Pelješki most - ko koga zeza
- Point.
#401 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jah, zato ima na tisuce barbi Anti iz Listice i Gruda.
-
155_mm
#402 Re: Pelješki most - ko koga zeza
ma ima razlicitih podataka o dubini po internetu. ali i najveci domoljubi priznaju da je to pristojna dubina. sto se tice argumentovane rasprave na ovu temu mislim da se je najvaznije reklo. masturbatori mogu sad da nastave svoje lijecenje do novih vijesti i informacija.Kejn wrote:Fun fact dubina mora sjeverozapadne strane Kleka je duplo veća od one u luci Ploče.
-
Hafis
#403 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Postoje barbe Ante, samo su druga vrsta Hrvata - dalmatinci.Point. wrote:Jah, zato ima na tisuce barbi Anti iz Listice i Gruda.
Ševal je mogao biti barba pod drugim imenom i to samo u vrijeme kralja Tvtka.
- Point.
#404 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Barba Ante dalmatinac je skroz druga prica od barba Ante iz Listice ili Kiseljaka, to je valjda jasno.Hafis wrote:Postoje barbe Ante, samo su druga vrsta Hrvata - dalmatinci.Point. wrote:Jah, zato ima na tisuce barbi Anti iz Listice i Gruda.
-
Hafis
#405 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Aha, kontam. ''Skroz druga prica''. Ovaj prvi je oriđiđi a ovaj drugi misli da je i on to također. U stvari samo djele istu vjeru.Point. wrote:Barba Ante dalmatinac je skroz druga prica od barba Ante iz Listice ili Kiseljaka, to je valjda jasno.Hafis wrote:Postoje barbe Ante, samo su druga vrsta Hrvata - dalmatinci.Point. wrote:Jah, zato ima na tisuce barbi Anti iz Listice i Gruda.
Dopusti da uporedim: Bakir Hadžiomerovića i Senad Avdić su ''skroz druga priča'' od Senada Hadžifejzovića i Senada Pećanina.
Ova prva dvojica su 100% oriđiđi, dok ova druga dvojica tako misle za sebe, ali nisu..U stvari samo dijele istu vjeru. Baš kao i spomenuti Ante iz Lištice.
- GeeTnT
#406 Re: Pelješki most - ko koga zeza
svi nabrojani su intelektualne gromade za barbu, Antu i tebe...
-
Hafis
#407 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Hau jes no.GeeTnT wrote:svi nabrojani su intelektualne gromade za barbu, Antu i tebe...
Bitno je da sam ja za vas ovdje gromada
-
The 51st State
#408 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Kad cutuci utihnu feat dotur.
- volta dzontra
#409 Re: Pelješki most - ko koga zeza
intelektualne gromade.....ljebtehebo......pa za jednog bi se moglo redi da je doslovno bio gromada dok su tekli grantovi za nezavisne medije, jedan ima duha ali nije gromada, jedan nije ni jedno niti drugo a ovaj s B je intelektualni vrtni patuljakGeeTnT wrote:svi nabrojani su intelektualne gromade za barbu, Antu i tebe...
- GeeTnT
#410 Re: Pelješki most - ko koga zeza
..time si samo jos vise ponizio hecima, a ja pokusao biti blag..jbg.volta dzontra wrote:intelektualne gromade.....ljebtehebo......pa za jednog bi se moglo redi da je doslovno bio gromada dok su tekli grantovi za nezavisne medije, jedan ima duha ali nije gromada, jedan nije ni jedno niti drugo a ovaj s B je intelektualni vrtni patuljakGeeTnT wrote:svi nabrojani su intelektualne gromade za barbu, Antu i tebe...
-
developer10
#411 Re: Pelješki most - ko koga zeza
I šta ćemo onda ako i kada Predsjedništvo BiH bude trebalo "aminovati" ovaj projekat, tj. dati saglasnost, a Bakir I. ne bude htio potpisati? Ovdje je malo drugačija situacija, on je u poziciji da ne da potpis i nema dalje.amko761 wrote:Heh ovo je problem koji Bošnje ne vide. Ne tvrdi BiH ništa, jer BiH nije jednako SDA ili samo bošnjačke stranke (iako oni vjerovatno misle da jeste). Isti slučaj kao i sa revizijom presude protiv Srbije. Nije niko u međunarodnoj zajednici blesav pa da misli da jedna stranka ili jedan član predsjedništva predstavlja cijelu državuoakville wrote:U toku je rat riječima između BiH i Hrvatske konto Pelješkog mosta.
Hrvatska tvrdi da su (navodno) odobrena sredstva EU i da "politizacija od strane SDA neće zaustaviti izgradnju," dok BiH tvrdi da joj Pelješki most sprečava pristup otvorenom moru i da se sve mora riješiti u paketu sa rješavanjem granice BiH i Hrvatske.
Hrvatska je EU novac (navodno) za izgradnju dobila u situaciji koja ne odgovara današnjoj. U međuvremenu, rejting Hrvatske u EU pao posebno nakon što je Hrvatska izvrdala izvršenje arbitražne odluke u sporu sa Slovenijom o Piranskom zaljevu, a nije joj pomoglo ni sramoćenje u EU konto drugih stvari. Vrijednost Hrvatske unutar EU je pala.
Kako će se ovo završiti, ako se uopšte uskoro završi (što je najvjerovatnije)?
- dječak sa šibicama
#412 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Treba sacekati misljenje eminentnog strucnjaka Sakiba Softica.
-
Hafis
#413 Re: Pelješki most - ko koga zeza
O kakvom je potpisu riječ? Ti misliš da će doći nekakva molba od Hrvatske ili što li već? Oni su već sve predočil EU i ona im je dala suglasnost za gradnju.developer10 wrote:I šta ćemo onda ako i kada Predsjedništvo BiH bude trebalo "aminovati" ovaj projekat, tj. dati saglasnost, a Bakir I. ne bude htio potpisati? Ovdje je malo drugačija situacija, on je u poziciji da ne da potpis i nema dalje.amko761 wrote:Heh ovo je problem koji Bošnje ne vide. Ne tvrdi BiH ništa, jer BiH nije jednako SDA ili samo bošnjačke stranke (iako oni vjerovatno misle da jeste). Isti slučaj kao i sa revizijom presude protiv Srbije. Nije niko u međunarodnoj zajednici blesav pa da misli da jedna stranka ili jedan član predsjedništva predstavlja cijelu državuoakville wrote:U toku je rat riječima između BiH i Hrvatske konto Pelješkog mosta.
Hrvatska tvrdi da su (navodno) odobrena sredstva EU i da "politizacija od strane SDA neće zaustaviti izgradnju," dok BiH tvrdi da joj Pelješki most sprečava pristup otvorenom moru i da se sve mora riješiti u paketu sa rješavanjem granice BiH i Hrvatske.
Hrvatska je EU novac (navodno) za izgradnju dobila u situaciji koja ne odgovara današnjoj. U međuvremenu, rejting Hrvatske u EU pao posebno nakon što je Hrvatska izvrdala izvršenje arbitražne odluke u sporu sa Slovenijom o Piranskom zaljevu, a nije joj pomoglo ni sramoćenje u EU konto drugih stvari. Vrijednost Hrvatske unutar EU je pala.
Kako će se ovo završiti, ako se uopšte uskoro završi (što je najvjerovatnije)?
Koliko ja znam samo čekaju da lova legne na račun i radovi odmah počinju.
A na BiH, to jest na Bakiru je da nekako kroz institucije pokrene to zvanično BiH osporavanje gradnje mosta.
E sad drugo je pitanje ima li tu kakvih šansi? Prije svega, trebalo bi ipak odriješiti kesu i informirati se od meritornih institucija kakve su šanse.
- Kejn
#414 Re: Pelješki most - ko koga zeza
SBB se sprema po nalogu HDZ-a i Hrvatske blokirati izjašnjavanje vijeća ministara o Pelješkom mostu putem nedolaska njihovog ministra za saobraćaj i komunikacije Ismira Juske. Postoje naznake da se namjerno neće pojaviti ni na sljedećoj sjednici krajem augusta.
Umjesto da se pojavi na sjednici te da se pokuša pronaći odgovor na nešto što će izgleda biti goruće pitanje između odnosa BiH i HR, Radončićev ministar brani boje BiH ali na Alpama i to u oblasti Alpinizma, a ne u domenu međudržavnih odnosa.
https://faktor.ba/vijest/slobodna-bosna ... tra-262401
Umjesto da se pojavi na sjednici te da se pokuša pronaći odgovor na nešto što će izgleda biti goruće pitanje između odnosa BiH i HR, Radončićev ministar brani boje BiH ali na Alpama i to u oblasti Alpinizma, a ne u domenu međudržavnih odnosa.
https://faktor.ba/vijest/slobodna-bosna ... tra-262401
- zg1911
#415 Re: Pelješki most - ko koga zeza
ispade da nigdje na jadranu nije dublji gaz nego u bih dijelu
zločesta hrvatska ima 1000+ otoka a ne da jadnoj bosni 2. sram ju bilo
- Kejn
#416 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Jebiga kad ste gladež gladnizg1911 wrote:ispade da nigdje na jadranu nije dublji gaz nego u bih dijelu![]()
- Point.
#417 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Dobro si skuzio. Ante iz Listice i Ante iz Zaostroga nemaju nikakvih zajednickih dodirnih tacaka osim vjere. Ante iz Listice ima vise zajednicko sa Ahmetom iz Breze nego imenjakom iz Zaostroga. Jebiga Anti iz Listice se nekad omakne i nekad hiljada i umjesto tisuca i tako te sitnice. Drugi par opanaka je sto ti mozda mislis da je Ante iz Listice po defaultu pomorski vuk i barba par ekelans samo zato sto dijeli vjeru sa Antom iz Zaostroga grada.Hafis wrote:
Aha, kontam. ''Skroz druga prica''. Ovaj prvi je oriđiđi a ovaj drugi misli da je i on to također. U stvari samo djele istu vjeru.
Dopusti da uporedim: Bakir Hadžiomerovića i Senad Avdić su ''skroz druga priča'' od Senada Hadžifejzovića i Senada Pećanina.
Ova prva dvojica su 100% oriđiđi, dok ova druga dvojica tako misle za sebe, ali nisu..U stvari samo dijele istu vjeru. Baš kao i spomenuti Ante iz Lištice.
-
155_mm
#418 Re: Pelješki most - ko koga zeza
napokon da se neko dotakne teme. nema sta zlocesta HR davati ili nedavati. nego se ona hvata za te dvije hrpe kamenja i za vrh kleka kao davljenik za slamku. ti izgleda znas zbog cega to HR raadi. pa bih te zamolio da nas argumentovano informises o tome.zg1911 wrote:ispade da nigdje na jadranu nije dublji gaz nego u bih dijelu![]()
potom ce mo o dubini gaza.
hvala u naprijed!
- GeeTnT
#419 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Gradnje mosta ce biti....kada? Vidjecemo. Bitno je da si se ti zauzeo i sve ce ici kao po loju i cvarcima, nego sto te bolan brinu institucije BiH....ako oni bace ferman ili sihire, vi njih rubikonom i sinn fein.Hafis wrote:?? Oni su već sve predočil EU i ona im je dala suglasnost za gradnju.
Koliko ja znam samo čekaju da lova legne na račun i radovi odmah počinju.
A na BiH, to jest na Bakiru je da nekako kroz institucije pokrene to zvanično BiH osporavanje gradnje mosta.
E sad drugo je pitanje ima li tu kakvih šansi? Prije svega, trebalo bi ipak odriješiti kesu i informirati se od meritornih institucija kakve su šanse.
- Maraschino
#420 Re: Pelješki most - ko koga zeza
To se zove prava vlast za te kabadahije.155_mm wrote:
kako nema vlasti?
evo vidi kako dodje vlast i uvede red i mir u neumu.
http://avaz.ba/vijesti/teme/295145/skan ... -od-400-km- Stao sam i onda je izašao Aljoša Čampara, prišao mom automobilu i pitao me da li to ja glumim mangupa, kako se ja to ponašam, nazivajući me konjem, neotesanim konjem te mi je poručio da ću "vidjeti kako se trebam ponašati". Sve vrijeme me vukao za ruku tamo-ovamo. Psovao mi je majku. Tada sam i ja izgubio živce, te smo nasrnuli jedan na drugoga. On je onda pozvao policiju i došle su odmah četiri patrole, koje su me odvele na ispitivanje. Kada sam došao tamo, vidio sam da je on policiji rekao da sam mu prijetio, što nikako nije tačno. Rekao sam da to nije tačno, ali su odlučili njemu vjerovati. Dobio sam kaznu od 400 KM - kaže ogorčeni Butigan..
Pročitajte više na: http://avaz.ba/vijesti/teme/295145/skan ... -od-400-km![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Streptokok
#421 Re: Pelješki most - ko koga zeza
e da se i ja sa tobom jednom složim, ti i jesi gromada, veća no što i sam misliš....Hafis wrote:Hau jes no.GeeTnT wrote:svi nabrojani su intelektualne gromade za barbu, Antu i tebe...
Bitno je da sam ja za vas ovdje gromada

- zg1911
#422 Re: Pelješki most - ko koga zeza
155_mm wrote:napokon da se neko dotakne teme. nema sta zlocesta HR davati ili nedavati. nego se ona hvata za te dvije hrpe kamenja i za vrh kleka kao davljenik za slamku. ti izgleda znas zbog cega to HR raadi. pa bih te zamolio da nas argumentovano informises o tome.zg1911 wrote:ispade da nigdje na jadranu nije dublji gaz nego u bih dijelu![]()
potom ce mo o dubini gaza.
hvala u naprijed!
a bih se za iste lovi, pretpostavljam, nedavljenički
ne mogu vas informirati, to je top secret
- Streptokok
#423 Re: Pelješki most - ko koga zeza
jesi li i ti gromada ko ovaj ti pajdo u dijaspori?zg1911 wrote:[
- zg1911
#424 Re: Pelješki most - ko koga zeza
čemu spuštanje na osobni nivo? ispadaš jadan. ako nemaš šta pametnog za napisat, a da imaš ne bi pisao ovakve gluposti, nemoj ništa ni pisatiStreptokok wrote:jesi li i ti gromada ko ovaj ti pajdo u dijaspori?zg1911 wrote:[
- Streptokok
#425 Re: Pelješki most - ko koga zeza
šta se ovdje ima pametno pisati. i tebi je ko i meni jasno da se hrvatska upire kako bi spriječila budući razvoj i ograničila samostalnost bosne i hercegovine a sve kako bi nekad proširila granice ndh. ista agresorska politika ko i 92-95. mi se borimo ko što smo se borili u ratu, pa ko koga.zg1911 wrote:čemu spuštanje na osobni nivo? ispadaš jadan. ako nemaš šta pametnog za napisat, a da imaš ne bi pisao ovakve gluposti, nemoj ništa ni pisatiStreptokok wrote:jesi li i ti gromada ko ovaj ti pajdo u dijaspori?zg1911 wrote:[
sve ostalo je iz šupljeg u prazno.
a kad je tako onda je red i da se malo našalimo, pa nek se ljuti ko hoće.
ps.još da dodam, da se ne lažemo, ti si za mene agresorski vojnik koji će prvom prilikom opet da rovi po bosni, na meni je da ti dam po nosu, ko što su naše gazije i u prošlom ratu. e zato je nama potreban izlaz ka otvorenom moru, a iz istog razloga ga vi pokušavate zatvoriti.
[yt]http://youtu.be/HAhG2hFL66o?t=35s[/yt]
Last edited by Streptokok on 27/08/2017 20:42, edited 2 times in total.