Šale na račun feministkinja i ljevičara
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#401 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
žene se lože na junake s velikom pucom 
- ultima_palabra
#402 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
A on je... šta? Intelektualac opće prakse, ljudsko Potemkinovo selo?Gojeni H wrote:Bojim se da ce mnogo vode proteci, dok Haveric i Vesovic budu mogli ici po zvake toj "ublehi".ultima_palabra wrote: Kakav crni mislioc, sramota je i napisati tako nešto.
Tu najveću ublehu poslijeratne BiH su detaljno razotkrili i razobličili Haverić i Vešović, ne mogu da vjerujem da to nisi čitala.
Pravio je Tunjo straha lose poteze, ali bolan ostali su naki "kolumnisti", naki pjesnici, "drustveno-politicki" radnici, ... karinasi.
Nema tu mudrih ljudi, slabo ...
Evo samo jedan primjer gdje Vešović argumentovano ismijava Tunjino tumačenje Makovog Slova o čovjeku: http://www.e-novine.com/stav/88963-Laov ... izdar.html
Haverić je još temeljitiji u dekonstrukciji mita o Tunji.
- Banksy
#403 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Jesam, čitala, znam, ali nekako mu opet poštujem intelekt i godine... Ne znam.ultima_palabra wrote:Kakav crni mislioc, sramota je i napisati tako nešto.Banksy wrote:
Tu najveću ublehu poslijeratne BiH su detaljno razotkrili i razobličili Haverić i Vešović, ne mogu da vjerujem da to nisi čitala.
A s Makom i Mešom ne može u istu rečenicu, naravno, mada mislim da ih Gojeni i nije stavljao zajedno u tom kontekstu već u nekom drugom, gdje griješi, slažem se.
- triconja
#404 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Izgleda. Izem ti srecu, izgleda kad je Bog djelio pamet i pucu ja bio na kraju redaBlack swan wrote:žene se lože na junake s velikom pucom
-
broj dva
#405 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
---Black swan wrote:http://tribun.hr/bivsa-liderica-feminis ... ofilirali/
bivsa-liderica-feministicke-inicijative-bjezala-norveske-policije-me-rasno-profilirali/
jadna
ako ne valja norveška i švedska uvijek postoje rajevi na zemlji gdje nema rasizma...somalija eritreja i koreja
Jesu tebe kada zaustavljali i pretresali zato sto imas (predpostavljam da imas) balkanski nos ? Bi li mislio da je ok ako to urade par puta ?
Ja kontam zenu, znam kako rade murijasi u Norveskoj i znam da se uvjek okome na crnce.
Tip je (jedini u Norveskoj) dobio laminiranu priznanicu od trgovine gdje je kupio skupo biciklo (nekih 10 000 km), murija ga u mjesec dana 10 puta zaustavljala. Sta mislis je li se to ikada desilo nekom bjelcu ?
- Truba
#406 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
ma da me prime u norvešku mogu me rektalno ispitivati sljedećih 20 godina
to mi je ispod časti
taman da mi prate hemiće
ne bih se ja žalio da od domaćina dobijem kuću, socijalu dok se ne snađem za posao... i šta još sve ne pisao je onaj hrvat što je došao u švedsku...
ne znam ni što dolaze bijelim fašistima ako im tako to smeta
ima nebjelačkih zemalja koje primaju robove... npr arapske zemlje a mogu vala i u kinu i meksiko
to mi je ispod časti
taman da mi prate hemiće
ne bih se ja žalio da od domaćina dobijem kuću, socijalu dok se ne snađem za posao... i šta još sve ne pisao je onaj hrvat što je došao u švedsku...
ne znam ni što dolaze bijelim fašistima ako im tako to smeta
ima nebjelačkih zemalja koje primaju robove... npr arapske zemlje a mogu vala i u kinu i meksiko
- Truba
#407 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
kme kme zaustavlja nas policija i pita kamo ćemo, jadni mi
pravac radni logor kao u demokratskim zemljama u aziji
kme kme nemam dokumente
do trafike ne idem bez osobne
a ne u tako neprijateljskoj nastrojenoj zemlji prema mojoj boji kože
pravac radni logor kao u demokratskim zemljama u aziji
kme kme nemam dokumente
do trafike ne idem bez osobne
a ne u tako neprijateljskoj nastrojenoj zemlji prema mojoj boji kože
- seln
#408 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Ti ocigledno imas i vecih problema, osim hronicne nejebice....
-
broj dva
#409 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Aj da ne brbljam previse, ukratko ova prica - zena dosla iz svedske na neki seminar (pozvao je univerzitet), na pauzi izasla cigaru zapalit, prosla murija i odradila "identitetskontroll", pregledali samo nju ne i ove druge sto su tu bili i ona smatra da je to rasizam.
Mozda nije onaj "teski" americki (ili azijatski) rasizam ali ja mogu shvatiti zasto reaguje.
Toliko od izvjestitelja u Norveskoj
Mozda nije onaj "teski" americki (ili azijatski) rasizam ali ja mogu shvatiti zasto reaguje.
Toliko od izvjestitelja u Norveskoj
- triconja
#410 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Fino kae cojik ima hemereideseln wrote:Ti ocigledno imas i vecih problema, osim hronicne nejebice....
Edit: evo jedan vic
Pa kae pricaju Suljo i Mujo o nekom jaranu koji je nedavno umro i kae Suljo da je imao ogromne patnje (bezbeli bio prisniji šnjim) i tako to. Pita njega Mujo a de bogati jarane od cega je umro a Suljo odgovara od onog najgoreg. Dalje pricaju i pita Mujo od cega najgoreg bolan ne bio a ovaj odgovara od hemoroida bolan
- Connaisseur Karlin
#411 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
kako si zakljucila da se izjasnjaao kao BosnjakBanksy wrote:Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.
Sve da se zvao Milorad, Meša je, uz to što je najveći bosanski pisac, ujedno i onaj ''najmuslimanskiji''. Cijelo djelo mu miriše na islam i islamsku kulturu i tradiciju. Bio musliman, Musliman, Srbin ili Hrvat, većeg književnog Bošnjaka od njega ja ne znam.
prestanite uvlaciti danasnji etnocentrizam u knjizevnost
- triconja
#412 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Jel te bogati zakacio uragan bona?Connaisseur Karlin wrote:kako si zakljucila da se izjasnjaao kao BosnjakBanksy wrote:Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.
Sve da se zvao Milorad, Meša je, uz to što je najveći bosanski pisac, ujedno i onaj ''najmuslimanskiji''. Cijelo djelo mu miriše na islam i islamsku kulturu i tradiciju. Bio musliman, Musliman, Srbin ili Hrvat, većeg književnog Bošnjaka od njega ja ne znam."najmuslimanskiji" jer je pisao i Islamu i Islamskoj kulutri , eto, a Andric nije pisao o musliimanima
ili vas ne dopada njegov stav o muslimanima
Mak Dizdar ima najmanje sa Islamom u svojim djelima
![]()
- Connaisseur Karlin
#413 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
kod tebe redukcija vodetriconja wrote: Jel te bogati zakacio uragan bona?
-
Mohamad Sissoko
#414 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Mašite deco, mašite

- Banksy
#415 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Gdje sam zaključila da se Meša izjašnjavao kao Bošnjak, ko je spomenuo Andrića, ko Dizdara, kakav etnocentrizam, šta, ba, lupetaš...?Connaisseur Karlin wrote:kako si zakljucila da se izjasnjaao kao BosnjakBanksy wrote:Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.
Sve da se zvao Milorad, Meša je, uz to što je najveći bosanski pisac, ujedno i onaj ''najmuslimanskiji''. Cijelo djelo mu miriše na islam i islamsku kulturu i tradiciju. Bio musliman, Musliman, Srbin ili Hrvat, većeg književnog Bošnjaka od njega ja ne znam."najmuslimanskiji" jer je pisao i Islamu i Islamskoj kulutri , eto, a Andric nije pisao o musliimanima
![]()
- seln
#416 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Konessere opet mijesa religiju i naciju, pa tvoju opasku o "muslimanskom" opusu Mese Selimovica (a najbolji dio njegovog stvaralastva jeste "muslimanski", iako apstrahiran i univerzalan) dovodi u vezu sa "nacionalizmom".Banksy wrote:Gdje sam zaključila da se Meša izjašnjavao kao Bošnjak, ko je spomenuo Andrića, ko Dizdara, kakav etnocentrizam, šta, ba, lupetaš...?Connaisseur Karlin wrote:kako si zakljucila da se izjasnjaao kao BosnjakBanksy wrote:Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.
![]()
Andric nije pisao o muslimanima kao takvima, vec o onome sto je najbolje poznavao. Nekome se dopada, nekome ne, ali on nije tema emisije.
Tema je, da budemo precizni "sale na racun feministkinja i ljevicara"... pa bih zamolio da se na istu vratimo:

- Connaisseur Karlin
#417 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Banksy wrote:Gdje sam zaključila da se Meša izjašnjavao kao Bošnjak, ko je spomenuo Andrića, ko Dizdara, kakav etnocentrizam, šta, ba, lupetaš...?Connaisseur Karlin wrote:kako si zakljucila da se izjasnjaao kao BosnjakBanksy wrote:Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.
![]()
-
Mohamad Sissoko
- JThomas
#419 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
slavko imamo admina...
- seln
#420 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Kako god okrenes, simpaticniji su odMohamad Sissoko wrote:

- triconja
#421 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Koje ovo dole?seln wrote:Kako god okrenes, simpaticniji su odMohamad Sissoko wrote:
A za ovu gornju sliku mogu reci da ima raznih ljudi i drustava, nekih gdje je mrznja prema necemu zahtjev da se upadne u to drustvo. I onda se takmici ko sta vise mrzi
-
dječak sa šibicama
#422 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Jel ovo humor sa Saffa ili sa FB stranice "Rogatica u srcu".
- supercali
#423 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara
Eurosmijeh vrati se sve ti je oprosteno
-
Mohamad Sissoko
- insomnia78