Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Locked

Kakvu RS žele Srbi?

Ujedinjenu sa Srbijom
83
50%
Nezavisnu Republiku Srpsku
20
12%
Pojma nemam
62
38%

Total votes: 165

General War

#401 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:Generale, ti dakle opravdavaš da Bošnjaci biraju hrvatskog člana predsjedništva i na taj način iskazuju svoju ljubav prema Hrvatima u BiH?
Bosnjaci nisu partija vec narod, i ja kao nebosnjak po ustavu kojeg si sam potipsao biramo manjeg idiota koji je na listi. Nisi ni ti birao Vlajkija slucajno, vec sto blagoglagoljivo prica. :wink:
Necemo da se lazemo.
duh_sa_sjekirom

#402 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by duh_sa_sjekirom »

bisao wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Članovi predsjedništva, po Ustavu, nisu predstavnici naroda već predstavnici države.
Interesi naroda zastupaju se u Domovima
Abecedu ne znaš...
1. Suština je važna. Tri člana predsjedništva, sa prefiksom srpski, bošnjački i hrvatski.

2. Da.

3. Znam i abecedu i azbuku. Ćirilicu i latinicu. Nisam zaboravio u međuvremenu, kao neki. :izet:

Stoga, smatram da je politički suicid BiH činjenica da Hrvatima drugi biraju predstavnika koji bi trebao zastupati njihove interese. Jednako bih to mislio i da Srbi biraju Bošnjacima predstavnika u Republici Srpskoj. Odnosno da učestvuju zajedno sa Bošnjacima u biranju hrvatskog člana Predsjedništva.
Ne znaš abecedu. Da znaš, znao bi da ne postoji ni hrvatski ni srpski ni bošnjački član predsjedništva...
Haj ti još malo na čitanje pa se javi kad naučiš
horkesh

#403 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

bisao wrote:Hrvati su. Iako Vlajki nije katolik, a još manje pravoslavac.
Da li sam to negdje rekao? Ne.

Dakle. Činjenica.

Bošnjaci propagariju i biraju Hrvatima člana predsjedništva. Nezvaničnog predsjednika.
Srbi, iako imaju sav kapacitet, da biraju potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda, ne žele učestvovati u takvim procesima i birati drugima njihovog predstavnika.

Nismo isti. To je poenta.
A-ha. Samo odabirete i postavljate bošnjačke i hrvatske članove Vlade RS-a. I hrvatskog potpredsjednika. I hrvatske predstavnike u Vijeću naroda RS-a.

Duše drage :)

Kako velikosrbi vole da glume dobrodušnost i domaćinstvo kad imaju sve pod čizmom, to je čudo jedno :-)
General War

#404 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Članovi predsjedništva, po Ustavu, nisu predstavnici naroda već predstavnici države.
Interesi naroda zastupaju se u Domovima
Abecedu ne znaš...
1. Suština je važna. Tri člana predsjedništva, sa prefiksom srpski, bošnjački i hrvatski.

2. Da.

3. Znam i abecedu i azbuku. Ćirilicu i latinicu. Nisam zaboravio u međuvremenu, kao neki. :izet:

Stoga, smatram da je politički suicid BiH činjenica da Hrvatima drugi biraju predstavnika koji bi trebao zastupati njihove interese. Jednako bih to mislio i da Srbi biraju Bošnjacima predstavnika u Republici Srpskoj. Odnosno da učestvuju zajedno sa Bošnjacima u biranju hrvatskog člana Predsjedništva.
Znaci ti si ugrozen, sto bosnjaci biraju hrvata iz federacije? :shock: :lol:
bisao

#405 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

General War wrote:
bisao wrote:Generale, ti dakle opravdavaš da Bošnjaci biraju hrvatskog člana predsjedništva i na taj način iskazuju svoju ljubav prema Hrvatima u BiH?
Bosnjaci nisu partija vec narod, i ja kao nebosnjak po ustavu kojeg si sam potipsao biramo manjeg idiota koji je na listi. Nisi ni ti birao Vlajkija slucajno, vec sto blagoglagoljivo prica. :wink:
Necemo da se lazemo.
Nisam nigdje ni rekao da si Bošnjak.
Tvoje je pravo da budeš što god želiš. Kao i moje. (iako je bilo par strelica kako gledam RTRS, mogu pisat za Informer i glasam za Mileta, a eto ti doda da sam i za Emila glasao i bio jedan od 1000 Srba koji mu dadoše glas. :D )

E sad dakle da ponovim pitanje, dakle ti opravdavaš da Bošnjaci biraju hrvastkog člana predsjedništva?
bisao

#406 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

horkesh wrote:
A-ha. Samo odabirete i postavljate bošnjačke i hrvatske članove Vlade RS-a. I hrvatskog potpredsjednika. I hrvatske predstavnike u Vijeću naroda RS-a.

Kako velikosrbi vole da glume dobrodušnost i domaćinstvo kad imaju sve pod čizmom, to je čudo jedno :-)
To je sistem koji smo od vas iz Fbih prepisali. Što kažu poželjni ostaju da dijele novac.

Ovdje ipak govorimo o ključnoj funkciji.

Nikakva dobrodušnost. Samo baziranje na faktu. Hrvati su ti koji su ugroženi i čija se izborna volja ne poštuje.
horkesh

#407 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

bisao wrote:
horkesh wrote:

To je sistem koji smo od vas iz Fbih prepisali. Što kažu poželjni ostaju da dijele novac.

Nikakva dobrodušnost. Samo baziranje na faktu. Hrvati su ti koji su ugroženi i čija se izborna volja ne poštuje.
Ništa vi niste prepisali iz FBiH, tako je sve od prvih poslijeratnih izbora. Duuugo prije Komšića, kojeg volite spominjati s tog nekog visokog konja. Mislim, jeste da članovi Vlade RS-a imaju STVARNE ovlasti i moći - nećemo to valjda prepustiti legitimnim predstavnicima tog naroda kojeg u Vladi RS-a, kao, zastupaju :D

Dakle, nisi u pravu - u RS-u, o kojem, valjda, pričamo, se ne poštuje izborna volja Bošnjaka i Hrvata. Srbi decenijama u Vladu RS-a imenuju nelegitimne predstavnike tih naroda.

Opet, šta očekivati od regije koja ni sopstveni Ustav i zakone ne poštuje, kao ni Dejton. Na primjer, znamo koliko je nesrba zaposleno u MUP-u RS-a.

Od pravnih divljaka, koji ne poštuju ni Ustavni sud BiH (dejtonsku kategoriju), istina, ne treba previše ni očekivati.
Last edited by horkesh on 27/07/2018 22:25, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#408 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

bisao wrote:
horkesh wrote:

Koliko ja znam, jedini period kada HDZ-ovi ministri nisu bili na vlasti je 2010-2014, a u Vladi RS-a evo već 23 godine nijednog jedinog legitimnog bošnjačkog predstavnika nije bilo. I ne, naravno da (makar ja lično) ne podržavam izbor nekog nelegitimnog tipa za hrvatskog člana predsjedništva.

Ključna funkcija hahahaha, pa ministar je valjda ključna funkcija, a vi odabirom nelegitimnih predstavnika u Vijeće naroda RS-a ne da rušite neke ključne pozicije, već urušavate cijeli princip konstitutivnosti.

Sad ja imam pitanje tebi: Da li ti opravdaš da Srbi biraju nelegitimne hrvatske i bošnjačke predstavnike na gotove sve važne političke funkcije u RS-u?
bisao

#409 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

horkesh wrote: Na primjer, znamo koliko je nesrba zaposleno u MUP-u RS-a.
Znamo.
Koliko je Srba zaposleno u MUP Fbih? Vjerujem da je brojka četvorocifrena?
duh_sa_sjekirom

#410 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Joj delegata...kao, on je iz rs-a a 50 postova o "majorizaciji" Hrvata...
PreWiBa

#411 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

duh_sa_sjekirom wrote:Joj delegata...kao, on je iz rs-a a 50 postova o "majorizaciji" Hrvata...
Srbi poznati zaštitnici hrvatskih prava
horkesh

#412 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

Već smo imali ovu raspravu jednom - mislim da je tad bio duka? - ali, evo, da ponovim.

Gledajući ovog momčića kao predstavnika srpske politike, nemoguće je ne primijetiti, uvijek i iznova, nevjerovatnu dozu licemjerstva velikosrpske misli.

Neprestane žalbe na centralizaciju i unitarizam, a i Srbija i RS organizovane najprostije moguće, ni govora o domovima naroda, neke regije, entitete ili kantone da i ne spominjem. Pri tome u Srbiji imaju čitave teritorije gdje Srbi nisu većina, a 1991. godine su Srbi u Srbiji (s Vojvodinom i Kosovom) činili jedva 63 posto stanovništva, ako me sjećanje služi.

Ljudi prosto skloni diktaturama - Milošević, Dodik i sada Vučić, kao i totalitarizmu i jednoumlju. Sunce ti žarko, u RS-u su poljoprivrednici dobrovoljno otišli da protestuju na neki napušteni krak autoputa, gdje ih niko ne vidi.

Samo sila i čizma. I moralisanje svima drugima koje su napali i pokušali podjarmiti, od Hrvata, preko Bošnjaka, do Albanaca.

Opet ponavljam, govorim i političkoj većini u srpskoj politici i institucijama unazad nekoliko decenija, ništa ja protiv Srba i prosječnog Srbina nemam.
bisao

#413 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

sehohari wrote:
Koliko ja znam, jedini period kada HDZ-ovi ministri nisu bili na vlasti je 2010-2014, a u Vladi RS-a evo već 23 godine nijednog jedinog legitimnog bošnjačkog predstavnika nije bilo. I ne, naravno da (makar ja lično) ne podržavam izbor nekog nelegitimnog tipa za hrvatskog člana predsjedništva.

Ključna funkcija hahahaha, pa ministar je valjda ključna funkcija, a vi odabirom nelegitimnih predstavnika u Vijeće naroda RS-a ne da rušite neke ključne pozicije, već urušavate cijeli princip konstitutivnosti.

Sad ja imam pitanje tebi: Da li ti opravdaš da Srbi biraju nelegitimne hrvatske i bošnjačke predstavnike na gotove sve važne političke funkcije u RS-u?
Nema potrebe o ministarstvima pričati. Govorimo o članu Predsjedništva. Ključnoj ulozi uz uloge predsjednika entiteta.
Hrvati su u vrijeme Komšića bili žrtva propagande političkih elita u Sarajevu. Dobili su člana Predsjedništva za koga najveći broj njih nije glasao i koji za te 4 godine gotovo ništa od suštinskog značaja za taj narod nije uradio i koji je ponovo aktuelan u Sarajevu i čijim se izborom ponovo želi "zajebat" hrvatski narod u BiH.

Srbi ne biraju bošnjačke ni hrvatske predstavnike u Republici Srpskoj. Da biraju, vjerujem da bi gospodin Ramiz Salkić dobio barem 150k glasova.
duh_sa_sjekirom

#414 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

sehohari wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:Joj delegata...kao, on je iz rs-a a 50 postova o "majorizaciji" Hrvata...
Srbi poznati zaštitnici hrvatskih prava
Ako je on iz rs-a ja sam iz Obale Slonovače :lol:
horkesh

#415 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

bisao wrote:
horkesh wrote: Na primjer, znamo koliko je nesrba zaposleno u MUP-u RS-a.
Znamo.
Koliko je Srba zaposleno u MUP Fbih? Vjerujem da je brojka četvorocifrena?
Provjeri slobodno pa mi javi. Moj rođak Srbin s Pala svaki dan silazi da bi radio u MUP-u KS-a :D

Inače svi vrijeme barataš pogrešnim podacima kojima nevješto manipulišeš.

Kada pričaš o Srbima u FBiH koji nemaju pravo da uče srpski jezik, zašto ne spomeneš koliko njih je u kantonima u kojima vlada HDZ, a gdje Srbi čine većinu?

Kada se priča o srušenim crkvama u Sarajevu (!) ti podastreš podatak o cjelokupnoj mitropoliji, kao da su sve te cekve u Sarajevu, a ne, većinom, na teritorijama koje je kontrolirao HVO i HV.

Još pravdaš očitu nepravdu i nepoštivanje zakona i Ustava RS-a, a to je proporcionalno zapošljavanje u RS-u, time što to "i drugi rade".

Licemjerno, momčiću, licemjerno. Ja ću prvi osuditi sve nepravde koje su prema Srbima i drugima počinili "moji" predstavnici.

Ti ćeš, očito, svojima došapnuti da ne tlače druge dovoljno.

To je ta moralna razlika zbog koje, u pravu si, nismo svi isti.
horkesh

#416 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

bisao wrote:
Nema potrebe o ministarstvima pričati. Govorimo o članu Predsjedništva. Ključnoj ulozi uz uloge predsjednika entiteta.
Gospodin otvori temu o RS-u i onda ne bi da priča o Vladi RS-a, nego o članu Predsjedništva BiH z reda hrvatskog naroda :D

Ooooj...
PreWiBa

#417 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by PreWiBa »

bisao wrote:
sehohari wrote:

Hrvati su u vrijeme Komšića bili žrtva propagande političkih elita u Sarajevu. Dobili su člana Predsjedništva za koga najveći broj njih nije glasao i koji za te 4 godine gotovo ništa od suštinskog značaja za taj narod nije uradio i koji je ponovo aktuelan u Sarajevu i čijim se izborom ponovo želi "zajebat" hrvatski narod u BiH.

Srbi ne biraju bošnjačke ni hrvatske predstavnike u Republici Srpskoj. Da biraju, vjerujem da bi gospodin Ramiz Salkić dobio barem 150k glasova.
Ne kontam, ja bi baš želio pričati o ministarstvima, ako ti želiš da pričamo o predsjedništvu, a još uvijek mi nisi odgovorio na pitanje.

Također mi nije jasno zašto se sada bavimo bošnjačko-hrvatskim odnosima, kada pitanje iz naslova ama baš nikakve veze sa ovim nema. Ako želiš da razgovaraš o tome, zamolio bi te da se uključiš u diskusiju o tom pitanju, zašta na ovom forumu postoji već adekvatna tema.
General War

#418 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:
General War wrote: Bosnjaci nisu partija vec narod, i ja kao nebosnjak po ustavu kojeg si sam potipsao biramo manjeg idiota koji je na listi. Nisi ni ti birao Vlajkija slucajno, vec sto blagoglagoljivo prica. :wink:
Necemo da se lazemo.
Nisam nigdje ni rekao da si Bošnjak.
Tvoje je pravo da budeš što god želiš. Kao i moje. (iako je bilo par strelica kako gledam RTRS, mogu pisat za Informer i glasam za Mileta, a eto ti doda da sam i za Emila glasao i bio jedan od 1000 Srba koji mu dadoše glas. :D )

E sad dakle da ponovim pitanje, dakle ti opravdavaš da Bošnjaci biraju hrvastkog člana predsjedništva?
Naravno da podrzavam, jer ne znam kako drugacije da ti objasnim da svako ima to pravo da bira onoga za koga misli da ce njegove interese zastupati...stvarno je cudno to tvoje poimanje demokratije gdje etnije gledas kao nekakva udruzenja koja trebaju birati po komandi.
I dodik je dobijao bosnjacke glasove, i Ivanic...i ne vidim sta ti je sad problem tu...niko od ovih nije promjenio vjeru radi toga.
Nista nije cudno sto ti se upucuju strelice kad ovako pises sablonski, bas kao PTPC...cijelo vrijeme forsiras hrvatsko pitanje u odsustvu stvarnih razloga da pokazes i dokazes tu navodnu ugrozenost, a par stotina metara od mene "Integra Inzenjering" radi zgradu novog opstinskog suda u Tuzli :-)
horkesh

#419 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

Čekaj malo, zašto mi uopšte pričamo o ovome? Zar otcjepljenje RS-a nije već gotova stvar? :-)

Šta bi s onom logikom da se čeka obrat na međunarodnoj sceni i neminovno opadanje američke moći koja, eto, jedina drži BiH na okupu?

Najzanimljivija mi je logika koja kaže da Kina, Indija, Rusija i ostale nadolazeće sile planiraju podržati nezavisnost RS-, ponajviše zato jer nisu priznali nezavisnost Kosova.

Naravno, to je ista logika koja kaže da je nezavisnost Kosova "jednostrana", dok je pripojenje Krima Rusiji ispunjenje prava na samoodređenje :D

Mada, više sam očekivao od ankete. Ispade da bi RS ipak htjela biti samo okrug unutar Srbije, ccc :?
bisao

#420 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

horkesh wrote:
Provjeri slobodno pa mi javi. Moj rođak Srbin s Pala svaki dan silazi da bi radio u MUP-u KS-a :D

Kada pričaš o Srbima u FBiH koji nemaju pravo da uče srpski jezik, zašto ne spomeneš koliko njih je u kantonima u kojima vlada HDZ, a gdje Srbi čine većinu?

Kada se priča o srušenim crkvama u Sarajevu (!) ti podastreš podatak o cjelokupnoj mitropoliji, kao da su sve te cekve u Sarajevu, a ne, većinom, na teritorijama koje je kontrolirao HVO i HV.

Još pravdaš očitu nepravdu i nepoštivanje zakona i Ustava RS-a, a to je proporcionalno zapošljavanje u RS-u, time što to "i drugi rade".

Licemjerno, momčiću, licemjerno. Ja ću prvi osuditi sve nepravde koje su prema Srbima i drugima počinili "moji" predstavnici.

Nemam šta provjeravati. Pozvao si se na mali procenat neSrba u MUP RS-a. Zadnje podatke koje sam imao bilo je da u MUP RS radi oko 5% Bošnjaka. Pa reko da vidimo je li procenat Srba u FbIh na tom procentualnom nivou ili je znatno manji. Iz tvog odgovora vidim da ne raspolažeš podatkom. Pretpostavljam da je procentualna zastupljenost na identičnom nivou.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-polic ... /180704014

Evo dakle, gotovo u bobu broj Srba u FBiH I broj zaposlenih Bošnjaka u RS. S tim da je udio Srba u zajedničkim organima svega 33%.

Što se tiče jezika tu sam dakle i definitivno objasnio samu problematiku. Ili si mi htio reći da srpskih osnovaca nema u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Bihaću?

I da, vjerujem da ti nije teško odgovoriti na pitanje podržavaš li i opravdavaš li da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva ili da budemo precizniji člana Predsjedništva koji bi trebao zastupati hrvatske interese?
bisao

#421 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

General War wrote:
Naravno da podrzavam, jer ne znam kako drugacije da ti objasnim da svako ima to pravo da bira onoga za koga misli da ce njegove interese zastupati...stvarno je cudno to tvoje poimanje demokratije gdje etnije gledas kao nekakva udruzenja koja trebaju birati po komandi.
I dodik je dobijao bosnjacke glasove, i Ivanic...i ne vidim sta ti je sad problem tu...niko od ovih nije promjenio vjeru radi toga.
Nista nije cudno sto ti se upucuju strelice kad ovako pises sablonski, bas kao PTPC...cijelo vrijeme forsiras hrvatsko pitanje u odsustvu stvarnih razloga da pokazes i dokazes tu navodnu ugrozenost, a par stotina metara od mene "Integra Inzenjering" radi zgradu novog opstinskog suda u Tuzli :-)
Pošteno. ;-)
Da li smatraš da bi i Srbi u Republici Srpskoj trebali, po istom principu, izabrati potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda?

Istina je i za Dodika i za Ivanića. Za gradonačelnike takođe. Ali ti procenti nisu ili barem u najvećem dijelu nisu uticali na konačan ishod. (au, sad si već u dilemi da li glasam za Mileta :D )

Temu o hrvatskom članu predsjedništva nisam povukao ja, koliko me pamćenje služi.
General War

#422 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:
horkesh wrote:

Nemam šta provjeravati. Pozvao si se na mali procenat neSrba u MUP RS-a. Zadnje podatke koje sam imao bilo je da u MUP RS radi oko 5% Bošnjaka. Pa reko da vidimo je li procenat Srba u FbIh na tom procentualnom nivou ili je znatno manji. Iz tvog odgovora vidim da ne raspolažeš podatkom. Pretpostavljam da je procentualna zastupljenost na identičnom nivou.

Evo dakle, gotovo u bobu broj Srba u FBiH I broj zaposlenih Bošnjaka u RS. S tim da je udio Srba u zajedničkim organima svega 33%.

Što se tiče jezika tu sam dakle i definitivno objasnio samu problematiku. Ili si mi htio reći da srpskih osnovaca nema u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Bihaću?

I da, vjerujem da ti nije teško odgovoriti na pitanje podržavaš li i opravdavaš li da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva ili da budemo precizniji člana Predsjedništva koji bi trebao zastupati hrvatske interese?
Pa cekaj bolan, jel tebi neko javio da su i Bosnjaci i hrvati ravnopravni narodi u BiH...33% x 3=?
horkesh

#423 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by horkesh »

bisao wrote:

Kakva je to naopaka logika - ti mjeriš broj zaposlenih Bošnjaka u MUP-u RS-a s brojem srpskog stanovništva u FBiH?! :shock:

Valjda se gleda, po Ustavu i zakonima, broj Bošnjaka u RS-u. I to ne ovaj broj iz 2013. godine, mada bi bilo lijepo da je barem taj broj - jok, po slovu zakona se gledaju brojke iz 1991. godine.

Da se baš ne može naći nesrba, pa i ne kako. Ali, kao što svi dobro znamo, nesrba ima, samo nisu poželjni. Možemo se dotaći i opština i cjelokupne pokrajinske vlasti.

Srbi u Sarajevu, vjeruj mi na riječ, uče srpski jezik, a u svjedočanstva im se unosi srpski. Zamisli, niko ih ne optužuje da srpski jezik predstavlja prvi korak u ostvarenju velikosrpskog plana zavladavanja Bosnom. Šokantno, zar ne :-D

Pričamo o RS-u, a ne o članu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Jadna ti je argumentacija kad je spala na to da se držiš Komšića kao pijan plota.

Ako te baš zanima, ja sam na prošlim izborima glasao za Čovića :lol:
Last edited by horkesh on 27/07/2018 23:03, edited 2 times in total.
General War

#424 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by General War »

bisao wrote:
General War wrote:
Pošteno. ;-)
Da li smatraš da bi i Srbi u Republici Srpskoj trebali, po istom principu, izabrati potpredsjednika iz reda bošnjačkog naroda?

Istina je i za Dodika i za Ivanića. Za gradonačelnike takođe. Ali ti procenti nisu ili barem u najvećem dijelu nisu uticali na konačan ishod. (au, sad si već u dilemi da li glasam za Mileta :D )

Temu o hrvatskom članu predsjedništva nisam povukao ja, koliko me pamćenje služi.
Ja ne smatram vec je to cinjenica (Vlajki)...sutra ko zna koji, koji treba vlasti u PC da postigne politicki cilj pa i iz reda bosanjckog naroda...i ti to vidis i znas ocito, ali treba ti moje misljenje.
Dok ti pokusavas da sagledas posljedice dejtonskog sporazuma...ljudi se nagemase para nizasta...haj valjda i ti imas sta od toga dok se pravis ovako slijep.
bisao

#425 Re: Žele li Srbi nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenu sa Srbijom?

Post by bisao »

General War wrote: Pa cekaj bolan, jel tebi neko javio da su i Bosnjaci i hrvati ravnopravni narodi u BiH...33% x 3=?
Ne mora mi niko javljati. Ako je svačije pravo jednako, zašto onda svi ne sudjeluju sa po ta 33% (uz svo poštovanje Ostalih)?

Image

Ili ipak nismo ravnopravni?
Locked