SP 2018 Estonija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Idemedosumom

#401 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Idemedosumom »

Begović nam je definitivno jedna slabijih karika. Doduše, ne sjećam se dobro jel ovako loš bio i prije neslavnog prelaska u Chelsea. Kako god, prima svakakve golove, malo malo izbije loptu u aut itd.

Što se Lulića tiče, nije to više onaj isti igrač koji je lomio odbranu Francuske, sklon je greškama, nesposoban da pretrči/predribla ili uputi koristan centaršut. Njegov izostanak se ovdje nije primjetio.

Vedadu se treba zahvaliti, davno je bilo jasno da njegove mogućnosti više ne zadovoljavju potrebe repke.

Đumić i Duljević su svakako pozitivna iznenađenja :thumbup:
Last edited by Idemedosumom on 10/10/2017 23:18, edited 1 time in total.
handžar88

#402 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by handžar88 »

bersK wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/bazdare ... ekat/97707
malan (halalite moderacijo)
Jest bezobrazan u picku materinu
cyprus

#403 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by cyprus »

LSD wrote:Likove poput Krunića, Jajala, Cocalića, Šunjića, Vranješa, Cimirota, Sušića, od ranije Miličevića...to treba protjerati po kratkom postupku što dalje od selekcije.
A od Meše ,koji zove takve pokomone, treba prvo krenuti.
Da nisi uvrstio Cocalića, čovjek bi reko... :mrgreen: :oops:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#404 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by mali_milojica »

Do Sarajeva su ovi premuntani da Mesha ostane. Ako udje sa njima u avion,sve je gotovo.
Najebali smo svi.
Last edited by mali_milojica on 10/10/2017 23:19, edited 1 time in total.
BarbaDue

#405 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by BarbaDue »

bersK wrote:http://sport1.ba/reprezentacija/bazdare ... ekat/97707

bog ga nije jebo ovaj nije normalan (halalite moderacijo)
Nek ti moderacija i halali, ja neću!
Edin H.

#406 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Edin H. »

edo_79

#407 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by edo_79 »

mali_milojica wrote:Do Sarajeva su ovi premuntani da Mesha ostane. Ako udje sa njima u avion,sve je gotovo.
Najebali smo svi.
Nema se tu šta muntat .... misliš da već nije dogovoreno da ostane još jedan ciklus?
Bazinga1234

#408 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Bazinga1234 »

Idemedosumom wrote:Begović nam je definitivno jedna slabijih karika. Doduše, ne sjećam se dobro jel ovako loš bio i prije neslavnog prelaska u Chelsea. Kako god, prima svakakve golove, malo malo izbije loptu u aut itd.

Što se Lulića tiče, nije to više onaj isti igrač koji je lomio odbranu Francuske, sklon je greškama, nesposoban da pretrči/predribla ili uputi koristan centaršut. Njegov izostanak se ovdje nije primjetio.

Vedadu se treba zahvaliti, davno je bilo jasno da njegov učinak više nije zadovoljavajući.

Đumić i Duljević su svakako pozitivna iznenađenja :thumbup:
Lulića jednostavno prebacit u vezni red. Protiv Belgiju nije bio uopšte los imao je par smiješnih poteza al sve u svemu OK.

----------------- Bešić -------------
--------Pjanić ------------ Lulic -------
Višća/ Hajrovic ----------------- Duljevic
----------------- Dzeko -------------
Logovan

#409 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Logovan »

edo_79 wrote: Jarane šta si ti zagrizo na Izeta toliko .... što ga odjebati? Jel on kriv što mu nisu dali više vremena na terenu, pa Miličević i Jajalo su dobili više prilika u ovim kvalifikacijama od Ize .... nemoj zajebavat ba .....

A to da repka ispašta radi Izeta .... NEMOJ BITI SMIJEŠAN

Biće Izo redovan u prvoj postavi repke aBd
Što ne bih zagrizao.... :? :D Kad vidim vas koliko ga branite, loše mi bude. Brani se frajer najmanje 3 godine, a ne vidim koji je razlog? :?

Zabio onaj gol protiv Slovačke prije, pazi sad, četiri godine i taj gol kao da ga drži u reprezentaciji. I ništa više nije postigao u reprezentaciji, jer je kao prvo, prenapuhan igrač, a kao drugo, povrijeđen je dosta bio.

Recimo sada se više tjera Jajalo, nego Hajrović, a nijedan nije kvalitet za nas. Čak je ovaj drugi imao više vremena da dokaže da je za reprezentacije, što nije uradio, ali opet dobija daleko više pozitivnih komentara.
edo_79

#410 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by edo_79 »

Logovan wrote:
edo_79 wrote: Jarane šta si ti zagrizo na Izeta toliko .... što ga odjebati? Jel on kriv što mu nisu dali više vremena na terenu, pa Miličević i Jajalo su dobili više prilika u ovim kvalifikacijama od Ize .... nemoj zajebavat ba .....

Što ne bih zagrizao.... :? :D Kad vidim vas koliko ga branite, loše mi bude. Brani se frajer najmanje 3 godine, a ne vidim koji je razlog? :?

Zabio onaj gol protiv Slovačke prije, pazi sad, četiri godine i taj gol kao da ga drži u životu. I ništa više nije postigao u reprezentaciji, jer je kao prvo, prenapuhan igrač, a kao drugo, povrijeđen je dosta bio.

Recimo sada se više tjera Jajalo, nego Hajrović, a nijedan nije kvalitet za nas. Čak je ovaj drugi imao više vremena da dokaže da je za reprezentacije, što nije uradio, ali opet dobija daleko više pozitivnih komentara.
A zašto nije postigano ništa više? Kada je imao vremena da se dokaže, dok je gledao sa klupe kako IGRAČINE gube gotove utakmice jer AVAJ ne igra redovno u klubu, nemoj matere ti .... de skontaj se malo ....

Vidim koliko je prenapuhan igrač ... dva šuta na go dva gola .... trčao cijelu utakmicu od gola do gola .... priča ti je bezze

Image

Pozdravio te modni guru .... ka'e moreš ti pričat šta hoš .... Izo je dao komaDa dva večeras ;-) :mrgreen:
Idemedosumom

#411 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Idemedosumom »

Bazinga1234 wrote: Lulića jednostavno prebacit u vezni red. Protiv Belgiju nije bio uopšte los imao je par smiješnih poteza al sve u svemu OK.

Slažem se, čak sam i komentarisao kako je Lulić iznenađujuće malo grešaka pravio protiv Belgije. Treba još nekoliko utakmica da vidimo ima li to smisla. Ali po boku on jednostavno nema šta tražiti.
soul_eclipse

#412 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by soul_eclipse »

bersK wrote:
mist wrote:
Grean wrote:Hajde neka je raji doslo iz guzice u glavu u vezi Begovica. Nikad precjenjenijeg igraca od njega u reprezentaciji.

Ne mogu prezaliti kako je Hasagic potjeran od raje i bez pozdrava da se tadasnjem rezervisti i bojkotasu prijateljskih utakmica ustupi mjesto.

A tek onaj gol protiv Belgije kroz ruke i noge istovremeno. Ta greska je i definitivno potopila Susica s tim da je on vec bio zreo od ranije ali 3 boda protiv Belgije bi napravila veliku razliku.
I meni je Hasgic od svih golmana koji su prosli kroz reprezentaciju izgledao najsigurniji.
Jbg. cuo sam da ga je nekad u neka doba i Arsen skautirao,al ga jebase leda (povredu zaradio po nasim makadam terenima).Sad jeli suplja ili ne...

Keno Hasagic i njegovi laznjaci. Srcani zagarantovan. Dobar Noke.
Image

:D

Keno je stvarno bio vrh
BarbaDue

#413 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by BarbaDue »

Bazinga1234 wrote:
Sve je ovo OK, međutim šta za prvi dio ekipe? Tu nam gori!
Bazinga1234

#414 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Bazinga1234 »

Logovan wrote:

Zabio onaj gol protiv Slovačke prije, pazi sad, četiri godine i taj gol kao da ga drži u reprezentaciji. I ništa više nije postigao u reprezentaciji, jer je kao prvo, prenapuhan igrač, a kao drugo, povrijeđen je dosta bio.

Gol protiv Meksika, Austrije, asistencija protiv Belgije iz kornera... namjerno ne vidiš.
Logovan

#415 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Logovan »

edo_79 wrote: A zašto nije postigano ništa više? Kada je imao vremena da se dokaže, dok je gledao sa klupe kako IGRAČINE gube gotove utakmice jer AVAJ ne igra redovno u klubu, nemoj matere ti .... de skontaj se malo ....

Vidim koliko je prenapuhan igrač ... dva šuta na go dva gola .... trčao cijelu utakmicu od gola do gola .... priča ti je bezze

https://f1.blick.ch/img/incoming/origs3 ... 506602.jpg

Pozdravio te modni guru .... ka'e moreš ti pričat šta hoš .... Izo je dao komaDa dva večeras ;-) :mrgreen:
Vidio sam i igračine na krilu, a vidio sam i njega dovoljno kako je nemoćan. Dali smo mu i previše vremena. Šta reći o reprezentaciji koja se oslanja na igrača koji je više dana proveo sa povredom, nego dana na terenu?

Ne igra skoro nikako u klubu, ne igra u reprezentaciji, forma mu je misaona imenica.

Čuj dva šuta na gol, dva gola. :lol: Nije valjda da ti je ovo argument da ostane u reprezentaciji? :lol: Pa frajer je prvi gol zabio nako greške stopera, prišao golmanu i zabio. Drugi gol mu je isto bilo lagano zabiti.
Ma sve i da je oba gola zabio sa 35 metara, džaba mu, kad je prethodne utakmice bio preloš, kao i 10-tak njegovih kolega, koje isto tako treba nabiti nogom i početi praviti novu ekipu.

Ma i ne znam što sve ovo pišem, kada ću ga vjerovatno gledati u reprezentaciji i naredne kvalifikacije.
Dasi

#416 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Dasi »

Muhamed Đakmić wrote:
Org wrote:
ExNihilo wrote:Sad se nadati da će Gargamel imati dovoljno obraza da momentalno podnese ostavku.
Šta je ima podnositi, ugovor mu isteko.
Davno je on s obrazom zavrsio
Treba prenoćiti, treba analizirati detaljno neke stvari. Ja sam spreman preuzeti svoj dio odgovornosti, ako je u meni problem, ja ću otići...
Ma ide ovakav govor sto posto :D
"Rezultat je taj koji je primaran u svemu. Ima puno stvari o kojima se treba razgovarati i koje treba analizirati. Da li sebe vidim kao selektora reprezentacije? Ja imam toliko energije i toliko sam sretan što sam ovo radio, a bit ću još sretniji ako budem nastavio da ovo radim. Ipak, to su stvari koje su danas nebitne, a bitno je da mi nastojimo da bude bolje u bh. nogometu", zaključio je Baždarević.

:D
edo_79

#417 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by edo_79 »

Logovan wrote:
edo_79 wrote: A zašto nije postigano ništa više? Kada je imao vremena da se dokaže, dok je gledao sa klupe kako IGRAČINE gube gotove utakmice jer AVAJ ne igra redovno u klubu, nemoj matere ti .... de skontaj se malo ....

https://f1.blick.ch/img/incoming/origs3 ... 506602.jpg

Vidio sam i igračine na krilu, a vidio sam i njega dovoljno kako je nemoćan. Dali smo mu i previše vremena. Šta reći o reprezentaciji koja se oslanja na igrača koji je više dana proveo sa povredom, nego dana na terenu?

Ne igra skoro nikako u klubu, ne igra u reprezentaciji, forma mu je misaona imenica.

Čuj dva šuta na gol, dva gola. :lol: Nije valjda da ti je ovo argument da ostane u reprezentaciji? :lol: Pa frajer je prvi gol zabio nako greške stopera, prišao golmanu i zabio. Drugi gol mu je isto bilo lagano zabiti.
Ma sve i da je oba gola zabio sa 35 metara, džaba mu, kad je prethodne utakmice bio preloš, kao i 10-tak njegovih kolega, koje isto tako treba nabiti nogom i početi praviti novu ekipu.

Ma i ne znam što sve ovo pišem, kada ću ga vjerovatno gledati u reprezentaciji i naredne kvalifikacije.
Sve je lagano kad gledaš ispred TV-a jelda .... Jel ti Džeko sjedio u Man City-ju, bio Super Sub pa je vazda u prvoj postavi bio?

Jesi onda pričao kako ga treba odjebat i zamijenit nekim drugim igračem ..... NISI DRUŽE! Jer Džeko je Babo a ko je Izo .... šuga...

Vidi se koliko cijeniš igrače .... sjo što ne mogu ovih fudbalskih stručnjaka svega mi ......

Sreća pa ti nikom ne daješ vrijeme, pola bi ti njih streljao sad, Izo će da igra i u budućnosti aBd a ti moš svirat qrcu ;)

Nije u klubu igrao radi povreda, u repki nije igrao jer nije mogao doći na red od IGRAČINA ..... momak šuti i čeka svoju priliku....

;-)
Ajatolah_

#418 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by Ajatolah_ »

p206 wrote:Ministar Propuha
:lol:
It_is_a_Leclerc

#419 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Mehmed Baždarević je beskrajno bezobrazan čovjek. Ja nemam drugog objašnjenja nakon što večeras na press konferenciji nije izrazio zahvalnost novinarima i javnosti na korektnoj saradnji, i otišao u okrilje treće francuske lige gdje mu je i mjesto. Reći da nakon ovog fijaska neslućenih razmjera "imaš još ideja i vizije", a zapravo vodiš jednu, više ne ni prosječnu, nego iznimno lošu grupu igrača, može samo jedan krajnje nekulturan i bezobrazan čovjek.

Ipak, i kad ode Meša (a otići će. Ne zato što je bagri u savezu žao nacije, već su ostali bez premija), dovest će Hadžibegića, Osima ili nekog drugog da se, poput Meše i Sušića, uči na reprezentaciji, samo ako pristane da ispunjava njihove talovske dogovre i obaveze "prema istaknutim pojedincima".
Rješenje je stranac. Ne mora to biti neki ekskluzivac, provjereno ime. Neki obični, solidni Francuz, Talijan, Šveđanin. Neko ko će se izdignuti iznad mahale, talove, ovog jada, bijede i čemera i iskoristiti ove 3-4 godine koliko nam je biologija dala, da još vidimo svjetla fudbalskog selameta.
edo_79

#420 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by edo_79 »

It_is_a_Leclerc wrote:Mehmed Baždarević je beskrajno bezobrazan čovjek. Ja nemam drugog objašnjenja nakon što večeras na press konferenciji nije izrazio zahvalnost novinarima i javnosti na korektnoj saradnji, i otišao u okrilje treće francuske lige gdje mu je i mjesto. Reći da nakon ovog fijaska neslućenih razmjera "imaš još ideja i vizije", a zapravo vodiš jednu, više ne ni prosječnu, nego iznimno lošu grupu igrača, može samo jedan krajnje nekulturan i bezobrazan čovjek.

Ipak, i kad ode Meša (a otići će. Ne zato što je bagri u savezu žao nacije, već su ostali bez premija), dovest će Hadžibegića, Osima ili nekog drugog da se, poput Meše i Sušića, uči na reprezentaciji, samo ako pristane da ispunjava njihove talovske dogovre i obaveze "prema istaknutim pojedincima".
Rješenje je stranac. Ne mora to biti neki ekskluzivac, provjereno ime. Neki obični, solidni Francuz, Talijan, Šveđanin. Neko ko će se izdignuti iznad mahale, talove, ovog jada, bijede i čemera i iskoristiti ove 3-4 godine koliko nam je biologija dala, da još vidimo svjetla fudbalskog selameta.
Jarane ja kad vidim da Island vodi lik koji je ZUBAR .... dođe mi da plačem .... kod nas sve neki stručnjaci ....
mO k3

#421 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by mO k3 »

edo_79 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Mehmed Baždarević je beskrajno bezobrazan čovjek. Ja nemam drugog objašnjenja nakon što večeras na press konferenciji nije izrazio zahvalnost novinarima i javnosti na korektnoj saradnji, i otišao u okrilje treće francuske lige gdje mu je i mjesto. Reći da nakon ovog fijaska neslućenih razmjera "imaš još ideja i vizije", a zapravo vodiš jednu, više ne ni prosječnu, nego iznimno lošu grupu igrača, može samo jedan krajnje nekulturan i bezobrazan čovjek.

Jarane ja kad vidim da Island vodi lik koji je ZUBAR .... dođe mi da plačem .... kod nas sve neki stručnjaci ....
uf ne spominji mi island... muka mi je
peepeep

#422 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by peepeep »

Logovan wrote:
peepeep wrote:Mrsko mi roviti po temi, šta je sa Jozom? Povrijeđen? Odustao od BiH (ne mogu ga kriviti ako je to slučaj)?
Povrijeđen, otpao par dana prije utakmice sa Belgijom.
Ah, hvala na inf. Nadam se da neće odustati od nas do narednih kvalifikacija. :(
BHF_Manijak

#423 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by BHF_Manijak »

Majke mi zadnjih par mjeseci slusam to nakvo taljenje, Savez, igraci, pare, qrci palci... Moze li mi neko na nekom konkretnom primjeru pokazati kakvo je taljenje u pitanju, koje su to preprodaje?!

Ovo ne pisem da amnestiram Bazdarevica, ko ga jebe, rekoh malo prije djon obraz i neznalica, ali ovo iznad napisano me bas zanima? Koji se to konkretno igrac u zadnjih godinu dana prod'o preko repke, gurao na ustrb nekih boljih i slicno?

Ja jednostavno mislim da su svi njegovi potez u maniru neznalice, od postavljanja igraca, selekcije, do poziva, a ne jer hoce nekom nesto...
edo_79

#424 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by edo_79 »

BHF_Manijak wrote:Majke mi zadnjih par mjeseci slusam to nakvo taljenje, Savez, igraci, pare, qrci palci... Moze li mi neko na nekom konkretnom primjeru pokazati kakvo je taljenje u pitanju, koje su to preprodaje?!

Ovo ne pisem da amnestiram Bazdarevica, ko ga jebe, rekoh malo prije djon obraz i neznalica, ali ovo iznad napisano me bas zanima? Koji se to konkretno igrac u zadnjih godinu dana prod'o preko repke, gurao na ustrb nekih boljih i slicno?

Ja jednostavno mislim da su svi njegovi potez u maniru neznalice, od postavljanja igraca, selekcije, do poziva, a ne jer hoce nekom nesto...
Ja imam neki čudan osjećaj da je Meša uletio grlom u jagode, s dobrom namjerom ali bez potrebnog iskustva za poziciju koje se prihvatio i sad ga svi pljuju ..... On se k'o nešto trudi al ne ide mu .... neznam možda je do mene ali ja mislim da je on uletio da se popuni praznina kad je Pape otišao ....
mist

#425 Re: SP 2018 Estonija - BiH

Post by mist »

Da vam malo prisjednem na muku :D
Locked