salik79 wrote:
Hoce da zive u Svetoj zemlji Palestini, kao sto su nekada zivjeli, zajedno sa domicilnim jevrejima i krscanima.
Ni manje ni vise. Sve drugo je nasilje i teror.
salik79 wrote:
Hoce da zive u Svetoj zemlji Palestini, kao sto su nekada zivjeli, zajedno sa domicilnim jevrejima i krscanima.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_ ... _PalestineVizionar 1985 wrote:
Nisu Arapi nista odbili jer nisu bili obavezni da bilo sta ni odbiju ni prihvate. Oni nisu tada ni bili u UN-u niti su oni u UN-u glasali za formiranje Izraela pa samim tim nisu bili obavezni da prihvate nista, ni Izrael ni rjesenje. To je jedna laz koja se vrti stalno ko pokvarena prica da su oni nesto odbili. Nisu bili clanice da nesto odbiju i prihvate uopste i naravno da su Izrael napali koji je prvo napao njihove sunarodnjake i vrsio genocid i etnicka ciscenja nad njima, pa kada je UN Izrael priznao bez njih oni su ga napali i to opet ne svi kako se ponavlja papagajski.
Those that voted for were: Argentina, Australia, Bolivia, Byelorussia, Canada, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Czechoslovakia, Dominican Republic, Ecuador, France, Guatemala, Haiti, Honduras, Iceland, Liberia, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand, Nicaragua, Norway, Panama, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Ukraine, South Africa, Soviet Union, United States, Uruguay, Venezuela, and Yugoslavia. Those that voted against were six of the then seven members of the Arab League (Egypt, Iraq, Lebanon, Saudi Arabia, Syria and Yemen) as well as Afghanistan, Burma, Ethiopia, India, Iran and Pakistan. Those abstaining were: Belgium, Brazil, Denmark, El Salvador, Greece, Siam, Sweden, Turkey and United Kingdom.
De usaglasite lazi. Je li Jugoslavija glasala za Izrael ili je bila odsutna, a ja se sjecam da Jugoslavija nije za Izrael glasala.[/quote]Yugoslavia
Absent (1 country)

https://en.wikipedia.org/wiki/Internati ... _of_Israelbabanovac wrote:Pogledaj na linku, Jugoslavija nije glasala za plan. Bas kao ni Kuba, Argentina... Grcka je bila protiv.Nije mi jasno odakle ti ovi podaci, da je Jugoslavija glasala za. To se moze naci na netu iz vise izvora, pa nije nikakva tajna. Kuba, hem je glasala protiv, hem je poslala vojnike protiv Izraela u jednom od ratova. Bas kao i Jugoslavija.Vizionar 1985 wrote:
Pa eto tim gore jos. Nijedna nije prihvatila stvaranje Izraela. Znaci nijedna nije potpisala ugovor da priznaje tada stvaranje Izraela pa samim ti nisu nikakav ugovor napadom na Izrael prekrsili. Ne znam mozda grijesim, i ja kako znam tada nije nijedna bila clanica i samo je bilo 28 clanica UN-a.
Those that voted for were: Argentina, Australia, Bolivia, Byelorussia, Canada, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Czechoslovakia, Dominican Republic, Ecuador, France, Guatemala, Haiti, Honduras, Iceland, Liberia, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand, Nicaragua, Norway, Panama, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Ukraine, South Africa, Soviet Union, United States, Uruguay, Venezuela, and Yugoslavia. Those that voted against were six of the then seven members of the Arab League (Egypt, Iraq, Lebanon, Saudi Arabia, Syria and Yemen) as well as Afghanistan, Burma, Ethiopia, India, Iran and Pakistan. Those abstaining were: Belgium, Brazil, Denmark, El Salvador, Greece, Siam, Sweden, Turkey and United Kingdom.De usaglasite lazi. Je li Jugoslavija glasala za Izrael ili je bila odsutna, a ja se sjecam da Jugoslavija nije za Izrael glasala.Yugoslavia
Absent (1 country)
https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_ ... _PalestineVizionar 1985 wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Internati ... _of_Israelbabanovac wrote:
Pogledaj na linku, Jugoslavija nije glasala za plan. Bas kao ni Kuba, Argentina... Grcka je bila protiv.Nije mi jasno odakle ti ovi podaci, da je Jugoslavija glasala za. To se moze naci na netu iz vise izvora, pa nije nikakva tajna. Kuba, hem je glasala protiv, hem je poslala vojnike protiv Izraela u jednom od ratova. Bas kao i Jugoslavija.
Eva Ras kaze da Juga nije priznala Izrael. Usaglasite lazi. Je li bila Jugoslavija odsutna, je li glasala za, je li nije glasala za.
Those that voted for were: Argentina, Australia, Bolivia, Byelorussia, Canada, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Czechoslovakia, Dominican Republic, Ecuador, France, Guatemala, Haiti, Honduras, Iceland, Liberia, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand, Nicaragua, Norway, Panama, Paraguay, Peru, Philippines, Poland, Ukraine, South Africa, Soviet Union, United States, Uruguay, Venezuela, and Yugoslavia. Those that voted against were six of the then seven members of the Arab League (Egypt, Iraq, Lebanon, Saudi Arabia, Syria and Yemen) as well as Afghanistan, Burma, Ethiopia, India, Iran and Pakistan. Those abstaining were: Belgium, Brazil, Denmark, El Salvador, Greece, Siam, Sweden, Turkey and United Kingdom.
De usaglasite lazi. Je li Jugoslavija glasala za Izrael ili je bila odsutna, a ja se sjecam da Jugoslavija nije za Izrael glasala.[/quote]Yugoslavia
Absent (1 country)
Opet otvorim link, pregledam, jasno pise da je Jugoslavija suzdrzana, ne znam o cemu ti pises, osim ako nisi tanak s engleskim, pa ti se nesto ucinilo. Jugoslavija nije odsutna, znaci suzdrzana, nego je prisutna, a suzdrzana. Jedino je Tajland odsutan, znaci suzdrzan.Vizionar 1985 wrote:https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_ ... _PalestineVizionar 1985 wrote:https://en.wikipedia.org/wiki/Internati ... _of_Israelbabanovac wrote:
Pogledaj na linku, Jugoslavija nije glasala za plan. Bas kao ni Kuba, Argentina... Grcka je bila protiv.Nije mi jasno odakle ti ovi podaci, da je Jugoslavija glasala za. To se moze naci na netu iz vise izvora, pa nije nikakva tajna. Kuba, hem je glasala protiv, hem je poslala vojnike protiv Izraela u jednom od ratova. Bas kao i Jugoslavija.
Eva Ras kaze da Juga nije priznala Izrael. Usaglasite lazi. Je li bila Jugoslavija odsutna, je li glasala za, je li nije glasala za.
U tvom linku odsutna, znaci suzdrzana, znaci nije odbila, a Eva Ras kaze da jest i vi ste svi donedavno govorili da Izrael Jugoslavija nije priznala a po ovome se vidi da je pod 1: bila odsutna tj. suzdrzana, pod 2: glasala za, pod 3: nije glasala za kao sto Eva Ras kaze.
Ko laze. U lazi su kratke noge.
Pa ti koji se baca linkovima wikipedije koja je kao forum, uredziva je ko god hoce i kako god hoce i banira pisanje na njoj ako im se ne svidza, kao i ko god uredzuje wikipediju.babanovac wrote:Definisi, ko smo to mi, pa sa usaglasimo lazi. Opet velim, pogledaj link, na linku imas objasnjenje za svaku zemlju ponaosob. Usaglasicu lazi, pa cu reci da Jugoslavija nije glasala za. Usaglasicu lazi pa reci da je Jugoslavija poslala vojsku protiv Izraela, uglavnom Bosnjake, sto partizane, sto handzarovce. Uslagalsicu lazi, pa napisati da Jugoslavija nije imala diplomatske odnose sa Izraelom dugo vremena, te da su palstinski otmicari aviona ponekad zahtijevali da budu isporuceni Jugoslaviji. Cuj, usaglasite lazi...Pogledaj na linku, Jugoslavija nije glasala za plan. Bas kao ni Kuba, Argentina... Grcka je bila protiv.Nije mi jasno odakle ti ovi podaci, da je Jugoslavija glasala za. To se moze naci na netu iz vise izvora, pa nije nikakva tajna. Kuba, hem je glasala protiv, hem je poslala vojnike protiv Izraela u jednom od ratova. Bas kao i Jugoslavija.
babanovac wrote: Opet otvorim link, pregledam, jasno pise da je Jugoslavija suzdrzana, ne znam o cemu ti pises, osim ako nisi tanak s engleskim, pa ti se nesto ucinilo. Jugoslavija nije odsutna, znaci suzdrzana, nego je prisutna, a suzdrzana. Jedino je Tajland odsutan, znaci suzdrzan.

I ovima dati cijeli Jerusalim,pa ja ovim nebih dao ni cijele Poljine da cuvaju...salik79 wrote:
To zato sto ju je Rastoder ostavio.Vizionar 1985 wrote:Eva Ras stalno mantra po Televiziji kako nije Jugoslavija priznala Izrael 1948 i kako joj je krivo samo tako radi toga.
Je li puska pri padu opalila (vidi ispod auta)?Nadzornik wrote:I ovima dati cijeli Jerusalim,pa ja ovim nebih dao ni cijele Poljine da cuvaju...salik79 wrote:
Moj osjećaj je da je ucijenjen od strane kongresa i senata koji je zna se pod čijom kontrolom... "ne uradiš li ovo - slijedi ti opoziv". J... se njemu za Izrael i Palestini, kladim se da ih ne zna na mapi pokazati kao 90% amerikanacaCrvena Tifoza wrote:Sve će uraditi samo da skrene pažnju sa sebe i istrage protiv njega. Pokušao je to sa porezom u petak kad je Flynn propjevao. Nadao se da će mediji više pažnje dati reformi poreza nego li Flynnu. Nije to upalilo, pa je pokušao sa nacionalnim parkovima, pa će sad sa ovim. Imam osjećaj da se nešto veliko iza brda valja čim ovako užurbano radi.
https://m.vecernji.hr/vijesti/ustase-i- ... ela-814093Vizionar 1985 wrote:Pa ti koji se baca linkovima wikipedije koja je kao forum, uredziva je ko god hoce i kako god hoce i banira pisanje na njoj ako im se ne svidza, kao i ko god uredzuje wikipediju.babanovac wrote:Definisi, ko smo to mi, pa sa usaglasimo lazi. Opet velim, pogledaj link, na linku imas objasnjenje za svaku zemlju ponaosob. Usaglasicu lazi, pa cu reci da Jugoslavija nije glasala za. Usaglasicu lazi pa reci da je Jugoslavija poslala vojsku protiv Izraela, uglavnom Bosnjake, sto partizane, sto handzarovce. Uslagalsicu lazi, pa napisati da Jugoslavija nije imala diplomatske odnose sa Izraelom dugo vremena, te da su palstinski otmicari aviona ponekad zahtijevali da budu isporuceni Jugoslaviji. Cuj, usaglasite lazi...Pogledaj na linku, Jugoslavija nije glasala za plan. Bas kao ni Kuba, Argentina... Grcka je bila protiv.Nije mi jasno odakle ti ovi podaci, da je Jugoslavija glasala za. To se moze naci na netu iz vise izvora, pa nije nikakva tajna. Kuba, hem je glasala protiv, hem je poslala vojnike protiv Izraela u jednom od ratova. Bas kao i Jugoslavija.
Fino ti pise u mom linku glasala za, i tvom da je bila odsutna, a Eva Ras kaze da nije glasala za, da je glasala protiv.
Cuj Juga slala vojnike. Kako to da ja za to nikad cuo nisam. Jest prodavala oruzje raznim Arapskim drzavama ali da je slala vojnike nikad prije cuo nisam o tome. Evo na Engleskoj pretragi nema nista o tome. Aje da je Kuba slala vojnike protiv Izraela 1948 godine kada je bila mafijaska i US prcija. Jest poslije slala vjerovatno kao trenere, ali da je Jugoslavija slala prvi put cujem i nemogu nista da nadzem da nije tipa Dezinformera.
seln wrote:Je li puska pri padu opalila (vidi ispod auta)?Nadzornik wrote:I ovima dati cijeli Jerusalim,pa ja ovim nebih dao ni cijele Poljine da cuvaju...salik79 wrote:![]()
Dobro za smijeh, ali IDF nije za podcjenjivanje.
Naravno, nisu ni toliko jaki kako ih Izrael i simpatizeri zele predstaviti, ali su dobro istrenirani, naoruzani i ideoloski dovedeni "u suru".

A Jordan? Ambasada? Iko, ista?Vizionar 1985 wrote:Uglavnom da zavrsim sa ovim Arapi sem Egipta ne priznaju Izrael kako vidim, a ako ide Giletova apokalipsa, nek ide ako joj je sudbina.
Onaj vojnik nize baca kamen pod gumu pa je vjerovatno odletio pod auto.seln wrote:salik79 wrote:
Je li puska pri padu opalila (vidi ispod auta)?![]()
Dobro za smijeh, ali IDF nije za podcjenjivanje.
Naravno, nisu ni toliko jaki kako ih Izrael i simpatizeri zele predstaviti, ali su dobro istrenirani, naoruzani i ideoloski dovedeni "u suru".
babanovac wrote:
https://m.vecernji.hr/vijesti/ustase-i- ... ela-814093
Od prijatelja amidza, po istom principu je zavrsio u Jordanu. Kuba je glasala protiv.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Militar ... ry_of_Cuba
Kubanci u Yom Kippurskom ratu.
Savjet: ne sudi o stvarima koje ne poznajes.
Moj link... To "absent " stoji ispod Jugoslavije, a iznad Tajlanda. Tajland je jedini odsutan, Jugoslavija je tu posljednja na listi zemalja koje su bile suzdrzane od glasanja. Pogledaj jos jednom, na koga se "absent" odnosi.Vizionar 1985 wrote:babanovac wrote: Opet otvorim link, pregledam, jasno pise da je Jugoslavija suzdrzana, ne znam o cemu ti pises, osim ako nisi tanak s engleskim, pa ti se nesto ucinilo. Jugoslavija nije odsutna, znaci suzdrzana, nego je prisutna, a suzdrzana. Jedino je Tajland odsutan, znaci suzdrzan.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/United_ ... _Palestine
Tvoj link jb-te. Kaze odsutna.
https://en.wikipedia.org/wiki/Internati ... _of_Israel
Moj link kaze glasala za.
Eva Ras stalno mantra po Televiziji kako nije Jugoslavija priznala Izrael 1948 i kako joj je krivo samo tako radi toga.
Ko laze a ko govori istinu.
Ja vidim samo da ih je onaj tiranin Mubarak priznao niko drugi od Arapa. Kazem boli me briga i za sve i za ostalo.salik79 wrote:A Jordan? Ambasada? Iko, ista?Vizionar 1985 wrote:Uglavnom da zavrsim sa ovim Arapi sem Egipta ne priznaju Izrael kako vidim, a ako ide Giletova apokalipsa, nek ide ako joj je sudbina.
Bez obzira, KSA im je glavni saveznik.