Pa ipak je to trud i politička svijest najmnogobrojnije etnije u BiH. Svejedno je hoće li u Predsjedništvu biti Bakir, Haris ili Fahro. Bitno je da ne bude Čović nego neka bošnjačka ikebana. Sutra neće valjati Raguž i tako redom.The 51st State wrote:nikakav poseban trud, samo se tipra covke sta i kako dira, sasvim dovoljno.Novak20 wrote:Koliko je to truda bilo vidi se po rezultatima za izbor člana Predsjedništva 2010. godine. Za sve bošnjačke kandidate glasalo je 462.811, a za hrvatske 556.211 glasača.The 51st State wrote:probalo se sa relaksacijom i pustanjem covica u predsjednistvo, tj, bosnjaci nisu zatezali previse i usmjeravali glasove, ono sto smo zauzvrat dobili je jos veci fursat i nametanje ultimatuma uz cvrsto saveznistvo sa dodikom, zato naredni predsjednicki izbori ce biti takvi, da ce se hdz morati debelo potruditi da ustolice svog kandidata.
Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
-
Novak20
#401 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
- arzuhal
#402 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Pa ako ne bude valj'o Raguž glasat ćemo drugi put za nekog drugog, tome služe izbori i demokratija, pobogu...
-
The 51st State
#403 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
tako ti je to kad se ponasas kao da si u federaciji sa srbima, a ne bosnjacima. ne vidim cemu lamentiranje.
- agent_zero
#404 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Kao da je čović bio jedini, bilo ih je sijaset i samo je vodilo u dalje podjele, etnicitete, seceionizam, kriminal, korupciju... Sjetimo se ante jelavića, ive mire jovića, čović u par navrata...The 51st State wrote:probalo se sa relaksacijom i pustanjem covica u predsjednistvo, tj, bosnjaci nisu zatezali previse i usmjeravali glasove, ono sto smo zauzvrat dobili je jos veci fursat i nametanje ultimatuma uz cvrsto saveznistvo sa dodikom, zato naredni predsjednicki izbori ce biti takvi, da ce se hdz morati debelo potruditi da ustolice svog kandidata.
- fosna2014
#405 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Sve treba uraditi da se izbaci hdz i sda iz vlasti. Ja sam davno rekao da je SDP lijek za HDZ. Nema saradnje sa Covicem. Bakir mora sa njima saradjivati jer mu guzica ovisi o njima. Previse ljudi zivi na jaslama od kombinacije sda-hdz.
Komsic je moj predsjednik. Jebe mi se za tolerancijom. Mi vazda moramo biti nekome tolerantni. Zeleni bi i mater svoju prodali samo da kao fol nesto funkcionise. A sad kao nesto funkcionise ili sta?
Zato Ljevica sa Komsicem na celu i jos bolje bi bilo da Zlaju vratimo kao predsjednika SDP. To je nocna mora za tu kombinaciju.
Komsic je moj predsjednik. Jebe mi se za tolerancijom. Mi vazda moramo biti nekome tolerantni. Zeleni bi i mater svoju prodali samo da kao fol nesto funkcionise. A sad kao nesto funkcionise ili sta?
Zato Ljevica sa Komsicem na celu i jos bolje bi bilo da Zlaju vratimo kao predsjednika SDP. To je nocna mora za tu kombinaciju.
- Roccohljup
#406 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Sve stoji, al čović je za sve njih maestro. Da je kojim slučajem u Croaciji, hebo tuđmana sta bi taj uradi...i usput pokraoagent_zero wrote:Kao da je čović bio jedini, bilo ih je sijaset i samo je vodilo u dalje podjele, etnicitete, seceionizam, kriminal, korupciju... Sjetimo se ante jelavića, ive mire jovića, čović u par navrata...The 51st State wrote:probalo se sa relaksacijom i pustanjem covica u predsjednistvo, tj, bosnjaci nisu zatezali previse i usmjeravali glasove, ono sto smo zauzvrat dobili je jos veci fursat i nametanje ultimatuma uz cvrsto saveznistvo sa dodikom, zato naredni predsjednicki izbori ce biti takvi, da ce se hdz morati debelo potruditi da ustolice svog kandidata.
-
DonieBrasco
#407 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Tek je septembar vec se prica sve i svasta a sta ce se sve izdesavati do pocetka 2018. i tokom iste do novembra. 
- Kejn
#408 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Ljudi jebem mu mater kako ne kontate da ti ljudi ne žele nikakvu ravnopravnost već totalnu dominaciju nad nama Bošnjacima. Evo dobili su mandat predsjedništva na četiri godine i umjesto da se relaksiraju stvari ljudi žele i Ruse uvest da nam ih natovare na kosti. Ti ljudi neće stati dok Bošnjaci ne budu nebitan faktor jer vam to teško za skontat. Jesu dobili šesto ministarsko mjesto jesu. Jesu li digli koeficijent HR kantonima jestu. Jesu li nogirali DF iz vlasti da bi uveli krimose iz Gusinja i SBB-a koji im mogu titrat jaja ko što im rade u vezi Pelješkog mosta. Jesu. Jesu li vratili pukovnike od šest godina u pio sistem. Jesu. Jel žele da se autoput gradi kroz Bošnjačke njive kako bi se Balije na jugu Mostara rastjerale. Žele. Jesu li izbacili skupa sa SNSD-om sve Bošnjake iz rukovodstva pravosuđa na nivou BiH JESU! A šta smo mi Bošnjaci dobili zauzvrat? Jednu veliku kur.... Pogledajte ba šta pišu o nama na njihovim forumima. Koliko puta su nas nazvali prljavim glupim lojavim poturicama? Ljudi skontajte oni vas mrze iz dna duše i radili bi vam puno gore stvari nego Srbi samo da imaju prilike a nemaju na našu sreću.
Zato kažem sa apetitom ću zaokružit Željka ma šta god mislio o ljevici ili DF-u. Ako ću ih tako "sjebat" NEKA ĆU! Boli me k... više. Ako će to uzrokovat da se još više odseljavalju jer su ko fol ugroženi ko im jebe m... Nema popuštanje i saginjanja. Popuštali smo im svaki put i pojeli smo govno. Zato kažem svi ćemo ako treba glasati za Komšića. Radije ću imati dva Bošnjačka člana predsjeništva nego Srpska.
Zato kažem sa apetitom ću zaokružit Željka ma šta god mislio o ljevici ili DF-u. Ako ću ih tako "sjebat" NEKA ĆU! Boli me k... više. Ako će to uzrokovat da se još više odseljavalju jer su ko fol ugroženi ko im jebe m... Nema popuštanje i saginjanja. Popuštali smo im svaki put i pojeli smo govno. Zato kažem svi ćemo ako treba glasati za Komšića. Radije ću imati dva Bošnjačka člana predsjeništva nego Srpska.
- dustaban
#409 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
E pa jebemumater!Kejn wrote:Ljudi jebem mu mater kako ne kontate da ti ljudi ne žele nikakvu ravnopravnost već totalnu dominaciju nad nama Bošnjacima. Evo dobili su mandat predsjedništva na četiri godine i umjesto da se relaksiraju stvari ljudi žele i Ruse uvest da nam ih natovare na kosti. Ti ljudi neće stati dok Bošnjaci ne budu nebitan faktor jer vam to teško za skontat. Jesu dobili šesto ministarsko mjesto jesu. Jesu li digli koeficijent HR kantonima jestu. Jesu li nogirali DF iz vlasti da bi uveli krimose iz Gusinja i SBB-a koji im mogu titrat jaja ko što im rade u vezi Pelješkog mosta. Jesu. Jesu li vratili pukovnike od šest godina u pio sistem. Jesu. Jel žele da se autoput gradi kroz Bošnjačke njive kako bi se Balije na jugu Mostara rastjerale. Žele. Jesu li izbacili skupa sa SNSD-om sve Bošnjake iz rukovodstva pravosuđa na nivou BiH JESU! A šta smo mi Bošnjaci dobili zauzvrat? Jednu veliku kur.... Pogledajte ba šta pišu o nama na njihovim forumima. Koliko puta su nas nazvali prljavim glupim lojavim poturicama? Ljudi skontajte oni vas mrze iz dna duše i radili bi vam puno gore stvari nego Srbi samo da imaju prilike a nemaju na našu sreću.
Kako si krenuo pomislih evo ga jedan od boljih postova u zadnje vrijeme.
A onda ga usra!
Pa kako bolan skaces sam sebi u stomak - sve ovo prvo sto si pobrojao jeste fakat BITNO, ali jebeno Predsjednistvo i jebeni Komsic u njemu je jebeno NEBITNO. Ustvari bitno je kao nesporan dokaz da su ovi koji te chuture u prvom pasusu, formalno ugrozeni (i pored svega pobrojanog) jer je glasanje Bosnjaka za Komsica fakat dokaz koji to potvrdjuje.
Dakle Komsic je hrvatima IDEALNO SREDSTVO ZA ZAMJENU TEZA.
A vi to nikako da shvatite.
Last edited by dustaban on 11/09/2017 15:53, edited 1 time in total.
- mO k3
#410 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
znaci zeljko ponovo u predsetnistvu

- dustaban
#411 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Blago budalama!mO k3 wrote:znaci zeljko ponovo u predsetnistvu![]()
- fosna2014
#412 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Ne radi se o tome. Zamjena teza za sta? Oni, ali ni sda, ne zele nikakve promjene. Po ovom ustavu Komsic moze biti predsjednik iz reda Hrvatskog naroda. Tacka. Ugrozeni? I sta ce hdz dobiti time sto je Komsic predsjednik?dustaban wrote:E pa jebemumater!Kejn wrote:Ljudi jebem mu mater kako ne kontate da ti ljudi ne žele nikakvu ravnopravnost već totalnu dominaciju nad nama Bošnjacima. Evo dobili su mandat predsjedništva na četiri godine i umjesto da se relaksiraju stvari ljudi žele i Ruse uvest da nam ih natovare na kosti. Ti ljudi neće stati dok Bošnjaci ne budu nebitan faktor jer vam to teško za skontat. Jesu dobili šesto ministarsko mjesto jesu. Jesu li digli koeficijent HR kantonima jestu. Jesu li nogirali DF iz vlasti da bi uveli krimose iz Gusinja i SBB-a koji im mogu titrat jaja ko što im rade u vezi Pelješkog mosta. Jesu. Jesu li vratili pukovnike od šest godina u pio sistem. Jesu. Jel žele da se autoput gradi kroz Bošnjačke njive kako bi se Balije na jugu Mostara rastjerale. Žele. Jesu li izbacili skupa sa SNSD-om sve Bošnjake iz rukovodstva pravosuđa na nivou BiH JESU! A šta smo mi Bošnjaci dobili zauzvrat? Jednu veliku kur.... Pogledajte ba šta pišu o nama na njihovim forumima. Koliko puta su nas nazvali prljavim glupim lojavim poturicama? Ljudi skontajte oni vas mrze iz dna duše i radili bi vam puno gore stvari nego Srbi samo da imaju prilike a nemaju na našu sreću.
A onda ga usra!
Pa kako bolan skaces sam sebi u stomak - sve ovo prvo sto si pobrojao jeste fakat BITNO, ali jebeno Predsjednistvo i jebeni Komsic u njemu je jebeno NEBITNO. Ustvari bitno je kao nesporan dokaz da su ovi koji te chuture u prvom pasusu, formalno ugrozeni (i pored svega pobrojanog) jer je glasanje Bosnjaka za Komsica fakat dokaz koji to potvrdjuje.
Ugrozenost? To ne jebe vise niko ni 1%.
I mi smo ugrozeni, pa koga briga?
Treba slomiti nacionalnu direktivu. To je jedini nacin da se nesto desava i promijeni.
- 512MB
#413 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Draza su mi 2/3 probosanska predsjednika nego 2/3 proruska/srpska
-
vrapcic
#414 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Pa zar sada nije red sa lijeva koalicija kandiduje kandidata za bosnjackog clana Predsjednistva? Jednom je isao hrvatski, a sljedeci put neka ide srpski.
Ovako imam osjecaj, bez ikakvog kontrasenja, da se ide linijom manjeg otpora, ovih je najmanje pa cemo njih najlakse povaljati. Ne mogu vjerovati da kolacija u svojim redovima nema Bosnjaka koji bi pomeo SDA SBB bagru.
A sljedeci izbori nekog binasr cisto da poremete Dodi planove.
Za komsica glasah prvi put kao simpatizer SDPa koji je u tom vidio priliku da skinemo troglavu Hazdaju, sljedeci put je moj glasacki listic imao crteze po sebi jer ne mislim da Komsic zasluzuje moj glas, on je po meni odlican za nacelnika Novog Sarajeva ali politicar za Predsjednistva BiH ne. Ipak bi taj trebao predstavljati i mene, na kraju krajeva, u bilateralnim susretima ali Zeljko, neka hvala. On ce njih po prstima- nebitno je koliko se licno slazem sa ovom izjavom, ali ovo nije izjava jednog ozbiljnog politicara i opcija za koju ja zelim da me predstavlja.
Ja nemam taj nacionalni poriv u sebi, vise je gradjanski, pa mi to "hajde da im zapaprimo i vratimo" "da im pokazemo za ovo i ono" ne pije vode. Zato ce moj listic, osim ako na njemu ne bude pisalo prof. dr Damir Marjanovic
ili neko tog kalibra- mlad, obrazovan, uspjesan, predstavnik neke bolje BiH a ne ucmale, dosadne, ostati prazan. Bolje i prazan nego da glasam za ove jer sam protiv onih. Neka hvala.
Ovako imam osjecaj, bez ikakvog kontrasenja, da se ide linijom manjeg otpora, ovih je najmanje pa cemo njih najlakse povaljati. Ne mogu vjerovati da kolacija u svojim redovima nema Bosnjaka koji bi pomeo SDA SBB bagru.
Za komsica glasah prvi put kao simpatizer SDPa koji je u tom vidio priliku da skinemo troglavu Hazdaju, sljedeci put je moj glasacki listic imao crteze po sebi jer ne mislim da Komsic zasluzuje moj glas, on je po meni odlican za nacelnika Novog Sarajeva ali politicar za Predsjednistva BiH ne. Ipak bi taj trebao predstavljati i mene, na kraju krajeva, u bilateralnim susretima ali Zeljko, neka hvala. On ce njih po prstima- nebitno je koliko se licno slazem sa ovom izjavom, ali ovo nije izjava jednog ozbiljnog politicara i opcija za koju ja zelim da me predstavlja.
Ja nemam taj nacionalni poriv u sebi, vise je gradjanski, pa mi to "hajde da im zapaprimo i vratimo" "da im pokazemo za ovo i ono" ne pije vode. Zato ce moj listic, osim ako na njemu ne bude pisalo prof. dr Damir Marjanovic
- Matzan
#415 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Imao je SDP kandidata za člana predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na izborima 2014. god.
- 512MB
#416 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Sa praznim listicem glasas za anticivilizacijski rezim (sda-hdz) pa ti vidivrapcic wrote:Pa zar sada nije red sa lijeva koalicija kandiduje kandidata za bosnjackog clana Predsjednistva? Jednom je isao hrvatski, a sljedeci put neka ide srpski.
Ja nemam taj nacionalni poriv u sebi, vise je gradjanski, pa mi to "hajde da im zapaprimo i vratimo" "da im pokazemo za ovo i ono" ne pije vode. Zato ce moj listic, osim ako na njemu ne bude pisalo prof. dr Damir Marjanovic![]()
ili neko tog kalibra- mlad, obrazovan, uspjesan, predstavnik neke bolje BiH a ne ucmale, dosadne, ostati prazan. Bolje i prazan nego da glasam za ove jer sam protiv onih. Neka hvala.
-
vrapcic
#417 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Mea culpa, koliko je bio uspjesan govori to da ga se ni ne sjecamMatzan wrote:Imao je SDP kandidata za člana predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na izborima 2014. god.
- Matzan
#418 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
vrapcic wrote:Mea culpa, koliko je bio uspjesan govori to da ga se ni ne sjecamMatzan wrote:Imao je SDP kandidata za člana predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda na izborima 2014. god.. Znaci Dodo pazi se ide SDP-DF Srbin na tebe
To dosta govori o ozbiljnosti stranke koja ga je predložila.
-
vrapcic
#419 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Mozda i jeste tako ali ne mogu preko licnih etickih i moralnih normi. Da glasam za Komsica jer zelim da zeznem nekoga (makar to bio i Covic, Dodik, Izetbegovic, Tornjak) jer on meni ne odgovara i smatram da je propast za ovu zemlju. Ako je dobar Hrvatima, Srbima, Bosnjacima eto im ga. Ali za kvalitetnog covjeka ne bi bilo dileme. Jer i prihvatanjem igre postajes sudionik iste.512MB wrote:Sa praznim listicem glasas za anticivilizacijski rezim (sda-hdz) pa ti vidivrapcic wrote:Pa zar sada nije red sa lijeva koalicija kandiduje kandidata za bosnjackog clana Predsjednistva? Jednom je isao hrvatski, a sljedeci put neka ide srpski.
Ja nemam taj nacionalni poriv u sebi, vise je gradjanski, pa mi to "hajde da im zapaprimo i vratimo" "da im pokazemo za ovo i ono" ne pije vode. Zato ce moj listic, osim ako na njemu ne bude pisalo prof. dr Damir Marjanovic![]()
- seln
#420 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Nas je onaj koji se ne usere kad se Dragan Cirilo namrsti.drugi profil wrote:A koji si ti? Ja sam naš, Bosanski, a ti si izgleda Bošnjački.seln wrote:[
Sorry, ja sam mislio da si nas. Posto nisi, nemam ti sta objasnjavati.
- seln
#421 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
I ja se pitam, zar stvarno ima ljudi koji jos vjeruju da se kod Covica nesto moze postici popustanjem?The 51st State wrote:probalo se sa relaksacijom i pustanjem covica u predsjednistvo, tj, bosnjaci nisu zatezali previse i usmjeravali glasove, ono sto smo zauzvrat dobili je jos veci fursat i nametanje ultimatuma uz cvrsto saveznistvo sa dodikom, zato naredni predsjednicki izbori ce biti takvi, da ce se hdz morati debelo potruditi da ustolice svog kandidata.
Hajvan razumije samo motku.
- seln
#422 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Taman da vam izaberemo i kardinala.Novak20 wrote:Koliko je to truda bilo vidi se po rezultatima za izbor člana Predsjedništva 2010. godine. Za sve bošnjačke kandidate glasalo je 462.811, a za hrvatske 556.211 glasača.The 51st State wrote:probalo se sa relaksacijom i pustanjem covica u predsjednistvo, tj, bosnjaci nisu zatezali previse i usmjeravali glasove, ono sto smo zauzvrat dobili je jos veci fursat i nametanje ultimatuma uz cvrsto saveznistvo sa dodikom, zato naredni predsjednicki izbori ce biti takvi, da ce se hdz morati debelo potruditi da ustolice svog kandidata.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#423 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
i kompletan biskupski zbor 
- seln
#424 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Kad bi ti samo prestao prodavati hrvatska muda pod bosnjacke bubrege...dustaban wrote: E pa jebemumater!
A onda ga usra!
je li i samouprava 2001. bila zbog Komsica?
- seln
#425 Re: Željko Komšić, kandidat ljevice za predsjedništvo BIH
Vec po x-ti put nazivas sagovornike budalama, tokmacima ili kako vec...dustaban wrote:Blago budalama!mO k3 wrote:znaci zeljko ponovo u predsetnistvu![]()
zacepi labrnju, nije ti ovo poskok.