21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
AmiĐa_Idriz

#401 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Cahill jeste prosjecan ali ima iskustvo i fizicku snagu koja je na njegovoj strani, licno bi ga prije stavio prije smlate Stonesa, onu karikaturu Jonesa necu ni da spominjem.

Vardy jeste odlican, ali nije bolji od Kanea tako da se nece naigrati, eventualno sa klupe da uleti u nekom momentu. Na krilo ga gurati bi bila katastrofa dok sa dvojicom u napadu mislim ne mogu igrati.

Cinjenica je da fali kvalitetan tehnicki potkovan veznjak (Lallana, Ox) koji ce biti spona izmedju odbrane te pocetnog dijela veze sa napadom. Ovako ce bojim se Alli da bude raskomadan na sve strane.

Mada, Dier i Henderson kao dva osiguraca mogu biti sigurnosni okidac koji bi mogao solidno zastiti odbranu, a i jedan i drugi imaju odlican long pass koji moze izbaciti brza krila (Sterling/Lingard).

Golman, Boze moj, svaka opcija koja se ne zove Joe Hart je dobra, steta sto je Heaton ranjen, obako Butland i Pickford su mi u pet deka.
cyprus

#402 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Iz mnoštva neuspjeha se u konačnici zna izroditi uspjeh... Ja ne mogu garantovati da se neće desiti baš sad...

Naravno, slažem se ja da su oni za koplje slabiji od Brazilaca, Francuza, Nijemaca, Španaca, možda i Belgijanaca i Argentinaca, ja samo tvrdim da nije nemoguće da konačno naprave nešto... Toliko preslabi nisu...

Nego, niko ne spominje Portugal :mrgreen:
stakasa

#403 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by stakasa »

Po meni i Hrvatska moze pozitivno iznenaditi, imaju odlicnu ekipu, ako ne bude previranja u svlacionici oni mogu daleko
AmiĐa_Idriz

#404 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

cyprus wrote:Iz mnoštva neuspjeha se u konačnici zna izroditi uspjeh... Ja ne mogu garantovati da se neće desiti baš sad...

Naravno, slažem se ja da su oni za koplje slabiji od Brazilaca, Francuza, Nijemaca, Španaca, možda i Belgijanaca i Argentinaca, ja samo tvrdim da nije nemoguće da konačno naprave nešto... Toliko preslabi nisu...

Nego, niko ne spominje Portugal :mrgreen:
Pa ova ekipa Engleske po meni ima i tu neku hemiju koja im je prije falila, tako je izgledalo kroz kvalifikacije.

Santos pozvao Brunu Alvesa i jos neke dinosauruse a recimo odlicnog ove sezone Cancela ostavio kuci :mrgreen:
cyprus

#405 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by cyprus »

Ja bolan... Alvesa sam prvog od Portugalaca dobio u sličicama, i vidim igra u raspalom Rangersu... Reko otkud ovaj :lol: :lol:

Kad ono, dobio poziv i zaprave :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#406 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Velkoski »

taj portugalski onemanarmy može imati šanse jedino na EP :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#407 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Nadzorna_ploca »

Hoce li biti fantasy?
AmiĐa_Idriz

#409 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Mogli smo neku Sa-x ligu napraviti za SP posto se svake sezone zaboravim prijaviti na onu dole standardnu :lol:

Al zato sljedece sezone necu fulat :mrgreen:
Logovan

#410 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Logovan »

AmiĐa_Idriz wrote:Mogli smo neku Sa-x ligu napraviti za SP posto se svake sezone zaboravim prijaviti na onu dole standardnu :lol:

Al zato sljedece sezone necu fulat :mrgreen:
Trebali bi vala. :D
LeTalek

#411 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by LeTalek »

Krstajićev prosireni spisak.

Image
p206

#412 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by p206 »

Image

klupa Italije u finalu 2006
van Basten

#413 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by van Basten »

Portugal će ispasti u grupi. Maroko je vrlo dobra ekipa i neko će zaplatiti zbog nje, a logično je da to bude Portugal prije nego Španija.
Također, Rusija i Urugvaj nek se dogovore ko će ustupiti mjesto Egiptu u 1/8 finala
Agrentina će ispasti u grupi nek Mesi bude samo na 95% svojih mogucnosti... smiješna ekipa... zato Mesija pod stakleno zvono i da mu ptičjeg mlijeka ne fali. jer ako on samo kihne oni svi put kući.
susjedi bi trebali proći grupu, komšije već teže... fajtaće se sa albancima, pardon švicarcima za to
prognozirati pobjednika je teško... ima tu puno ekipa tu negdje i dosta faktora će odlučiti... Brazil trenutno izgleda za mrvu ozbiljnije od ostalih, Francuzi su tu negdje... Belgija, Njemačka, Španija... ipak malo ispod za sad
Last edited by van Basten on 24/05/2018 23:58, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#414 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

Image
SSemir

#415 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by SSemir »

objavljena himna. valja muskarca slusati naredna 2 mjeseca :oops:
pizarro

#416 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pizarro »

meni je ok :D
van Basten

#417 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by van Basten »

sve je bolje od onog Shakirinog lalakanja
perfect_guy

#418 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by perfect_guy »

nema još uvijek fantasy, ali ima ovo
https://www.fifa.com/worldcup/news/take ... -challenge
Logovan

#419 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Logovan »

Image
Muhamed Đakmić

#420 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Muhamed Đakmić »

Salah praktično ispade pod zastavom križara, nema šta, kreativno :D
Logovan

#421 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by Logovan »

:lol:
Ma kreativno totalno. A kako bi nas prikazali.... :oops: :D
spreca

#422 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by spreca »

Kolega mi kaze da je ubjedio zenu da ga pusti u rusiju na SP da navija za BiH kad bude igrala :oops: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: ...al ce biti belaja ako i kad joj zle duse sta doshapnu :lol: :lol: :lol:
pirmin

#423 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by pirmin »

Klix, koji se vazda hvali da je najveci BH-portal, bi trebao organizovati neko prognozersko takmicenje medju svojim posjetiocima.
dječak sa šibicama

#424 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by dječak sa šibicama »

Srbija ima solidan tim, sa nekim rupama u igri i opceni atmosferi u i oko ekipe, smjena selektora koji je izborio SP pa doveli novog koji nikada nikoga nije trenirao.
Na golu i nemaju neki ekstra kvalitet, vjerovatno Stojkovic pocinje. Stoperi Ivanovic i Nastasic ako bude spreman a veliko je pitanje, desno vjerovatno Rukavina, lijevo Kolarov. Ivanovic je iskusan ali vec pomalo u godinama, Kolarov je tu najkvalitetniji pojedinac. Jos Dusko Tosic ulazi u konkurenciju, ostali su mladi i tesko je reci sta i koliko mogu.

Vezni red, nazad su Matic i Milivojevic neupitni, SMS ispred njih, desno Tadic, lijevo Ljajic, u vrhu napada Mitrovic. To je to sto najjace Srbija ima ponuditi. Ima dosta mladih igraca cije su mogucnosti meni licno nepoznanica.

Sto se tice Hrvatske, dosta jaca ekipa od Srbije za koju nikad ne znas koliko moze, najcesce podbace i ako igraju dobro reklo bi se i odlicno. Kao na zadnjem EP, ili 2008.

Na golu Subasic, vec se dosta namece i Lovre Kalinic kao najbolji golman belgijske lige.
Odbrana to jest stoperi vjerovatno u trokutu Lovren, Corluka, Vida, desno Vrsaljko zamjena Jedvaj koji moze kvalitetno igrati i stopera, lijevo je rupetina u vidu Strinica/Pivarica. Strinica kupio Milano, nejasan potez po meni, decko fakat nije ta klasa.

Vezni red je najjaca stavka u ovoj ekipi, Modric i Rakitic neupitni, Brozovic ovog proljeca igra fantasticno od kako ga je Spalletti stavio na zadnjeg veznog, i Badelj je dosta kvalitetan. Kovacic i Bradaric cekaju priliku sa klupe.

Napad takodje jasan, Perisic lijevo, u spicu Mandzukic ili Kramaric, desno krilo im je takodje svojevrsna rupa, Pjaca rekovalescent i ne igra puno, Rebic je vise lijevo krilo/napadac ali moze posluziti. Jedino ako Dalic ne pocne izmisljati kao sto je radio Cacic, Brozovica na desno krilo, sto obicno zavrsi lose.

Meni licno je Belgija interesantna ekipa, dosta podcijenjeni u odnosu na velikane jer ipak je to Belgija.
Kurto na golu, zamjena Mignolet. Stoperi u kombinaciji Alderweireld, Kompany ili Vertonghen, desno Meunier, lijevo Jordan Lukaku. Lijevo moze i Carrasco koji si je vrata prvog tima prilicno zatvorio srljanjem za parama u Kinu.

Vezni red De Bruyne neupitan, Dembele kao zadnji vezni takodje, Fellaini i Witsel su jos u konkurenciji, Radje nema.
Naprijed takodje jaki ko zemlja, lijevo Hazard, desno Martens, u spici Lukaku. Tu je jos Batshuayi i Benteke. Bas mocna momcad.
LeTalek

#425 Re: 21. svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Post by LeTalek »

dječak sa šibicama wrote:Srbija ima solidan tim, sa nekim rupama u igri i opceni atmosferi u i oko ekipe, smjena selektora koji je izborio SP pa doveli novog koji nikada nikoga nije trenirao.
Na golu i nemaju neki ekstra kvalitet, vjerovatno Stojkovic pocinje. Stoperi Ivanovic i Nastasic ako bude spreman a veliko je pitanje, desno vjerovatno Rukavina, lijevo Kolarov. Ivanovic je iskusan ali vec pomalo u godinama, Kolarov je tu najkvalitetniji pojedinac. Jos Dusko Tosic ulazi u konkurenciju, ostali su mladi i tesko je reci sta i koliko mogu.

Vezni red, nazad su Matic i Milivojevic neupitni, SMS ispred njih, desno Tadic, lijevo Ljajic, u vrhu napada Mitrovic. To je to sto najjace Srbija ima ponuditi. Ima dosta mladih igraca cije su mogucnosti meni licno nepoznanica.
Meni se zelja ispunila. Muslin je bivsi!
Jeste da Krstajić nema nikakvog iskustva, ali cemo zato gledati Sergeja i ostale mlade snage, sto sa Muslinom ne bi bio slucaj.

Po meni bi ovo bila najjaca ekipa, ukoliko bi Nastasić bio spreman:

Dmitrović - Kolarov, Nastasić, Ivanović, Milenković - Matić, Milivojević - Ljajić, SMS, Tadić - Mitrović.

S tim da ce njemu verovatno igrati Stojković, Rukavina i Kostić umesto Ljajica.
Locked