Šale na račun feministkinja i ljevičara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#401 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Truba »

žene se lože na junake s velikom pucom :D
ultima_palabra

#402 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by ultima_palabra »

Gojeni H wrote:
ultima_palabra wrote: Kakav crni mislioc, sramota je i napisati tako nešto.

Tu najveću ublehu poslijeratne BiH su detaljno razotkrili i razobličili Haverić i Vešović, ne mogu da vjerujem da to nisi čitala.
Bojim se da ce mnogo vode proteci, dok Haveric i Vesovic budu mogli ici po zvake toj "ublehi".
Pravio je Tunjo straha lose poteze, ali bolan ostali su naki "kolumnisti", naki pjesnici, "drustveno-politicki" radnici, ... karinasi.
Nema tu mudrih ljudi, slabo ...
A on je... šta? Intelektualac opće prakse, ljudsko Potemkinovo selo?

Evo samo jedan primjer gdje Vešović argumentovano ismijava Tunjino tumačenje Makovog Slova o čovjeku: http://www.e-novine.com/stav/88963-Laov ... izdar.html

Haverić je još temeljitiji u dekonstrukciji mita o Tunji.
Banksy

#403 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:
Kakav crni mislioc, sramota je i napisati tako nešto.

Tu najveću ublehu poslijeratne BiH su detaljno razotkrili i razobličili Haverić i Vešović, ne mogu da vjerujem da to nisi čitala.
Jesam, čitala, znam, ali nekako mu opet poštujem intelekt i godine... Ne znam.

A s Makom i Mešom ne može u istu rečenicu, naravno, mada mislim da ih Gojeni i nije stavljao zajedno u tom kontekstu već u nekom drugom, gdje griješi, slažem se.
triconja

#404 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

Black swan wrote:žene se lože na junake s velikom pucom :D
Izgleda. Izem ti srecu, izgleda kad je Bog djelio pamet i pucu ja bio na kraju reda :lol: .
broj dva

#405 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by broj dva »

Black swan wrote:http://tribun.hr/bivsa-liderica-feminis ... ofilirali/

bivsa-liderica-feministicke-inicijative-bjezala-norveske-policije-me-rasno-profilirali/

jadna
ako ne valja norveška i švedska uvijek postoje rajevi na zemlji gdje nema rasizma...somalija eritreja i koreja
---
Jesu tebe kada zaustavljali i pretresali zato sto imas (predpostavljam da imas) balkanski nos ? Bi li mislio da je ok ako to urade par puta ?
Ja kontam zenu, znam kako rade murijasi u Norveskoj i znam da se uvjek okome na crnce.
Tip je (jedini u Norveskoj) dobio laminiranu priznanicu od trgovine gdje je kupio skupo biciklo (nekih 10 000 km), murija ga u mjesec dana 10 puta zaustavljala. Sta mislis je li se to ikada desilo nekom bjelcu ?
Truba

#406 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Truba »

ma da me prime u norvešku mogu me rektalno ispitivati sljedećih 20 godina
:lol:
to mi je ispod časti

taman da mi prate hemiće

ne bih se ja žalio da od domaćina dobijem kuću, socijalu dok se ne snađem za posao... i šta još sve ne pisao je onaj hrvat što je došao u švedsku...

ne znam ni što dolaze bijelim fašistima ako im tako to smeta

ima nebjelačkih zemalja koje primaju robove... npr arapske zemlje a mogu vala i u kinu i meksiko :thumbup:
Truba

#407 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Truba »

kme kme zaustavlja nas policija i pita kamo ćemo, jadni mi

pravac radni logor kao u demokratskim zemljama u aziji

kme kme nemam dokumente

do trafike ne idem bez osobne
a ne u tako neprijateljskoj nastrojenoj zemlji prema mojoj boji kože
seln

#408 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by seln »

Ti ocigledno imas i vecih problema, osim hronicne nejebice....
broj dva

#409 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by broj dva »

Aj da ne brbljam previse, ukratko ova prica - zena dosla iz svedske na neki seminar (pozvao je univerzitet), na pauzi izasla cigaru zapalit, prosla murija i odradila "identitetskontroll", pregledali samo nju ne i ove druge sto su tu bili i ona smatra da je to rasizam.
Mozda nije onaj "teski" americki (ili azijatski) rasizam ali ja mogu shvatiti zasto reaguje.
Toliko od izvjestitelja u Norveskoj 8-)
triconja

#410 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

seln wrote:Ti ocigledno imas i vecih problema, osim hronicne nejebice....
Fino kae cojik ima hemereide :lol:

Edit: evo jedan vic

Pa kae pricaju Suljo i Mujo o nekom jaranu koji je nedavno umro i kae Suljo da je imao ogromne patnje (bezbeli bio prisniji šnjim) i tako to. Pita njega Mujo a de bogati jarane od cega je umro a Suljo odgovara od onog najgoreg. Dalje pricaju i pita Mujo od cega najgoreg bolan ne bio a ovaj odgovara od hemoroida bolan :lol: .
Connaisseur Karlin

#411 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Connaisseur Karlin »

Banksy wrote:Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.

Sve da se zvao Milorad, Meša je, uz to što je najveći bosanski pisac, ujedno i onaj ''najmuslimanskiji''. Cijelo djelo mu miriše na islam i islamsku kulturu i tradiciju. Bio musliman, Musliman, Srbin ili Hrvat, većeg književnog Bošnjaka od njega ja ne znam.
kako si zakljucila da se izjasnjaao kao Bosnjak :-) "najmuslimanskiji" jer je pisao i Islamu i Islamskoj kulutri , eto, a Andric nije pisao o musliimanima :oops: ili vas ne dopada njegov stav o muslimanima ;-) Mak Dizdar ima najmanje sa Islamom u svojim djelima :)

prestanite uvlaciti danasnji etnocentrizam u knjizevnost :)
triconja

#412 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

Connaisseur Karlin wrote:
Banksy wrote:Tunjo i kičma, i tad i sad, ne ide, nikako. Veliki um, ali kičma slaba.

Sve da se zvao Milorad, Meša je, uz to što je najveći bosanski pisac, ujedno i onaj ''najmuslimanskiji''. Cijelo djelo mu miriše na islam i islamsku kulturu i tradiciju. Bio musliman, Musliman, Srbin ili Hrvat, većeg književnog Bošnjaka od njega ja ne znam.
kako si zakljucila da se izjasnjaao kao Bosnjak :-) "najmuslimanskiji" jer je pisao i Islamu i Islamskoj kulutri , eto, a Andric nije pisao o musliimanima :oops: ili vas ne dopada njegov stav o muslimanima ;-) Mak Dizdar ima najmanje sa Islamom u svojim djelima :)

Jel te bogati zakacio uragan bona?
Connaisseur Karlin

#413 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

triconja wrote: Jel te bogati zakacio uragan bona?
kod tebe redukcija vode :shock: opet :oops:
Mohamad Sissoko

#414 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Mohamad Sissoko »

Mašite deco, mašite :lol:

Image
Banksy

#415 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by Banksy »

Gdje sam zaključila da se Meša izjašnjavao kao Bošnjak, ko je spomenuo Andrića, ko Dizdara, kakav etnocentrizam, šta, ba, lupetaš...? :?
seln

#416 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by seln »

Banksy wrote:

Gdje sam zaključila da se Meša izjašnjavao kao Bošnjak, ko je spomenuo Andrića, ko Dizdara, kakav etnocentrizam, šta, ba, lupetaš...? :?
Konessere opet mijesa religiju i naciju, pa tvoju opasku o "muslimanskom" opusu Mese Selimovica (a najbolji dio njegovog stvaralastva jeste "muslimanski", iako apstrahiran i univerzalan) dovodi u vezu sa "nacionalizmom".
Andric nije pisao o muslimanima kao takvima, vec o onome sto je najbolje poznavao. Nekome se dopada, nekome ne, ali on nije tema emisije.

Tema je, da budemo precizni "sale na racun feministkinja i ljevicara"... pa bih zamolio da se na istu vratimo:

Image
Connaisseur Karlin

#417 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Banksy wrote:

JThomas

#419 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by JThomas »

slavko imamo admina...
seln

#420 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:Image
Kako god okrenes, simpaticniji su od

Image
triconja

#421 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by triconja »

seln wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Image
Kako god okrenes, simpaticniji su od

Image
Koje ovo dole?

A za ovu gornju sliku mogu reci da ima raznih ljudi i drustava, nekih gdje je mrznja prema necemu zahtjev da se upadne u to drustvo. I onda se takmici ko sta vise mrzi :lol:
dječak sa šibicama

#422 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by dječak sa šibicama »

Jel ovo humor sa Saffa ili sa FB stranice "Rogatica u srcu".
supercali

#423 Re: Šale na račun feministkinja i ljevičara

Post by supercali »

Eurosmijeh vrati se sve ti je oprosteno
Post Reply