Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
golman

#401 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by golman »

Ma nije ni Senegal,što je nekad bio..sad su u Africi najjači Egipat i Maroko.
moa

#402 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by moa »

luckylaka wrote:Nisam pogledao utakmicu pa ako neko normalan tj.objektivan da ukratko opise kako,sta,gdje...stima ne stima.Po komentarima skoro da nista ne valja osim Edina i Ibrahima
Katastrofa, ali hajde prva je utakmica pa valjda im treba malo vremena da se ustimaju ali daj Boze.
Edin H.

#403 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Edin H. »

kudrilo wrote:Memiševića ocijeniti kad odigra stopera. Ima građu ko pravi stoper i nek ga igra.
Vezi konja gdje ti aga kaze. :oops:
Crvena Tifoza

#404 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Crvena Tifoza »

Edin H. wrote:
kudrilo wrote:Memiševića ocijeniti kad odigra stopera. Ima građu ko pravi stoper i nek ga igra.
Vezi konja gdje ti aga kaze. :oops:

:lol: :thumbup:
tcz

#405 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by tcz »

luckylaka wrote: da ukratko opise kako,sta,gdje...stima ne stima.
Seha - dobar, skino par suteva i ucestovao konstantno u igri, imao dva kiksa ali sreca nismo kaznjeni.
Bićo - nazad bio najbolji i u par navrata odlicno iznosio loptu
Zuka - tobejarabi od njega se ocekuje sigurnost na iskustvo a on poklanja lopte i stvara sanse protivniku
Memišević - jak, stamen ne boji se duela ali nije za beka, svkau prema naprijed je pogrijesio pa je cesto vracao lopte nazad
Seo - probio jednom i gol, nekako mi nije za klasicnog beka previse ispada u odbrani ide srcem a ne glavom
Bešić - dobar samo se mora prije oslobadjat lopte njegovo igranje mnogo znaci
Saric - puno trcao i nudio se mislim da je najvise pretrcao u prvom
Pjana - od njega uvje ocekujemo vise, treba citav tim da ubrza igru i kretnju tad bi njegove majstorije dosle do izrazaja
Kodro - uz Sarica najvise se trudio i bukvalno nosio igru u prvom, dao gol :thumbup:
Dulja - sa Seom odigrao za gol, imao jos par prodora ali moze on jos bolje
Dzeko - sta za njega reci, jednostavno KLASA, mada bi mozda bilo bolje da i Prevljak igra sa njim, jer Dzeko svaki duel dobije a on da pokupi

Prosinecki vidi se sta zeli, zeli posjed lopte i da se igra a ne nabijanje. Mislim da ce tesko sa ovakom formacijom, najvise zbog toga sto smo mi spora i lijena reprezentacija ali vidjet cemo. Sve zavisi od pokretljivosti veznog reda i da nađe pod hitno desnog beka.
rumenige_brajtner

#406 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by rumenige_brajtner »

Besic ne da nije bio dobar, nego je bio najgori na terenu. Nije postenog pasa odigrao, grijesio gdje god je mogao. Katastrofalno odigrao.

Sve u svemu, sporo igramo i nepovezano.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#407 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by mali_milojica »

Ako već nema desnog beka po vas cijelom svijetu,ja BiH probao Kadusica ili onog Todorovića iz Slobode.
Bazinga1234

#408 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Bazinga1234 »

last mohicans wrote:Sto on nije zvao Đumića, meni je puno bolje djelovao protiv Belgijanaca od sve i jednog večeras koji je igrao nazad.
Zato što čitavu sezonu grije klupu u Utrechtu. :lol:
Sta je bolan djelovao, saltali ga Belgijanci k'o levata. :-)
Al' dobro zabio je gol. :D
Korisničkoime

#409 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Korisničkoime »

Muhamed Đakmić wrote:Ako je večerašnja utakmica i u kojem smislu bila bitna, onda je Bičakčić sebi zacementirao mjesto jednog štopera.

Daleko od toga da je bio dobar, ali je bio ubjedljivo najbolji od ovog trojca Memišević-Zukanović-Bičakčić i to prije svega zbog iznošenja lopte. Više puta je dobro iznosio loptu, za razliku od Memiševića i pogotovo Zukanovića koji s ovakvim fudbalom neće imati nikakve šanse da bude i na klupi.

Možemo mi mjeriti koji je štoper bolji po ovim ili onim kriterijima, ali naša zadnja linija će stajati visoko, često biti pod pritiskom i morati kratkim pasovima iznositi loptu. To moraju biti jedini kriteriji. Tu je Zukanović očito jednako dobar kao Šunjić, znači nema šanse da bude starter.
Ovo je bitno, a niko nije obartio na to paznju. Prosinecki izgleda bas forsira kontrolisano iznosenje lopte po zemlji od odbrane ka sredini tu je neminovno da stoper zna odigrati pas i pod pritiskom sto je Zukanovic sinoc skroz fulio, covjek je grijesio i kad nije bilo u blizini protivnickog igraca ocigledno u zelji da odmah direktno zaposli Kolasinca koji je dosta visoko bio postavljen ili Duljevica, sto je sve fino zamisljeno ali izvedba je bila katastrofa.
Javljaju se u sustini problemi koje imamo godinama i koji su bili prisutni i kod Susica. Treba viditi kako ce to Prosinecki pokusati rjesiti.
Korisničkoime

#410 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Korisničkoime »

mali_milojica wrote:Ako već nema desnog beka po vas cijelom svijetu,ja BiH probao Kadusica ili onog Todorovića iz Slobode.
Meni je Kadusic uvijek djelovao kao da bih mogao postati pravo dobar ali eto ne znam iz nekog razloga ga ugasise u FKS sad cemo da vidimo sta ce i kako ce biti s njim u Zrinjskom
studeni76

#411 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by studeni76 »

Zna li neko kad ce ici repriza tekme na FaceTV? Na njihovoj stranici nema nista kao i na tvprofilu.
Da i mi ostali vidimo tu patnju
last mohicans

#412 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by last mohicans »

Bazinga1234 wrote:
last mohicans wrote:Sto on nije zvao Đumića, meni je puno bolje djelovao protiv Belgijanaca od sve i jednog večeras koji je igrao nazad.
Zato što čitavu sezonu grije klupu u Utrechtu. :lol:
Sta je bolan djelovao, saltali ga Belgijanci k'o levata. :-)
Al' dobro zabio je gol. :D
Mislim da nismo gledali istu utakmicu, kad je riječ o Belgiji. Šaltali su cijelu ekipu, pa tako i njega koji je bio svjetlija tačka u odbrani. Po mom skromnom mišljenju, momak ima mjesta kad je spreman i kad igra za klub. Nisam znao da je na klupi. Očito kod Prosinečkog nece biti slučaj da vracaju formu kroz reprezentaciju i to je jedna od razlika u usporedi na Mešu i Papeta. Vidjet cemo da li ce biti dosljedan tome. Još nešto, veoma realno iznosi viđenje utakmice, najprije mane, pa i dobre stvari u utakmici. Mada je isuviše rano za bilo kakve ocjene, sačekat cemo još nekoliko utakmica. Za Besica je odlično kazao koliko je bitna njegova pozicija i šta mu je zamjerio. Mislim da to nikad nismo čuli od Meše koji je uvijek hinski pakovao i sa sebe skidao odgovornost. Previše smo meljali loptu, puno kontakata s istom, ali ne treba previše srati i očekivati nakon dva treninga. Trebaju se i igrači navići na uloge i shvatiti selektorove zamisli.
last mohicans

#413 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by last mohicans »

Korisničkoime wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Ako je večerašnja utakmica i u kojem smislu bila bitna, onda je Bičakčić sebi zacementirao mjesto jednog štopera.

Daleko od toga da je bio dobar, ali je bio ubjedljivo najbolji od ovog trojca Memišević-Zukanović-Bičakčić i to prije svega zbog iznošenja lopte. Više puta je dobro iznosio loptu, za razliku od Memiševića i pogotovo Zukanovića koji s ovakvim fudbalom neće imati nikakve šanse da bude i na klupi.

Možemo mi mjeriti koji je štoper bolji po ovim ili onim kriterijima, ali naša zadnja linija će stajati visoko, često biti pod pritiskom i morati kratkim pasovima iznositi loptu. To moraju biti jedini kriteriji. Tu je Zukanović očito jednako dobar kao Šunjić, znači nema šanse da bude starter.
Ovo je bitno, a niko nije obartio na to paznju. Prosinecki izgleda bas forsira kontrolisano iznosenje lopte po zemlji od odbrane ka sredini tu je neminovno da stoper zna odigrati pas i pod pritiskom sto je Zukanovic sinoc skroz fulio, covjek je grijesio i kad nije bilo u blizini protivnickog igraca ocigledno u zelji da odmah direktno zaposli Kolasinca koji je dosta visoko bio postavljen ili Duljevica, sto je sve fino zamisljeno ali izvedba je bila katastrofa.
Javljaju se u sustini problemi koje imamo godinama i koji su bili prisutni i kod Susica. Treba viditi kako ce to Prosinecki pokusati rjesiti.
Baš tako, iznošenje lopte je faktički pola posla za uspješan napad, ako ne i više. Izgleda da i za golmana ima ulogu iznošenja a da to nije nabijanje na Dzeku sto smo s Mešom sve vrijeme radili. Šehić je par puta bio nesiguran u tome, ali je opet bolje odradio nego Begovic koji je totalno nesiguran u iznosenju lopte po zemlji. Ako bude Žuti insistirao na aktivnom učestvovanju golmana u građenju igre, nešto što Guardiola trazi od svojih golmana, nisam siguran da ce Begovic biti prvi izbor. Hajde vidjet cemo i to. Super ce doci ove pripremne kojih ce stvarno biti dosta i ne znam jesmo li ikad igrali ovoliki broj. Doduše nije ni bila ovakva situacija ranije dok se ova liga nacija nije uvela.
Point.

#414 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Point. »

Tek je prva utakmica na nezahvalnom terenu i dva zajednicka treninga, bezobrazno je kritikovati i traziti mane nakon tako malo vremena.
Bazinga1234

#415 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Bazinga1234 »

Problem je i sto nemamo stopere za igru koju zahtjeva Prosinecki. Jedino da Besica stavimo na stopera a Cimirota na zadnjeg veznog. :?:
channel10

#416 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by channel10 »

studeni76 wrote:Zna li neko kad ce ici repriza tekme na FaceTV? Na njihovoj stranici nema nista kao i na tvprofilu.
Da i mi ostali vidimo tu patnju
Evo ide repriza. Tek pocela.
Korisničkoime

#417 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Korisničkoime »

Point. wrote:Tek je prva utakmica na nezahvalnom terenu i dva zajednicka treninga, bezobrazno je kritikovati i traziti mane nakon tako malo vremena.
Ma nije nikakva kritika ili trazenje mana samo komentiramo da imamo ozbiljnih nedostataka u zadnjoj liniji pogotovo kada se treba odgovoriti na neke selektorove zamisli. Jedini stoper koji je znao da mirno iznese loptu, po zemlji je bio Spahic i za njegovo vrijeme nikada mu nismo mogli naci stopera slicnih kvaliteta da igra s njim u paru.
O nasoj dugogodisnjoj rak rani zvanoj bekovske pozicije da ne govorimo to se vuce desetljece.
luckylaka

#418 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by luckylaka »

tcz wrote:
luckylaka wrote: da ukratko opise kako,sta,gdje...stima ne stima.
Seha - dobar, skino par suteva i ucestovao konstantno u igri, imao dva kiksa ali sreca nismo kaznjeni.
Bićo - nazad bio najbolji i u par navrata odlicno iznosio loptu
Zuka - tobejarabi od njega se ocekuje sigurnost na iskustvo a on poklanja lopte i stvara sanse protivniku
Memišević - jak, stamen ne boji se duela ali nije za beka, svkau prema naprijed je pogrijesio pa je cesto vracao lopte nazad
Seo - probio jednom i gol, nekako mi nije za klasicnog beka previse ispada u odbrani ide srcem a ne glavom
Bešić - dobar samo se mora prije oslobadjat lopte njegovo igranje mnogo znaci
Saric - puno trcao i nudio se mislim da je najvise pretrcao u prvom
Pjana - od njega uvje ocekujemo vise, treba citav tim da ubrza igru i kretnju tad bi njegove majstorije dosle do izrazaja
Kodro - uz Sarica najvise se trudio i bukvalno nosio igru u prvom, dao gol :thumbup:
Dulja - sa Seom odigrao za gol, imao jos par prodora ali moze on jos bolje
Dzeko - sta za njega reci, jednostavno KLASA, mada bi mozda bilo bolje da i Prevljak igra sa njim, jer Dzeko svaki duel dobije a on da pokupi

Prosinecki vidi se sta zeli, zeli posjed lopte i da se igra a ne nabijanje. Mislim da ce tesko sa ovakom formacijom, najvise zbog toga sto smo mi spora i lijena reprezentacija ali vidjet cemo. Sve zavisi od pokretljivosti veznog reda i da nađe pod hitno desnog beka.
:thumbup: Hvala druga
mosaVosa

#419 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by mosaVosa »

Sarić se nudio :lol: :lol:
kudrilo

#420 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by kudrilo »

Ma sinoć niko ništa specijalno nije odigrao, nije ni Sarić.

Imam osjećaj da Prosinečki gotivi Šehu pravo. Dalje, odbrana neuigrana. Seo igra neku vrstu ofanzivnog beka, pa nazad nekad rupa ostane. Dodatno mu je otežavao Zukanović, grozno nesiguran sa lošim i netačnim pasovima. Pored je Bičakčić, meni lično bezveze igrač, sinoć odigrao onako, bolje od Zuke. Memišević nije za beka, pa frajer ima građu Jaapa Stama i igrao je beka.

Na sredini je problem što se previše očekuje od Bešića. To je igrač izuzetnih motoričkih sposobnosti, sa dobrim prodorom kada je u formi, ali bez mozga. Dakle, ne može se od njega očekivat kreacija i organizacija. Ta uloga mora biti Pjanićeva. Onda dolazimo do toga da se previše očekuje od Pjanića. Čovjek nije desetka. On nije Misimović. Mi više prave desetke nemamo i treba praviti takvog igrača. Krila u zavisnosti od potrebe, Duljević je ok, s druge strane meni radije Višća nego Kodro. Kodro radije na poziciju "povučenog napadača", ako već nemamo kvalitetne desetke.

Napadač je jasan.
pizarro

#421 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by pizarro »

ne treba precijenjivati ove prijateljske utakmice.
vecina igraca gleda samo da se bez povrede vrati u klub.
Point.

#422 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by Point. »

Korisničkoime wrote:
Point. wrote:Tek je prva utakmica na nezahvalnom terenu i dva zajednicka treninga, bezobrazno je kritikovati i traziti mane nakon tako malo vremena.
Ma nije nikakva kritika ili trazenje mana samo komentiramo da imamo ozbiljnih nedostataka u zadnjoj liniji pogotovo kada se treba odgovoriti na neke selektorove zamisli. Jedini stoper koji je znao da mirno iznese loptu, po zemlji je bio Spahic i za njegovo vrijeme nikada mu nismo mogli naci stopera slicnih kvaliteta da igra s njim u paru.
O nasoj dugogodisnjoj rak rani zvanoj bekovske pozicije da ne govorimo to se vuce desetljece.
Razumijem to za bekove al kritikovati igru je besmisleno nakon samo 90 minuta.
SmokingMan

#423 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by SmokingMan »

Bazinga1234 wrote:Problem je i sto nemamo stopere za igru koju zahtjeva Prosinecki. Jedino da Besica stavimo na stopera a Cimirota na zadnjeg veznog. :?:
Lik je visok 1.77 kako je moguće da se nadmeće u skok igri?Nadam se da si se fakat šalio.To što mu je sekundarna pozicija stoperska ne znači da može ispunjavati zadatke na istoj.
leškarenje

#424 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by leškarenje »

Passti na koljena i moliti Spahu da se vrati,a Memisevica gurati na beka :thumbup:
SmoLe

#425 Re: Prijateljske utakmice: Bugarska - BiH / BiH - Senegal

Post by SmoLe »

trebo je Miroslav Stevanovic biti pozvan, kakav crni Saric :cry:
Locked