Ilegalni migranti u BiH
- Troll_Happens
#401 Re: Migranti
Ovde se neradi o izbjeglicama. Njih je najmanje ako ih i ima. Ovo su teroristi i najgori šljam iz maroka alžira jemena indije nigerije i pakistana koji su iskoristili priliku da zbrišu iz zemlje. Ali mi se nećemo nikad dozvati pameti dok se neki veći belaj nedesi. Mogu samo zamisliti kakav će krkanluk nastati 20 maja, kad dodju hiljade na promotivni skup. Zajebaće i čevljansku koridu.
- Nisrin
#402 Re: Migranti
I sad zive u parku kod Inat kuce...:S U PARKU! Mi bilo gdje u svijetu da odemo i zaspimo u parku policija bi nas legitimisala i otjerala!
Nije lako ni onim ljudima okolo, a imamo i najveci jad i bijedu od drzave, koja se ne pobrine o tim ljudima, dok ne odu dalje, jer svakako ne zele ostati u Bosni!
Ako su sve ilegalci bez papira itd kako drzavni organi dopustaju da tek tako zive u parku u centru grada?!
Nije lako ni onim ljudima okolo, a imamo i najveci jad i bijedu od drzave, koja se ne pobrine o tim ljudima, dok ne odu dalje, jer svakako ne zele ostati u Bosni!
Ako su sve ilegalci bez papira itd kako drzavni organi dopustaju da tek tako zive u parku u centru grada?!
- stakasa
#403 Re: Migranti
Jesi li kojim slucajem i ti bila izbjeglica devedesetih?Nisrin wrote:I sad zive u parku kod Inat kuce...:S U PARKU! Mi bilo gdje u svijetu da odemo i zaspimo u parku policija bi nas legitimisala i otjerala!
-
archi_a
#404 Re: Migranti
Ministaratvo sigurnosti i agencija za poslove sa strancima sa svojim terenskim uredima moraju odgovoriti na ove zadatke. Od ove dvije strukture se moraju tražiti odgovori!!!! Mediji moraju jače potencirati ovu priču.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#405 Re: Migranti
dok kolega masira kolegicu
pu bemti miša zašto su morali baš kroz naču zemlju prolaziti baš smo fino bez stresa živjeli
ha ja moja ti
deder me tu poočeši
-
archi_a
#406 Re: Migranti
Granica se mora ojačati i uspostaviti jača kontrola prelazaka i evidentiranja onih koji ilegalno probaju ući. Poražavajuće je da nam u ovom trenutku fali najmanje 500 graničnih policajaca! Postojala je ideja da se pošalje određeni broj vojnika koji bi u kontroli, sprečavanju i evidentiranju ilegalnih prelazaka asistirali graničnim policajcima ali se stalo na ideji!
Pogrešno je razmišljanje da one koji nemaju dokumente i kojima se ne može utvrditi identitet treba samo pustiti da prođu i da postanu problem EU, jer je Hrvatska uvela nultu stopu tolerancije i idu na "hermetičko" zatvaranje i obezbjeđivanje vanjske granice EU, tako da ovi "neevidentirani" neće tako lako preći i postaće veći problem za BiH jer će se htjeli ili ne htjeli zadržati duže u našoj zemlji zbog nemogućnosti prelaska dalje.
Pogrešno je razmišljanje da one koji nemaju dokumente i kojima se ne može utvrditi identitet treba samo pustiti da prođu i da postanu problem EU, jer je Hrvatska uvela nultu stopu tolerancije i idu na "hermetičko" zatvaranje i obezbjeđivanje vanjske granice EU, tako da ovi "neevidentirani" neće tako lako preći i postaće veći problem za BiH jer će se htjeli ili ne htjeli zadržati duže u našoj zemlji zbog nemogućnosti prelaska dalje.
- Truba
#407 Re: Migranti
ko prati vijesti u nizu na ovu temu
u proteklih nekoliko tjedana već 4 migranata se utopilo u manjoj rječici ne mogu se sjetiti imena... u hrvatskoj
dakle ruta postoji
nije masovna kao prije što je bilo i praćeno tv ekipama
ali idu male kolonice
ovi ovdje što su zaglavili garant su ih ostavili negdje na pogrešnom mjestu
ili nemaju novaca za dalje
cilj je koliko sam skontao pješke prijeći tamo gdje je hrvatska najtanja
u proteklih nekoliko tjedana već 4 migranata se utopilo u manjoj rječici ne mogu se sjetiti imena... u hrvatskoj
dakle ruta postoji
nije masovna kao prije što je bilo i praćeno tv ekipama
ali idu male kolonice
ovi ovdje što su zaglavili garant su ih ostavili negdje na pogrešnom mjestu
ili nemaju novaca za dalje
cilj je koliko sam skontao pješke prijeći tamo gdje je hrvatska najtanja
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#408 Re: Migranti

Smeca kamara
- triconja
#409 Re: Migranti
Nije fazon geografska lokacija sto se tice kriminalnih radnji sto cine migranti, slicne stvari su radili a i radit ce i migranti iz drugih mjesta. Prije ce biti da je glavni pogon kriminalnih radnji polozaj na socioekonomskoj ljestviciHaris.ba wrote:Ja sam shvatio da priča o našoj dvoličnosti. Kritikujemo migrante, a u sličnim okolnostima smo bili isti ili čak gori.Men_of_Numenor wrote:
Po toj logici možeš i genocid opravdati. I silovanje. I krađe. I svako zlo koje vidiš![]()
![]()
![]()
![]()
-
biscanka2
#411 Re: Migranti
insomnia78 wrote: Sta
insomnia78 » 07/05/2018 00:50
Pa oni su ih i namamili
- Truba
#412 Re: Migranti
bila je ona mema za vrijeme migranata kroz srbiju
kad se prosečna srbenda fata posljednjeg voza za europu
ne mogu je naći
kad se prosečna srbenda fata posljednjeg voza za europu
ne mogu je naći
- Thorgerson
#413 Re: Migranti
Ja mislim da ovi migranti pojma nemaju u kakvu vukojebinu su dosli. Garantujem da ce ih pola skapati od gladi prije ovdje nego u Siriji, Libiji. Dakle, neka im neko objasni da sto prije bjeze odavdje.
Jer ova drzava ne moze da se brine o svojim gradjanima, a kamo li o sacicici migranata.
I najgori su mi licemjeri, koji su bili u istoj ovakvoj situaciji ne tako davno - ali su imali srecu pa su dosli u drzave koje su im obezbjedile kakav takav smjestaj, hranu, dzeparac.
Nije krivica ovih ljudi sto su dosli u Bosnu.
Bilo je zdravih, pravih koji su bjezali 90-ih. Pa sta? Bilo je i nasih koji su sa cigarama isto ovako lezali negdje po satorima itd. Ali su im obezbjedjeni kakvi takvi uslovi. I takvi koji su danas zahvaljujuci tim drzavama ostvarili veoma dobar zivot kenjaju po tim izbjeglicama i gledaju ih sa gnusanjem. Pa to je nevjerovatno!
Da je normalna drzava, neko bi odmah otisao i rekao ovim ljudima, ne mozete biti tu usred grada u parku, hajte za nama. Te ih odveo u naselje, da li satorsko, da li stambeno, kakvo god, improvizirano. I tu ih stavio, obezbjedio im vodu i hranu dok se ne skonta sta dalje. Pa onda fino provjeris ko ti je uopste dosao u drzavu?! Ko su ti ljudi, odakle su. Legitimacija. Moras imati neke dokumente. Medju ovim ljudima moze biti bilo ko. I to je normalno da bude. Ali nije normalno da se niko ne legitimise, ne provjeri itd. Mislim mozda grijesim, mozda je to uradjeno?! (mada cisto sumnjam).
Tako rade normalne drzave.
S druge strane, ovo je dobro sto se desava. Jer mozda EU kad tad skonta da im je bolje da nas balkance prihvate u svoju zajednicu, pa bi samim tim i kontrole kod nas bile jace i ne bi bili prostor za disperziju migranata. Jer niko od ovih migranata ne zeli ostati ovdje - naravno.
Jer ova drzava ne moze da se brine o svojim gradjanima, a kamo li o sacicici migranata.
I najgori su mi licemjeri, koji su bili u istoj ovakvoj situaciji ne tako davno - ali su imali srecu pa su dosli u drzave koje su im obezbjedile kakav takav smjestaj, hranu, dzeparac.
Nije krivica ovih ljudi sto su dosli u Bosnu.
Bilo je zdravih, pravih koji su bjezali 90-ih. Pa sta? Bilo je i nasih koji su sa cigarama isto ovako lezali negdje po satorima itd. Ali su im obezbjedjeni kakvi takvi uslovi. I takvi koji su danas zahvaljujuci tim drzavama ostvarili veoma dobar zivot kenjaju po tim izbjeglicama i gledaju ih sa gnusanjem. Pa to je nevjerovatno!
Da je normalna drzava, neko bi odmah otisao i rekao ovim ljudima, ne mozete biti tu usred grada u parku, hajte za nama. Te ih odveo u naselje, da li satorsko, da li stambeno, kakvo god, improvizirano. I tu ih stavio, obezbjedio im vodu i hranu dok se ne skonta sta dalje. Pa onda fino provjeris ko ti je uopste dosao u drzavu?! Ko su ti ljudi, odakle su. Legitimacija. Moras imati neke dokumente. Medju ovim ljudima moze biti bilo ko. I to je normalno da bude. Ali nije normalno da se niko ne legitimise, ne provjeri itd. Mislim mozda grijesim, mozda je to uradjeno?! (mada cisto sumnjam).
Tako rade normalne drzave.
S druge strane, ovo je dobro sto se desava. Jer mozda EU kad tad skonta da im je bolje da nas balkance prihvate u svoju zajednicu, pa bi samim tim i kontrole kod nas bile jace i ne bi bili prostor za disperziju migranata. Jer niko od ovih migranata ne zeli ostati ovdje - naravno.
- insomnia78
#414 Re: Migranti
Pa jasta neg su ih namamilibiscanka2 wrote:insomnia78 wrote: StaRekao si i neJma poricanja
![]()
insomnia78 » 07/05/2018 00:50
Pa oni su ih i namamili
- Nisrin
#415 Re: Migranti
stakasa wrote: Jesi li kojim slucajem i ti bila izbjeglica devedesetih?
Jesam, sto? I pogodi nismo mogli preci pistu, a ne nesto dalje od Sraajeva dok SVI nismo izvadili pasose i dobili garantna pisma, i to krajem rata tek...
Ma skroz je uredu da razapnu satore na sred GLAVNOG GRADA u parku, a ne da odu na neko selo, napusteno, pa ko hoce da pomogne nek im pomaze..sta imaju od Sarajeva? I valjda se treba prvo pomoci majkama s djecom i trudnicama, a kad ste svi toliki dzometi sto ne platite najugrozenijoj kategoriji smjestaj, da se ne pate po ulici?
Drugo, nasa nana kada prodaje carape jer ne moze od 200KM prezivjeti, policija je ZAPISE I OTJERA, i nasih vam nije zao kao obicno?!
Naravno da imam empatije i da mi je zao ljudi, ja im prva zelim da doguraju do Dojclanda ili Italije, sto i sami zele, jer ovdje je gore nego u Alziru, Agfanistanu, Bangladesu, Maroku...a ne vjerujem da su svi "cisti", uostalom ZASTO neko iz Alzira, Maroka, Libije, Afganistana, Iraka nema dokumentaciju? Nema sanse da su svi Sirijci, pa i sami kazu...ne vjerujem ni da ce dogurati do Evrope bez dokumenta, OK da DESETINE nemaju, ali bas niko da nema?!
procitajte i Hadzibajricevo saopstenje!
Last edited by Nisrin on 07/05/2018 13:34, edited 1 time in total.
-
BosGrad
#416 Re: Migranti
U kojem si kampu bio, ako se moze znati? Hvala unaprijedHendrix wrote:Znate sta, ne serite protiv migranata jer smo mi isti ovakvi bili 1992.
Ja sam licno bio izbjeglica u kampu u Hrvatskoj sa 1000+ bosanaca svih vjera i mogu reci da vece stoke u zivotu nisam vidio. Tad sam upoznao pravu sliku Bosne i sa kakvim ljudima mi dijelimo zemlju.
Podjela humanitarne pomoci je uvijek rezultirala tucom, i prosto mi je bilo zao onih volontera stranaca koji su jadni pokusavali da urazume majmune. Par ih je dobilo i modrice jer su kreteni i njih poceli tuci ne bi li ugrabili sebi jebenu trenerku ili majicu. Svi volonteri su bili opljackani, ukrali su im stvari, dokumente, pare i jebene vrece za spavanje su ljudima ukrali majmuni i ja nisam mogao shvatit njihovu zelju da opet ostanu i pomazu izbjeglicama.
U kampu ljudi dodju i srede WC-ove, tus kabine, cesme...i to sve preko noci nestane. Skinu kreteni sve i prodaju na pijaci, jer njima ne treba cesma ni tus...imas kantu i nosi pa se peri. I tako ljudi par puta obnove sve i skontaju nema fajde od toga, i tako smo 3 godine imali kupanje s kantama. Nabavili su nam bili i 3 vesh mashine, one su sjebane u rekordnom roku, jedna je nestala...valjda na pijacu, gdje drugo.
Donesu ljudi televizor da se napravi sala za gledanje filmova...to je trajalo mozda 2 sata prije nego sto su razbili daljinski i potukli se oko filma, sutradan je nestao i Tv. Sjecam se i talijanskog elektricara koji je volontirao da popravi elektro mrezu u kampu, dusa od covjeka, lik je radio 24h da bi napravio novu mrezu i table sa osiguracima da bi imali stabilan napon. Sutradan nestade struje...nigdje ni osiguraca ni zica...sve poskidali i prodali. Covjek ne moze da vjeruje, pa ja sam dosao da pomognem, zasto ovo radite?
Isli smo u lokalnu osnovnu skolu, oko 50 djece Bosanaca...nakon 3-4 mjeseca ostalo nas dvoje, ostali izbaceni zbog nenormalnog ponasanja, tuca i kradja. Njima je normalno bilo uciteljici jebat mater u sred casa, ljudi su se zgrazavali bosanaca izbjeglica i to s pravom.
I jebem ja nas i vas koji ovde serete protiv migranata a isti smo ovakvi bili prije 25 godina. Zaboravili ste neke stvari. Ja nisam.
-
archi_a
#417 Re: Migranti
07.05.2018
Grčka: Trosatni obračun 250 migranata u izbjegličkom kampu
Najmanje šest osoba je povrijeđeno, dok su četiri osobe uhapšene nakon obračuna koji je tokom noći izbio u izbjegličkom kampu u blizini Soluna na sjeveru Grčke, saopćile su grčke vlasti.
Iz policije je saopćeno da je u obračun u kampu Lagadikija, koji je trajao tri sata, bilo umiješano 250 osoba.
U saopćenju se navodi da je obračun najvjerovatnije počeo nakon što je grupa Sirijaca rekla da je grupa Alžiraca maltretirala jednu ženu iz Sirije. Obračun se brzo raširio kampom, a oni koji su bili umiješani koristili su noževe i daske.

Kad do ovoga dođe, veliki je problem.
- vjesticanametli
#418 Re: Migranti
u gasincima u kukuruznim poljima nije bilo skole.....ako je taj kamp....bila sam mozda mjesec il 2 tamo i ne mogu potvrditi ove navode....mozda kasnije nakon ljeta 92 da je tako bilo....ali nisi mogao napustiti kamp bez dozvole tj pisanog odobrenja....zato ne poredi nas pls s ovim hajvanima....nit smo koga silovali i pipkali nit smo mogli bez papira hodat DZaba ratBosGrad wrote:U kojem si kampu bio, ako se moze znati? Hvala unaprijedHendrix wrote:Znate sta, ne serite protiv migranata jer smo mi isti ovakvi bili 1992.
Ja sam licno bio izbjeglica u kampu u Hrvatskoj sa 1000+ bosanaca svih vjera i mogu reci da vece stoke u zivotu nisam vidio. Tad sam upoznao pravu sliku Bosne i sa kakvim ljudima mi dijelimo zemlju.
Podjela humanitarne pomoci je uvijek rezultirala tucom, i prosto mi je bilo zao onih volontera stranaca koji su jadni pokusavali da urazume majmune. Par ih je dobilo i modrice jer su kreteni i njih poceli tuci ne bi li ugrabili sebi jebenu trenerku ili majicu. Svi volonteri su bili opljackani, ukrali su im stvari, dokumente, pare i jebene vrece za spavanje su ljudima ukrali majmuni i ja nisam mogao shvatit njihovu zelju da opet ostanu i pomazu izbjeglicama.
U kampu ljudi dodju i srede WC-ove, tus kabine, cesme...i to sve preko noci nestane. Skinu kreteni sve i prodaju na pijaci, jer njima ne treba cesma ni tus...imas kantu i nosi pa se peri. I tako ljudi par puta obnove sve i skontaju nema fajde od toga, i tako smo 3 godine imali kupanje s kantama. Nabavili su nam bili i 3 vesh mashine, one su sjebane u rekordnom roku, jedna je nestala...valjda na pijacu, gdje drugo.
Donesu ljudi televizor da se napravi sala za gledanje filmova...to je trajalo mozda 2 sata prije nego sto su razbili daljinski i potukli se oko filma, sutradan je nestao i Tv. Sjecam se i talijanskog elektricara koji je volontirao da popravi elektro mrezu u kampu, dusa od covjeka, lik je radio 24h da bi napravio novu mrezu i table sa osiguracima da bi imali stabilan napon. Sutradan nestade struje...nigdje ni osiguraca ni zica...sve poskidali i prodali. Covjek ne moze da vjeruje, pa ja sam dosao da pomognem, zasto ovo radite?
Isli smo u lokalnu osnovnu skolu, oko 50 djece Bosanaca...nakon 3-4 mjeseca ostalo nas dvoje, ostali izbaceni zbog nenormalnog ponasanja, tuca i kradja. Njima je normalno bilo uciteljici jebat mater u sred casa, ljudi su se zgrazavali bosanaca izbjeglica i to s pravom.
I jebem ja nas i vas koji ovde serete protiv migranata a isti smo ovakvi bili prije 25 godina. Zaboravili ste neke stvari. Ja nisam.
- Troll_Happens
#419 Re: Migranti
Code: Select all
https://www.klix.ba/magazin/kultura/sarajevo-domacin-drugog-austrijskog-bala-vijecnica-obojena-valcerom/180314086Code: Select all
https://avaz.ba/vijesti/bih/375453/dramaticno-u-centru-sarajeva-migranti-tuku-i-pljackajuHoce li trebati vize za prelazak na lijevu obalu
- Altsa
#420 Re: Migranti
Sprijeciti ih da ulaze u BiH je nemoguce. Ni organizovanije zemlje od nase (sto nije tesko) to nisu mogle. problem je sto im se ne obezbijedi smjestaj i ne drze na jednom mjestu pod kontrolom. Ima toliko napustenih jna kasarni u koje se mogu smjestiti a ne da tumaraju po gradu i prave svakojaka sranja. ali nasa politika. ovako je bilo i u srbiji na pocetku i umjesto da nasi nauce nesto oni se prepustili stihiji.
-
Hakiz
#421 Re: Migranti
O, jeste. Ako si došao u Bosnu tražiti sreću, sam si sebi kriv.Thorgerson wrote:Nije krivica ovih ljudi sto su dosli u Bosnu.
- Altsa
#422 Re: Migranti
u ovome je sva poenta. nisi razapeo sator na trgu bana jelacica.Hendrix wrote:
- Nisrin
#423 Re: Migranti
Hakiz wrote:O, jeste. Ako si došao u Bosnu tražiti sreću, sam si sebi kriv.Thorgerson wrote:Nije krivica ovih ljudi sto su dosli u Bosnu.
Pa sto je dosao iz EGIPTA, ALZIRA, MAROKA, IRAKA? razumijem Sirijce i oni cak i da nemaju dokumente, moguce je, jer su sad strasna desavanja tamo...ali ove ostale niti razumijem niti cu!
-
Hakiz
#424 Re: Migranti
Nije to lako. Naime, jedno je kada neko uđe da ga odmah sprovedeš na organizovanu lokaciju. Ali kada grupa uđe, snađe se za lokaciju na kojoj će boraviti i na toj lokaciji se sama oprganizuje. svaki pokušaj dislociranja će izazvati otpor, tenzije i probleme. Što više vremena prolazi svaki pokušaj dislociranja će ugrožavati interese ljudi koji su tu i oni će pružati otpor. Ljudi su već organizovali prosjačenje, krađe, druge poslove, čekamo ako već nije počela prostitucija, ostvaruju kontakte sa lokalcima koji u migrantima vide priliku za zaradu i dislociranje će im svima direktno ugroziti profit. Ako se ne počnu dislocirati u slijdeću sedmicu - dvije, poslije će morati policija ozbiljno da bije.Altsa wrote:Sprijeciti ih da ulaze u BiH je nemoguce. Ni organizovanije zemlje od nase (sto nije tesko) to nisu mogle. problem je sto im se ne obezbijedi smjestaj i ne drze na jednom mjestu pod kontrolom. Ima toliko napustenih jna kasarni u koje se mogu smjestiti a ne da tumaraju po gradu i prave svakojaka sranja. ali nasa politika. ovako je bilo i u srbiji na pocetku i umjesto da nasi nauce nesto oni se prepustili stihiji.
- insomnia78
#425 Re: Migranti
Pa nije bas ni da Sirijci bjeze iz Sirije. Ko je mislio bjezati do sad je pobjeg’o. Osim toga ostalo je jos par dzepova u kojima se vode borbe
I ti Sirijci nastavljaju dalje iz Grcke i Turske sto znaci da ponovo krse zakon
I ti Sirijci nastavljaju dalje iz Grcke i Turske sto znaci da ponovo krse zakon