Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Locked
Point.

#401 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Point. »

General War wrote:
Point. wrote:
General War wrote: Kako sam i mislio, opetreceni ego manijak i utus medju rajom :thumbup:
Barem sam iskren pred svojom rajom, za razliku od miseva :thumbup:
Zar ti onda imas raju...sa ekranom se posvadjas. :lol: Jadni oni.
Imam raju, zajedno iscitavamo Islamsku Deklaraciju, pijemo kafice sa napunjenim prslucima, radimo stvari tipicno za zle Bosnjake.
Maraschino

#402 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Maraschino »

GeeTnT wrote: ..meko Ć, a kako se onda pise tvrdo Ć? :mrgreen: licno, smatram da sam koristio light verziju posta pokusavajuci da izbjegnem nazive uzp-ovci, djikani, genocidasi...itd, nego napisah multietnicari nadajuci se da ce se shvatit sustina.
sta velis, da se ne uvrijede uzpovci i djikani.
General War

#403 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Point. wrote:
General War wrote:
Point. wrote: Barem sam iskren pred svojom rajom, za razliku od miseva :thumbup:
Zar ti onda imas raju...sa ekranom se posvadjas. :lol: Jadni oni.
Imam raju, zajedno iscitavamo Islamsku Deklaraciju, pijemo kafice sa napunjenim prslucima, radimo stvari tipicno za zle Bosnjake.
Eto onda, sta se zalis.
cyprus

#404 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by cyprus »

GeeTnT wrote:
cyprus wrote:
GeeTnT wrote:...da je kojim slucajem u BiH preko 50% Srba ili Hrvata, qrac bi iko smio sponenuti multietnicnost...nego, bilo bi prelijepo da se Bosnjacima dozvoli legalan odlazak (kao sto to ima ovo malo Hravata u BiH) pa da gledaju iz daljine kako se „lagano“ dogovaraju multietnicari..
Podrugljivi hercegbosanski naziv za probosanske političke snage (ukucat u google pa se uvjerit, kome to nije jasno)... Obično ga pišu sa meko Ć... Nego, smije li se znati zbog čega ga ti propagiraš ovdje? :)
..meko Ć, a kako se onda pise tvrdo Ć? :mrgreen: licno, smatram da sam koristio light verziju posta pokusavajuci da izbjegnem nazive uzp-ovci, djikani, genocidasi...itd, nego napisah multietnicari nadajuci se da ce se shvatit sustina.
Pokušavam reći da je ironija to što ti uzp-ovci, đikani, genocidaši (posebni ti prvi nabrojani) koriste podrugljivi naziv multietničari upravo za tzv. političko Sarajevo, a ti ga (potpuno besmisleno) koristiš da opišeš njih... Jebiga sad kad moram crtat :sad:
ABH017

#405 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by ABH017 »

General War wrote:
pemanapemani wrote:
Bloo wrote: Srecom pa nisu u vecini, pa zivimo u ovom tolerantnom merhametluku.
Vidimo po forumskom zivlju na kojem stepenu nam je tolerancija.
Nemoj zezati.

Pustimo forum, lijecenje frustracija i lepezu dijagnoza.
Iskreno, da li bi se ti osjecala slobodno u B.Luci, Prijedoru, Trebinju, Sirokom Brijegu..., reci da si Bosanka, da govoris bosanskim jezikom i da ti se ta vrsta identiteta veze iskljucivo za drzavu BiH?

Koliko god ovo sve bilo sranje, koliko god su politicke elite danas identicne u kradji, urbicidu, kulturocidu, kriminalu..., ne mogu izjednaciti strane po pitanju prava onih koji su manjina.

Mozemo se mi neslagatii u hiljadu stvari, ali Bosnjaci su deset puta tolerantniji od Srba i Hrvata. Jebi ga, govorim iz iskustva.
Pa jesi li probao otici u neku sredinu pa eto naceo i temu koja te tisti? Ja bio i u banjaluci i stocu prosle godine, normalno pricao, normalno dobio odgovore...otpilike svi kontaju ko je dezurni potpaljivac vatre i nepovjerenja...a ako uletis ko ovi frumski askeri, dobit ces po nosu gdje god da se zadesis i bez bistrenja politike...
Pa svugdje su ljudi isti. Šta si mislio da u Stocu živi neka druga vrsta? Pitanje je samo u kojoj mjeri su isprepadani i koliko se susreću sa drugima, koliko ih poznaju. Moj drug iz Čačka htio doći u Sarajevo za novu godinu, pa pita je li sigurno. Kaže čuo je da je Sarajevo podijeljen grad.
General War

#406 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

ABH017 wrote: Pa svugdje su ljudi isti. Šta si mislio da u Stocu živi neka druga vrsta? Pitanje je samo u kojoj mjeri su isprepadani i koliko se susreću sa drugima, koliko ih poznaju. Moj drug iz Čačka htio doći u Sarajevo za novu godinu, pa pita je li sigurno. Kaže čuo je da je Sarajevo podijeljen grad.
Pa evo ovdje, nekad se pitam da li su uopste razgovarali...ma kakvi, da li su vidjeli srbina ili hrvata uzivo.
I sta onda od njih ocekivat, neki normalan razgovor?...kao i ovi sa " druge strane"...kao sto madner rece, treba potencirati slicnosti a ne razlicitosti.
Lako je nekoga etiketirat, ali nemas nista od toga.
ušće

#407 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by ušće »

General War wrote:
ABH017 wrote: Pa svugdje su ljudi isti. Šta si mislio da u Stocu živi neka druga vrsta? Pitanje je samo u kojoj mjeri su isprepadani i koliko se susreću sa drugima, koliko ih poznaju. Moj drug iz Čačka htio doći u Sarajevo za novu godinu, pa pita je li sigurno. Kaže čuo je da je Sarajevo podijeljen grad.
Pa evo ovdje, nekad se pitam da li su uopste razgovarali...ma kakvi, da li su vidjeli srbina ili hrvata uzivo.
I sta onda od njih ocekivat, neki normalan razgovor?...kao i ovi sa " druge strane"...kao sto madner rece, treba potencirati slicnosti a ne razlicitosti.
BOŠNJACI NISU POSTOJALI 91 ....BOŠNJACI SU IZMIŠLJENI 93 ...

Jeli u Stocu ista spika ...
General War

#408 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Sta se ti javljas? odjebaus...ne komentarisi me.
ušće

#409 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by ušće »

Đeneral War :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Last edited by ušće on 10/04/2018 23:37, edited 1 time in total.
General War

#410 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Bas si lijepo izasao, subara je nepotrebna zaklanja frizuru :mrgreen:
Kejn

#411 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Kejn »

Dobar je kaje postojali su oni 91 al ja sam mislio na druge Bošnjake :lol:
Jebo Deretića kakvog mi genijalca imamo :lol:
ušće

#412 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by ušće »

Slikao sam ga u prolazu ...prije nego što ispade Dubajiću iz kamiona :lol: :lol: :lol:
General War

#413 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Kejn wrote:Dobar je kaje postojali su oni 91 al ja sam mislio na druge Bošnjake :lol:
Eee sta ti je Bursulasdziceva skola...2 u 1. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#414 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Bloo »

General War wrote:
pemanapemani wrote:
Nemoj zezati.

Iskreno, da li bi se ti osjecala slobodno u B.Luci, Prijedoru, Trebinju, Sirokom Brijegu..., reci da si Bosanka, da govoris bosanskim jezikom i da ti se ta vrsta identiteta veze iskljucivo za drzavu BiH?

Koliko god ovo sve bilo sranje, koliko god su politicke elite danas identicne u kradji, urbicidu, kulturocidu, kriminalu..., ne mogu izjednaciti strane po pitanju prava onih koji su manjina.

Mozemo se mi neslagatii u hiljadu stvari, ali Bosnjaci su deset puta tolerantniji od Srba i Hrvata. Jebi ga, govorim iz iskustva.
Pa jesi li probao otici u neku sredinu pa eto naceo i temu koja te tisti? Ja bio i u banjaluci i stocu prosle godine, normalno pricao, normalno dobio odgovore...otpilike svi kontaju ko je dezurni potpaljivac vatre i nepovjerenja...a ako uletis ko ovi frumski askeri, dobit ces po nosu gdje god da se zadesis i bez bistrenja politike...
U Banja Luci, Mostaru, Zepcu, Trebinju....isto kao i svugdje zavisi na koga naletis.
Sa normalnim ljudima bez problema se moze pricati otvoreno.
U Beogradu, neki fantom malo mahnuo i poceo sa pricom Svi smo mi Srbi...
Ja rekoh Jesmo!
Covjek usutio. Nema pripremljen odgovor za takav scenarij, vec samo sa protivljenje i natezanje i vrijedanje...tako je i zamro pokusaj takve nacionalisticke price.
ABH017

#415 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by ABH017 »

General War wrote:
Na jednu razliku dolazi 100 sličnosti pa čak i više. U stvari jedino iz čega potiču naše razlike su religija, tradicija i običaji. I umjesto da to ističemo, izučavamo i radujemo se tome, kao nečemu što nas sve čini bogatijim, mi se trvimo oko toga čiji predak je prodao vjeru za večeru, čiji predak je izdao narod, kralja, ovo, ono. A samo vladajuće elite imaju velike koristi od toga.
Ipak, svakodnevno se obični narod sve više upoznaje i vezuje, tako da će nekad i ovome doći kraj.
ušće

#416 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by ušće »

General War wrote:
Kejn wrote:Dobar je kaje postojali su oni 91 al ja sam mislio na druge Bošnjake :lol:
Eee sta ti je Bursulasdziceva skola...2 u 1. :mrgreen:

Što je šupak Busuladžić pisao o Jevrejima ti pišeš o Bošnjacima ...dakle vas dvojica ste bara-bara ...
:pisnuo: :pisnuo:
General War

#417 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

Bloo wrote: U Banja Luci, Mostaru, Zepcu, Trebinju....isto kao i svugdje zavisi na koga naletis.
Sa normalnim ljudima bez problema se moze pricati otvoreno.
U Beogradu, neki fantom malo mahnuo i poceo sa pricom Svi smo mi Srbi...
Ja rekoh Jesmo!
Covjek usutio. Nema pripremljen odgovor za takav scenarij, vec samo sa protivljenje i natezanje i vrijedanje...tako je i zamro pokusaj takve nacionalisticke price.
Ih nije to nista, izgleda da je onaj usce naletio na istog tipa...pa umjesto odgovora kupio subaru, i evo sad pokazuje je po forumu :D
General War

#418 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

ABH017 wrote:
General War wrote:
Na jednu razliku dolazi 100 sličnosti pa čak i više. U stvari jedino iz čega potiču naše razlike su religija, tradicija i običaji. I umjesto da to ističemo, izučavamo i radujemo se tome, kao nečemu što nas sve čini bogatijim, mi se trvimo oko toga čiji predak je prodao vjeru za večeru, čiji predak je izdao narod, kralja, ovo, ono. A samo vladajuće elite imaju velike koristi od toga.
Ipak, svakodnevno se obični narod sve više upoznaje i vezuje, tako da će nekad i ovome doći kraj.
ni to troje nije u potpunosti razlicito...tradicija ista, naderi se za prvi maj-olesi se za novu godinu, obicaji...ljeti na more, religija-vrlo malo i deklarisanih vjernika ne prakticira vjeru a kamo li obican svijet... sve je do mentalnog sklopa i podrazaja iz okruzenja.
ušće

#419 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by ušće »

ušće wrote:Đeneral War :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
LBVIEW

#420 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by LBVIEW »

Ovi, sto nalaze sugovornike po sumskom blentitetu, bi trebali svratiti do Tomasice da priupitaju nejac o desavanjima tamo :oops: , ili da provjere koliko ih prisustvuje komemoracijama, od Omarske do Srebrenice, i sta o istima misle. :oops:
Sto se djenerala tice, tipicna zamjena teza - zna se ko je ckurinapi i ko smije lajati samo na forumu o mrskim Bosnjacima.
Teniser

#421 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by Teniser »

Zaboravio sam.
Koliko bijase Bosanaca na zadnjem popisu.
Tu negdje koliko i na ovom forumu.
General War

#422 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by General War »

LBVIEW wrote: Sto se djenerala tice, tipicna zamjena teza - zna se ko je ckurinapi i ko smije lajati samo na forumu o mrskim Bosnjacima.
A sto ti ckurinapi ne lajes ovako sa ahbabima u vukojebini odakle si se sljego...ni ja ne cuh nekog boOsnjoka tvoje mentalne nakarade da hralja po gradu i ganja Ćetnike, osim po forumu..meni je zadovoljstvo handrit vas u to malo mozga sto sluzi da ti popuni glavu :D
pemanapemani

#423 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by pemanapemani »

General War wrote:
pemanapemani wrote:
Nemoj zezati.

U čitavoj BiH ima dobrih ljudi sa kojima možeš normalno komunicirati i družiti se.

Problem je u institucionalnoj segregaciji na koju ti dobri ljudi nemaju vremena ili ne žele reagovati.

Mi u čitavoj BiH na sceni trenutno imamo kriminal, urbicid, kulturocid i ekocid, uslovno rečeno, sa sve tri strane.

Pored navedenog u manjem entitetu imamo:
- ukidanje prefiksa Bosanski iz imena gradova i javnih institucija
- nepriznavanje bosanskog jezika kao jednog od tri zvanična jezika građana BiH
- školski kurikulum koji se usklađuje sa onim iz Srbije
- nepoštivanje zakona o ravnopravnom zapošljavanju svih naroda u javnim institucijama.
- spletke oko prebivališta i poreza na nekretnine
- svakodnevno negiranje BiH i sotoniziranje Bošnjaka i dijela Hrvata od strane vlasti u manjem entitetu

U kantonima sa hrvatskom većinom imamo:
- nepriznavanje bosanskog jezika kao jednog od tri zvanična jezika građana BiH
- nepriznavanje konstitutivnosti Srba u zapadnoj Hercegovini
- konstantni vandalizam prema spomenicima i vjerskim objektima drugih (Partizansko groblje u Mostaru, napadi na džamije u Tomislavgradu, Posušju, Kiseljaku...)

Recimo, kada se nabrojane stvari počnu rješavati, meni će puno ugodnije pasti na stomak riba iz Bregave ili banjalučki ćevapi uz Vrbas, a rakija od jabuke uz presjecanje sa pivom će udarati duplo jače, dok se vrti janje u ravnici Bosanske Posavine.
LBVIEW

#424 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote: Sto se djenerala tice, tipicna zamjena teza - zna se ko je ckurinapi i ko smije lajati samo na forumu o mrskim Bosnjacima.
A sto ti ckurinapi ne lajes ovako sa ahbabima u vukojebini odakle si se sljego...ni ja ne cuh nekog boOsnjoka tvoje mentalne nakarade da hralja po gradu i ganja Ćetnike, osim po forumu..meni je zadovoljstvo handrit vas u to malo mozga sto sluzi da ti popuni glavu :D
Ah, pogodio sam "zicu". :D
Kao sto rekoh, lajes jedino na forumu o mrskim Bosnjacima, inace sutis ko ckapi. :izet: I opet zamjena teza - nisam ja srpski jezik zvao srbacanski, tvrdio kako je BH pravoslavce u Srbe "upisao" Vasa Pelagic zvani krajcar :D i pisao sl. podrugljive komentare, k'o ti o Bosnjacima.
Sto se mozga pak tice, nemoj samo ti o istom - otkako si se dokotrljao na forum slusamo mentalni proljev tipa "Alija i ID krivi za rat", "Srbi bili dovedeni pred svrsen cin Referendumom", pa sta ce - kud ce zapoceli rat i pocinili genocid.
BHCluster

#425 Re: Ljevica(Bošnjačka) predlaže dominaciju

Post by BHCluster »

LBVIEW wrote: Kao sto rekoh, lajes jedino na forumu o mrskim Bosnjacima, inace sutis ko ckapi. :izet: I opet zamjena teza - nisam ja srpski jezik zvao srbacanski, tvrdio kako je BH pravoslavce u Srbe "upisao" Vasa Pelagic zvani krajcar :D i pisao sl. podrugljive komentare, k'o ti o Bosnjacima.
Sto se mozga pak tice, nemoj samo ti o istom - otkako si se dokotrljao na forum slusamo mentalni proljev tipa "Alija i ID krivi za rat", "Srbi bili dovedeni pred svrsen cin Referendumom", pa sta ce - kud ce zapoceli rat i pocinili genocid.
Zamisli ti samo mentalni sklop kod njega kad je sebi umisli da ono sto on pise po forumu ima nekog efekta. Kakav sjeban zivot moras coditi kad imas takvo nakaradno razmisljanje? :lol: Umisli lik da je neki faktor.
Locked