kudrilo wrote:Ljevica će kandidirati Bećirovića i Komšića, pa će onda zamoliti Zlatka da dovi da prođe bar jedan.
Željko (opet) za člana Predsjedništva
- General War
#401 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#402 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
SESTRINSKE STRANKE
Plenković pozvao Hrvate da pomognu HDZ-u BiH da pobijedi na izborima u oktobru
Predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je pozvao sve koji to mogu učiniti da pomognu Hrvatima u BiH na izborima u oktobru ove godine kako bi se omogućilo da ih u institucijama BiH predstavljaju legitimni predstavnici hrvatskog naroda.
"Velik broj naših ljudi porijeklom iz BiH živi u Hrvatskoj. Svi vi koji imate uvjete ili dvojno državljanstvo sudjelujte na izborima u BiH 2018. i pomozite legitimnom predstavljanju hrvatskog naroda u institucijama BiH. To govorim s punim uvjerenjem jer je sudbina hrvatskog naroda u BiH jedno od ključnih strateških pitanja za hrvatsku državu, za našu politiku i naše vrijednosti", istaknuo je Plenković u govoru na obilježavanju 28. godišnjice osnivanja splitskog HDZ-a, javlja Hina.
Prema njegovim riječima, ovogodišnji izbori u BiH mogu biti "posebno važni" za dugoročni položaj, ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH.
"Zato ćemo kao sestrinska stranka imati posebnu aktivnost da se velik broj naših ljudi angažira, glasa i pomogne izbornom uspjehu HDZ-a BiH i hrvatskih stranaka na izborima ove godine", poručio je Plenković.
Pri tome je kazao kako vodstva sestrinskih HDZ-a vode intenzivan dijalog te da HDZ Hrvatske sarađuje i s drugim strankama okupljenim u Hrvatskom narodnom saboru BiH u vezi s predstojećim izborima u BiH.
Pozdravio je predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića koji je prisustvovao skupu u Splitu.
sestre pomozimo se
-
redhat
#403 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Osjeti se komforna i prepravi kako ti vise pase.Bloo wrote:Koji eufemizam...redhat wrote:Slazem se potpuno s tobom. Zakonom treba urediti jer se znacajan dio gradjana BiH, a to Hrvati svakako jesu, osjeca vrlo ne komforno sa trenutnim zakonom. Ono ipak sto vjerujem, da zakonsko rjesenje nemogu izroditi politicke partije, vec reprezentativni strucnjaci. Nazalost, za problem se zna vise od 8 godina, i niko se nije sjetio angazovati experte. Pri cemu imamo i presudu i Sejdic Finci, koja se odnosi na dio gradjana BiH koji se osjacaju nekomforno sa ovim zakonom i drugim povezanim pravima, o kojima bi ti experti trebali takodjer povesti racuna.Hafis wrote: Jebat ga sad. Ne znam trenutno gdje sam šupalj a ne koje je bilo pitanje.
Uglavnom, da skratim: ''građani'' biraju članove predsjedništva slobodno i po svojoj volji. Što znači ne može nitko nikome zabraniti glasanje za člana predsjedništva neke druge nacionalnosti. To svi davno apsolvirali i to je po važećem zakonu.
E sad nosi li to ponekad određene probleme - nosi svakako, zbog mogućnosti izbornog inžinjeringa i svih posljedičnih problema koje smo imali prilike gledati ne samo ovdje.
Mišljenja sam da bi se u tu materiju trebalo zakonski intervenirati i prilagoditi je današnjem trenutku. Netko ima drugačije mišljenje i misli da tako treba ostati.
Ne znam, što bih dalje o tome, stvarno.
Jedno je kad zakonska rjesenja ne zadovoljavaju potrebe gradjana, a potpuno drugo kad nisu u interesu politickih partija. Duboko sam ubjedjen da one nemogu sveobuhvatno rijesiti ovo pitanje.
Cuj.osjecam se nekomforno.
Nisam ravnopravnagradanin drugog reda
-
balks
#404 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Lik je gluplje vrste, ne vjerujem da išta misli.
Inače da se zove Komšič mogao bi proći kao Slovenac.[/quote]
Ma greška dok sam pisao na tipkovnici.
Bilo bi zanimljivo da je Slovenac sad bi bio glavni u ovom slučaju oko arbitraže. Jebes prave janeze
Evo Plenković kaže da se pomogne da HDZ BiH pobijedi na izborima, mislim da ce ovo biti izbori (ako ih bude) s rekordnim brojem dopisnih glasova.
Inače da se zove Komšič mogao bi proći kao Slovenac.[/quote]
Ma greška dok sam pisao na tipkovnici.
Bilo bi zanimljivo da je Slovenac sad bi bio glavni u ovom slučaju oko arbitraže. Jebes prave janeze
Evo Plenković kaže da se pomogne da HDZ BiH pobijedi na izborima, mislim da ce ovo biti izbori (ako ih bude) s rekordnim brojem dopisnih glasova.
-
zilog
#405 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ne treba meni hrvatski clan predsjednistva ispunjavati zelje bosnjackog puka. Dovoljno je da ne ispunjava zelje UZP osovine.palermo wrote:Pa bojim se da Slavo ne bi ispunio želje bošnjačkog puka.
Ja bih iskreno to pitanje člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda prepustio Hrvatima, ne vidim šta se dobiva izborom Komšića, Slave Kukića ili bilo koga ko će izbornim inžinjeringom doći do te funkcije. Mislim, imali smo to, pa se ništa važno nije desilo . To je pokazivanje mišića na potpuno pogrešnom mjestu i na pogrešan način. A ja nisam protiv toga da se pokažu mišići, ali ne na ovaj način
Inače, što se tiče Komšića, ja se sve nadam da je ovo samo neka šala.....on je jednostavno potrošena politička figura.
Inace, osovini Dodik-Covic, fali samo jos jednan UZP Bosnjak, da u potpunosti moze razvaliti drzavu.
- Bloo
- Globalna šefica
#406 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Pa imamo Bakirazilog wrote:Ne treba meni hrvatski clan predsjednistva ispunjavati zelje bosnjackog puka. Dovoljno je da ne ispunjava zelje UZP osovine.palermo wrote:Pa bojim se da Slavo ne bi ispunio želje bošnjačkog puka.
Ja bih iskreno to pitanje člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda prepustio Hrvatima, ne vidim šta se dobiva izborom Komšića, Slave Kukića ili bilo koga ko će izbornim inžinjeringom doći do te funkcije. Mislim, imali smo to, pa se ništa važno nije desilo . To je pokazivanje mišića na potpuno pogrešnom mjestu i na pogrešan način. A ja nisam protiv toga da se pokažu mišići, ali ne na ovaj način
Inače, što se tiče Komšića, ja se sve nadam da je ovo samo neka šala.....on je jednostavno potrošena politička figura.
Inace, osovini Dodik-Covic, fali samo jos jednan UZP Bosnjak, da u potpunosti moze razvaliti drzavu.
-
zilog
#407 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ne moze se kandidovati...Bloo wrote:Pa imamo Bakirazilog wrote:Ne treba meni hrvatski clan predsjednistva ispunjavati zelje bosnjackog puka. Dovoljno je da ne ispunjava zelje UZP osovine.palermo wrote:Pa bojim se da Slavo ne bi ispunio želje bošnjačkog puka.
- tandmand
#408 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Bakir ne smije od Alije ..Bloo wrote:Pa imamo Bakira
- Bloo
- Globalna šefica
#409 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Sorry, mislih na.to da ta osovina vec postoji. Taj trio podriva vec.zilog wrote: Ne moze se kandidovati...
- bosan
#410 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Eh da se moze promijeniti izborni zakon pa njime zabraniti Bosnjacima , Srbima i Hrvatima da uopste glasaju i da se ne pitaju nizasto .
-
Hafis
#411 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Upravo tako. Problem se pojavio nakon 2000. godine, vremenom je sve više narastao i sad imamo, slagali se mi ili ne, eskalaciju.redhat wrote:Slazem se potpuno s tobom. Zakonom treba urediti jer se znacajan dio gradjana BiH, a to Hrvati svakako jesu, osjeca vrlo ne komforno sa trenutnim zakonom. Ono ipak sto vjerujem, da zakonsko rjesenje nemogu izroditi politicke partije, vec reprezentativni strucnjaci. Nazalost, za problem se zna vise od 8 godina, i niko se nije sjetio angazovati experte. Pri cemu imamo i presudu i Sejdic Finci, koja se odnosi na dio gradjana BiH koji se osjacaju nekomforno sa ovim zakonom i drugim povezanim pravima, o kojima bi ti experti trebali takodjer povesti racuna.Hafis wrote: Jebat ga sad. Ne znam trenutno gdje sam šupalj a ne koje je bilo pitanje.
Uglavnom, da skratim: ''građani'' biraju članove predsjedništva slobodno i po svojoj volji. Što znači ne može nitko nikome zabraniti glasanje za člana predsjedništva neke druge nacionalnosti. To svi davno apsolvirali i to je po važećem zakonu.
E sad nosi li to ponekad određene probleme - nosi svakako, zbog mogućnosti izbornog inžinjeringa i svih posljedičnih problema koje smo imali prilike gledati ne samo ovdje.
Mišljenja sam da bi se u tu materiju trebalo zakonski intervenirati i prilagoditi je današnjem trenutku. Netko ima drugačije mišljenje i misli da tako treba ostati.
Ne znam, što bih dalje o tome, stvarno.
Jedno je kad zakonska rjesenja ne zadovoljavaju potrebe gradjana, a potpuno drugo kad nisu u interesu politickih partija. Duboko sam ubjedjen da one nemogu sveobuhvatno rijesiti ovo pitanje.
I ja ne vjerujem u hokus pokus rješenja koja danas s velikm zakašnjenjem od gotovo 10 godina nudi HDZ, niti vjerujem u u uspjeh taktike ''guranje problema pod tepih'' od strane bošnjačkih stranaka.
Možda je bila najbolja prilika za rješavanje cjelokupnog problema kada se desila ona ''fantastična'' pobjeda od strane ŽK s onih nevjerojatnih 320-30 000 glasova (da sad ne guglam, tu negdje). Tada je trebalo sastaviti ekipu eksperata, ne domaćih, nema od domaćeg materijala ništa...previše subjektiviteta. I ako je trebalo sačekati prijedlog godinu-dvije.
Međutim bila su druga vremena, pokušavanje ''pranja'' te pobjede nekim izmišljenim postotcima probosanskih Hrvata i sl. Jednostavno nije bilo iskrenosti i stvar se dalje odvijala preko koljena...blokada, intervencija VP i dr.
Što hoću reči - u ovakvoj atmosferi, kada su maske spale, u razmjeni medijskih plotuna, međusobnog optuživanja, normalno je da neće doći do kompromisnog rješenja i stvar će se kotrljati sve niže i niže.
Nije rješenje blokada izbora, ili neka hokus pokus odluka VP...to bi samo privremeno odgodilo daljnju agoniju.
Trebat će izgleda medijator sa strane.
- Streptokok
#412 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
ne razumijem zašto bi bošnjačke stranke doprinosile pobjedi čovića i sličnih kad se ovaj otvoreno stavio na stranu četnika i otvoreno radi protiv države?
po meni treba iskoristiti sva sredstva da se štovateljima uzp izbije što više političke i svake druge moći.
po meni treba iskoristiti sva sredstva da se štovateljima uzp izbije što više političke i svake druge moći.
- Bloo
- Globalna šefica
#413 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Streptokok wrote:ne razumijem zašto bi bošnjačke stranke doprinosile pobjedi čovića i sličnih kad se ovaj otvoreno stavio na stranu četnika i otvoreno radi protiv države?
Treba!
- Maraschino
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#415 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
hahaha, ma znam ja to...Qoom wrote:Dakle, zdravorazumski, narodi i bilo koja druga kategorija su SKUP ljudi, građana okupljenih oko određene interesne sfere ili koji se identificiraju na bilo koji način, recimo s geografskom odrednicom npr. Krajišnici, ali sve te skupine, narodi, nacije... jesu sačinjeni od ljudi, dakle stanovnika, građana u našem slučaju Države Bosne i Hercegovine.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:kolobok wrote:
Ne spominju se kao posebna skupina nego se to 'gradjani' odnosi na konstitutivne narode i ostale. Nisu 'gradjani' nekakva posebna ustavna kategorija zaboga. Ne znam odakle ti takvo smijesno tumacenje, prvi put cujem.![]()
Pa koji klinac su onda u Ustavu, ha ja.
Pojednostavljeno, kreće se od pojedinca, prema nečemu što čini skup pojedinaca. Zbog toga mi i jesmo primarno građani sa individualnim pravima i obavezama, a onda sve ostalo.
-
zilog
#416 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Konstitutivnost nije svedski sto, pa da biras sta ti se svidja.
Trenutni sistem nije nakaradan zato sto Bosnjaci mogu izabrati hrvatskog clana predsjednistva, vec zato sto uopste postoji troclano predsjednistvo.
BTW, Komsic je 2010. imao vise glasova od bosnjackog clana predsjednistva.
Trenutni sistem nije nakaradan zato sto Bosnjaci mogu izabrati hrvatskog clana predsjednistva, vec zato sto uopste postoji troclano predsjednistvo.
BTW, Komsic je 2010. imao vise glasova od bosnjackog clana predsjednistva.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#417 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Ne uvlaci svoje u sve ovo.Hafis wrote:Glasaju i seljaci.Lug wrote:cekaj, znam da gradjani nisu posebna kategorija, ali gradjani su ti koji glasaju.. ili nisu?kolobok wrote: Ne spominju se kao posebna skupina nego se to 'gradjani' odnosi na konstitutivne narode i ostale. Nisu 'gradjani' nekakva posebna ustavna kategorija zaboga. Ne znam odakle ti takvo smijesno tumacenje, prvi put cujem.
- Jara
#418 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Mirza007 wrote:'nako.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:kolobok wrote:
Ne spominju se kao posebna skupina nego se to 'gradjani' odnosi na konstitutivne narode i ostale. Nisu 'gradjani' nekakva posebna ustavna kategorija zaboga. Ne znam odakle ti takvo smijesno tumacenje, prvi put cujem.![]()
Pa koji klinac su onda u Ustavu, ha ja.
-
Hafis
-
Ima Bosne_Bice Bosne
#420 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Novak20 wrote:Hafis wrote: I s jednim distriktom pride.![]()
![]()
Uvijek zaboravim Distrikt.
Da ti nis nas Guardijan!?
-
Ima Bosne_Bice Bosne
#421 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
animals wrote:Ma izaberite koga hocete, svi su oni isti..
nesposobni i nikakvi politicari...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
-
Ima Bosne_Bice Bosne
#423 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
Nego, moze li 'vako?
HDZ da predlozi Fincija, Bosnjaci Sejdica, a Srbi safataju nekog Vlaha(valjda ima neko u RS-u da se tako osjeca i izjasnjava).
Sejdic-Finci problelem rijesen.
Kad je bal nek je bal.
HDZ da predlozi Fincija, Bosnjaci Sejdica, a Srbi safataju nekog Vlaha(valjda ima neko u RS-u da se tako osjeca i izjasnjava).
Sejdic-Finci problelem rijesen.
Kad je bal nek je bal.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#424 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
nego da ja tebe nešto pitam. šta je više uradio bilo koji drugi član predsjedništva od komšića, ili šta je komšić uradio manje od ostalih?exliberal-ex wrote:Nesto da vas pitam
sta je zeljko uradio dobro dok je bio clan predsjednistva,po cemu je njegovih 8 godina ostalo zapamceno pa bi trebao opet sjest u tu stolicu
konkretno sta je uradio , ne one gluposti "udaranje po prstima ili spasavanje trudnice"....
ok ujedinio je hrvate oko hdz-a, to mu treba priznat...sta jos?
Last edited by malakh on 13/01/2018 22:42, edited 1 time in total.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#425 Re: Željko (opet) za člana Predsjedništva
hoće li se tim zakonom konačno obezbijediti da hrvati prepuste kontrolu bošnjacima nad finansijama ili pak da bošnjaci nekada imaju predsjednika federacije?redhat wrote:
Slazem se potpuno s tobom. Zakonom treba urediti jer se znacajan dio gradjana BiH, a to Hrvati svakako jesu, osjeca vrlo ne komforno sa trenutnim zakonom. Ono ipak sto vjerujem, da zakonsko rjesenje nemogu izroditi politicke partije, vec reprezentativni strucnjaci. Nazalost, za problem se zna vise od 8 godina, i niko se nije sjetio angazovati experte. Pri cemu imamo i presudu i Sejdic Finci, koja se odnosi na dio gradjana BiH koji se osjacaju nekomforno sa ovim zakonom i drugim povezanim pravima, o kojima bi ti experti trebali takodjer povesti racuna.
možda da konstatujemo da se i bošnjaci osjećaju vrlo ne komforno jer njihovim finansijama upravlja neko ko otvoreno podržava persone koje stoje iza uzpa.
da citiram riječi zdravka grebe, "dobro bi bilo da se komšić ponovi bosni i hercegovini", a u ovoj godini će velikoj većini građana te riječi biti jasnije.