Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Towelie

#401 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Towelie »

O, da! Hazreti Smrcak i ja smo Medalja. Naravno da jesmo, nista drugo i ne možemo biti.
insomnia78

#402 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by insomnia78 »

SaraFina wrote:
Towelie wrote:Muhamed je uzor muslimanima za sva vremena, po islamskoj dogmi. Koliko god se hazreti Smrcak trudio ukazati da je nekad bilo normalno - upozoriti forumaša na flejm da ne bude kasnije "banovao me pristrasni moderator" - i imat robove, to Muhameda ne moze oprati posto se radi o čoveku koji svojim navodnim moralnim kvalitetima trandecnduje svoje vreme i predstavlja vanvremenski moralni uzor. Danas se normalan covek zgrazava nad tim praksama i smatra ih nemoralnim i zlim.

Tebe treba banovati da se održi makar minimalni nivo mentalne higjene na forumu. Jer ti ne kritikuješ, ni Islam, ni Muhameda, ni Kuran. Ti si cijeli forumski opus posvetio širenju mržnje prema Islamu i muslimanima.
Patološki mrziš dio planete zemlje, odnosno skoro polovinu njenog stanovništva. Uključujući i dio forumskog "pučanstva " muslimanske vjere. Najveći dio na forumu.
I nisi ovdje zbog kritike nikakve, niti konstruktive rasprave ( kako to voliš i želiš predstaviti) nego zbog mržnje i nesmetanog - nekažnjenog ispoljavanja frustracija.
Zakonom je kažnjivo u normalnom svijetu ovo što ti radiš.
Da si na njemačkom forumu i sa njemačkog govornog područja (potražili bi ti IP adresu), te te sankcionirali u skladu sa mentalnim prolivima koje iznosiš.
A ti još razvio teoriju o "pristrasnom moderatoru" , kako ti nije neugodno bolan o pristrasnosti? Kad si nasrao dovoljno na pedesetak tema za prijavu i zatvor u civiliziranom svijetu?
Ih. U Fr bi mu braca do sad s kalašima uletili u odbranu časti poslanika
Towelie

#403 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Towelie »

insomnia78 wrote:
SaraFina wrote:
Towelie wrote:Muhamed je uzor muslimanima za sva vremena, po islamskoj dogmi. Koliko god se hazreti Smrcak trudio ukazati da je nekad bilo normalno - upozoriti forumaša na flejm da ne bude kasnije "banovao me pristrasni moderator" - i imat robove, to Muhameda ne moze oprati posto se radi o čoveku koji svojim navodnim moralnim kvalitetima trandecnduje svoje vreme i predstavlja vanvremenski moralni uzor. Danas se normalan covek zgrazava nad tim praksama i smatra ih nemoralnim i zlim.

Tebe treba banovati da se održi makar minimalni nivo mentalne higjene na forumu. Jer ti ne kritikuješ, ni Islam, ni Muhameda, ni Kuran. Ti si cijeli forumski opus posvetio širenju mržnje prema Islamu i muslimanima.
Patološki mrziš dio planete zemlje, odnosno skoro polovinu njenog stanovništva. Uključujući i dio forumskog "pučanstva " muslimanske vjere. Najveći dio na forumu.
I nisi ovdje zbog kritike nikakve, niti konstruktive rasprave ( kako to voliš i želiš predstaviti) nego zbog mržnje i nesmetanog - nekažnjenog ispoljavanja frustracija.
Zakonom je kažnjivo u normalnom svijetu ovo što ti radiš.
Da si na njemačkom forumu i sa njemačkog govornog područja (potražili bi ti IP adresu), te te sankcionirali u skladu sa mentalnim prolivima koje iznosiš.
A ti još razvio teoriju o "pristrasnom moderatoru" , kako ti nije neugodno bolan o pristrasnosti? Kad si nasrao dovoljno na pedesetak tema za prijavu i zatvor u civiliziranom svijetu?
Ih. U Fr bi mu braca do sad s kalašima uletili u odbranu časti poslanika
Nikad mudžahedina od ove naše braće. Nisam dobio cak ni pretnje u inbox. :-D
Baran

#404 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Baran »

Towelie wrote: Nikad mudžahedina od ove naše braće. Nisam dobio cak ni pretnje u inbox. :-D
Nozbiljno sve. Brukate se. I ti i oni.
Rampage

#405 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Rampage »

Towelie wrote:Uspalili se mu'mini i njihovi pomagaci kulturološki muslimani ko kutnjak. :mrgreen: Tacno se takmice ko ce smislit goru uvredu, sve po serijatu i pravilima forumanja. :thumbup:

Od mene necete dobiti neku losu rec u suprotnom smeru, a sa uvredama ste kazali o sebi vise nego o meni. :)
Tupani, nikako da skontaju da hrane trola :thumbup:
_______

Evo zašto je Englez Englez, ono što Balkanac nikada ne može biti :izet:

Clattenburg zbog ezana u 95. minuti zaustavio meč u Saudijskoj Arabiji

https://www.klix.ba/sport/nogomet/clatt ... /180125108
Towelie

#406 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Towelie »

Baran wrote:
Towelie wrote: Nikad mudžahedina od ove naše braće. Nisam dobio cak ni pretnje u inbox. :-D
Ja sam svoj antiislamski deo posla odradio sasvim profi. Pogledaj samo postove s teme od ljudi koji nisu uopšte muslimani, kao i to da je glavni admin navratio jos na prvoj strani da upozorava. :-D

Muslimani su zakazali. Vidite nekako ujedinite saff, makar vam ja bio zajednički neprijatelj. :wink:
Zejnep

#407 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Zejnep »

Towelie wrote:
Baran wrote:
Ja sam svoj antiislamski deo posla odradio sasvim profi. Pogledaj samo postove s teme od ljudi koji nisu uopšte muslimani, kao i to da je glavni admin navratio jos na prvoj strani da upozorava. :-D

Muslimani su zakazali. Vidite nekako ujedinite saff, makar vam ja bio zajednički neprijatelj. :wink:
Ti se baš ufuro da si nešto posebno? :lol:
Rampage

#408 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Rampage »

Towelie wrote:
Baran wrote:

Da su, dao Bog, tvoji odgajatelji odradili svoj dEo posla, pa makar i amaterski, vjerovatno bi te naučili osnovnoj kulturi :thumbup:
Towelie

#409 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Towelie »

I jesam. I ti si. Svako je poseban. A to onda znaci da nije niko. U tom paradoksu ima jako finih ajeta za spoznati.
Zejnep

#410 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Zejnep »

Towelie wrote:I jesam. I ti si. Svako je poseban. A to onda znaci da nije niko. U tom paradoksu ima jako finih ajeta za spoznati.
A ne mislim ja na tu posebnost. :mrgreen:
Nego na tu tvoju umišljenu gdje misliš da si bitan više nego ostali i da neko treba da paničari zbog toga šta ti pišeš.
Meni si smješan.
Towelie

#411 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Towelie »

Zejnep wrote:
Towelie wrote:I jesam. I ti si. Svako je poseban. A to onda znaci da nije niko. U tom paradoksu ima jako finih ajeta za spoznati.
Nego na tu tvoju umišljenu gdje misliš da si bitan više nego ostali i da neko treba da paničari zbog toga šta ti pišeš.
Meni si smješan.
I sebi sam, that makes us two. :D
Zejnep

#412 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Zejnep »

Towelie wrote:
Zejnep wrote:
Meni si smješan.
I sebi sam, that makes us two. :D
Image
animals

#413 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by animals »

Ja ponekad pogledam ponekog svog prijatelja, koji se ufurao u vjeru,
i pazljivo promatram njegove postupke...
sa jedne strane vjernik, a sa druge ljudske strane sve kontra ..
i zato vjernici, da barem razumijete tu vjeru o kojoj tupite, bilo bi nam svima lakse...
Sara03

#414 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Sara03 »

Towelie wrote:Uspalili se mu'mini i njihovi pomagaci kulturološki muslimani ko kutnjak. :mrgreen: Tacno se takmice ko ce smislit goru uvredu, sve po serijatu i pravilima forumanja. :thumbup:

Od mene necete dobiti neku losu rec u suprotnom smeru, a sa uvredama ste kazali o sebi vise nego o meni. :)
Interesantan je taj, tako reći sindrom, koji se javlja pri udaru na temeljne svetosti balkanskog homo sapiensa, religiju i naciju, pa da isti bez ikakve zadrške, pokaže sve boje duboko ukorijenjenog primitivizma i malograđanštine. Očito primjer, da nikakva vjera tu ne pomaže.
Idemedosumom

#415 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Idemedosumom »

Nek' si nam vala kozala.
Towelie

#416 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Towelie »

Sara03 wrote:

Interesantan je taj, tako reći sindrom, koji se javlja pri udaru na temeljne svetosti balkanskog homo sapiensa, religiju i naciju, pa da isti bez ikakve zadrške, pokaže sve boje duboko ukorijenjenog primitivizma i malograđanštine. Očito primjer, da nikakva vjera tu ne pomaže.
Mene nije zacudila reakcija ljudi tipa smrle, arzo, staje..oni su dezurni religionari i od njih se ocekuje ono sto su pisali. Iznenadilo me vise sto su se na temi pojavili ljudi koji retko ili nikako ne pisu na pdf religija kao sto su seln, SaraNeBasFina, Zejnep, pa cak i Chmoljo. :-D Zanimljivo je videti kakve se sve "koalicije" mogu napraviti kad se ima zajednicki neprijatelj. :)
animals

#417 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by animals »

Towelie wrote:
Sara03 wrote:

Mene nije zacudila reakcija ljudi tipa smrle, arzo, staje..oni su dezurni religionari i od njih se ocekuje ono sto su pisali. Iznenadilo me vise sto su se na temi pojavili ljudi koji retko ili nikako ne pisu na pdf religija kao sto su seln, SaraNeBasFina, Zejnep, pa cak i Chmoljo. :-D Zanimljivo je videti kakve se sve "koalicije" mogu napraviti kad se ima zajednicki neprijatelj. :)
Ne daj se..
ima nas koji smo uz tebe :D
Towelie

#418 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Towelie »

Ne daj se..
Hvala, ali meni je ovo sve samo ne borba u kojoj treba da pobedim ili izgubim. :-D Gledam utakmicu dok istovremeno ucestvujem na terenu. Koga briga za ishod dok se igramo? :)
animals

#419 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by animals »

Towelie wrote:

Ne daj se..
Hvala, ali meni je ovo sve samo ne borba u kojoj treba da pobedim ili izgubim. :-D Gledam utakmicu dok istovremeno ucestvujem na terenu. Koga briga za ishod dok se igramo? :)
Sljepoca je braniti nesto sto ne razumijes...
ja sam uvijek bio kontra...uvijek uz tok, nikad niz tok...
Towelie

#420 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Towelie »

animals wrote:
Towelie wrote:

Ne daj se..
Sljepoca je braniti nesto sto ne razumijes...
ja sam uvijek bio kontra...uvijek uz tok, nikad niz tok...
Vecina ovih sto zajapureno brani Muhameda, ne brani njega vec sopstveni ego.
animals

#421 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by animals »

Towelie wrote: Vecina ovih sto zajapureno brani Muhameda, ne brani njega vec sopstveni ego.
Ma ne brane oni Muhameda, u pravu si..
brane svoje stavove...i to je ljudski, ali najgore je kad to vjerovanje
prijedje u radikalizam...kad si spreman i ubiti u ime svoji zabluda...
zagortenej

#422 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by zagortenej »

animals wrote:
Towelie wrote: Vecina ovih sto zajapureno brani Muhameda, ne brani njega vec sopstveni ego.
:thumbup:
I Muhameda bi ismijavali.
Towelie

#423 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Towelie »

zagortenej wrote:
animals wrote:
:thumbup:
I Muhameda bi ismijavali.
Yup. Na pozornici nista novo, isti scenariji, samo se uloge menjaju.
Snake Eyes

#424 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Snake Eyes »

Towelie wrote:
Sara03 wrote:

ma nek se udružuju koliko hoće, ne mogu ti ništa, ti si uvijek bio upravu :D
Idemedosumom

#425 Re: Muhamed kao moralni uzor u 21. veku

Post by Idemedosumom »

U mom selu ljudi kažu vavik
Locked