Ljiljan se digao u nebo

Post Reply
House

#401 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by House »

Image
Fudo387

#402 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Fudo387 »

General War wrote: Dijaspora na aparatima, jos poar topsova i ljiljana sa zvijezdom kao doviste, i pakuju kofere za nazad...prokleta je amerikaaa...
na'

Image

...kme kme kme :D
hAZNADAR

#403 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by hAZNADAR »

nightvision wrote:
:lol: :lol: :lol:
Pa majku mu, vi iz sda stvarno imate pamcenje ko zlatne ribice.
Koliko puta trebam reci da
Antifashisti, jugonostalgićari i zagovornici Republike BiH sasvim sigurno podrzavaju podizanje spomenika palim borcima i svim ostalima koji su branili jednistvenu, nedjeljivu, cjelovitu... Da imaju nesto protiv su podle i podmukle insinuacije bakirovih poltrona i hemEroida.
Jel' vi od hemEroida stvarno ne mozete dvije recenice zapamtiti?
O da, zaboravih na listi argumenata spomenuti Baketa. Iako ne podrzavam lika i stranku mu - nevjerovatna je opsesija njime jugonostalgiraca i dokonih casijanera. Nedo Bog da Bake pokupi jos koji poen - makar uradio stogod ispravno i korisno.
nightvision

#404 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by nightvision »

BHCluster wrote:
nightvision wrote:
BarbaDue wrote:Nemaš potrebe da budeš ni jedno ni drugo. Uzaludno pokušavš da nekog napraviš glupim. Sa ljiljanom na grudima su se borili bosanski pravoslavci, bosanski katolici zajedno rame uz rame sa bosanskim muslimanima. On je trebao i ostati zajednički simbol svih bosanaca i hercegovaca, na stranu to što su ga se u međuvremenu nacionalisti odrekli.
Oprosti sto si slijep kod ociju pa ne vidis da su nacionalisti monopolizirali i privatizovali ljiljan. Upravo o tome pricamo a ti ko s neba pa u rebra. Imas evo gotov dvadeset stranica smo nakucali. Ili citaj ili ne ulijeci k'o padobranac u drvar.
Kmecish drugima a gdje si ti zadnjih 20 i kusur godina, ta si ti napravio osim sto si kmecao u ocih dvije decenije kako je mir izbio.
HA?
Sta s mene i zadnjih dvadeset godina?
Pa ovi sto su ples igrali oko spomenika nisu za dvadeset godina rijesili probleme boraca a oni su, a ne ja, bili predsjednici i stranke i drzave. A ti mene nasao pitati... Kakva glupa pitanja postavljas, Nevjerovatno.
General War

#405 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by General War »

Fudo387 wrote:
General War wrote: Dijaspora na aparatima, jos poar topsova i ljiljana sa zvijezdom kao doviste, i pakuju kofere za nazad...prokleta je amerikaaa...
na'

Image

...kme kme kme :D
Haj u kolo Doofu... :D
Sanjarko

#406 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

BarbaDue wrote: Plitak si. Ko je govorio o državama i zastavama? Kažem da je to simbol muslimana/muslimanke ma gdje oni bili.
Ja kako znam nije. Nego simbol Osmanlijskog sultanata i kalifata. Ali eto plitak sam. Nek si ti pametan.
Maraschino

#407 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Maraschino »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo387 wrote:a-a, ne prestaju,

Image

...sta kutija topsa i jedan spomenik napravi, :D
Daj ba Fudo. Nidze veze. Bebac kmeci sto je gladno, zedno, usralo se, upiskilo se itd. Ali sto ovi kmece, stvarno ne zna. Ovo nije ni sizofreno itd. Ja danas depresivan, i mozda sam cak malo i sizofren pa opet ne kmecim, nego trpim. Bebac ima razlog da kmeci, ali ovi. :lol: :(
pa i ovi... :lol:

nightvision

#408 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by nightvision »

Lug wrote:
nightvision wrote:
BarbaDue wrote:Nemaš potrebe da budeš ni jedno ni drugo. Uzaludno pokušavš da nekog napraviš glupim. Sa ljiljanom na grudima su se borili bosanski pravoslavci, bosanski katolici zajedno rame uz rame sa bosanskim muslimanima. On je trebao i ostati zajednički simbol svih bosanaca i hercegovaca, na stranu to što su ga se u međuvremenu nacionalisti odrekli.
Oprosti sto si slijep kod ociju pa ne vidis da su nacionalisti monopolizirali i privatizovali ljiljan. Upravo o tome pricamo a ti ko s neba pa u rebra. Imas evo gotov dvadeset stranica smo nakucali. Ili citaj ili ne ulijeci k'o padobranac u drvar.
cuj monopolizirali i privatizovali ljiljan ?! :lol:
Uspavana ljepotica se probudila. Haman prespavala zadnjih 20tak godina. Jel' to tebe princ bakir zazvalio pa se probudila?
:lol:
House

#409 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by House »

gradačac, gradaščević, ljiljan. perfektno :thumbup: :thumbup: :bih:
Last edited by House on 20/08/2017 23:24, edited 1 time in total.
Fudo387

#410 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Fudo387 »

General War wrote:Haj u kolo Doofu...
Ma jok, nije to moj fazon,

...pojacaj, ako smijes od zene. :D
farisovo

#411 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by farisovo »

BarbaDue wrote:
Vizionar 1985 wrote:
BarbaDue wrote:

Nemaš potrebe da budeš ni jedno ni drugo. Uzaludno pokušavš da nekog napraviš glupim. Sa ljiljanom na grudima su se borili bosanski pravoslavci, bosanski katolici zajedno rame uz rame sa bosanskim muslimanima. On je trebao i ostati zajednički simbol svih bosanaca i hercegovaca, na stranu to što su ga se u međuvremenu nacionalisti odrekli.
Pa evo daj mi listu drzava gdje je vecinsko muslimansko stanovnistvo a da ima simbol na zastavi mjesec i zvijezdu, preciznije polumjesec i zvijezdu.
Plitak si. Ko je govorio o državama i zastavama? Kažem da je to simbol muslimana/muslimanke ma gdje oni bili.
Nije simbol svih muslimana. Jedan dio muslimanskog svijeta ima kao drzavnu zastavu mjesec i zvijezdu, drugi (kao BiH) na vjerskim zastavama. Najveci broj muslimanskog svijeta sa istim simbolom, mjesecom i zvijezdom, nemaju nikakve veze niti je kod istih ikakav simbol (Saudija, Indonezija, Iran...)
Sanjarko

#412 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

House wrote:gradačac, gradaščević, ljiljan. perfektno :thumbup: :thumbup: :bih:
Jos ako neko zmaja napravi pa postavi. Kmecat ce i u vezi toga mozda. Ne mislim na kapetana, nego na bas kip zmaja. A i na kapetana bi mozda.
Lug

#413 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Lug »

nightvision wrote:Uspavana ljepotica se probudila. Haman prespavala zadnjih 20tak godina. Jel' to tebe princ bakir zazvalio pa se probudila?
jes ti dobar s glavom? :lol:

to stp su se drugi odrekli nije razlog da se svi odreknu.. tebi su sinko isprali glavu samo tako..deterdjentom..
farisovo

#414 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by farisovo »

Vizionar 1985 wrote:
Jos ako neko zmaja napravi pa postavi. Kmecat ce i u vezi toga mozda. Ne mislim na kapetana, nego na bas kip zmaja. A i na kapetana bi mozda.
Kapetana? Moramo se dogovoriti, hocemo li slaviti Kapetana ili sultana (Tursku)?
nightvision

#415 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by nightvision »

Lug wrote:
nightvision wrote:Uspavana ljepotica se probudila. Haman prespavala zadnjih 20tak godina. Jel' to tebe princ bakir zazvalio pa se probudila?

to stp su se drugi odrekli nije razlog da se svi odreknu.. tebi su sinko isprali glavu samo tako..deterdjentom..
Nije ga se niko odrekao, vec su ljiljan privatizovali sda i islamska zajednica. Vidim redovno je snabdijevanje varkine u centrali stranke, kiselite mozak na dnevnoj bazi.
BarbaDue

#416 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by BarbaDue »

farisovo wrote:
Nije simbol svih muslimana. Jedan dio muslimanskog svijeta ima kao drzavnu zastavu mjesec i zvijezdu, drugi (kao BiH) na vjerskim zastavama. Najveci broj muslimanskog svijeta sa istim simbolom, mjesecom i zvijezdom, nemaju nikakve veze niti je kod istih ikakav simbol (Saudija, Indonezija, Iran...)
Svejedno, to opet ne mjenja puno onoga što tvrdim. Poistovjetio je mene isključivo sa mjesecom i zvijezdom a ja se kao bosanac musliman radihe pronalazim u ljiljanu.
Fudo387

#417 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Fudo387 »

nightvision wrote:Nije ga se niko odrekao, vec su ljiljan privatizovali sda i islamska zajednica.
Pa nedajte im, sad vi napravite ljiljan od 116 metara sa porukom, i nas je. :D
Lug

#418 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Lug »

nightvision wrote:
Lug wrote:

Nije ga se niko odrekao, vec su ljiljan privatizovali sda i islamska zajednica. Vidim redovno je snabdijevanje varkine u centrali stranke, kiselite mozak na dnevnoj bazi.
:-) :-)

budala i krivih drva nikad nestat nece.. :lol:
Sanjarko

#419 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

farisovo wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Kapetana? Moramo se dogovoriti, hocemo li slaviti Kapetana ili sultana (Tursku)?
Ne znam ko slavi Tursku, a da se Turskoj i Turcima radi interesa uvlace mnogi u dupe, to stoji. Ja dosad nisam upoznao nekog ko slavi Tursku. Ne kazem da nema i takvih, ali to je sve talaska.
nightvision

#420 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by nightvision »

Lug wrote:[ :-) :-)

budala i krivih drva nikad nestat nece.. :lol:
Ocigledno nece, dok SDA i krimnalci okupljeni oko nje redovno dobijaju izbore. Nemoj da te masi i iduci put. Hedija, kila kocke i pola kile kafe. I TOPS.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BHCluster

#421 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by BHCluster »

Fudo387 wrote:
nightvision wrote:Nije ga se niko odrekao, vec su ljiljan privatizovali sda i islamska zajednica.
Ta ce napraviti pa oni nisu u stanju da organiziraju gangbang u javnoj kuci.
nightvision

#422 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by nightvision »

Fudo387 wrote:
Bolje da se drzis profiliranja. Bolje ti ide. :pisnuo:
forum_selektor

#423 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by forum_selektor »

Vizionar 1985 wrote:
Na spomenik Kapetanu i Sultanu, tesko da bi jugoslovencine mogle ostati pri zdravoj pameti. Doslo bi do masovnog harakirija
bumerangss

#424 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by bumerangss »

kockakockica wrote:Odoh rahat spavat. Jos jednom za raju, pa makar nekima krivo bilo :D

Image
Ljiljan bi trebalo osvijetliti žutom bojom kakav u prirodi i jeste a stepenice plavom tj bojama državne zastave a ne vjerskom ili bojom stranke! :D
Sanjarko

#425 Re: Ljiljan se digao u nebo

Post by Sanjarko »

BarbaDue wrote:
farisovo wrote:
Svejedno, to opet ne mjenja puno onoga što tvrdim. Poistovjetio je mene isključivo sa mjesecom i zvijezdom a ja se kao bosanac musliman radihe pronalazim u ljiljanu.
To si frajeru pogresno skonto. Sa nicim te ja nisam poistovjecio. Nego sam se nadovezo na vasu pricu da je to simbol muslimana, a vidim da nije i kako znam nije. Barem ne svih. A za kompliment sam mogo prijavit. Inace mislim da ce imat ovdje moderacija posla kad uleti. Sijevaju uvrede sa svih strana i svasta. Zato nisam dalje htjeo recimo na onoj temi u vezi terorizma dalje u raspravu da ulazim iako imam sto sta sa cim bi komentare tamo mogao opovrgnuti.
Post Reply