Ispred mnogo jace GrckeNajdraziVodjaa wrote:Prosinecki je bio prvi covjek uz Bilica u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske, takodjer vodio je solidno limitirani Azerbejdzan i bio trener Zvezde. REalno ima iskustva u internacionalnom fudbalu za razliku od Osima i Musemica koji su uglavnom vodili klubove iz BH lige.
Mislim da je napokon vrijeme da reprezentaciju preuzme neko ko niej totalni amater na tom nivou. Samo jednog smo imali takvog a to je bio Ciro covjek kojem nije vrhunac karijere treniranje BiH kao svim nasim ostalim selektorima koji ni prije ni poslije toga nisu ni priblizno vodili igrace tog nivoa. Prosinecki ima iskustva iz reprezentacije Hrvatske i Azerbejdzana, Osim i Musemic nemaju nikakvo iskustvo na tom nivou iako su stariji i iskusniji.
Realno Pape je sa svim manama klasa iznad Bazdarevica i to su ove kvalifikacije pokazale, Pape je ispred mnogo jace Grcke zavrsio prvi u grupi i pobjedio ih dok Mesa ovu raspad Grcku koju je prosle kvalifikacije dobijala ekiap Farskih otova nije mogao da dobije i zavrsio iza nje. Kad poredis Susica on je iz dva ciklusa izborio jedno veliko takmicenje, Bazdarevic nije i tu je kraj price o tome ko je uspjesniji. Ja sam prvi bio za promjenu PApeta jos poslije svjetskog ali realno od njega smo dobili za klasu goreg nasljednika.
Primio lik u tri meca sa Belgijom 12 golova osvojio nula bodova, Susic u jednom mecu sa Belgijom uzeo bod...Sve jace meceve Bazdarevic je ili izgubio ili remizirao, onaj Wales sto je dobio dobio je jer su se vec kvalifikovali.
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#401 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
-
megaman4
#402 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Plus dosta je i on igraca otkrio dok je bio u mladoj repki.palermo wrote:uuu, dobro si se sjetio.......koliko samo Avdo ima iskustva a bio je i trener i selektor B reprezentacije BiHmegaman4 wrote:
Avdo Kalajdžić...![]()
Veležova legenda.
Avdo je bio strasan igrac. 250 utakmica odigrao za Velez u periodu 1977 - 1988 kada odlazi u Tursku u Bursu. Nakon rata igrao jos 3 sezone u svom veležu, gdje je i zavrsio karijeru. Mogao je odigrati iz cuga 2 utakmice. Neprelazan bio igrac i univerzalac kao Braco u Bayernu. Dok je on igrao, Velez je tesko gubio utakmice...
Avdo dika nasa...
-
markomilanov
#403 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Savez treba kontaktirati više ljudi,zašto ponižavate bih repku,pa ona je u drugom šeširu za ligu nacija, a srbija u trećom,opipati puls kandidtaima,bosni su stalno krali igrače,sada treba savez da traži igrače po regionu,bih je mala baza,crnogorci su pokupili nekoliko srba koji su osvojili omladinsko sve tsko i evropsko prvenstvo,svako me bi bila čast igrati uz pjanića i džeka.Savez treba da radi da grize.
-
Bazinga1234
#404 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Laska mi interes iz Bosne i Hercegovine, ali ne planiram ništa raditi do juna naredne godine, tako da sada ne mogu preuzeti reprezentaciju BiH. – poručio je za BIH.ba Srečko Katanec.
Ništa ni od Kataneca...
Ništa ni od Kataneca...
-
mega_mashcine
#405 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Dakle od kandidata koji se spominju kao najozbiljniji otpali Katanec, vrlo vjerovatno i Prosinecki..
Uzmemo li u obzir da Kodro trenutno ima angazman, i malo je vjerovatno da ce isti napustiti, ostaju kandidati Amar Osim ili Borče Sredojević.
Uzmemo li u obzir da Kodro trenutno ima angazman, i malo je vjerovatno da ce isti napustiti, ostaju kandidati Amar Osim ili Borče Sredojević.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#406 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma Amar 95%!mega_mashcine wrote:Dakle od kandidata koji se spominju kao najozbiljniji otpali Katanec, vrlo vjerovatno i Prosinecki..
- bersK
#407 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Joj hrasno gori si od onih SDA botova po fb. Pored ovakvog drskog i bezobraznog stava Meše, ti ga opet uzimaš branit. Pa ja mu sad ne bih iz principa dao ugovor. Kretenčina neopjevana višegradska podjebava pošten svijet nakon svega što je unakazio.hrasno38 wrote:
Nije tacno vodi 2.5 godine....od 28 Marta 2015! Sta znaci valja li ovo. Valja li to sto smo od Belgije izgubili 3:4???? Pa pazi s obzirom da nam nije igrao Pjanic a to je kao da njima ne igra Hazard......da je bruka igraca bilo povrijedjeno....da je Mesa stavio ono sto je imao rezultat je vise nego dobar. Grcka.......na koji fazon je kriv Mesa sto smo primili gol u 97 minuti nakon odlicne igre citavu utakmicu??? Ili ce ipak biti mozda ponekad i kriv vas veliki ljubimac Begovic a pogotovo Kolasinac. E sad taj jebeni Kipar........2:0 prvo poluvrijeme 0:3 drugo????? Iz aviona....ne lazem sa mjeseca se vidilo da se nesto dogodilo na poluvremenu i da igraci opstruiraju utakmicu u drugom poluvremenu. Naravno to prije svega nece primjetiti niti jedan jedini Pitar jer sve sto ima ikakave veze sa plavom bojom je direktna meta. Da tu je kriv Mesa samo zato sto nije javno rekao sta je bilo u svlacionici i zato treba da ode. To sto smo se mi ufurali da smo neka sila...da imamo minsitra na golu koji uzgred nije odbrano 80% onogo sto je islo po golu....sto imamo SEU RUSIOCA koj je brat bratu zasro jedno 50% utakmica za reprezentaciju....sto imamo Pjanica sto igra kao Maradona za Juve a kao Zeba za reprezentaciju.....sto imamo Lulica koji se citave kvalifikacije gubi ko abdest a covjek je kapiten Lacia.....sto nam je izgleda nemoguce vidjeti da Vedad vec dugo vremena daje samo ono sto je tanjiru ali ajde ga stavi na klupu.......itd itd.......miljenici nisu nikada krivi ali selektori uvijek i jebaji ga to je tako. Svi cete vi reci Pape je najbolji jer nas je odveo na SP....i jeste bez daljenjeg.....ali niko nece reci jedva nas je odveo iz najslabije grupe koju smo imali ikada jer to se nikako ne uklapa u objektivnost jednog navijaca.
- muha_sa
#408 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
mislim da bi se trebao ispostovat nacionalni kljuc, kao i u svemu
glasam za Milomira Odovica
glasam za Milomira Odovica
-
mega_mashcine
#409 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Mislim da bi Amar bio dobar izbor, prije svega bi mogao uvesti neki red medju igračima, jedino što ga u startu veliki broj navijača ne bi podržavao. Ali ako ništa, barem neće biti dosadno, pogotovo ovdje na forumuhrasno38 wrote:Ma Amar 95%!mega_mashcine wrote:Dakle od kandidata koji se spominju kao najozbiljniji otpali Katanec, vrlo vjerovatno i Prosinecki..
-
svi u napad
#410 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kao sto sam ranije pisao izbor tj. ko ce biti novi selektor ce pokazati sta lopovi iz Saveza planiraju sa BiH fudbalom u buducnosti. Ovo je zaista bez sale istorijska odluka Saveza. Ako izaberu Amara (sto je po strumfovima najbolje), Hadzibegica, Kodru ili Sredojevica onda je gotovo sa BiH fudbalom. Sto nas narod kaze motaj kablove, tovari mjesalicu i idi kuci. Od tog izbora se ne bi oporavili bar za 30 godina.
Dakle ako ne mogu dovesti nekog Svabu (kao sto uradise Grci) da to sve poslozi i organizuje (sto bi za posljedicu imalo da bi u slijedecih 15 godina 2 puta otisli na veliko takmicenje) onda postoje samo dva dobra rjesenja. Prvo je Katanec. Bio veliki igrac, a kao trener odveo Slovence na SP. Kad god sam gledao njihovu repku nikad nisam vidio losu tekmu. Znaci ljudi igraju organizovano i nikad se nisu osramotili po njegovim vodstvom. Njega sam stavio na prvo mjesto jer je relativno mlad, poznaje nas menatlitet a o nasoj repki se pohvalno izrazavao. Mislim da bi nas pristao voditi. Jos da napomenem da uvijek postuje Svabu kojeg i sada zove "sefe" i kontaktira ga za razliku od nasih neznalica.
Drugi prijedlog je veliki Dusko Bajevic koji pored igracke velicine ima i trenersko ime. Pored toga bi zadovoljili i tu jebenu nacionalsnost. Covjek bi sigurno doveo repku u red i sigurno ne bi se pravila sranja koja su se pravila. Princ ima manu da je u godinama i za uhljupe iz Saveza nije dobar je ih ne bi jebavao ni 2%. Dakle ova dva imena garantuju uspjeh i pozitivne promjene.
Ako se zeli eksperimentisati gdje postoje velike sanse za uspjeh onda je to Prosinecki a ne Amar, Kodro (koligo god ja ga volio i bio gospodin) ili Sredojevic. Zuti je bio veliki igrac, radio je sa repkama i kazu da je on bio glavni strateg u Bilicevoj ekipi (nesto ko Gili). On bi sa BiH pokazao ili dokazao se kao dobar ili los trener. Ja vjerujem u ono prvo.
Dakle nikakve amatere ponovo u repki. Zavrsimo sa pitarlukom i strumfovanjem. Dosta je vise tog naprdjivanja. Repka mora biti iznad toga i jebeni carsijaneri i Sarajlijice trebaju gledati da ce uspjeh repke vise uraditi nego politicka bagra za 100 godina. Naravno da ce delegati iz manjeg blentiteta uraditi sve da uniste (vec su krenuli sa Borcetom, ranije Rajovac koji poslije uspjeha nista nije radio) i ono malo sto je ostalo od repke. Ne bi se zacudio da uskoro i Tulic bude u opciji.
Sad dragi nasi savezni govnari na vama je red. Ako sebi i repki zelite dobro dovescete pravo ime. To bi za vas dragi govnari znacilo da ce te i u buducnosti moci krasti. Ako se odlucite za prvo nabrojane onda niste nista bolji od delegata iz manjeg entiteta (dapace jos gori) i sahranicete BiH fudbal. Zivjeli!
P.S: drago mi je da se Hrasno vratio na forum. Zaista sam se zabrinuo za zdravlje istog no stari vuk je sacekao da se slegne prasina oko Mese i mi zaboravimo na "najuspjesnijeg selketora svih vremena". Sad je Amar na redu. Zista mi je drago da seje vratio jer strumfovi bez njega nemaju ni 30% snage. Hvala mu i na informaciji da ce Amar biti selektor. Mislim da treba zakljucati temu i otvoriti novu o nasem novom selektoru Amaru Osimu.
Dakle ako ne mogu dovesti nekog Svabu (kao sto uradise Grci) da to sve poslozi i organizuje (sto bi za posljedicu imalo da bi u slijedecih 15 godina 2 puta otisli na veliko takmicenje) onda postoje samo dva dobra rjesenja. Prvo je Katanec. Bio veliki igrac, a kao trener odveo Slovence na SP. Kad god sam gledao njihovu repku nikad nisam vidio losu tekmu. Znaci ljudi igraju organizovano i nikad se nisu osramotili po njegovim vodstvom. Njega sam stavio na prvo mjesto jer je relativno mlad, poznaje nas menatlitet a o nasoj repki se pohvalno izrazavao. Mislim da bi nas pristao voditi. Jos da napomenem da uvijek postuje Svabu kojeg i sada zove "sefe" i kontaktira ga za razliku od nasih neznalica.
Drugi prijedlog je veliki Dusko Bajevic koji pored igracke velicine ima i trenersko ime. Pored toga bi zadovoljili i tu jebenu nacionalsnost. Covjek bi sigurno doveo repku u red i sigurno ne bi se pravila sranja koja su se pravila. Princ ima manu da je u godinama i za uhljupe iz Saveza nije dobar je ih ne bi jebavao ni 2%. Dakle ova dva imena garantuju uspjeh i pozitivne promjene.
Ako se zeli eksperimentisati gdje postoje velike sanse za uspjeh onda je to Prosinecki a ne Amar, Kodro (koligo god ja ga volio i bio gospodin) ili Sredojevic. Zuti je bio veliki igrac, radio je sa repkama i kazu da je on bio glavni strateg u Bilicevoj ekipi (nesto ko Gili). On bi sa BiH pokazao ili dokazao se kao dobar ili los trener. Ja vjerujem u ono prvo.
Dakle nikakve amatere ponovo u repki. Zavrsimo sa pitarlukom i strumfovanjem. Dosta je vise tog naprdjivanja. Repka mora biti iznad toga i jebeni carsijaneri i Sarajlijice trebaju gledati da ce uspjeh repke vise uraditi nego politicka bagra za 100 godina. Naravno da ce delegati iz manjeg blentiteta uraditi sve da uniste (vec su krenuli sa Borcetom, ranije Rajovac koji poslije uspjeha nista nije radio) i ono malo sto je ostalo od repke. Ne bi se zacudio da uskoro i Tulic bude u opciji.
Sad dragi nasi savezni govnari na vama je red. Ako sebi i repki zelite dobro dovescete pravo ime. To bi za vas dragi govnari znacilo da ce te i u buducnosti moci krasti. Ako se odlucite za prvo nabrojane onda niste nista bolji od delegata iz manjeg entiteta (dapace jos gori) i sahranicete BiH fudbal. Zivjeli!
P.S: drago mi je da se Hrasno vratio na forum. Zaista sam se zabrinuo za zdravlje istog no stari vuk je sacekao da se slegne prasina oko Mese i mi zaboravimo na "najuspjesnijeg selketora svih vremena". Sad je Amar na redu. Zista mi je drago da seje vratio jer strumfovi bez njega nemaju ni 30% snage. Hvala mu i na informaciji da ce Amar biti selektor. Mislim da treba zakljucati temu i otvoriti novu o nasem novom selektoru Amaru Osimu.
- Muhamed Đakmić
#411 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nemam fakat namjeru sad ulaziti u slijepo branjenje Papeta jer je njemu trebalo otkaz uručiti onog momenta kad je počeo šlepati Tina uz reprezentaciju, ali nije baš istina da je on baštinio ono što mu je Ćiro ostavio.palermo wrote:pa ovako, pape je uglavnom baštinio ono što mu je Ćiro ostavio, Čačić je prvu veliku utakmicu izgubio (osmina sa Portugalom), čitava generacija trenera Chelzija, Avram Grant, Di Mateo je zapravo samo plovila na onome što je MOurihno stvorio........cyprus wrote:
Naravno da mogu... Pape je kao enciklopedijski mediokritet napravio nešto, ne dobro, nego najbolje dosad, i ko zna za koliko još odsad...
Isto i Čačić kada je preuzeo, situacija u hrvatskoj selekciji je bila maltene ovakva kakva je sad... Ne znam stvarno koliko je do njega, a koliko do same činjenice da je došlo do neke promjene nakon odlaska Štimca, ali Hrvatska na prvenstvu je bila mnogo bolja ekipa u odnosu na ono kako su djelovali u kvalifikacijama...
Imaš još primjena na bacanje... Kroz Chelsea su prošla velika trenerska imena, a samo je Di Matteo (ponajmanje među njima) uspio dić titulu Lige prvaka... Avramu Grantu, još jednom liliputancu u odnosu na druga imena koja su sjedila na klupi Chelsea, boba je falila da dohvati ono čemu nisu mogli prići Ancelotti, Mourinho, Hiddink, a vrlo vjerovatno ni Conte... Historiju Islanda ispisuje zubar... Leicester je do historije došao sa Ranijerijem, koji je samo godinu dana prije toga uspio sa Grčkom dvaput izgubit od Farskih Ostrva... Zamisli samo da neki naš selektor izgubi dvaput od takve reprezentacije... Šta bi se tek onda pisalo i kakvi epiteti djelili... Dalje, karikatura od Raymonda Domeneka je dovela Francusku do finala SP (umalo je uzeo i naslov)... Dženan Uščuplić i titula Sarajeva... Ma bezbroj primjera imaš...
Ranieri nije mediokritet, epiozoda sa Grčkom je nešto što se dešava svakome ko se bavi ozbiljno trenerskim poslom, a Domenek je jednostavno bio ludak ( nikako mediokritet) kome su se u jednom trenutku poklopile zvijezde............jebi ga Dženu ne mogu nigdje da svrstam![]()
Hoću reći mediokritet ne stvara, on je onaj ko odrađuje posao koji mu je netko drugi već pripremio (ako je imao sreće dobro mu ga pripremio, ako nije imao sreće onda je najebao)
U nekoj drugoj konstelaciji odnosa i drugom trenutku neki mediokritetski trener bi možda odgovarao reprezentaciji, sada baš i ne......mora se raditi smjena generacija, mora se ponovno graditi kult reprezentacije......
Ćiro mu je ostavio ekipu koja je igrala potpuno drugačiji fudbal i u potpuno drugačijoj formaciji. Pape je uspio napraviti tranziciju iz reaktivne u proaktivnu reprezentaciju, mada postoji mogućnost da je tu bilo i malo sreće. Sreća je svakako bila u tome što smo ga doveli u reprezentaciju koja je imala Pjanića, Džeku, Misimovića, Ibiševića i Medunjanina na svom vrhuncu, jer bi on isti ofanzivni fudbal pokušao igrati i sa ekipom koja u sebi ima pet balvana, samo bi rezultat bio dijametralno suprotan. Ali nije istina da nije ništa stvorio, jer jeste, ma koliko to bilo kratkotrajno i možda slučajno.
A s druge strane, nije Ćiro u potpunosti stvorio onu generaciju, iako je jeste posložio, no većinu tih igrača u nacionalni tim je uveo Fuad Muzurović. Mislim, ako ćemo spočitavati to Papetu, onda moramo spočitati i Ćiri.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#412 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Hoćemo li ko onaj golman u nadrealistima...je li bio 14. ili 15. oktobar....ili je novembar....hrasno38 wrote:
Nije tacno vodi 2.5 godine....od 28 Marta 2015! Sta znaci valja li ovo. Valja li to sto smo od Belgije izgubili 3:4???? Pa pazi s obzirom da nam nije igrao Pjanic a to je kao da njima ne igra Hazard......da je bruka igraca bilo povrijedjeno....da je Mesa stavio ono sto je imao rezultat je vise nego dobar. Grcka.......na koji fazon je kriv Mesa sto smo primili gol u 97 minuti nakon odlicne igre citavu utakmicu??? Ili ce ipak biti mozda ponekad i kriv vas veliki ljubimac Begovic a pogotovo Kolasinac. E sad taj jebeni Kipar........2:0 prvo poluvrijeme 0:3 drugo????? Iz aviona....ne lazem sa mjeseca se vidilo da se nesto dogodilo na poluvremenu i da igraci opstruiraju utakmicu u drugom poluvremenu. Naravno to prije svega nece primjetiti niti jedan jedini Pitar jer sve sto ima ikakave veze sa plavom bojom je direktna meta. Da tu je kriv Mesa samo zato sto nije javno rekao sta je bilo u svlacionici i zato treba da ode. To sto smo se mi ufurali da smo neka sila...da imamo minsitra na golu koji uzgred nije odbrano 80% onogo sto je islo po golu....sto imamo SEU RUSIOCA koj je brat bratu zasro jedno 50% utakmica za reprezentaciju....sto imamo Pjanica sto igra kao Maradona za Juve a kao Zeba za reprezentaciju.....sto imamo Lulica koji se citave kvalifikacije gubi ko abdest a covjek je kapiten Lacia.....sto nam je izgleda nemoguce vidjeti da Vedad vec dugo vremena daje samo ono sto je tanjiru ali ajde ga stavi na klupu.......itd itd.......miljenici nisu nikada krivi ali selektori uvijek i jebaji ga to je tako. Svi cete vi reci Pape je najbolji jer nas je odveo na SP....i jeste bez daljenjeg.....ali niko nece reci jedva nas je odveo iz najslabije grupe koju smo imali ikada jer to se nikako ne uklapa u objektivnost jednog navijaca.
Ne mislim ja samo na Belgiju, ali eto Pjanić, Pjanić, Pjanić...a njima nije igrao Lukaku, pa to niko ne spominje.
Bolan, sam Meša je rekao da je taktika protiv Kipra nakon 0-2 bila da Džeko i Ibišević drže loptu
Kakav sad pitar, ovo je reprezentacija, ali eto kad to potežeš, ti nećeš ništa reći protiv Meše, jer si Željin navijač. Može li tako?
Nismo se mi ništa ufurali, ali da bar ne možemo baraž dohvatiti - to je neuspjeh, a ti to nazovi kako hoćeš.
Kako sad Pjanić ko Zeba, a gore pišeš da je ko Hazard za Belgiju?!
Pape ima rezultat, a ja nikad neću reći da je najbolji, imao je on svojih aferima i to niko normalan neće osporiti.
Koga da krivimo? Selektor je šef ekipe. Zajebo, alahimanet. On to ne vidi tako. Eto ni ti ne vidiš. Vidi 99,99% ostalog svijeta.
Hrvati ispeglaše svog selektora i onda - noga. Pred posljednju utakmicu u grupi, ispade najbitniju. Mi zijanimo dobijeno s Kiprom i niko ništa.
Duduci sjede u savezu, njima je sve u redu. U pravu si, nije Meša kriv, krivi su oni i njih treba prvo napenaliti.
- pirmin
#413 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Je li nam jos uvijek budzet pethiljadamaraka za selektora?
-
Bazinga1234
#414 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Džabe se raspravljate sa ovim Hrasno, mora on braniti sve sto ima veze sa Željom.
-
Melbourne_Australia
#415 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Toliko je jaka bila da su ih Farska Ostrva ubila u Atinihrasno38 wrote:Ispred mnogo jace GrckeNajdraziVodjaa wrote:Prosinecki je bio prvi covjek uz Bilica u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske, takodjer vodio je solidno limitirani Azerbejdzan i bio trener Zvezde. REalno ima iskustva u internacionalnom fudbalu za razliku od Osima i Musemica koji su uglavnom vodili klubove iz BH lige.
Mislim da je napokon vrijeme da reprezentaciju preuzme neko ko niej totalni amater na tom nivou. Samo jednog smo imali takvog a to je bio Ciro covjek kojem nije vrhunac karijere treniranje BiH kao svim nasim ostalim selektorima koji ni prije ni poslije toga nisu ni priblizno vodili igrace tog nivoa. Prosinecki ima iskustva iz reprezentacije Hrvatske i Azerbejdzana, Osim i Musemic nemaju nikakvo iskustvo na tom nivou iako su stariji i iskusniji.
Realno Pape je sa svim manama klasa iznad Bazdarevica i to su ove kvalifikacije pokazale, Pape je ispred mnogo jace Grcke zavrsio prvi u grupi i pobjedio ih dok Mesa ovu raspad Grcku koju je prosle kvalifikacije dobijala ekiap Farskih otova nije mogao da dobije i zavrsio iza nje. Kad poredis Susica on je iz dva ciklusa izborio jedno veliko takmicenje, Bazdarevic nije i tu je kraj price o tome ko je uspjesniji. Ja sam prvi bio za promjenu PApeta jos poslije svjetskog ali realno od njega smo dobili za klasu goreg nasljednika.
Primio lik u tri meca sa Belgijom 12 golova osvojio nula bodova, Susic u jednom mecu sa Belgijom uzeo bod...Sve jace meceve Bazdarevic je ili izgubio ili remizirao, onaj Wales sto je dobio dobio je jer su se vec kvalifikovali.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- avetinja
#416 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Biće Amar.
-
palermo
#417 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Uvijek kada se pokušavaju praviti neki opšti zaključci onda su primjeri koje navodiš najveći rizik. Općenito. nije da se nešto ne slažem sa ovim tvojim postom. Pape je znao nešto o fudbalu, i čak je imao i neku svoju filozofiju koja nam se mogla sviđati ili ne, ali postojala je.Dakle, moj problem sa Papetom je više moralne prirode, nego fudbalske.Muhamed Đakmić wrote:
Nemam fakat namjeru sad ulaziti u slijepo branjenje Papeta jer je njemu trebalo otkaz uručiti onog momenta kad je počeo šlepati Tina uz reprezentaciju, ali nije baš istina da je on baštinio ono što mu je Ćiro ostavio.
Ćiro mu je ostavio ekipu koja je igrala potpuno drugačiji fudbal i u potpuno drugačijoj formaciji. Pape je uspio napraviti tranziciju iz reaktivne u proaktivnu reprezentaciju, mada postoji mogućnost da je tu bilo i malo sreće. Sreća je svakako bila u tome što smo ga doveli u reprezentaciju koja je imala Pjanića, Džeku, Misimovića, Ibiševića i Medunjanina na svom vrhuncu, jer bi on isti ofanzivni fudbal pokušao igrati i sa ekipom koja u sebi ima pet balvana, samo bi rezultat bio dijametralno suprotan. Ali nije istina da nije ništa stvorio, jer jeste, ma koliko to bilo kratkotrajno i možda slučajno.
A s druge strane, nije Ćiro u potpunosti stvorio onu generaciju, iako je jeste posložio, no većinu tih igrača u nacionalni tim je uveo Fuad Muzurović. Mislim, ako ćemo spočitavati to Papetu, onda moramo spočitati i Ćiri.
Al Ćiru mu jeste stvorio ekipju, on je ne bi mogao stvoriti. Dodao je nešto Pape tome (rekoh nije da on nije znao ništa o fudbalu) ali da su obrniute uloge bile, dakle Pape prije Ćire, vrlo sumnjam da bi on ostavio Ćiri ono što je on ostavio Papetu.
Eleneis, u off smo.....a toma briše ovih dana.....
nego, jesi li ti za Borčeta , Amara ilipak Husrefa
-
Melbourne_Australia
#418 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Tomahawk11 wrote:Hoćemo li ko onaj golman u nadrealistima...je li bio 14. ili 15. oktobar....ili je novembar....hrasno38 wrote:
Ne mislim ja samo na Belgiju, ali eto Pjanić, Pjanić, Pjanić...a njima nije igrao Lukaku, pa to niko ne spominje.
Bolan, sam Meša je rekao da je taktika protiv Kipra nakon 0-2 bila da Džeko i Ibišević drže loptu![]()
Kakav sad pitar, ovo je reprezentacija, ali eto kad to potežeš, ti nećeš ništa reći protiv Meše, jer si Željin navijač. Može li tako?
Nismo se mi ništa ufurali, ali da bar ne možemo baraž dohvatiti - to je neuspjeh, a ti to nazovi kako hoćeš.
Kako sad Pjanić ko Zeba, a gore pišeš da je ko Hazard za Belgiju?!
Pape ima rezultat, a ja nikad neću reći da je najbolji, imao je on svojih aferima i to niko normalan neće osporiti.
Koga da krivimo? Selektor je šef ekipe. Zajebo, alahimanet. On to ne vidi tako. Eto ni ti ne vidiš. Vidi 99,99% ostalog svijeta.
Hrvati ispeglaše svog selektora i onda - noga. Pred posljednju utakmicu u grupi, ispade najbitniju. Mi zijanimo dobijeno s Kiprom i niko ništa.
Duduci sjede u savezu, njima je sve u redu. U pravu si, nije Meša kriv, krivi su oni i njih treba prvo napenaliti.
Nama Pjanica niko ne moze zamjeniti jer on vrijedi ko nasa 3 vezna..A Lukaku se povredi i oni ubace spica koji igra u Chelsiju....Kako mozete tako nesto reci....Belgija ima najveci izbor kvalitenih igraca na svijetu ali to je strasno......Njima Mertens igra na kasiku a lik igracina u Napoliju...Znaci nama izbaci Dzeku i Pjanica i mi smo mnogo losi..Njima izbaci Lukakua i Hazarda i oni opet jaki ko beton..Pa bolan njima Nainggolan uopste i ne igra i nema mjesta u repki
Last edited by Melbourne_Australia on 13/10/2017 17:55, edited 1 time in total.
- Grean
#419 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
To je inace najveca glupost izrecena a nerijetko je ponavljana kako je Ciro nesto ostavio Susicu.Muhamed Đakmić wrote:Nemam fakat namjeru sad ulaziti u slijepo branjenje Papeta jer je njemu trebalo otkaz uručiti onog momenta kad je počeo šlepati Tina uz reprezentaciju, ali nije baš istina da je on baštinio ono što mu je Ćiro ostavio.palermo wrote:
pa ovako, pape je uglavnom baštinio ono što mu je Ćiro ostavio, Čačić je prvu veliku utakmicu izgubio (osmina sa Portugalom), čitava generacija trenera Chelzija, Avram Grant, Di Mateo je zapravo samo plovila na onome što je MOurihno stvorio........
Ranieri nije mediokritet, epiozoda sa Grčkom je nešto što se dešava svakome ko se bavi ozbiljno trenerskim poslom, a Domenek je jednostavno bio ludak ( nikako mediokritet) kome su se u jednom trenutku poklopile zvijezde............jebi ga Dženu ne mogu nigdje da svrstam![]()
Hoću reći mediokritet ne stvara, on je onaj ko odrađuje posao koji mu je netko drugi već pripremio (ako je imao sreće dobro mu ga pripremio, ako nije imao sreće onda je najebao)
U nekoj drugoj konstelaciji odnosa i drugom trenutku neki mediokritetski trener bi možda odgovarao reprezentaciji, sada baš i ne......mora se raditi smjena generacija, mora se ponovno graditi kult reprezentacije......
Ovdje se slucajno u pitanju @ palermo i nemam namjeru da ga uvrijedim ali je tvrdnja stvarno nigdje veze.
Ali ti si me preduhitrio, sve je vec receno, od formacije, nacina igre, filozofije, nista ne povezuje Cirinu i Safetovu reprezentaciju.
Last edited by Grean on 13/10/2017 17:57, edited 1 time in total.
- Point.
#420 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Hrasno brate sad i ti ides u krajnost. Bog Allah ne moze braniti Mesu nakon ovog neuspijeha, ne kontam kako ne vidis da frajer nije uspio i da je vrijeme za razlaza? Imali smo krajnje laganu grupu i nismo uspjeli ni jebenog baraza vidjeti. Zadnju utakmicu smo igrali rekreativno, kad nam se to zadnji put desilo? Nikad gore nismo igrali ko u vrijeme Mese i tu nikakva kvazi objasnjenja ne pomazu. Treba biti iskren i reci da je usro i sefa i stanicu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#421 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ti su porazi bili prošli kvalifikacioni ciklus, skontajte ko je izgubio od slabije Grčke.Melbourne_Australia wrote:Toliko je jaka bila da su ih Farska Ostrva ubila u Atinihrasno38 wrote: Ispred mnogo jace Grcke![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prva i jedina pobjeda Farana u gostima u istoriji
![]()
- Muhamed Đakmić
#422 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa ne znam što će ti ta posljednja rečenica, odnosno to pitanje. Ne valja mu ton. A i napisao sam ranije već 2-3 puta za kog sam ja, mada sam svjestan da se moja želja neće ostvariti.palermo wrote:Uvijek kada se pokušavaju praviti neki opšti zaključci onda su primjeri koje navodiš najveći rizik. Općenito. nije da se nešto ne slažem sa ovim tvojim postom. Pape je znao nešto o fudbalu, i čak je imao i neku svoju filozofiju koja nam se mogla sviđati ili ne, ali postojala je.Dakle, moj problem sa Papetom je više moralne prirode, nego fudbalske.Muhamed Đakmić wrote:
Nemam fakat namjeru sad ulaziti u slijepo branjenje Papeta jer je njemu trebalo otkaz uručiti onog momenta kad je počeo šlepati Tina uz reprezentaciju, ali nije baš istina da je on baštinio ono što mu je Ćiro ostavio.
Al Ćiru mu jeste stvorio ekipju, on je ne bi mogao stvoriti. Dodao je nešto Pape tome (rekoh nije da on nije znao ništa o fudbalu) ali da su obrniute uloge bile, dakle Pape prije Ćire, vrlo sumnjam da bi on ostavio Ćiri ono što je on ostavio Papetu.
Eleneis, u off smo.....a toma briše ovih dana.....
nego, jesi li ti za Borčeta , Amara ilipak Husrefa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#423 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Bolji rezervni napadač Chelsea od prvog Uniteda? Ili bar tu negdje? Jašta jeMelbourne_Australia wrote: Nama Pjanica niko ne moze zamjeniti jer on vrijedi ko nasa 3 vezna..A Lukaku se povredi i oni ubace spica koji igra u Chelsiju....Kako mozete tako nesto reci....Belgija ima najveci izbor kvalitenih igraca na svijetu ali to je strasno......Njima Mertens igra na kasiku a lik igracina u Napoliju...Znaci nama izbaci Dzeku i Pjanica i mi smo mnogo losi..Njima izbaci Lukakua i Hazarda i oni opet jaki ko beton..Pa bolan njima Nainggolan uopste i ne igra i nema mjesta u repki
Ima Nainggolan mjesta, ali ne igra zbog svojih bubica. Istina, oni sebi taj luksuz mogu priuštiti.
Što ne bih mogao reći?
Mi samo gledamo ko je nama falio.
-
palermo
#424 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
sorry drug, nije bila zlonamjerna niti teb i upućena......trebalao je biti šaljiva opaska na trenutno stanje svijesti fudbalskog puka....neuspješna očitoMuhamed Đakmić wrote:
Pa ne znam što će ti ta posljednja rečenica, odnosno to pitanje. Ne valja mu ton. A i napisao sam ranije već 2-3 puta za kog sam ja, mada sam svjestan da se moja želja neće ostvariti.
-
Melbourne_Australia
#425 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne mozes reci za Grcku da je jaka reprezentacija jer to nije.....Vidjeces u barazu sad....Kakav si god, izgubiti od Farana je bruka na brukama kuci..Kipar je za njih Brazil to i sam znas....Mada su i Farani sve bolji i bolji.....Grci da su igrali protiv Estonije zadnju u gostima umjesto Kipra tesko bi dobili vjeruj mi..A protiv Kipra da su izasli sa 7 igraca dobili bracuTomahawk11 wrote:Ti su porazi bili prošli kvalifikacioni ciklus, skontajte ko je izgubio od slabije Grčke.Melbourne_Australia wrote:Toliko je jaka bila da su ih Farska Ostrva ubila u Atinihrasno38 wrote: Ispred mnogo jace Grcke![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Prva i jedina pobjeda Farana u gostima u istoriji
![]()