branitelji memoranduma isplivali na povrsinu
Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
- Connaisseur Karlin
#401 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
tema prsti od branitelja memoranduma
- Sanjarko
#402 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Evo komsije mi u HVO bili i lezali u zatvoru kada su bili sukobi HVO i ARBiH i pusteni i niko ih nije dirao niti su otisli i djeca im rade ovdje, zive ovdje itd. Komsija Srbin u ARBiH bio, druge komsije Srbe niko nije dirao itd., iako je ovdje bilo Mundzosa bruka.PM72 wrote:Nemoj govoriti "nije tačno" nego - ja mislim.Ja sam čitav rat proveo u Sarajevu i viđao sam pobijene ljude i po Miljacki i oko zgrada i to ne one od granata VRS nego pobijene od strane kojekakvih milicija,paravojski,klošara i psihopata.Znam dobro ko je u mom naselju poginuo kao vojnik ,ko od granata a koga su odveli radi golfa i stana i trag mu se zametnuo.Vizionar 1985 wrote:Nije tacno. Nego oko 4 hiljade. Najvise u Sarajevu izginulo i ubijeno od strane VRS-a. Mislim oko 700 civila. Takve su se cifre spominjale kao vjerodostojne. Ovo za Sarajevo je kao opstina, grad a ne kao podrucje. Spominje se da je dosta civila izginulo i u Istocnoj Bosni i mislim oko 400 da se spominjalo a Srbi spominju misli oko 3-4 hiljade. Nisam siguran jer se ne sjecam niti mogu to sve da zapamtim. Ovo pisem na osnovu onoga cega se sjecam da sam o tome procitao.
Znaci od 4 hiljade Srpskih ubijenih civila VRS ubila 700 u Sarajevu. Dosta ih je HVO ih je ubio na pocetku rata
Mogu ti samo reći da se petljaš u ono što ne znaš i da su ti ljudi svašta slagali i napričali.
Ali,ovo uopšte nije tema.
-
PM72
#403 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Eto,ti mi malo pričaj šta je "državna vojska" a šta paramilicije.Vizionar 1985 wrote: Pa ti ovdje j-bote izjednacavas perfidno paramilicije razne od raznih krimosa sa Boshnjacima, Bosancima i sa TO i ARBiH. Halo jedno su paramilicije raznih krimosa a jedno je drzavna vojska...
Vrati se na temu i ne petljaj se u ono što si čuo od strinine rodice čija je nana jetrva Husine dajdžince...
- exliberal-ex
#404 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Haznadar mozda se neslazete ali ljudi koji su dijelili I dijele ista misljenja kao autor knjige vode bosnjacko drustvo od 90....njihovo vidjenje I uredjenje drustva se sve vise uvlaci u svakodnevni zivot...jebo ga ti vidis i sam kako se drustvo promjenilo od 90, kako se "dolazi tobe" polako ....hAZNADAR wrote:Hajd ne .......exliberal-ex wrote:
ja nebranim srbe i njihovu politiku , sta vise u mnogim slucajevima sam i te kako kritican prema istim ali me nerviraju teme kao sto je ova....postavi se pitanje a u sustini se zna odgovor, nece ni jedan bosnjak reci nesto protiv ID kad je memorandum na drugoj strain, cak i kad se postavi pitanje dali je memorandum posljedica prijasnjih desavanja...jok to je jebeno nacrtanje ( mislim ko vjeruje u ove price)
Naravno da se jako veliki broj Bosnjaka ne slaze sa ID - ukljucujuci i moju malenkost.
Na ovoj temi se stvari samo stavljaju na mjesto. Ne moze se uporediti neuporedivo. Ne ide VS izmedju bilo cega.
a sto se tice uporedjivanja, jebiga memorandum ( barem ovo sto sam ja nabrzinu procitao zadnjih dana ) se bavi srpskim narodom , ID se nebavi direktno bosnjackim ali posto su bosnjaci slijede islamsku vjeru automatski podpadaju pod njega....pisem nabrzinu nesto zavrsavam na poslu pa mi mozak neferecera najbolje....nadam se da kontas sta hocu da kazem
- LBVIEW
#405 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Prvo, tek se nakon Dejtona broje narodi - Referendum je bio i legalan i legitiman, a to sto Srbi pricaju kako su preglasaní pravno gledano "ne pije vode". Za razliku od njihovog plebiscita te osnivanja SAO.General War wrote:
Pusti se ti sad stanovnika...ovdje se broje od 91 narodi...stanovnici-gradjani-bosanci-zdraO!
Ne mozes ni ti praviti se slijep kakda su srbi ratovali sa hrvatima, da otvoreno surovanje SDA i HDZa nece zasmetati SDS-u...nije hrvatska negdje preko sedam mora i sedam gora, sve je to povezano.
Zlocini su posebna kategorija...nigdje nije SANU niti ID napisao da ce se morati narodi milom ili silom pomjerati...ali Ne zelim da licitiram sa zrtvama
Niko dobrovoljno ne odlazi pa ni u njemacku na rad osim ako nije na neki nacin ugrozen.
Moralo se uzeti u obzir ono sto su srbi htjeli...i naci neko rjesenje (evo dejton...pogledaj jos jednom tog Karadjica u punoj duzini sta predlaze jebem ga -dejton V91) tadf se nije imalo sluha, 95 se naslo.
Sto se rata u Hrvatskoj tice, mozda bi ti i mogao, no vecina Bosnjaka nije "rame uz rame" s knindzama, belim orlovima, arkanovcima i ostalim cetnickim sljamom, jer kao sto rekoh ranije, nemaju samo Srbi historijsko pamcenje i ne sjecaju se samo oni. Dakle, Alija i SDA, sve i da su htjeli, sa ovim sto ratuju za "srpske grobove" nisu mogli, a savez sa HDZ-om je nesto s to ti zdrav razum nalaze kad imas zajednickog "neprijatelja". Dakle, zamjena teza je da je SDA zasmetala SDS zbog saveza s HDZ-om, isti je bio odgovor na bahato i arogantno ponasanje Srba, te na otvorene prijetnje ako se ne bude postivala nekakva fucking srpska volja(a druge ko jebe).
Sto se tice zlocina, to je sastavni dio programa stvaranja srpskih zemalja, na sto je upozoravao i djeneral Mladic, nakon prezentiranja 5 strateskih ciljeva na Skupstini.
Sto se onog durmitorskog majmuna tice, pravi mirotvorac nema sta, nakon sto je u pomoc JNA opkolio gradove, poziva na "pregovore" po njegovim uvjetima, inace "muslimanski narod ce u nestanak", a BiH "autostradom pakla".
- Sanjarko
#406 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Djelomicno kuran i bibliju a ID nisam ocima vidio osim na ovoj temi kao link.PM72 wrote:Priznaj jesi li je ti pročitao? Ja prelistao jer nisam imao živaca da detaljno tabirim Alijine fantazije.Vizionar 1985 wrote: Ama skoro niko od Boshnjaka, Bosanaca nije ni procitao ID sem nekih pojedinaca, mnogi ni ne znaju da postoji. Nisu znali ni za Kongres Boshnjacki isto tako jer je u ratu odrzan u medijskoj blokadi, niti se danas smatraju toliko Boshnjacima ali nemaju izbora jer u ustavu stoji Boshnjaci a nema nigdje Bosanaca ni gradzana.
-
PM72
#407 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Mala ispravka...prvo su osnovane SAO oblasti,septembra 1991-po uzoru na one u Hrvatskoj pa je raspisan plebiscit u novembru 1991.Moja malenkost učestvovala u njemu-pisao sam o tome.
-
Mirza007
#408 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Nikakav ti Bosnjak nisi.Vizionar 1985 wrote:Ama skoro niko od Boshnjaka, Bosanaca nije ni procitao ID sem nekih pojedinaca, mnogi ni ne znaju da postoji.
ID je stampana u 82,000,000 primjeraka cim je izasla i tajnim kanalima distribuirana po bosnjackim kucama u vise primjeraka tako da se nisam sa bracom morao tuci jer je svako imao po vise (hiljada) svojih kopija. Sjecam se, kod nas svjeza dosla, jos se ni tinta nije bila osusila pa mi s onaj prvi primjerak malo umrljalo a ni papir nije bio jako kvalitetan, pa se nakon 1,385 citanja vise stvarno nije mogla koristiti. Sreca, preostalo je dosta kopija na kojima se tinta u medjuvremenu vec bila osusila pa vise nije bilo tih tehnickih problema.
Elem, tako je meni majka citavo djetinjstvo ID citala prije spavanja. I drugoj raji u komsiluku majke isto tako. A mi se poslije takmicili kod komsinice Hasmete ko ce vise znat napamet za malo halve u lepini. E to su bila vremena. Jos je amidza Bajro poduplavo bajramluke ko mu cijelu izdeklamuje napamet.
Poslije je naravno dosla demokracija, pobijedila SDA, ID postala mainstream, obavezna lektira u skoli za sve, a mi odmah azurno prionuli na implementaciju da ne bi, daleko bilo, sve ostalo na rijecima.
Prvo naravno po mahalama i sokacima poceli uvoditi serijat, pa jasno kroz skupstine opcina i konacno ozakonili sve u republickoj. Nas je par bilo zaduzeni za izvedbu kaznenog dijela. To naravno cuse komsije nevjernici, plasili ih da cemo ih sunetit', sta li vec pa ne bi drugog izbora nego da se uspentraju na brda, i okrenu na nas topove, ne bi li nas, onako podivljale, makar malo smirili i pameti doveli.
Duka kralju valjal sad'?
Last edited by Mirza007 on 05/01/2018 21:36, edited 1 time in total.
-
PM72
#409 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Vidim ja da su tebi linkovi sredstvo informisanja...Vizionar 1985 wrote:Djelomicno kuran i bibliju a ID nisam ocima vidio osim na ovoj temi kao link.PM72 wrote:Priznaj jesi li je ti pročitao? Ja prelistao jer nisam imao živaca da detaljno tabirim Alijine fantazije.Vizionar 1985 wrote: Ama skoro niko od Boshnjaka, Bosanaca nije ni procitao ID sem nekih pojedinaca, mnogi ni ne znaju da postoji. Nisu znali ni za Kongres Boshnjacki isto tako jer je u ratu odrzan u medijskoj blokadi, niti se danas smatraju toliko Boshnjacima ali nemaju izbora jer u ustavu stoji Boshnjaci a nema nigdje Bosanaca ni gradzana.
-
Mirza007
#410 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Kralju, nemam sta tu ni dodat' ni oduzet'. Samo konkretno!Duka Dizel wrote:Ma ti majstore ne znaš ni danas kakvi su ekonomski pokazatelji, a hteo bi da napišeš nešto o ekonomiji u SFRJ.Mirza007 wrote:
per capita, real purchasing power majstore. Jel' ti treba sve u detalje? Nisi valjda "kolevku" vec iskljucio iz Srbije, nesretnice?
Ne vidjoh niti jednog jedinog odgovora na pitanja.
- Sanjarko
#411 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Cuj sta sam cuo. Pa bio sudionik rata. Dvaput me ko djecaka ubili skoro, mahao JNA kada je izlazila iz kasarne u Zenici da bi me ista htjela ubiti, i mene i moje itd. Nije cudo sto si ti meni na prijatelj listi. Ko zna ko si i sta si tacno i sta glumis tacno ovdje. Ja istinu govorim i pisem ako ti se ne svidza to je tvoja stvar.PM72 wrote:Eto,ti mi malo pričaj šta je "državna vojska" a šta paramilicije.Vizionar 1985 wrote: Pa ti ovdje j-bote izjednacavas perfidno paramilicije razne od raznih krimosa sa Boshnjacima, Bosancima i sa TO i ARBiH. Halo jedno su paramilicije raznih krimosa a jedno je drzavna vojska...![]()
Vrati se na temu i ne petljaj se u ono što si čuo od strinine rodice čija je nana jetrva Husine dajdžince...
Paramilicija moze biti od kako znam cak i mafijasa, kako kazu Amerikanci drug lords, a neke mogu da budu i drzavne. Ove su navedene bile od krimosa a ne drzavne kako znam.
- LBVIEW
#412 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Posto ih jebe hronologija, to ne spominjuPM72 wrote:Mala ispravka...prvo su osnovane SAO oblasti,septembra 1991-po uzoru na one u Hrvatskoj pa je raspisan plebiscit u novembru 1991.Moja malenkost učestvovala u njemu-pisao sam o tome.
-
PM72
#413 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Vizionar 1985 wrote:
Cuj sta sam cuo. Pa bio sudionik rata. Dvaput me ko djecaka ubili skoro, mahao JNA kada je izlazila iz kasarne u Zenici da bi me ista htjela ubiti, i mene i moje itd.
Kad napišeš da si kao dječak bio "sudionik" rata to ti dođe isto kao kad bi rekao da si ,kupajući se u Neumu,bio sudionik akcije spašavanja kitova na Novom Zelandu.Bio si u istoj morskoj vodi...
- Sanjarko
#414 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
PM72 wrote:Vidim ja da su tebi linkovi sredstvo informisanja...Vizionar 1985 wrote:
Djelomicno kuran i bibliju a ID nisam ocima vidio osim na ovoj temi kao link.
Kuran imam u kuci. Saudijsko izdanje prodavali ih u ratu da se prehranimo. Bibliju nemam citao je djelomicno po internetu. Vecina danas informacija je na internetu i svima su skoro sve dostupne, i to argumenat neki da eto ako si citao nesto sa interneta nisi upucen u to.
U 21 vijeku i 4 tehnoloskoj revoluciji.
- Sanjarko
#415 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
PM72 wrote:Vizionar 1985 wrote:
Cuj sta sam cuo. Pa bio sudionik rata. Dvaput me ko djecaka ubili skoro, mahao JNA kada je izlazila iz kasarne u Zenici da bi me ista htjela ubiti, i mene i moje itd.
![]()
Kad napišeš da si kao dječak bio "sudionik" rata to ti dođe isto kao kad bi rekao da si ,kupajući se u Neumu,bio sudionik akcije spašavanja kitova na Novom Zelandu.Bio si u istoj morskoj vodi...
Pa nisam bio sudionik rata. Ono nisu me dvaput skoro ubili, nisu me izgladnjivali, nisu mi struju i vodu gasili itd. Nisu moje skoro ubili itd. Ono bio sam samo posmatrac. PS. Bio sam i posmatrac i sudionik ali nisam bio naoruzano lice bilo vojno ili paravojno ili kriminalno.
-
Duka Dizel
#416 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
I jesi se smorio kad si izguglovao podatke o BDP?Mirza007 wrote:
Kralju, nemam sta tu ni dodat' ni oduzet'. Samo konkretno!
-
PM72
#417 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Sudionik je učesnik.Trke,tuče,pijanke,derneka,rata...a ti kao dijete nisi bio učesnik rata.Ili si možda dobio kakvu spomenicu od Kiketa pa te dodali na borački spisak.
-
Mirza007
#418 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
BDP per capita, real purchasing power 2017 (est)Duka Dizel wrote:I jesi se smorio kad si izguglovao podatke o BDP?Mirza007 wrote:
Serbia* $10,201
Bosnia Herzegovina $10,317
*....includes province of Kosovo
Pa ti guslaj!
Samo nek je veselo!
- Sanjarko
#419 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Pa kako nisam bio ucesnik ako su me htjeli ubiti, ako su me izgladnjivali itd. Samo sto sam ja bio civil a oni vojna, paravojna i naoruzana razna lica. Nisam ratovao i slicno ali me zadesio rat historijski i historijski sam ucesnik u tom ratu ali kao civil. Gdje nije jasno. Govorim sa historijske strane sam ucesnik rata i civilna zrtva rata. Ako sam civilna zrtva rata kako onda nisam ucesnik tog rata.PM72 wrote:Sudionik je učesnik.Trke,tuče,pijanke,derneka,rata...a ti kao dijete nisi bio učesnik rata.Ili si možda dobio kakvu spomenicu od Kiketa pa te dodali na borački spisak.
Ni kriv ni duzan sam bio ucesnik tog rata silom prilika.
-
PM72
#420 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Sutra odoh u američku ambasadu da tražim kakve privilegije jer sam kao dječačić "sudionik" rata u Vijetnamu - nisam ratovao i slično ali me rat zadesio historijski"...Nisam ratovao i slicno ali me zadesio rat historijski i historijski sam ucesnik u tom ratu ali kao civil.
-
Duka Dizel
#421 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
E nek je includes Kosovo, pa makar i BDP Bosne bio veći, a mi ne prikupili ni dinara poreza sa Kosova.Mirza007 wrote:BDP per capita, real purchasing power 2017 (est)Duka Dizel wrote:I jesi se smorio kad si izguglovao podatke o BDP?Mirza007 wrote:
Serbia* $10,201
Bosnia Herzegovina $10,317
*....includes province of Kosovo
Pa ti guslaj!
Samo nek je veselo!
Živeli!
Gde je taj sajt da ga stavim u favorite?
- Sanjarko
#422 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Hajd ba. Ako ne kontas, ne kontas. Sta ti ja mogu. Ziv bio. Pozdrav.PM72 wrote:Sutra odoh u američku ambasadu da tražim kakve privilegije jer sam kao dječačić "sudionik" rata u Vijetnamu - nisam ratovao i slično ali me rat zadesio historijski"...Nisam ratovao i slicno ali me zadesio rat historijski i historijski sam ucesnik u tom ratu ali kao civil.
-
PM72
#423 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Ne provaljuj se - matere ti.Ti kao dječačić iz Zenice - civilna žrtva rata i učesnik? E jebo ti svoje linkove,razmišljanje i edukaciju.
-
Mirza007
#424 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Pa legalisti smo majka mu stara!Duka Dizel wrote: E nek je includes Kosovo, pa makar i BDP Bosne bio veći, a mi ne prikupili ni dinara poreza sa Kosova.![]()
Živeli!
Gde je taj sajt da ga stavim u favorite?
"Kosovo je srce Srbije" ili kako vec bese. Pa necemo ga valjda tek tako dati.
A za site moras malo duze guslat' ......ups, htjedoh reci guglat' - sorry. I ne vjeruj sve sto na internetu nadjes.
- Sanjarko
#425 Re: Islamska deklaracija vs Memorandum SANU
Ma upravu si PM. Sta imam s tobom raspravljat. Svu pamet svijeta si popio i pobjedio si me argumentima, upravu si 100%. Hajd ba. Ziv bio i pozdrav.