da su ovo pitanja koja uopce nisu bitna za kvalitet vaseg zivota...sve dok vam je ovo prece od kvalitete obrazovanja, vrtica, bolnica, korupcije, plate, saobracaja, sigurnosti, ste glupi ljudi. Bas onakvi kalve vas bakir i dodik zeleThorgerson wrote:
- jel za NATO
Ajde evo da pricamo sa ovima iz RS.
Jesu li za to da se napravi državno ministarstvo zdravlja i ministarstvo obrazovanja? Pa da lijecimo ljude? Da obrazujemo djecu?
Covjece ti ne vidis sumu od drveta.
Pusti se te šuplje "ajmo o kvaliteti zivota i ekonomiji". To je ista prica koju oni furaju.
Pa kad ga pitas konkretno, ajmo eto onda da se organizujemo, da napravimo državu da država to vodi jer ne može drugačije. Ejh nećemo mi prenos nadležnosti bla bla...ali ko biva ajmo pričat o ekonomiji i prosperitetu. Nije to nikakva priča o ekonomiji - nego čisto skretanje pažnje sa veoma bitnih stvari a to su genocid, grobnice, ratni zločinci itd.
-
izvrsni direktor
#412 Re: Draško Stanivuković
Vozac je ponosan na sebe zbog ovog tvog razmisljanja. A i dodik ti se zahvaljuje. Covicu se brci smiju, nece da pokaze otvoreno da mu je drago, jer ga se kofol ne ticu bosnjacko-srpske relacije.Thorgerson wrote:Pa ok, ok...izvrsni direktor wrote:A ja se nadam da cete jednog dana skontati da su ovo pitanja koja uopce nisu bitna za kvalitet vaseg zivota...sve dok vam je ovo prece od kvalitete obrazovanja, vrtica, bolnica, korupcije, plate, saobracaja, sigurnosti, ste glupi ljudi. Bas onakvi kalve vas bakir i dodik zeleThorgerson wrote:
- jel za NATO
Ajde evo da pricamo sa ovima iz RS.
Jesu li za to da se napravi državno ministarstvo zdravlja i ministarstvo obrazovanja? Pa da lijecimo ljude? Da obrazujemo djecu?
Covjece ti ne vidis sumu od drveta.
Pusti se te šuplje "ajmo o kvaliteti zivota i ekonomiji". To je ista prica koju oni furaju.
Pa kad ga pitas konkretno, ajmo eto onda da se organizujemo, da napravimo državu da država to vodi jer ne može drugačije. Ejh nećemo mi prenos nadležnosti bla bla...ali ko biva ajmo pričat o ekonomiji i prosperitetu. Nije to nikakva priča o ekonomiji - nego čisto skretanje pažnje sa veoma bitnih stvari a to su genocid, grobnice, ratni zločinci itd.
-
El_comadante
#413 Re: Draško Stanivuković
evo vidiš naprimjer priča o NATO je priča o ekeonomiji. kako? tamo se traže reforme koje su bitne za razovj države. dosta stvari iz obaveza i reformi koje traži NATO moraš ispuniti i ako hočeš u EU, a mi hočemo barem teoretski. i na kraju investitori će lakše i prije investirati u državu koja je u NATO jer to znaći nekavu sigurnost.izvrsni direktor wrote:A ja se nadam da cete jednog dana skontati da su ovo pitanja koja uopce nisu bitna za kvalitet vaseg zivota...sve dok vam je ovo prece od kvalitete obrazovanja, vrtica, bolnica, korupcije, plate, saobracaja, sigurnosti, ste glupi ljudi. Bas onakvi kalve vas bakir i dodik zeleThorgerson wrote:
- jel za NATO
- Thorgerson
#414 Re: Draško Stanivuković
Druze, okolnosti su takve. Ja ne znam gdje ti zivis, ali mi se moramo trznuti da živimo tu gdje živimo - sa vukovima.izvrsni direktor wrote: Vozac je ponosan na sebe zbog ovog tvog razmisljanja. A i dodik ti se zahvaljuje. Covicu se brci smiju, nece da pokaze otvoreno da mu je drago, jer ga se kofol ne ticu bosnjacko-srpske relacije.
Evo ti obrazovanja malo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sramotn ... /191105163
I kaze ajmo pravit mali šengen i bavit se ekonomijom.
Pa kojom ekonomijom. Dakle, da vi nama tušite srbijanske proizvode, da bi onda mogli da kupujete oružje i da finansirate ovakve događaje kakvo je predstavlajnje ove knjige.
Pa covjece oni su ti koji forsiraju te price. Ne mi. Mi smo pustili da se sudovi bave tim. Evo jel bila ikakvo predstavljanje knjige o pogibiji na tuzlanskoj kapiji od nase strane? Jel bila neka prezentacija, nesta...neki seminari, događaji...išta? Mi smo pustili sud da radi posao. Kako i dolikuje normalnoj državi.
Ali nenormalna država to ne može da shvati i onda finansira ovakve projekte koji govore da se ta omladina tamo sama poubijala.
Hoće li se Draško, kao jedan mladi momak - kakvi su bili mladići i cure koji su poginuli tada na kapiji - se distancirati od ovogo događaja i osuditi ovo? Pa naravno da neće. Ušutit će se ko zadnji miš. Isto kao i svi ostali.
- Kikibombona
#415 Re: Draško Stanivuković
Odlicno gostovanje Draska na BN TV. 26 godina i ovakav nastup - vrijedno svake pohvale.
Usput, rekao je da nije bitno ko je Srbin, Hrvat ili Bosnjak, bitno je sta i kako radi.
Rekao je da je drzava iznad eniteta i da je Dodikova prica da su eniteti vazniji od drzave fikcija.
Optuzio je Dodika da uzima platu od BiH a ne uvazva istu.
...
I sve to je rekao na srpskoj televiziji, srpskim glasacima. DakleM...
Usput, rekao je da nije bitno ko je Srbin, Hrvat ili Bosnjak, bitno je sta i kako radi.
Rekao je da je drzava iznad eniteta i da je Dodikova prica da su eniteti vazniji od drzave fikcija.
Optuzio je Dodika da uzima platu od BiH a ne uvazva istu.
...
I sve to je rekao na srpskoj televiziji, srpskim glasacima. DakleM...
- Kikibombona
#416 Re: Draško Stanivuković
Stanivukovic na sarajevskim ulicama, srdacna dobrodoslica ljudi
https://www.youtube.com/watch?v=dZU-wMIMhy8
Jedini politicar iz RS kojeg ce pozdraviti Sarajevo, uz mozda Mektica... Treba nam vise politicara koji ce biti prihvaceni u cijeloj drzavi. Ne moramo se slagati oko svega, ali je bitno da izgradimo uzajmano postovanje koje ce voditi ka normalizaciji odnosa.
https://www.youtube.com/watch?v=dZU-wMIMhy8
Jedini politicar iz RS kojeg ce pozdraviti Sarajevo, uz mozda Mektica... Treba nam vise politicara koji ce biti prihvaceni u cijeloj drzavi. Ne moramo se slagati oko svega, ali je bitno da izgradimo uzajmano postovanje koje ce voditi ka normalizaciji odnosa.
-
Neregistrirani
#417 Re: Draško Stanivuković
Da Drasko na ovim istim ulicama krene pricu koju prica ovdje, o stricu koji je poginuo praveci RS, o tome da ne moze biti u vezi s curom koja ne koristi samo cirilicu, bla, bla...da li bi ga ovako pozdravljali i docekivali. Ili jos bolje pitanje, zasto Darsko ne prica tu pricu i u po Sarajevu? Jer je obicni prefrgani politicar kao i svi oni.
Vidim da je dosao u Sarajevo na prosteste za Pazaric. U Banjaluci nije nikako reagovao kad je otkriveno da portiri doma za nezbrinutu djecu podvode sticenike i organizuju prostituciju djevojcica iz doma.
Drasko i familija u svojim vele-dvoristima par kilometara od centra BL drze koze, konje, sta sve ne, sto je zabranjeno gradskom odlukom o drzanju zivotinja na teritoriji grada koju inspekcija rigorozno primjenjuje na njihove komsije koji drze pet koka da imaju djeci frisko jaje i neko meso samo za sebe.
Nego je narod lako omadjijati. I Mile je tako bio nova nada, pa ga sad vidi.
Vidim da je dosao u Sarajevo na prosteste za Pazaric. U Banjaluci nije nikako reagovao kad je otkriveno da portiri doma za nezbrinutu djecu podvode sticenike i organizuju prostituciju djevojcica iz doma.
Drasko i familija u svojim vele-dvoristima par kilometara od centra BL drze koze, konje, sta sve ne, sto je zabranjeno gradskom odlukom o drzanju zivotinja na teritoriji grada koju inspekcija rigorozno primjenjuje na njihove komsije koji drze pet koka da imaju djeci frisko jaje i neko meso samo za sebe.
Nego je narod lako omadjijati. I Mile je tako bio nova nada, pa ga sad vidi.
- Kikibombona
#418 Re: Draško Stanivuković
Mile nikad nije bio omiljen u Sarajevu. Pokvaren covjek, spreman na sve zarad licnog interesa. Kriminalac, svercer. Mene Mile nije razocarao ili prevario.Neregistrirani wrote: ↑24/11/2019 10:17Nego je narod lako omadjijati. I Mile je tako bio nova nada, pa ga sad vidi.
Drasko je mlad i iskren momak. To se vidi u njegovim istupima. Dijete koje ne pamti rat.
Uvjeren sam da je spreman raditi za opste dobro da predstavnicima drugih naroda. To je dovoljno za pocetak. Da ce raditi na demontazi RS - to sigurno nece. Ljudi imaju nerealna ocekivanja. Za pocetak je dobro da pokaze postovanje i zelju da radi za dobrobit cijele BiH.
-
zavrzlama
#419 Re: Draško Stanivuković
Problem Stanivukovicu i slicnim je sto nikako ne razumiju da rs nema smisao postojanja ako u istom ce se postovat ljudska prava,BIH i konstutivnost naroda..
Glavni problem je IME entiteta,sto automatski druge narode osim srba degradira a srbima nalaze da je to iskljucivo njihov prosyor a BIH njihov neprijatelj.
Onaj srbin koji kaze da je ime entiteta diskriminacija prema drugim narodima ima moju podrsku sve drugo je salonsko ceynikovanje u raznim celofanima...
Glavni problem je IME entiteta,sto automatski druge narode osim srba degradira a srbima nalaze da je to iskljucivo njihov prosyor a BIH njihov neprijatelj.
Onaj srbin koji kaze da je ime entiteta diskriminacija prema drugim narodima ima moju podrsku sve drugo je salonsko ceynikovanje u raznim celofanima...
- Kikibombona
#420 Re: Draško Stanivuković
A dobro, ti si, koliko mogu primjetiti, krajnja desnica. I to je ok. Kod tebe je sve ili nista.zavrzlama wrote: ↑24/11/2019 15:49 Problem Stanivukovicu i slicnim je sto nikako ne razumiju da rs nema smisao postojanja ako u istom ce se postovat ljudska prava,BIH i konstutivnost naroda..
Medjutim, mnogi Bosnjaci i Hrvati podrzavaju Stanivukovica, IAKO SE SA NJIM U DOSTA TOGA NE SLAZU, sto je dobar zalog za buducnost. Pogledaj njegov fb profil, dosta podrske Bosnjaka. Na ulicama Sarajeva, gradjani ga postavlju.
Treba nam vise takvih ljudi u politici, koji ce relaksirati situaciju, biti postovani na cijelom prostoru BiH.
-
zavrzlama
#421 Re: Draško Stanivuković
Kikibombona wrote: ↑24/11/2019 16:19A dobro, ti si, koliko mogu primjetiti, krajnja desnica. I to je ok. Kod tebe je sve ili nista.zavrzlama wrote: ↑24/11/2019 15:49 Problem Stanivukovicu i slicnim je sto nikako ne razumiju da rs nema smisao postojanja ako u istom ce se postovat ljudska prava,BIH i konstutivnost naroda..
Medjutim, mnogi Bosnjaci i Hrvati podrzavaju Stanivukovica, IAKO SE SA NJIM U DOSTA TOGA NE SLAZU, sto je dobar zalog za buducnost. Pogledaj njegov fb profil, dosta podrske Bosnjaka. Na ulicama Sarajeva, gradjani ga postavlju.
Treba nam vise takvih ljudi u politici, koji ce relaksirati situaciju, biti postovani na cijelom prostoru BiH.
Nisam ja nikakva desnica ni ljevica..samo iznosim po meni kljuc problema preskakajuci ono izmedju..podrzavam ja Draska,sli dzaba mu moja podrska kad mu je politicko put trasiran u beogradu ,a naivko konta da jaka federaciha,jak rs i normalna BIH mogu funkcionista..e nemoze.. a vec sam naveo zasto..
Neka nama Draska od necega se mora krenut.
- JThomas
#422 Re: Draško Stanivuković
uvažavajuću sve to, na dodikovom primjeru je jasno da nikad ne znaš kako će neko stvarno raditi dok se ne dokopa vlasti. on je originalno zajahao kao nova, pomirujuća snaga, i to uz podršku amerike...Kikibombona wrote: ↑24/11/2019 15:38Mile nikad nije bio omiljen u Sarajevu. Pokvaren covjek, spreman na sve zarad licnog interesa. Kriminalac, svercer. Mene Mile nije razocarao ili prevario.Neregistrirani wrote: ↑24/11/2019 10:17Nego je narod lako omadjijati. I Mile je tako bio nova nada, pa ga sad vidi.
Drasko je mlad i iskren momak. To se vidi u njegovim istupima. Dijete koje ne pamti rat.
Uvjeren sam da je spreman raditi za opste dobro da predstavnicima drugih naroda. To je dovoljno za pocetak. Da ce raditi na demontazi RS - to sigurno nece. Ljudi imaju nerealna ocekivanja. Za pocetak je dobro da pokaze postovanje i zelju da radi za dobrobit cijele BiH.
- Kikibombona
#423 Re: Draško Stanivuković
Al' on je krimos, svercer... U Dodika se nisam razocarao, sve sto radi nekako mu pristaje i za mene je ocekivano.JThomas wrote: ↑24/11/2019 20:16uvažavajuću sve to, na dodikovom primjeru je jasno da nikad ne znaš kako će neko stvarno raditi dok se ne dokopa vlasti. on je originalno zajahao kao nova, pomirujuća snaga, i to uz podršku amerike...Kikibombona wrote: ↑24/11/2019 15:38Mile nikad nije bio omiljen u Sarajevu. Pokvaren covjek, spreman na sve zarad licnog interesa. Kriminalac, svercer. Mene Mile nije razocarao ili prevario.Neregistrirani wrote: ↑24/11/2019 10:17Nego je narod lako omadjijati. I Mile je tako bio nova nada, pa ga sad vidi.
...
Nema dileme da ce Drasko braniti interese RS. Neke iluzije gleda toga moze imati samo naivan i neupucen.
Ono u sto vjerujem je da momak ima zelju raditi na zivotnim, ekonomskim pitanjima. Dosta je mlad i vidi se zar u njegovom pogledu. Ne moze biti tako dobar glumac u tim godinama. Iz svakog nastupa vidi se da je iskren. Smatram da je od onih koji ce uciniti napor da izgrade mostove sa Bosnjacima i Hrvatima u BiH. Nije od onih koji ce sijati mrznju i strah.
Kao sto se vidi da je iskren kada prica o ekonomiji, vidi se da je neiskren kada ga novinari navedu na ratne teme. Odmah se unervozi i gubi nit. Zna da njegovi stavovi nisu prihvaceni u Sarajevu i zato ih ne zeli iznositi. Sasvim ocigledno.
...
Ne moramo se slagati oko visoke politike, za neke stvari je potrebno dosta vremena, raspolozenje naroda je takvo kakvo jeste. Jos su svjeze ratne rane.
Bitno je da radimo na onome sto je interes svih - ekonomija. Radeci na tome, saradjujuci uz uvazavanje, lakse cemo rijesiti teske politicke teme u buducnosti.
...
Ja nemam dilemu da je Drasko veliki iskorak u odnosu na Dodika. Cak je i Dodik bio iskorak u odnosu na ekstremiste iz SDS-a, poput Radovana Karadzica ili Biljane Plavsic. Za neke stvari je potrebno vrijeme. I nakon Draska ce doci neko jos bolji...
-
izvrsni direktor
#424 Re: Draško Stanivuković
Pa zar to nije bakir rijesio apelacijom kod ustavno suda?zavrzlama wrote: ↑24/11/2019 15:49 Problem Stanivukovicu i slicnim je sto nikako ne razumiju da rs nema smisao postojanja ako u istom ce se postovat ljudska prava,BIH i konstutivnost naroda..
Nije mi sad nista jasno. Pa obecao je..
- SmokingMan
#425 Re: Draško Stanivuković
Šteta što Draško drugaricu nije prošetao Šeherom.