Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Mirsad Hadžikadić - (Platforma za progres)
145
43%
Fahrudin Radončić[/b] - (SBB)
19
6%
Senad Šepić - (Nezavisni blok)
7
2%
Šefik Džaferović - (SDA)
44
13%
Denis Bećirović - (SDP)
116
35%
Amer Jerlagić - (Stranka za BiH)
3
1%

Total votes: 334

Leverage

#401 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

ultrasarajevo87 wrote: Mene ne dotiče tvoja nulta tolerancija prema glasačima SDA, pa svima je jasno da najniži sloj nažalost kroji stanje u kakvom se nalazimo. Meni je dovoljno vidjeti ko dolazi na skupove desničarskih partija i sve mi je jasno.

EKONOMIJA I SAMO EKONOMIJA... Imam neki osjećaj da si bijesan zbog mojih vjerskih stavova, ali da se ljudi drže vjere (Islama, Kršćanstva ili čega god već) ili da prate svoje srce i ne kradu daleko bi nam bolje bilo nego što je sada.

OVDJE NEMA MRŽNJE, protiv tebe ništa nemam, ne poznajem te, ne mogu stvarati sliku o tebi ako ne provodim vrijeme s tobom, ali budi čovjek i prihvati svačije mišljenje. Bog da ti da svako dobro.
Tema je o članu Predsjedništva iz reda Bošnjaka.

http://www.sdp.ba/publikacije/Plan10.pdf

Tu ti je sve što trebaš znati o tome. Ne trolaj temu bezveze.
Leverage

#402 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Smrcak15 wrote: taj odgovor ne pije vode....ako vam je izgovor nisu mu dorasli protukandidati da bi vodio debatu sa njima ili mozda da bi takva velicina uopste prisustvovao na debati jer smatra nekim ponizenjem, kao drugi kandidati su salabajzeri....

Kukavicki cin jasno ko dan. :wink:
Savršeno me ne interesuje da li ti se moj odgovor sviđa ili ne sviđa. On je takav bio tad, takav je danas, takav će biti i ubuduće.

Pa bih te ljubazno zamolio da mi ne postavljaš isto pitanje.
Sinapsa

#403 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Sinapsa »

Leverage wrote:
Smrcak15 wrote:
Leverage wrote:Eto pročitajte mu postove gdje veliča Erdogana. Kako to može biti glasač bilo koje druge stranke osim SDA?
daj erdogan je dokazani prijatelj BiH...onaj ko odbija svoje prijatelje i to mocne prijatelje u ovoj mocvari kad svako sebi pokusava jako prijatelja da prisloni , kao recimo srbija Rusiju...to je znak nemudrosti
Za nekog sa progresivnim ljevičarskim stavovima Erdogan može biti samo diktator koji guši slobodnu misao u Turskoj. U Turskoj podržavam CHP.

Sinapsa wrote: Kako stojis momentalno...kakve su sanse da i ti predjes nama Hadzibosancima.... :D .....barem na nivou predsjednistva...ostalo neka bude SDP...?

Vidis i sam da je Hadzija posten covjek, vidis i sam da smo korektna raja...ne pljujemo, ne psujemo, ne gadimo...i tako to.... Vidis i sam da ljudi prepoznaju cestitost i iskrenost, a svaki covjek tezi dobrome...

Ha? :D
Nikakve. Denis Bećirović je daleko najbolji kandidat na ponudi i ima moj siguran glas.
Postujem to i neces napraviti katastrofalnu gresku, jer je Denis je "solidan" kandidat (kakvih ima, "dobar je"). Ali i sam znas da mu fale godine, da mu fale mudrost i dubina, da mu fale sloboda i ideje...On je OK, ali na skali od jedan do deset - i sam znas - da moze maksimalno dosegnuti peticu ili sesticu....Nakon Hadzikadica i dokazivanja zeljnog Sepica, on je po meni tek treci izbor...Ljevica se treba koncentrisati na Komsica, jer se moze desiti da obojica izgube...Jesi li vidio na onom videu iz zenicke arene, na SDP-ovom skupu, kako oni mahaci sinhronizovano masu zastavama...Jesi li vidio, kako mu prvi SDP-Saf samo kratko daje aplauz? To je sve inscenirano...Becirovic je odrzao jedan patetican govor. Bilo je faza njegovog govora, tokom kojih sam osjetio sram. Zato mislim da on ne treba imati nikakve sanse. SDP mozda, jer, hajde da se igramo filozofije, ima pravo na popravni....medjutim, Becirovic je velika greska SDP-a...
Last edited by Sinapsa on 15/09/2018 00:42, edited 3 times in total.
ultrasarajevo87

#404 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by ultrasarajevo87 »

Leverage wrote:
ultrasarajevo87 wrote: Mene ne dotiče tvoja nulta tolerancija prema glasačima SDA, pa svima je jasno da najniži sloj nažalost kroji stanje u kakvom se nalazimo. Meni je dovoljno vidjeti ko dolazi na skupove desničarskih partija i sve mi je jasno.

EKONOMIJA I SAMO EKONOMIJA... Imam neki osjećaj da si bijesan zbog mojih vjerskih stavova, ali da se ljudi drže vjere (Islama, Kršćanstva ili čega god već) ili da prate svoje srce i ne kradu daleko bi nam bolje bilo nego što je sada.

OVDJE NEMA MRŽNJE, protiv tebe ništa nemam, ne poznajem te, ne mogu stvarati sliku o tebi ako ne provodim vrijeme s tobom, ali budi čovjek i prihvati svačije mišljenje. Bog da ti da svako dobro.
Tema je o članu Predsjedništva iz reda Bošnjaka.

http://www.sdp.ba/publikacije/Plan10.pdf

Tu ti je sve što trebaš znati o tome. Ne trolaj temu bezveze.
Jako lijepo to sve izgleda na papiru, odnosno na ekranu, ali svjedoci smo brate moj da je i SDP godinama bila na vlasti, pa je stanje bilo isto, pa čak i gore.

Zar ne razumijete da su SDP, SDA, HDZ, SNSD, SDS, konkretno sve političke partije koje kroje živote građana BiH zadnjih 28 godina ublehe, uhljebi, kriminalci, lopovi, nečasni ljudi.

Sad se ko fol prave i nove partije, po sistemu "malo ćemo se posvađati pred izbore, pa poslije idemo opet u koaliciju skupa". Ko vas ne zna skupo bi vas platio, sve i jedne, od SDP-a do SDA, od SNSD-a do SDS-a, od HDZ-a do HDZ 1990.

Imate li više obraza narodu lagati? :D
Ovdje se bira ko je manje zlo, ko će manje krasti. :bih:
Kikibombona

#405 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kikibombona »

Sinapsa wrote:Postujem to i neces napraviti katastrofalnu gresku, jer je Denis je "solidan" kandidat (kakvih ima, "dobar je"). Ali i sam znas da mu fale godine, da mu fale mudrost i dubina, da mu fale sloboda i ideje...On je OK, ali na skali od jedan do deset - i sam znas - da moze maksimalno dosegnuti peticu ili sesticu....Nakon Hadzikadica i dokazivanja zeljnog Sepica, on je po meni tek treci izbor...Ljevica se treba koncentrisati na Komsica, jer se moze desiti da obojica izgube...Jesi li vidio na onom videu iz zenicke arene, na SDP-ovom skupu, kako oni mahaci sinhronizovano masu zastavama...To je sve inscenirano...Becirovic je odrzao jedan patetican govor. Bilo je faza njegovog govora, tokom kojih sam osjetio sram. Zato mislim da on ne treba imati nikakve sanse. SDP mozda, jer, hajde da se igramo filozofije, ima pravo na popravni....medjutim, Becirovic je velika greska SDP-a...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Da li je moguce da neko, a da nije UHLJEB, a da nije glup, glasa za ovog lika? :D

Poslusajte- :lol: :lol: :lol: :lol:

Majke mi, ovi likovi iz SDP-eove laboratorije poltrona, Becirevic, Hadzic, Masic, Magazinovic - svi isti. Sumnjam da ih kloniraju koristeci sjeme dr. Zlatka Lagumdzije.

Potpuno odsustvo karizme. :shock: :?
Last edited by Kikibombona on 15/09/2018 00:43, edited 1 time in total.
Leverage

#406 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Sinapsa wrote: Postujem to i neces napraviti katastrofalnu gresku, jer je Denis je "solidan" kandidat (kakvih ima, "dobar je"). Ali i sam znas da mu fale godine, da mu fale mudrost i dubina, da mu fale sloboda i ideje...On je OK, ali na skali od jedan do deset - i sam znas - da moze maksimalno dosegnuti peticu ili sesticu....Nakon Hadzikadica i dokazivanja zeljnog Sepica, on je po meni tek treci izbor...Ljevica se treba koncentrisati na Komsica, jer se moze desiti da obojica izgube...Jesi li vidio na onom videu iz zenicke arene, na SDP-ovom skupu, kako oni mahaci sinhronizovano masu zastavama...To je sve inscenirano...Becirovic je odrzao jedan patetican govor. Bilo je faza njegovog govora, tokom kojih sam osjetio sram. Zato mislim da on ne treba imati nikakve sanse. SDP mozda, jer, hajde da se igramo filozofije, ima pravo na popravni....medjutim, Becirovic je velika greska SDP-a...
Ne slažem se.

Iako mlad dovoljno dugo je u politici za razliku od Hadžikadića koji o političkom sistemu u BiH nema blagog pojma. Smatram da ima i mudrosti i znanja i ideja i slobode. Na skali od 1 do 10 ocjenjujem ga sa - 10.

Ovo ostalo sam elaborirao danas, ne bih da se ponavljam.
Kikibombona

#407 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:
Sinapsa wrote: Postujem to i neces napraviti katastrofalnu gresku, jer je Denis je "solidan" kandidat (kakvih ima, "dobar je"). Ali i sam znas da mu fale godine, da mu fale mudrost i dubina, da mu fale sloboda i ideje...On je OK, ali na skali od jedan do deset - i sam znas - da moze maksimalno dosegnuti peticu ili sesticu....Nakon Hadzikadica i dokazivanja zeljnog Sepica, on je po meni tek treci izbor...Ljevica se treba koncentrisati na Komsica, jer se moze desiti da obojica izgube...Jesi li vidio na onom videu iz zenicke arene, na SDP-ovom skupu, kako oni mahaci sinhronizovano masu zastavama...To je sve inscenirano...Becirovic je odrzao jedan patetican govor. Bilo je faza njegovog govora, tokom kojih sam osjetio sram. Zato mislim da on ne treba imati nikakve sanse. SDP mozda, jer, hajde da se igramo filozofije, ima pravo na popravni....medjutim, Becirovic je velika greska SDP-a...
Ne slažem se.

Iako mlad dovoljno dugo je u politici za razliku od Hadžikadića koji o političkom sistemu u BiH nema blagog pojma. Smatram da ima i mudrosti i znanja i ideja i slobode. Na skali od 1 do 10 ocjenjujem ga sa - 10.

Ovo ostalo sam elaborirao danas, ne bih da se ponavljam.
Image
Last edited by Kikibombona on 15/09/2018 00:50, edited 1 time in total.
Leverage

#408 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Nek neko kaže ovom gore da je na foe listi, tako da me bezveze ne citira.
Kikibombona

#409 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:Nek neko kaže ovom gore da je na foe listi, tako da me bezveze ne citira.
Nivelacija wrote:Zašto se trude SDPovci da ovaj video bude što prije sklonjen? Zar se bojite narodu reći ono što zastupate?
Link videa:
https://www.facebook.com/mimologija/vid ... zNDA0ODEy/

Zašto se SDP hvali da su neki njeni članovi bili pripadnici HVO i Vojke RS-a, četnici koji su ratovali protiv BiH, ustaše - tu i tamo?
Denis Bećirović, član SDPa od djetinjstva, čitav život crpi budžet. SDP je imao priliku i bio je na vlasti, pokazali su šta znaju.
Treba glasati za nove ljude.
Ne bojte se ako vas ucjenjuju, ne mogu vam oduzeti pravo na glas.

PS. bonus /Ništa novo što narod ne zna, SDP antimuslimanska stranka, ali za neinformisane:/
http://saff.ba/skandalozno-asistent-na- ... muslimane/
http://saff.ba/zabrinjavajuci-govor-mrz ... slimanima/
:lol: :lol: :lol: :lol:
neon-x

#410 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by neon-x »

SaraFina wrote:
neon-x wrote:Jesmo Mirsadu napravilu kampanju na klixu svaka nam cast. Smrcak je njazasluzniji za ovo :) Ali ljudi dosta je vise trolanja glasanjem za Mirsada. Nema smisla raditi to stranackim poltronima. I oni su ljudi :)

Vi ste čudo. Ja sam zadivljena " Fan klubom" , vašim angažmanom i razumijevanjem vas kao obozavatelja aktuelnih političkih zbivanja u BiH.
Ti si zadnja nada da zaustavis ovaj politicki avanturizam sa Mirsadom kojeg ce na vlast dovesti ljudi koji uopste ne razumiju da postoje razliciti nivoi vlasti i nadleznosti. Niti im je jasno da je ovo sudbonosni trenutak u historiji drzave u kojem je neophodno sprijeciti dolazak Covica u Predsjednistvo. Hadzikadic nista nece moci uciniti iz predsjednistva a svi ostali hoce jer ce imati mandate svoje stranke i na nizim nivoima vlasti, neko jedan, neko tri, neko pet, i svaki dan ce im govoriti iz predsjednistva sta da rade. Ako ne budu izabrani u predsjednistvo oni ce njima i dalje govoriti sta da rade ali to nece imati efekta jer samo iz predsjednistva se pika :)
goodwilly

#411 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by goodwilly »

neon-x wrote:
SaraFina wrote:
neon-x wrote:Jesmo Mirsadu napravilu kampanju na klixu svaka nam cast. Smrcak je njazasluzniji za ovo :) Ali ljudi dosta je vise trolanja glasanjem za Mirsada. Nema smisla raditi to stranackim poltronima. I oni su ljudi :)

Vi ste čudo. Ja sam zadivljena " Fan klubom" , vašim angažmanom i razumijevanjem vas kao obozavatelja aktuelnih političkih zbivanja u BiH.
Ti si zadnja nada da zaustavis ovaj politicki avanturizam sa Mirsadom kojeg ce na vlast dovesti ljudi koji uopste ne razumiju da postoje razliciti nivoi vlasti i nadleznosti. Niti im je jasno da je ovo sudbonosni trenutak u historiji drzave u kojem je neophodno sprijeciti dolazak Covica u Predsjednistvo. Hadzikadic nista nece moci uciniti iz predsjednistva a svi ostali hoce jer ce imati mandate svoje stranke i na nizim nivoima vlasti, neko jedan, neko tri, neko pet, i svaki dan ce im govoriti iz predsjednistva sta da rade. Ako ne budu izabrani u predsjednistvo oni ce njima i dalje govoriti sta da rade ali to nece imati efekta jer samo iz predsjednistva se pika :)
Prof.dr. Hadžikadić se izjasnio po tom pitanju, Planira praviti koalicije sa probosanskim strankama.
Ja_Ja

#412 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Ja_Ja »

Neon se sprda sa Sarom jer joj je logika “ma nema logike”.
Crvene_brigade

#413 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Crvene_brigade »

moje je mišljenje da će izbori završiti ovim redosljedom:

predsjedništvo bih:

1.fahrudin radončić, 2.šefik džaferović, 3.denis bečirović...

1.dragan čović, 2.željko komšić, 3.diana zelenika...

1.mladen ivanić, 2.milorad dodik...

predsjednik rs:

1.vukota govedarica, 2.željka cvijanović...
spreca

#414 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by spreca »

Crvene_brigade wrote:moje je mišljenje da će izbori završiti ovim redosljedom:

predsjedništvo bih:

1.fahrudin radončić, 2.šefik džaferović, 3.denis bečirović...

1.dragan čović, 2.željko komšić, 3.diana zelenika...

1.mladen ivanić, 2.milorad dodik...

predsjednik rs:

1.vukota govedarica, 2.željka cvijanović...
Jel to fahro reko ili Avaz :mrgreen: ....al ce da ga ispusiti ovaj put kao nikad do sada....bice mi veliko zadovoljstvo sto ce biti 4 na listi....jedini iza njega ce biti Jerlagic
Novak20

#415 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

Vedra čela, čista obraza, pojavio se Šefik u rodnim Zavidovićima. Grad koji je imao najjači drvnoprerađivački kombinat na prostoru bivše Yu, uspostavljen u A-U monarhiji i koji je preživio dva svijetska rata ali nije Šefikovu SDA. Po fotkama se vide ozarena lica mnoštva cijenjenih građana s kojima je Šefik divanio na gradskim ulicama.

https://faktor.ba/vijest/dzaferovic-u-z ... ljudi/3206

Jbmte "ljevico" ko te uzima na izborima
sigurnoable

#416 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

Mogu li meni ovi SDA pro-fanatici jednostavno objasniti, zbog cega bi ja trebao glasati za SDA, 25 godina smo drzava sa najmanjim ekonomskim razvojem, skolstvo nam je pri dnu ljestvice i najsiromasnija smo zemlja Europe.

Evo molio bi ove sto ce glasati za SDA da mi daju i jedan konkretan razlog zasto oni glasaju za SDA ove izbore?
Leverage

#417 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Ovdje je jednom bio jedan što je govorio SDA na svim nivoima i nema ga više.

Imaš jedino onu iz inostranstva sa svekrvom, čisto sumnjam da ti išta pametno može reć' na bilo koju temu.

U principu ovo je forum na kojem uglavnom nema glasača SDA, barem ne onih koji to ne kriju.
Akalia

#418 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Akalia »

sigurnoable wrote:Mogu li meni ovi SDA pro-fanatici jednostavno objasniti, zbog cega bi ja trebao glasati za SDA, 25 godina smo drzava sa najmanjim ekonomskim razvojem, skolstvo nam je pri dnu ljestvice i najsiromasnija smo zemlja Europe.

Evo molio bi ove sto ce glasati za SDA da mi daju i jedan konkretan razlog zasto oni glasaju za SDA ove izbore?
Prijateljica koja ima samo 23 godine se uclanila u SDA prije par mjeseci. Inace djevojka akademski obrazovana.

Razgovor ide ovako:
Sto si se uclanila u SDA?

Pa znas ja se moram zaposliti u Dom zdravlja i to mi je jedina opcija.

I glasat ces za njih?

Sto ja ne bih glasa kad je to prva bosnjacka stranka.

Jesi ti svjesna sta su nam napravili od drzave i da se samo jedan dio ljudi bogati od toga?

Pa kad se svi uclanjuju radi posla sto ne bih i ja.

Ako svi, pa nemoj i ti biti kao drugi. Zar ne mislis da je pogresno podrzavati nekoga ko je ucinio da im se pridruzis samo zato sto vidis tu korist a ne zato sto oni promovisu neke ideale ili zato sto nesto dobro rade.

Ma oni ce uvijek i biti na vlasti. Svi glasaju za njih i sta ja imam glasati za nekog drugog kad ce SDA uvijek biti prva. Bolje onda da ih i ja pozdrim i iskoristim to.

.......

I sta reci vise nakon sto ti osoba od 23 godine ovo kaze?

Nazalost puno je onih koji su zaposleni ili su dobili na neki drugi nacin od SDA i oni ce i glasati za njih jer se boje da ne izgube to.
Leverage

#419 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Katastrofa.

Ne znam kako ti ljudi spavaju, glasaš za stranku, stranka ti nađe posao i ti sav sretan a država se raspada, ljudi odoše, sve oko tebe bijedno i nesretno.
General War

#420 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Novak20 wrote:Vedra čela, čista obraza, pojavio se Šefik u rodnim Zavidovićima. Grad koji je imao najjači drvnoprerađivački kombinat na prostoru bivše Yu, uspostavljen u A-U monarhiji i koji je preživio dva svijetska rata ali nije Šefikovu SDA. Po fotkama se vide ozarena lica mnoštva cijenjenih građana s kojima je Šefik divanio na gradskim ulicama.

https://faktor.ba/vijest/dzaferovic-u-z ... ljudi/3206

Jbmte "ljevico" ko te uzima na izborima
...pa prelaze na proizvode od plastike...isto kao i bivseg sefa SOKO mostar isto ljube po krsu hercegovackom...a ni autobusa nije mogao sam sastaviti :D
putokaz1

#421 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by putokaz1 »

De mi vi recite ako SDA izgubi hocel zaustavit se odlak mladih........
NEĆE
Leverage

#422 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

putokaz1 wrote:De mi vi recite ako SDA izgubi hocel zaustavit se odlak mladih........
NEĆE
Naravno da neće, pogotovo ne odma'. Uvijek će biti ljudi koji su dovoljno ambiciozni da idu tamo gdje misle da je bolje bez obzira što moraju uložiti puno više napora. Ali će biti zaustavljen egzodus, sad u Njemačku idu mnogi koji uopšte nisu željeli da idu, ljudi su doslovno otjerani, nemaju drugu opciju nego da idu, u pitanju je egzistencija, ne želja da se zaradi više. S druge strane mnogi koji su imali posao ovdje idu jer ne žele da im djeca odrastaju u nekakvoj atmosferi puzajućeg rata. Ovo nije manje uspješna Europska zemlja poput nekih zemalja istočne i jugoistočne Europe. Ovo je ubjedljivo najneuspješnija zemlja u Europi.

Jedno je odlazak mladih, odseljavanje. Ovo nije to, ovo je potpuni egzodus, od nas sedam koji smo se redovno družili ostala smo nas dvojica. Ako pobijedi SDA ja idem odavde po hitnom postupku.

Nije isto ako se za šest mjeseci iseli dvije hiljade ljudi i dvadeset hiljada ljudi, kako je to kod nas trenutno slučaj. I to su samo oni za koje se zna.
sigurnoable

#423 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

Akalia wrote:
sigurnoable wrote:Mogu li meni ovi SDA pro-fanatici jednostavno objasniti, zbog cega bi ja trebao glasati za SDA, 25 godina smo drzava sa najmanjim ekonomskim razvojem, skolstvo nam je pri dnu ljestvice i najsiromasnija smo zemlja Europe.

Prijateljica koja ima samo 23 godine se uclanila u SDA prije par mjeseci. Inace djevojka akademski obrazovana.

Razgovor ide ovako:
Sto si se uclanila u SDA?

Pa znas ja se moram zaposliti u Dom zdravlja i to mi je jedina opcija.

I glasat ces za njih?

Sto ja ne bih glasa kad je to prva bosnjacka stranka.

Jesi ti svjesna sta su nam napravili od drzave i da se samo jedan dio ljudi bogati od toga?

Pa kad se svi uclanjuju radi posla sto ne bih i ja.

Ako svi, pa nemoj i ti biti kao drugi. Zar ne mislis da je pogresno podrzavati nekoga ko je ucinio da im se pridruzis samo zato sto vidis tu korist a ne zato sto oni promovisu neke ideale ili zato sto nesto dobro rade.

Ma oni ce uvijek i biti na vlasti. Svi glasaju za njih i sta ja imam glasati za nekog drugog kad ce SDA uvijek biti prva. Bolje onda da ih i ja pozdrim i iskoristim to.

.......

I sta reci vise nakon sto ti osoba od 23 godine ovo kaze?

Nazalost puno je onih koji su zaposleni ili su dobili na neki drugi nacin od SDA i oni ce i glasati za njih jer se boje da ne izgube to.
Pa ja sam se zaposlio u jednoj drzavnoj ustanovi u Krajini. Sve je islo nevjerovatno brzo bez ikkavih problema. Pomislio sam da su to price da treba biti clan SDA stranke kako bi se u drzavnoj ustanovi zaposlio. Neki dan mi stize poruka na facebook u od jednog clana omladinske SDA organizacije u Bihacu i kaze kako ga je direktor ustanove obavezao da mora svim novim uposlenicima da prenesem poruku da zato sto se izbori priblizavaju savjetuje mi da se uclanim u stranku i platim kotizaciju od 50 maraka.

Mozete zamisliti do kakva je to kriminalna organizacija, to je nevjerovatno....

Naravno ja se necu uclaniti i glasat cu za Mirsada Hadzikadica pa sta bude. Vjerovatno mi slijedi otkaz nakon sto opet pobjede ali imam cistu savjest i znam da sam glasao za dobrobit drzave a ne uhljeba i kriminalaca. Ako otkaz dobijem i SDA pobjedi onda je to definitivno znak da trebam ici iz ove vukojebine....
Ja_Ja

#424 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Ja_Ja »

Treba biti realan i reci da bez obzira ko dodje na vlast, bez obzira ko bude clan predsjednistva, pa i da se sve, apsolutno sve se odigra fenomenalno po pro-bosanske snage, bolje nece biti, bar ne odmah. Mi smo toliko zaglibili u blato da bi za mene mesijski predstvnik i stranka bio onaj koji bi dosao i rekao daj mi glasaj i zivjet ces cetri najgore godine od kako si se rodio ali ti garantujemo da ce peta biti bolja nego 2018. Ja bih to potpisao odmah, imam osjecaj i da bi kucu prodao samo da im kampanju podrzim.

Sve ostalo je utopija. Zbog toga i kod ovih kandidata mi ne prolazi vise ta nacionalisticka prica. Uporedi sve i jednog kandidata izlistaj nadleznosti predsjednistva i uporedi ih po svakoj i glasaj za najboljeg. Ja sam vec odlucio koji je za mene najbolje i za njega cu da glasam.
General War

#425 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Ja_Ja wrote:Treba biti realan i reci da bez obzira ko dodje na vlast, bez obzira ko bude clan predsjednistva, pa i da se sve, apsolutno sve se odigra fenomenalno po pro-bosanske snage, bolje nece biti, bar ne odmah. Mi smo toliko zaglibili u blato da bi za mene mesijski predstvnik i stranka bio onaj koji bi dosao i rekao daj mi glasaj i zivjet ces cetri najgore godine od kako si se rodio ali ti garantujemo da ce peta biti bolja nego 2018. Ja bih to potpisao odmah, imam osjecaj i da bi kucu prodao samo da im kampanju podrzim.

Sve ostalo je utopija. Zbog toga i kod ovih kandidata mi ne prolazi vise ta nacionalisticka prica. Uporedi sve i jednog kandidata izlistaj nadleznosti predsjednistva i uporedi ih po svakoj i glasaj za najboljeg. Ja sam vec odlucio koji je za mene najbolje i za njega cu da glasam.
Tako je, nema mesija niti iznenadnog progresa...ali makar pocetak kraja...naznaka...
Locked