THE WITCHER (sve o)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SanskiBiser

#401 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

:thumbup:
aditon

#402 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Na koji način ću doći do onih bombi što mi trebaju da uništim monster nest? Jel se to može kupiti ili se nađe kroz loot ili pak moram craftati iste? :D
ferratilis

#403 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

aditon wrote: 12/05/2020 14:47 Na koji način ću doći do onih bombi što mi trebaju da uništim monster nest? Jel se to može kupiti ili se nađe kroz loot ili pak moram craftati iste? :D
Koliko se sjecam, Geralt od pocetka moze napraviti Grapeshot, samo pogledaj u alcehmy meniju koji ti sastojci trebaju. Ostale pronalazis kao loot, kao i poboljsane verzije.
Averus

#404 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

aditon wrote: 12/05/2020 14:47 Na koji način ću doći do onih bombi što mi trebaju da uništim monster nest? Jel se to može kupiti ili se nađe kroz loot ili pak moram craftati iste? :D
To je i mene bunilo, ustvari samo naidjes na nest i pritisnes E :D
aditon

#405 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Ne može samo se prići i pritisnuti E jer ti traži neku od dvije bombe koje moraš imati za uništenje monster nesta. Sad već igram neko vrijeme i nikako da naletim na te bombe. Vidjet ću kako se izrađuju bombe, ali znate koliko opcija ima u igri, još uvijek se pokušavam snaći gdje mi je šta :D
ferratilis

#406 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

aditon wrote: 12/05/2020 23:05 Ne može samo se prići i pritisnuti E jer ti traži neku od dvije bombe koje moraš imati za uništenje monster nesta. Sad već igram neko vrijeme i nikako da naletim na te bombe. Vidjet ću kako se izrađuju bombe, ali znate koliko opcija ima u igri, još uvijek se pokušavam snaći gdje mi je šta :D
Pritisni L da vidis alchemy menu, tu mozes vidjet imas li recept za bombu ili ne.
AmirBaa

#407 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by AmirBaa »

Ovo samo da se pohvalim sa FOV na novom Ultrawide monitoru :D :D

Image

Image

Image
ferratilis

#408 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Spreman sam da jos jednom odigram W3. Dosta ovih modova je apdejtovano u zadnjih godinu dana tako da ce gameplay biti svjez. Ovaj Immersive Lighting mod radi dobro sa modom kojim smanjuje intenzitet vjetra.

Samo mi je krivo sto nikako ne mogu natjerati dva odlicna moda da rade s ovim ostalim. To su:
Skellige Ice Breath i
Volumetric Cloud over Skellige
oba su odlicna za immersion, ali nece nikako, koliko god ceprkao u script mergeru. Ali dobro je i ovako

Image

Nova animacija prilikom meditacije. Moguce je namjestiti kameru da izgleda kao u Witcheru 1. Za meditaciju je potrebno imati drva. Crafting bilo cega je nemoguc bez vatre i meditacije, kao u W1. Prelijepo izgleda sa immersive lighting
Image

Zahvaljujuci Better Torches modu, sad je moguce koristiti baklju prilikom jahanja, penjanja, svim situacijama u borbi itd.
Image
aditon

#409 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

rado bih instalirao par tih modova ali kako rekoste, moglo bi dovesti do konflikta u igri pa ne bi sad da se bačkam s tim....jedino što me baš iritira jeste neprirodni pokreti vegetacije usljed vjetra a vidim da ima i mod koji to rješava. Lightning također nije najsretnije riješen u igri. U svakom slučaju drago mi je da sam donio odluku da igri dam drugu šansu...nisam se pokajao :D
soha96

#410 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by soha96 »

Hajd volio bih i ja probati taj Witcher xD
Ima li kakva provjerena lista modova koju ste koristili da nece crashovati i slicno za perfektno gejmersko iskustvo :mrgreen:
Averus

#411 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

aditon wrote: 13/05/2020 13:09 rado bih instalirao par tih modova ali kako rekoste, moglo bi dovesti do konflikta u igri pa ne bi sad da se bačkam s tim....jedino što me baš iritira jeste neprirodni pokreti vegetacije usljed vjetra a vidim da ima i mod koji to rješava. Lightning također nije najsretnije riješen u igri. U svakom slučaju drago mi je da sam donio odluku da igri dam drugu šansu...nisam se pokajao :D
Slobodno instaliraj mod koji ti riješi kretanje vegetacije. Jbt ja sam od nekog 10. sata, pa do kraja igranja (160 sati) malo-malo dodavao, sklanjao modove itd. Samo idi preko mod managera, olakša ti dosta toga i ne moraš manuelno kopirati fajlove u taj-i-taj folder itd.

soha96 wrote: 13/05/2020 13:46 Hajd volio bih i ja probati taj Witcher xD
Ima li kakva provjerena lista modova koju ste koristili da nece crashovati i slicno za perfektno gejmersko iskustvo :mrgreen:
Imaš gore par linkova. Generalno reworked i nitpickers su po meni neophodni i za prvo igranje. A fino na nexusmods odeš i popular all time, pa probereš one koji ne utiču na gameplay, nego poboljšaju grafiku, osvjetljenje itd. :)
ferratilis

#412 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

aditon wrote: 13/05/2020 13:09 rado bih instalirao par tih modova ali kako rekoste, moglo bi dovesti do konflikta u igri pa ne bi sad da se bačkam s tim....jedino što me baš iritira jeste neprirodni pokreti vegetacije usljed vjetra a vidim da ima i mod koji to rješava. Lightning također nije najsretnije riješen u igri. U svakom slučaju drago mi je da sam donio odluku da igri dam drugu šansu...nisam se pokajao :D
Ovaj mod za vjetar ne utjece na gameplay skripte, uopce ga ne detektuje script merger tako da bi trebao biti siguran. Probaj ovu vanilla verziju pa vidi. Ako ne radi, samo obrisi mods folder. Instalacija ovih manjih modova u W3 je laksa nego u drugim igrama
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1853

Tek sad vidim da me @Averus preduhitrio :D Taj Nitpicker je dobar ali je zastario. Besserwisser je nitpicker + kamara drugih popravki manjih detalja.
aditon

#413 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

vidjet ću onda šta se može s tim modovima uraditi...nadam se da cyberpunk neće biti neophodno naknadno modovati, da će igru zaista plasirati kao savršen proizvod.
ferratilis

#414 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Ma dobar je Witcher, ja prvi put nisam ni primjetio ove stvari koje sad ispravljam modovima, toliko je jak utisak ostavio. Ali kad ga predjes triput, postanes picajzla za ove male detalje. Jos kad odigras Dark Souls pa vidis kako kvalitetan gameplay moze biti, zelis i u Witcheru isto.

Samo ti uzivaj u igri kakva jest, koristi par tih manjih modova a ove velike ostavi za drugi put.
aditon

#415 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

ferratilis wrote: 13/05/2020 14:50 Ma dobar je Witcher, ja prvi put nisam ni primjetio ove stvari koje sad ispravljam modovima, toliko je jak utisak ostavio. Ali kad ga predjes triput, postanes picajzla za ove male detalje. Jos kad odigras Dark Souls pa vidis kako kvalitetan gameplay moze biti, zelis i u Witcheru isto.

Samo ti uzivaj u igri kakva jest, koristi par tih manjih modova a ove velike ostavi za drugi put.
Ma ja sam inače picajzla :D primjetim mnogo odmah na prvu međutim to me neće odvratiti od igre, samo sam onako spomenuo šta sam primjetio na prvu. Ja gameplay uvijek stavljam na jednu stranu a ostalo na drugu. Najveći problem inače mi je vrijeme..dnevno mi za gaming ostane sat do dva maksimalno...s wicherom sat vremena prođe kao da nisam ni igrao :)
Neka dark soulsa, tu igru ili voliš ili ne ali lično ne želim tako tešku igru vidjeti često. Više me privlači istraživanje svijeta, skupljanje, craftanje, generalno sve ono što jedan RPG treba da ima. Kad hoću da se nerviram ili patim onda odem i upalim neki multiplayer game :lol:
Averus

#416 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Meni Dark Souls očajan, kontrole mi clunky i kamera osrednja. Ne kritikujem, nego ističem kako se ukusi i želje razlikuju :D

Ja sam kod Witchera neke stvari primjetio, neke nisam. Međutim, osvojila me igra poslije "Bičakčić" misije, kad sam konačno skupio muda da malo istražujem okolo. Borba zaista nije preteška i to mi se sviđa, jer volim istraživati, otkrivati nove lokacije, bića, ljude, priče itd. Witcher je toga prepun!
Npr. Geraltove kretnje su recimo trn u oku većinu igre. Jednostavno nije to ispeglano. Ali mene to uopšte nije odbilo od igre, jer dok sam to primjetio, već je prošao dio priče i već sam skontao kako funkcioniše taj cijeli svijet, pa mi je to postalo fkt nebitno.

Žao mi je samo što neke likove nisu više plasirali kroz cijelu priču, možda da se više questova radi s njima zajedno itd., ali razumijem i to. Negdje davno pročitah da je igra trebala biti još veća i komplikovanija, ali da su je morali skresati da bi bila igriva većoj grupi ljudi, te da bi je stigli plasirati na tržište na vrijeme :D

Cyberpunk 2077 očekujem da će biti ista stvar kao i Witcher, samo smještena u budućnost. CDPR je kompanija koja napreduje sa svakom igrom koju izdaju, ali opet nekako sam navikao da sve kompanije ostaju pri nekim od grešaka koje prave iz igre u igru (npr FIFA i drveni fudbaleri, Final Fantasy i loš voice acting itd.). Again, to nisu stvari koje mi čine igru neigrivom, štaviše - apsolutno mi ne smetaju. To je nešto što samo primjetim i nastavim. Nekako to sve shvatim kao dio tog svijeta.

Eh sad, još kad čovjek ima barem mrvicu iskustva u game-developmentu i game-designu, onda pogotovo može oprostiti neke propuste. Ljudi dragi da vi znate koliko je to zajeban posao :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
ferratilis

#417 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Gwent Overhaul mod, za one koji su nekoliko puta presli igru i dosadio im je gwent. Sve animacije su u 60fps, neke karte koje je CDPR ostavio neiskoristene su ubacene, sve karte imaju drugacije efekte, moguce je na pocetku igre izabrati pocetni spil, niste vise ograniceni Temeria spilom. I sto je najbitnije, sve najjace karte su izgubile OP efekte tako da su svi spilovi manj-vise jednaki po snazi.

Jos jedan mod koji sam koristio a vidi se ovdje je Serif of Rivia, jer serif font nekako vise pristaje fantaziji. Uvijek mi je onaj vanilla font bio nekako previse futuristicki.

Image
Image
Image
ferratilis

#418 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Immersive Lighting mod. Nazalost, morao sam ga se rijesiti jer je pravio neke bugove sa kisom. Svaki lighting mod koji sam probao izaziva neki bug sa vremenom. Vjerovatno kad bi ga koristio samog, bez ovih drugih modova, bio bi ok. Ali jbg, gameplay > grafika.

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#419 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Chmoljo »

aditon wrote: 11/05/2020 09:24 mislim da ću ovaj put W3 i završiti...ono što bi se reklo, zagrizao sam.. :D
Image
aditon

#420 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

Image

stigao u Velen, očistio cijeli WO. I dalje mi nije jasno kako sporo leveling ide. Tek sam level 4 a sve sam praktično očistio u WO a u Velenu sam završio sve do misije (glavne naravno) kada s baronom sklopim deal da mu pomognem da hanumu i dijete nađe. Dok sam išao prema ovim misijama, švrljao sam okolo i vidim da su neprijatelji u Velenu dosta iznad mog levela, npr 14..Teško da ću uskoro ovim tempom doći i do 10og lvl...da li ja negdje pravim grešku? Također mi nije jasno kako malo coina dobijem za svaki quest, a cijene za repair npr mačeva su dosta visoke..vazda sam gurema s coinom iako sve živo prodajem :D

i još na kraju me zanima da li će Geralt imati kao i Ciri kretnje kada stisneš tipku space...kod Ciri mi je ono ludilo :D
ferratilis

#421 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

To je ocekivan level na tom stadiju igre. Experience je rasporedjen tako da najvise dobijas od glavnog questa. Ide sporo, onda odjednom krenes nabijat levele. Nije ti to neki problem, jer je igra generalno laka. Nemoj se oko toga brinut. Glavna inspiracija za Witcher su bili Gothic 1 i 2, gdje si znao naletit na jakog protivnika kojeg si trebao ostavit za kasnije, kad postanes jaci. Stavi marker na mapu i vrati se kad budes jaci. To sto nemas para je isto normalno, jer u knjigama su Witcheri siromasni, jedva sastavljaju kraj s krajem. Cuvaj pare za kasnije da mozes craftat witcher setove, nemoj bacat pare na maceve i oklope tako rano, samo koristi ono sto pronadjes.

I ne, Geralt nikad nece imati taj dash sto Ciri ima, jer ona moze putovati kroz vrijeme. Geralt je obicni prasinar za nju :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#422 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Chmoljo »

Ma najveći leveling ide kada odrađujep main quest. U neka doba ćeš prelomiti i igra će postati lagana.

WO je prčvarnica u odnosu na Velen.

Ništa se ne sekiraj, nego završi quest sa baronom oa nam opiši dojmove. Živo me interesuju.
Averus

#423 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Averus »

Witcheri su po knjigama totalno siromašni...

Ja kad sam završio Velen imao love mog'o sam respiratore kupiti :lol:
Ultraviolent

#424 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Ultraviolent »

Hrpa coina je potrebno kasnije kraftajuci armor setove. Par sati sam farmo jedan bandit kamp, iznova i iznova. Smorilo me ali je vrijedilo.
ferratilis

#425 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Zato ja toliko spominjem Ghost Mode, jer je igra trebala biti takva od pocetka. Apsolutno svaki aspekt gameplaya je rebalansiran i moguce je sve namjestiti u postavkama, da bude tesko kao Dark Souls ili lagano kao walking simulator, s tim da je uzet u obzir lore iz knjiga. Cijene su normalnije za neke obicne stvari, ali witcher setovi su i dalje preskupi zato sto se trebas od pocetka fokusirat na jedan i skupljat za njega.

sve je detaljno opisano
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/992/
Post Reply