DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- commendatore
#401 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
jebo li vas prosjek benzinca na 100 km 7 L otvorene - pa toliko je trosio moj 3.0 MItsubishijev benzin 6ak iz 1993e 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#402 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Dozer dok zavergla jedna crta ode hladno.NediM17 wrote:gledaj u dozera... 760km a jedna crta spala, a tebi jedna spadne do rogatice.konektovan wrote:.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#403 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Pa i dizeli u normalnom stanju nece praviti problem, ali leševi hoce. Tsko je i kod jednih i drugih.Throttle wrote:Nećemo tu ubrajati leševe sad neke. Govorim o normalnim autima u pristojnom stanju. A ako kupiš loše auto, da ide na zrak samo, izut će te iz cipela dok ga popraviš. Više sam se osvrnuo na auta 2000-2010 koja većina vozi
- Dozer
#404 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Nisi ti dobar nikako, stare mivauvau wrote: Joj gledaj table iz 91 kao na opel kadetu
Tabla je 2010. Ali zato - do sad nista. Kvarovi = 0, a deveta godina.
Necemo sad pretjerivati, dopunjen je na 600, i to s 43 litraNediM17 wrote: gledaj u dozera... 760km a jedna crta spala, a tebi jedna spadne do rogatice.
Koje otvorene? Ova ruta je podrazumijevala oko 500 km autoputa, a po prosjeku je valjda jasno kako se vozilocommendatore wrote:jebo li vas prosjek benzinca na 100 km 7 L otvorene - pa toliko je trosio moj 3.0 MItsubishijev benzin 6ak iz 1993e
A taj Mitcubishijev sestak 3.0 benzinac iz 91, tesko da ti je trosio 7. Meni je takav Pajero, s tim motorom, 96 i 97 uredno cuclao 12-15 otvorene, zavisno kako sam ga tjerao. Jel' predje 3.000 obrtaja, potrosnja skakala za 30%. Po gradu ga se nije moglo nadolmiti, lokao i 20
-
Throttle
#405 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Turbina, zamajac, dizne su na dosta dizela potrosni materijal. Da ne govorim o dpf, o djidjama oko turba itd. Toga kod atmosferca nema i ne moze pravit problem. A i za potrosnju ljudi uporedjuju dizela sa 100KS i benzinca sa 150KS pa dizel puno manje trosi. Ako se uporedjuju priblizni motori, razlika je puno manjakonektovan wrote:Pa i dizeli u normalnom stanju nece praviti problem, ali leševi hoce. Tsko je i kod jednih i drugih.Throttle wrote:Nećemo tu ubrajati leševe sad neke. Govorim o normalnim autima u pristojnom stanju. A ako kupiš loše auto, da ide na zrak samo, izut će te iz cipela dok ga popraviš. Više sam se osvrnuo na auta 2000-2010 koja većina vozi
-
vauvau
#406 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Eto ti si dobar stare ti lupaš samo gluposti bez vezeDozer wrote:Nisi ti dobar nikako, stare mivauvau wrote: Joj gledaj table iz 91 kao na opel kadetu
Tabla je 2010. Ali zato - do sad nista. Kvarovi = 0, a deveta godina.
Necemo sad pretjerivati, dopunjen je na 600, i to s 43 litraNediM17 wrote: gledaj u dozera... 760km a jedna crta spala, a tebi jedna spadne do rogatice.
Koje otvorene? Ova ruta je podrazumijevala oko 500 km autoputa, a po prosjeku je valjda jasno kako se vozilocommendatore wrote:jebo li vas prosjek benzinca na 100 km 7 L otvorene - pa toliko je trosio moj 3.0 MItsubishijev benzin 6ak iz 1993e
A taj Mitcubishijev sestak 3.0 benzinac iz 91, tesko da ti je trosio 7. Meni je takav Pajero, s tim motorom, 96 i 97 uredno cuclao 12-15 otvorene, zavisno kako sam ga tjerao. Jel' predje 3.000 obrtaja, potrosnja skakala za 30%. Po gradu ga se nije moglo nadolmiti, lokao i 20
Pa isprovaljivao si se ko dijete i još slika tablu neke kante koja izgledom podsjeća na kadeta
Vidi puljki po njoj
Po prosjeku se vidi da voziš ko baba s kraćom desnom nogom kad krene na pijacu
Čuj fali se prosjekom 80 kmh na autocesti
Hahahaha
E fakat nije dobar
Pa kamioni s prikolicom imaju veći prosjek brzine na autocesti
Sigurno vozi iza šlepera u zavjetrini ili gnjavi narod kad zaobilazi kamione s luđačkih 110 kmh na ograničenju 130
Takvima treba vozačku dozvolu oduzeti samo smetate po cesti dok gledate u potrošnju na tabli
A tabla ko tetris
- graue_maus
#407 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Nešto se priča da ipak ima mogućnost neke nadogradnje neke vrste filtera , već su dva univerziteta ponudila rješenje . Problem je da košta oko 3000 eura , pa auto industrija odbija ugradnju ... vjerovatno traže da i država učestvuje sa nekim subvencijama ili vlasnici plate sami . Juče je bivši šef VW optužen u USA ,on je tvrdio da nije ništa znao za te manipulacije sa softver...ne smiruje se još dizel afera kod VW. Samo ide u novu rundu ..
-
vauvau
#408 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Jok eto nije znao
Podvalili mu ameri, rusi i kinezi
-
SSemir
#409 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Zabrane ulaska u gradove se nece odnoaiti ba euro 6 dizel motore. A euro 5 ce se moci nadograditi tako da ce moci i sa njim.
Neki dan je bilo uhapsenih i u bosch-u zbog varanja na dozel motorima
Neki dan je bilo uhapsenih i u bosch-u zbog varanja na dozel motorima
- amar1994
#410 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
najbolji su
, prevare pola svijeta i onda uvode zabrane za dizele , i sad fol dodatna testiranja uveli , kao sad oni dobrice i nevinasca 
- amar1994
#411 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
ma ja ba , ubacili svog coeka , CIA , KGB .....vauvau wrote:Jok eto nije znao
-
SSemir
#412 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Pa realno jbg, prevara je nesto sto malo ljudi zna. Ne mozesa u cijeloj fabrici razglasit da radis prevaru. Ako ih je par iz vw-a i bosch znalo o tome, a sudeci po broju uhapsenih, stvarno ih je par samo. Mozda taj u americi stvarno nije imao pojma...mozda.
- Dozer
#413 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Kanta iz 2010? Japanac koji je nov kostao 57.000?vauvau wrote: Eto ti si dobar stare ti lupaš samo gluposti bez veze
Pa isprovaljivao si se ko dijete i još slika tablu neke kante koja izgledom podsjeća na kadeta
Vidi puljki po njojKo da je rumun dizajniro
Bjez' ba, nemas pojma o cemu pricas, a nesto bi se k'o fol nadurav'o
Znas li uopste sta je ruta SA-TZ-BN-BG-NI-SK? Znas li uopste racunati prosjek?Po prosjeku se vidi da voziš ko baba s kraćom desnom nogom kad krene na pijacu
Hahahaha
E fakat nije dobar
Po svoj prilici - ne znas ni jedno. A ni citanje i razumijevanje procitanog ti ne ide najbolje
Hint: prosjek podrazumijeva sredinu izmedju 0 i maximale, i to za cijelu rutu, ne samo jedan dio
Sigurno vozi iza šlepera u zavjetrini ili gnjavi narod kad zaobilazi kamione s luđačkih 110 kmh na ograničenju 130
Takvima treba vozačku dozvolu oduzeti samo smetate po cesti dok gledate u potrošnju na tabli
A tabla ko tetris
Drz' se ti kucare
-
vauvau
#414 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Vidim ja da ti ne kontaš normalan insanski jezikDozer wrote:Kanta iz 2010? Japanac koji je nov kostao 57.000?vauvau wrote: Eto ti si dobar stare ti lupaš samo gluposti bez veze
Vidi puljki po njojKo da je rumun dizajniro
![]()
Bjez' ba, nemas pojma o cemu pricas, a nesto bi se k'o fol nadurav'o
Znas li uopste sta je ruta SA-TZ-BN-BG-NI-SK? Znas li uopste racunati prosjek?Po prosjeku se vidi da voziš ko baba s kraćom desnom nogom kad krene na pijacu
Hahahaha
E fakat nije dobar![]()
Po svoj prilici - ne znas ni jedno. A ni citanje i razumijevanje procitanog ti ne ide najbolje
Hint: prosjek podrazumijeva sredinu izmedju 0 i maximale, i to za cijelu rutu, ne samo jedan dio
A tabla ko tetris![]()
![]()
![]()
Drz' se ti kucare
Zato šibe
- Dozer
#415 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Pa s insanima pricam normalno, koliko vidim 
A ti, ocito, ne kontas nista, ne samo jezik
Zato - iš!
A ti, ocito, ne kontas nista, ne samo jezik
Zato - iš!
Last edited by Dozer on 07/05/2018 12:50, edited 1 time in total.
-
vauvau
#416 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Sram te bilo
Sad mi rekoše da nisi derle pa još gore da se ozbiljan insan ponaša ko hajvan
Nekima godine prolaze a pamet vazda na nivou djeteta
Sad mi rekoše da nisi derle pa još gore da se ozbiljan insan ponaša ko hajvan
Nekima godine prolaze a pamet vazda na nivou djeteta
- Dozer
#417 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Pa ja ti davno rekoh da nisam derle, a ti uporan s naduravanjem i ismijavanjem. A nivo tvoje price je zapravo na nivou nekakvog derleta... Ni jednog jedinog argumenta za bilo sta, samo nekakve prozivke, hihi-haha, provociranje i sukanje. I tako je kako si dosao na temu, a hoces da se s tobom prica normalno...
Ne ide to tako, drug moj...
Za tvoju info, ja vozim vec 27 godina, od cega zadnje 22 profesionalno. Nakon rata imam preko milion predjenih kilometara po raznoraznim cestama sirom Evrope, i to s raznim vozilima - razlicitih vrsta, klasa, snaga i goriva. A povrh svega, cak i obucavan za neke namjenske vrste voznje.
Zaista mislis da nemam pojma o cemu pricam na ovoj temi...?
Ne ide to tako, drug moj...
Za tvoju info, ja vozim vec 27 godina, od cega zadnje 22 profesionalno. Nakon rata imam preko milion predjenih kilometara po raznoraznim cestama sirom Evrope, i to s raznim vozilima - razlicitih vrsta, klasa, snaga i goriva. A povrh svega, cak i obucavan za neke namjenske vrste voznje.
Zaista mislis da nemam pojma o cemu pricam na ovoj temi...?
-
vauvau
#418 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Pa vidiš da znaš i normalno pričati
A provalili su te ljudi za onog golfa nepostojećeg
I tema koju si postavio je provala godine čuj dizeli nestaju hasta la vista
To je smiješno i pomalo tužno
-
visocicaguy
#419 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Bosch tvrdi da je rijesio probleme dizela i da vec ispunjava norme za 2020+
Tekst na njemackom, mozete prevesti na translate.google.com
http://www.spiegel.de/auto/aktuell/bosc ... 04551.html
- Dozer
#420 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Eto koliko ti uopste ne kontas o cemu se prica...vauvau wrote:Pa vidiš da znaš i normalno pričati
-
vauvau
#421 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Bravovisocicaguy wrote:Bosch tvrdi da je rijesio probleme dizela i da vec ispunjava norme za 2020+
Ljudi mu pametni objasnili i on opet kako nema niko pojma samo on pametan
Pa kad ti trojica kažu da si pjan pa valjaj se kako kaže narod
- Dozer
#422 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
I dalje ti ne kontas o cemu ja pricam 
-
vauvau
#423 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Ma ti ovdje jedini ne kontaš ali hajd
- Dozer
#424 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
E hajd' mi objasni sta ne kontam, ziv bio 
Onda cu ja tebi objasniti o cemu pricam, da konacno skontas.
Onda cu ja tebi objasniti o cemu pricam, da konacno skontas.
-
vauvau
#425 Re: DIZELAŠI - Hasta La Vista!
Pa kao prvo ne kontaš da si vozio golfa nepostojećeg
Kao drugo ne kontaš da te ljudi meze ko travnički sir evo sad će mjesec
Kao treće nećeš garant ni ovo skontati kao ni ono prije
Kao drugo ne kontaš da te ljudi meze ko travnički sir evo sad će mjesec
Kao treće nećeš garant ni ovo skontati kao ni ono prije